FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2768)

Posted by [FPP]Krypton on 13-12-2001 21:05:

Jaka muza?

Zapewne ten temat byl owijany z 500 razy, ale ja od dawna na forum nie jestem (pare miechow ) i chcialbym sie dowiedziec jakiej muzy sluchaja bordowcy. Ja slucham heavy metalu, a najbardziej lubie Iron Maiden. Co sluchaja inni?

Posted by ZimZum on 13-12-2001 21:11:

jazz, rock, industrial...

Posted by [FPP]Krypton on 13-12-2001 21:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum

a inni?

Posted by AlieneK on 13-12-2001 21:19:

Ja slucham radia zet i mamy...

Posted by [FPP]Krypton on 13-12-2001 21:23:

chodzilo o muzyke

Posted by mAJKiEL on 13-12-2001 21:46:

Hip Hop ,Metal wiem ze to dziwne powiazanie ale taki juz jestem "inny" do tego hardcore ,rock ,ewentualnie to co mi wpadnie w ucho np R&B

Posted by astral on 13-12-2001 21:49:

goa trance, psychedelic trance, troche ambientu od czasu do czasu

Posted by DEiMOss on 13-12-2001 22:10:

Muzyka alternatywna, tzn. inna od popa, dicha, densu itp.
Ostatnio sluchane: KoRn, Rob Zombie, P.O.D., Creed, Myslovitz, Pink Floyd, Slayer, Clawfinger, Alien Ant Farm, Machine Head, Blink 182, Incubus, Linkin Park, Moonspell, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Nickelback, Disturbed, Sum 41, Kid Rock + kilka innych.

[ w tle: Myslovitz - Krakow ]

Posted by giBBeR on 13-12-2001 22:19:

Metal (black, speed, power i trochu deathu), rock, polski punk, troche techna, dicha i inne shity, Industrial, NIN, KATATONIA i jeszcze duzo innych. Aha, i slucham tez muzyki ktora sam robie.

Posted by astral on 13-12-2001 22:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez giBBeR
...troche techna...

Prosilbym o sprecyzowanie, takiego techno co w tv leci (barthezz itp.) czy raczej chodzi o detroit techno?

Posted by on 13-12-2001 22:30:

Post .

metal (glownie black, viking, pagan i pokrewne), troche dark ambientu, dark wave, instrumentalnej, powaznej, jazz (lata 20, 30 XXw.) oraz niektore kawalki z gier i muzyka fimowa

Ulubione kapele/wykonawcy: BURZUM, SUMMONING, MAYHEM, DARKTHRONE, BATHORY, immortal, stary behemoth, profanum, nocturnal mortum, carpathian forest, venom.. i wiele, wiele innych, ktorych w sumie chyba nie ma sensy przytaczac bo zajeloby to duzo miejsce i pewnie nikogo i tak nie zainteresowalo.

Posted by giBBeR on 13-12-2001 22:33:

Nie znam sie na technie... Costam w grze Motorchead bylo fajnego i to mi sie podoba.
Uwielbiam KATATONIE, DIMMU BORGIR, INFLAMES oraz gotyckie zespoly i troche takich roznyc pomieszanych metalorockogotyckocostam jeszcze. A HH nie lubie.

Posted by on 13-12-2001 23:22:

motorhead pisze sie przez samo h giBBER

Posted by Nexus6 on 13-12-2001 23:35:

metal, ambient, industrial

Posted by OGO on 13-12-2001 23:50:

Atrosis, Type O Negative, Within Temptation, The Gathering przedewszystkim.

Posted by venom on 14-12-2001 08:49:

Oczywi�cie punk i hardcore. Z zespo��w to: W�ochaty, 1125, Rejestracja, Shizma, Anti-Flag, KSU, Sick of it all, Pro-Pain...
i wiele innych.

Posted by trl on 14-12-2001 09:01:

jezeli muza to tylko dla mnie HipHoP PL - Molesta, Fenomen, WWO, Zipera, Grammatik, Eldo, Tede itp....

Posted by venom on 14-12-2001 09:10:

Co do Hiphopu to piosenka Fight Music Zespo�u D12 jest na podstawie filmu Wojownicy (Warriors). Jak mogli tak zniewa�y� ten film...

Posted by killertowa on 14-12-2001 09:24:

Marcus Miller Patricia Barber Miles Davis Steve Coleman and Five Elements

Tool Korn Perfect Circle Godsmack R.A.T.M Clawfinger RollinsBand Deep Purple Black Sabbath Metallica

Nirvana Alice in Chains Soundgarden O.N.A

Pink Floyd, Roling Stones Led Zeppelin The Police Nick Cave Kult Kazik na �ywo Republika

The Sisters of Mercy The Fields of the Nephilim The Cure (do p�yty Disintegration)

Vivaldi Chopin

Kaliber 44 Paktofonica Koli Cypress Hill

kiedy�... Slayer Kreator Sodom .... i Sabrina

i wiele innych

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by gazi on 14-12-2001 10:21:

ja gustuje w gitarowym �ojeniu czyli w Metalu (Heavy , Gotyk ,Thrash , Death ) , slucham go glownie dla technicznej a i klimatycznej muzyki a nie mrocznych i mlodziezowych tekstow

ulubione kapele : Vader , Sceptic , Tiamat , Lux Occulta , Theatre of Tragedy , Geisha Goner , Nightwish , Samael

a takze : of korz Metallica , Sepultura , Type o Negative , Satyricon , Slayer , Tool , Godsmack , K.N.Z , Kult , Kobong , Clawfinger , Ozzy , Testament , Soulfly , Korn
do tego : T Love , O.N.A , Perfect, Massive Attack , Tricky , Prodigy
+ setka innych

Posted by DisposableHero on 14-12-2001 10:39:

hard rock/thrash/heavy metal
motorhead, testament, judas priest, megadeth, halford, black label society, black sabbath, forbidden, dio, xentrix, the cult, qpa malo znanych zespolow i ogolnie wszystko co dobre

Posted by S4i1or on 14-12-2001 11:49:

Hip-hop polski, francuski, niemiecki, ameryka�ski, electro (Music Instructor, Flying Steps, Freestyle Project etc.), metal/crossover (Linkin Park, Megadeath, System of a Down, Korn etc.), praktycznie wszyskiego opr�cz bardzo klimatycznej muzyki zwanej dicho (umca umca bum bum ).
O, i jeszcze techno (Members of Mayday, The Prodigy, Brooklym Bounce, Aural Planet, Scooter i inni)

Posted by MaslaV on 14-12-2001 11:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum

Qurde Zimek nie podejzewa�em �e kotokolwiek poni�ej 40 oprocz mnie s�uha jazziqu...

Posted by ZimZum on 14-12-2001 12:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

Qurde Zimek nie podejzewa�em �e kotokolwiek poni�ej 40 oprocz mnie s�uha jazziqu...

ano jazzik byv fajny
szczegolnie Tab two, Miles Davis, George Benson

Posted by mAJKiEL on 14-12-2001 13:17:

Szkoda ze niektorzy glupcy dizla sie przez sluchana muzyke na Subkultury ... a zreszta ja szanuje wszystkich oby oni szanowali mnie ...

Posted by [FPP]Krypton on 14-12-2001 14:26:

Nie powiem, ze od czasu do czasu lubie z polskich zespo��w pos�ucha� Kata, TSA lub Turbo. Fajnie te� si� s�ucha sepulture.

Posted by SweepeR on 14-12-2001 14:27:

Wszystko. Od metalu, przez rock i pop, az po niektore kawalki hh (choc tu nie maniakalnie, tylko po prostu czasem sobie lubie jakiegos clipa posluchac w tv). Z gotykiem na czele.

Theatre of Tragedy, "Venus"
Tym sie teraz szprycuje

A moje ulubione bandy to: Theatre Of Tragedy, Haggard (zajebiste polaczenie doom/death metalu z muzyka barokowa), Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, The Sins Of Thy Beloved, Nightwish... Dlugo by wymieniac zreszta.

Believe? In a deity long dead? -
I would rather be a pagan suckl�d in creeds outworn;
With fa�rtytales fill'd up in head:
Thoughts of the Book stillborn.

Shadow of annoyance -
Ne'er come hither!
...And when He falleth, He falleth like Lucifer,
Ne'er to ascend again...

- Theatre Of Tragedy, "...And When He Falleth"

Posted by astral on 14-12-2001 14:50:

Nie techno

quote:
Napisane oryginalnie przez S4i1or
... O, i jeszcze techno (Members of Mayday, The Prodigy, Brooklym Bounce, Aural Planet, Scooter i inni)

To co wymieniles to nie jest prawdziwe techno, jedynie mo�na by to nazwa� jednym z gatunk�w szeroko poj�tej muzyki elektronicznej. Prawdziwe techno to detroit i minimal, na kt�rych si� wogole nie znam.

Posted by [FPP]zorro on 14-12-2001 14:55:

techno, trance, no i troche house

Posted by [STER]ziec on 14-12-2001 14:59:

Talking lol

ja slucham wszystkiego poza zrzedzeniem starych babc

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:23.