FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=2885)
Tweakowanie Confa!!!
zakladam nowy Topic ryzykujac pobicie gwalt i inne takie ale sprobuje..
...proponuje topic gdzie ludzie moga pytac o komendy confa a Ci co wiedza beda udzielac odpowiedzi...
- wiec ja mam pytanie...jak wylaczyc czerwony obraz gdy ktos do nas strzela?...bo to z deka wqrwiajace jest!!!
zakladam nowy Topic ryzykujac pobicie gwalt i inne takieale sprobuje..
...proponuje topic gdzie ludzie moga pytac o komendy confa a Ci co wiedza beda udzielac odpowiedzi...
- wiec ja mam pytanie...jak wylaczyc czerwony obraz gdy ktos do nas strzela?...bo to z deka wqrwiajace jest!!!
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
ee... ale tak ma byc tak all maja i wylaczenie tego dla mnie juz lekko sux... wylaczmy mgle, redouty, oslepiajace wybuchy itp![]()
Rtcw jest na enginie Q3 tak?
to mo�e poszukaj na stronka o q3 to co ciebie interesuje
albo wpisz cg_draw i nacisnij [TAB]
ps. ja tesh chce by� zgwa�cony :>
This command is cheat protected
takze mo�esh to robic tylko na wlasnym serq z wlaczonym sv_cheats
poblokowane komendy
A jua mam pytanko troch� z innej beczki : dlaczego duza ilo�� komend z cmdlist jest poblokowana ? To jest chore ! Nawet /cg_thirdperson jest CHEAT PROTECTED . To jest czit ? Kurde , niez�e kity wciskaj� . Da si� to jako� obej�� ?
Poza tym jest sporo fajnych komend , ale jeszcze nie s� aktywne ( w tym jedno zajebiaszcze --->p. +salute !!! - wiecie co to oznacza ??? mam nadziej� , ze w jakim� release'ie to poprawi� )
Mo�e jednak kto� umie je odpali� ?
wiedzialem ze dostane zjebe
T0D za malo cie znam nie bede cie gwalcil
quote:
Napisane oryginalnie przez Xceed
A jua mam pytanko troch� z innej beczki : dlaczego duza ilo�� komend z cmdlist jest poblokowana ? To jest chore ! Nawet /cg_thirdperson jest CHEAT PROTECTED . To jest czit ? Kurde , niez�e kity wciskaj� . Da si� to jako� obej�� ?
Poza tym jest sporo fajnych komend , ale jeszcze nie s� aktywne ( w tym jedno zajebiaszcze --->p. +salute !!! - wiecie co to oznacza ??? mam nadziej� , ze w jakim� release'ie to poprawi� )
Mo�e jednak kto� umie je odpali� ?
Ja bym kcia� by mi kto� poda� all komendy wp�ywaj�ce na FPS'y [zwi�ckshaj�co ofkoz ]
<===
Mam pytanie tylko nie wiem czy mozna to zmienic w configu i czy wogole da sie to gdzies zmienic, mianowicie polozenie komunikatow o glosowaniu. Sa moim zdanie za nisko, zaslaniaja istotny fragment ekranu. Chodzi mi o to aby podniesc ten komunikat o jakies 15-20% w gore, jesli nie da sie zmienic polozenia to moze da sie zmienic tresc komunikatow dla danej akcji (aby byl krotszy).
Mam pytanie tylko nie wiem czy mozna to zmienic w configu i czy wogole da sie to gdzies zmienic, mianowicie polozenie komunikatow o glosowaniu. Sa moim zdanie za nisko, zaslaniaja istotny fragment ekranu. Chodzi mi o to aby podniesc ten komunikat o jakies 15-20% w gore, jesli nie da sie zmienic polozenia to moze da sie zmienic tresc komunikatow dla danej akcji (aby byl krotszy).
No tak jak narazie same pytania......0 odpowiedzi.......moze wkoncu ktos odpowie na te wszytkie nurtujace nas pytania....
ANT: to nie jest tak ...
ID zrobil gre ma wygladac jak wyglada all bylo tak projektowane i tyle, nie chodzi o to ze ktos umie wylaczyc redouta i jest lepszy a kto nie umie jego problem. To zmiany ulatwiajace gre- tricks - cheats etc. wszyscy powinni miec wyrownane szane nie robmy gnoju w enginie bo sie zacznie syf, wiem co mowie, nie musze wylaczac mgly etc. dam sobie skiny ornage i green chamskie i mam all w dupie z 1 konca mapy cie sciane stenem czy mp40, zawsze bede mial szybszy czas reakcji wszedzie, uprocze GL, zrobie przezroczyste obiekty etc bo umiem i co?
PO CO TO KOMU>?
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Wszystko mozna tylko trzeba siedziec i rozwalac wolfa od srodka to tylko progam
ANT: to nie jest tak ...
ID zrobil gre ma wygladac jak wyglada all bylo tak projektowane i tyle, nie chodzi o to ze ktos umie wylaczyc redouta i jest lepszy a kto nie umie jego problem. To zmiany ulatwiajace gre- tricks - cheats etc. wszyscy powinni miec wyrownane szane nie robmy gnoju w enginie bo sie zacznie syf, wiem co mowie, nie musze wylaczac mgly etc. dam sobie skiny ornage i green chamskie i mam all w dupie z 1 konca mapy cie sciane stenem czy mp40, zawsze bede mial szybszy czas reakcji wszedzie, uprocze GL, zrobie przezroczyste obiekty etc bo umiem i co?
PO CO TO KOMU>?
Czy uwazacie ze problem jaki poruszylem w swoim poscie to cheat'erstwo? Nie przesadzacie troche czasem. Sprawa jest prosta voty zaslaniaja mi istotna czesc ekranu, podnoszac je tak jak napisalem wczesniej bede faktycznie mial lepsze pole i przewage nad innymi ale pomyslmy czemu chce to robic. A to dlatego ze grajac w wolfa co krok spotykam sie z banda ......... ktorzy srednio co 5s robia glosowanie. Jesli glosowanie nie przejdzie to je powtarzaja i tak do znudzenia. Grajac np klan vs klan lub w gronie dobrych graczy taka zmiana polozenia vota nic mi nie da. Ale teraz chce cos widziec!!!!
Pewne rzeczy to ewidentne cheat'erstwo, ale miejmy umiar niektore zmiany powinny byc dozwolone, jesli nic nie wolno to ten topic nie ma sensu bytu
W wolfie zmiana sztywno ustalonych przez tworcow ustawie jest niemadre. Czemu niemadre? Bo i tak na dluzsza mete nic nie daje, zawsze przewazaja umiejetnosci. W quakach (szczegolnie trzecim) wiele graczy wylaczalo wszystkie bajery, dwoch graczy, jeden skin blue, drugi - red, rowne szanse, wszystko jak na dloni, sterylny i klarowny pojedynek. Mowie tu o DM a szczegolnie o Pro-Modzie. I takie granie najszybciej, najprosciej nazywalo sie pro-gaming a nie lamerstwem.
Ale DM a teamplay to dwie rozne rzeczy. W DM takie podejscie mialo uzasadnienie. W wolfie wszystko ma charakter duzo bardziej losowy; nagla smierc od zagubionej kuli, granatu, kula snajpera kiedy walczymy z innym wrogiem. W quaku byl glownie pojedynek 1/1, tam generalnie nie ma losowosci.
Do czego daze? Do tego ze jak ktos sobie wylaczy mgle i zmieni skory na jasne i widoczne to niech tak ma. Gdyby w 1/1 DM jeden mial wszystko defaultowo a drugi poustawiane na 'pro' - mozna by bylo sie czepiac ale w teamplayu (np. wolf) wszystko jest duzo bardziej przypadkowe i w rezultacie zawsze i tak wygraja slepy los i umiejetnosc dzialania w grupie, wspomagania sie, symbioza i szczypta skilla. A rasowanie sobie ustawien to oszukiwanie samego siebie a nie kogos. Niemadre.
Pozdry
Napisane oryginalnie przez [BK]FritzKrieg
A rasowanie sobie ustawien to oszukiwanie samego siebie a nie kogos. Niemadre.![]()
Tak, masz racje ale nie zawsze rasowanie confa mozna nazwac cheat'erstwem. Jestem przeciwnikiem drastycznych zmian ktore wprowadzaja dysproporcje miedzy graczami ale sa takie zmiany ktore mozna chyba wprowadzic. Podam troche moze banalny i nie dla wszystkich odpowiedni przyklad ale chce zobrazowac o co mi chodzi. Gram na najgorszych detalach jakie umiem ustawic na moim kompie (gram nie na vertexie) robie to dlatego poniewaz chce wycisnac jak najwiecej klatek z compa, i tez ktos sie moze do mnie przyczepic bo powie, suchaj ja chce podziwiac te tekstury, niebo, rozkoszowac sie gra, ale przez to ze ty nie koncentrujesz sie na grafice i dzieki ustawieniom masz wiecej klatek co w pewnych momentach moze byc krytyczne to masz nademna przewage. Przyklad moze jest glupi ale chodzi mi o to zeby pokazac ze sa rzeczy ktore mozna zmieniac i ze zawsze bedzie ktos niezadowolony. Pamietajmy, to sami tworcy gry dali nam takie mozliwosci. Korzystajmy z nich, tylko z rozsadkiem.
Troche niefortunny podalem przyklad. Zgadzam sie ze Podkr�canie kompa (lub samej gry) w celu osi�gni�cia wy�szej wydajno�ci to nie oszustwo. Chodzilo mi tylko o pokazanie na tym przykladzie ze zawsze ktos bedzie przeciw takim (nawet niewielkim) zmiana, moim zdaniem nieslusznie. Sa rzeczy ktore mozna zmieniac, nie przechylajac szali zwyciestwa na jedna strone.
You must realise that someday you will die
FIRST IMPACT: board.hive.pl
Debatuj� nad cheat'erstwem, co jest a co nie..... a je�li zmienie odg�osy dla danej druzyny??? abym m�g� odr�ni� odg�osy karabinu wroga od swoich. to co??
Ale g��wny temat by�: wy��czenie czerwonego ekranu, i jako� nie s�ysza�em odpowiedzi........
Ps. gwa�c� Shiro!!!!! gwa�c�!!!..... moge robi� zdj�cia (dodam do fotki dnia )
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:14.