FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3020)

Posted by Cougar on 25-12-2001 00:28:

Rtcw na XP

Odpalil ktos te gre na tym systemie??

Be Ready To Be POISONED

RTCW Team http://poison.rtcw.pl

Posted by CzAsZeK on 25-12-2001 01:07:

Tak

Posted by Xceed on 25-12-2001 01:18:

Cool

... jak najbardziej .

Posted by Cougar on 25-12-2001 01:21:

bo mi wyskakuje jakis blad z opengl. ? wiecie o co chodzi??

Be Ready To Be POISONED

RTCW Team http://poison.rtcw.pl

Posted by CzAsZeK on 25-12-2001 02:06:

Sterownik do karty graficznej musisz nowy sciagnac

Posted by Zaitsev on 25-12-2001 04:24:

Talking

Mi poszly wolfy pod XP....a co daje to..ano po 1:
XP podciagnie ci FPS(taki maly power dla k.graficznej)
a po 2 to jak ktos juz ci powiedziel powyzej to musisz sassac z netu stert do K.graficznej do XP a wszystko bedzie chodzilo jak najlepiej...

Posted by C4|Shiro on 25-12-2001 04:36:

...dopuki sie XPeki nie wyjebia po raz 1000

ale cosh winda to winda a ta jest chyba najlepsza...daje kopa

a problem z openGL moze byc w konfigu a nie w sterownikach...wyjeb swojego cfg i odpal giere moze Ci pojdzie

Posted by CzAsZeK on 25-12-2001 09:48:

A propo konfiga mogliby�cie mi jaki� pokaza� ?
Czy w tych konfigach, te� sa takie skrypty i aliasy jak w kanterze ?

Posted by Chrumkules on 25-12-2001 09:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro

ale cosh winda to winda a ta jest chyba najlepsza...daje kopa

co to znaczy daje kopa????? szybciej chodzi niz na 98SE?? Ja specjalnie trzymam 98SE prawie czysty bez programow zeby gierki chodzily spoczko a na XP pracuje! Czyzby to byl blad??

Posted by [POISON]Warblade on 25-12-2001 12:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BSM]Chrumkules

co to znaczy daje kopa????? szybciej chodzi niz na 98SE?? Ja specjalnie trzymam 98SE prawie czysty bez programow zeby gierki chodzily spoczko a na XP pracuje! Czyzby to byl blad??

W�a�nie... Nie jest to pytanie zwi�zane z RTCW, ale i tak zapytam. Jak widzicie te nowe windy? Stabilniejsze od 98? Bo sam zastanawiam si� nad kupnem, a po windach ME mam skrzywienie do nowych produkt�w ma�omiekkiego...

Post�puj tak, aby� m�g� chcie�, aby zasada twojego post�powania by�a prawem powszechnym.

Posted by [BK]Pioter on 25-12-2001 13:51:

Cool

No sa przede wszystkim stabilniejsze,wyciagneicie 2 tygodni bez resetowania na XP to nie problem wymagaja troche weicej ramu i trzeba wiecej grzebac zeby cokolwoek zmeinic i bawic sie z Services zeby ci nie uruchamial zbyt wielu niepotrzebynych programow ale ogonie XP jest QL zeby jeszczce mi VGS pod XP chodzil bylo by QL

Posted by C4|Shiro on 25-12-2001 14:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [BSM]Chrumkules

powiem na krotkim przykladzie...Wolf grafika 800x600 32bity lightmap u mnie na 98se 25-30 klatek XP 55-70

Posted by Chrumkules on 25-12-2001 16:07:

kurde to musze zainstalowac na XP

Posted by DarkXenocide on 25-12-2001 16:20:

Moja opinia jest taka : XP uzywam juz z rok chyba. Przelecialem pare beta ver po drodze etc. i nie raz chodzily pod 2-3 miechy 24h. Jedyna moja uwaga to wesje ang. jezyczne stosujta.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by CzAsZeK on 25-12-2001 17:04:

Exclamation

Xeno wejd� na GG albo ICQ

Posted by [WP]SS-MAN on 25-12-2001 17:23:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK [/i]Ja wole si� nastuka� znale�� si� na wy�ynie,
wiesz o czym m�wi�,
blant za blantem p�ynie

Armagedon to szybka zag�ada kto wpada nie wychodzi taka jest zasada............

Posted by CzAsZeK on 25-12-2001 17:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez [WP]SS-MAN

Armagedon to szybka zag�ada kto wpada nie wychodzi taka jest zasada............

HyHy
Ten sam zesp�l / Inna piosenka

Posted by [WP]SS-MAN on 25-12-2001 18:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

HyHy
Ten sam zesp�l / Inna piosenka

Si� zyje sie wie

Posted by $pawn on 29-12-2001 23:14:

Mi tam na winXP troche wydajnmosc spadla ale w wolfa jeszcze spox sie gra na 1024x768 32bity i High detale.

Ale dziwi mnie to ze mi wydajnosc karty spadla probowalem roznych sterownikow i nic.

Wie ktos cos na ten temat moja karta to Geforce2Gts/Pro

Posted by C4|Shiro on 29-12-2001 23:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Moja opinia jest taka : XP uzywam juz z rok chyba. Przelecialem pare beta ver po drodze etc. i nie raz chodzily pod 2-3 miechy 24h. Jedyna moja uwaga to wesje ang. jezyczne stosujta.

to Ty **** niezly jestes...ja sciagnalem pierwsza bete pare dni po jej pojawieniu sie...i bylo to max 3 miechy temu...czyzbys mial wtyki w Microsiorpie?...moze B.Gay to Twoj wujek?

Posted by CzAsZeK on 30-12-2001 00:38:

quote:
Napisane oryginalnie przez $pawn
Mi tam na winXP troche wydajnmosc spadla ale w wolfa jeszcze spox sie gra na 1024x768 32bity i High detale.

Ale dziwi mnie to ze mi wydajnosc karty spadla probowalem roznych sterownikow i nic.

Wie ktos cos na ten temat moja karta to Geforce2Gts/Pro

Mam ten sam problem

W cs'ie dochodzi do 70 klatek i dalej nie idzie

Posted by DarkXenocide on 30-12-2001 05:31:

Shiro tak bylo, pamietam bo to byl tez okres jakis zimowy, typu styczen etc jak 1 bete dostalem w lapy, wiekszosc ustawien pod ikonami nie istniala albo nie mozna bylo nic zmienic etc. nie pamietam juz nawet builda numery. ale chodzi i stabilnie

Co do karty graficznych to przezylem shok... po wrzuceniu do kompa karty graficzne Leadtek 64DRR GeF3 Titanium200, ponoc najnowsza wersja chipa, nie mam zadnej rewelki FPS... chodzi srednio ok 50, czasem skoczy do 90etc, ale umie spasc do 20 co za idiotyzm... nie kumam nic z tego. Proc to PIII800, i w tej chwili ramu 256MB. Plyta tez niczego sobie: Asus CUSL2-C jesli symbolu nie pomieszalem... i co tu robic... XP dopala ponoc.. ja czuje padake przy takiej karcie... co mam wlozyc, z tego co wiem nie ma mocniejszej wersji GeF3, z domowych, moze sa jakies pro typu quadro kiedys ale nie wiem. No i giera nie wiem czemu czasem mi skacze, ping jest ok wtedy HDD mieli wtedy zazwyczaj (ATA100) ehhh ide gryzc parkiet.

To wszystko przy ustawieniach max 1024x768 txt compression off itp, all na high i OPENGL

Posted by Chrumkules on 30-12-2001 09:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro

to Ty **** niezly jestes...ja sciagnalem pierwsza bete pare dni po jej pojawieniu sie...i bylo to max 3 miechy temu...czyzbys mial wtyki w Microsiorpie?...moze B.Gay to Twoj wujek?

Beta to juz byla na poczatku roku - wystarczylo poszukac po stronach warezowych! Tzn moze nie tyle beta co to sie nazywalo Built dwa tysiace iles tam zaleznie od wersji!

Posted by bel on 30-12-2001 14:13:

----> [FPP]DarkXenocide
wymieniana przez ciebie ilosc fps to tyle co u mnie. nie moge jednoznacznie powiedziec ile mam a ile nie bo ilosc fps bardzo skacze podczas gry a /cg_drawfps 1 nie sluzy prawie do niczego. ilosc fps zalezna jest mocno do obszaru jaki jest wyswietlany, modeli graczy aktualnie przebywajcych na widoku plus wszystkie explozje itp. zeby cos miarodajnie okreslic musialbym nagrac demo, najlepiej assault przy bramie hehe potem odpalic je przez timedemo. mam podobna konfiguracjie sprzentowa aczkolwiek uwazam ze lepsza bo tansza. 64ddrGF2gtsPROgainward@210/420,duron750@750 juz go nie krece; asus a7v133; 512ramy, dysk w miare szybki- 2mb cache 7200rpm ata100 controler promise z takimi podzespolami gram w 1024x768 wszystko co moge na max, compresja off i nie mam powodow zeby cos tweakowac. w grze tak samo jak w q3 jest przeciez ustawienie max fps bodajrze 85 by default. to pewnie dla tego nie widzicie wiecej. a z tego co pamietam to nvidia wycofala z produkcji najmocniejsze GF2ultry po w prowadzeniu na rynek GF3 poniewaz starsze karty byly szybsze a nie chciano robic sobie wew. konkurencji. a co do xp. nie rozumiem jak ten system moze wam dodawac fps hehe LOL. u Shiro skok 20-40! pamietam ze bawilem sie kiedys 3dmarkami mierzylem testowalem i zapisywalem. 98se rulez. i tyle. pod xp wszystko zwalnialo w testach (nie tylko w 3dmark ale i w timedemo w q3). teraz sytuacja jest pewnie taka: moze dla ktoregos z was instalacja xp wiazala sie z odswierzeniem sterownikow bo w nich jest caly szczegol. a nie powiem ze sterami pod xp (21.83 lub 23.11) wszystko rzeczywiscie dostaje kopa (ja testy robilem ok 5m temu pod ang wersje nie bylo nic jesli chodzi o sterowniki pod xp)

Posted by ThoT on 30-12-2001 19:57:

Mi po zainstalowaniu xp ilos klatek w kwaku spadla o 50fps!!!, ale juz po przeinstalowaniu sterownikow na najnowsze nvidii wszystko wrocilo do normy a nawet dostalem ekstra 5 klatek w stosunku do tego co mialem w win98. 3Dmark mi spadl z 2150 do okolo 2000. Mimo ze wydajnosc kompa troche spada pod xp (nie dotyczy gier) to jednak w moim przypadku nieznacznie i jest ona rekompensowana przez stabilnosc.

Jezu, jakie przyszly czasy, stabilny windows, swiat chyli sie ku upadkowi

Prepare to be POISONED

Posted by $pawn on 31-12-2001 01:19:

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT
Mi po zainstalowaniu xp ilos klatek w kwaku spadla o 50fps!!!, ale juz po przeinstalowaniu sterownikow na najnowsze nvidii wszystko wrocilo do normy a nawet dostalem ekstra 5 klatek w stosunku do tego co mialem w win98. 3Dmark mi spadl z 2150 do okolo 2000. Mimo ze wydajnosc kompa troche spada pod xp (nie dotyczy gier) to jednak w moim przypadku nieznacznie i jest ona rekompensowana przez stabilnosc.

Jezu, jakie przyszly czasy, stabilny windows, swiat chyli sie ku upadkowi

To prawda slaba wydajnos nagradzana jest super stabilnoscia mi to sie lepiej oplaca.

Posted by DarkXenocide on 31-12-2001 07:44:

Ja ide na sterach producenta- Leadtek do XP, wtedy juz sprawdzilem sprawe w grze, ale nie dopisalem info tutaj, FPS 20 mam tylko gdy flamerem sie bawie, w reszcie przypadku trzyma ok 50, czasem 70, zadko 90.

co do bety windows to tak jak chrumkles mowi, nawet gdzies ja mam na CD. Mam zazwyczaj kazda wersje systemu nie raz jak sie build zmieni co 5 numerkow, bo znam kupa maniakow z informy na Politechnice Poz, z akademcow, paru jest beta-testerami MS nawet hehe.
cya

Posted by bel on 31-12-2001 12:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Ja ide na sterach producenta- Leadtek do XP, wtedy juz sprawdzilem sprawe w grze, ale nie dopisalem info tutaj, FPS 20 mam tylko gdy flamerem sie bawie, w reszcie przypadku trzyma ok 50, czasem 70, zadko 90.

co do bety windows to tak jak chrumkles mowi, nawet gdzies ja mam na CD. Mam zazwyczaj kazda wersje systemu nie raz jak sie build zmieni co 5 numerkow, bo znam kupa maniakow z informy na Politechnice Poz, z akademcow, paru jest beta-testerami MS nawet hehe.
cya

heh w jaki sposob mierzysie fps? jesli tylko cg_drawfps to lol. to nie ma nic to rzeczy, sprobujcie nagrac sobie demko tak ze 2-3min. technika z q3 mam nadzieje ze w niczym rtcw nie odbiega.
/s_initsound 0
/snd_restart
/timedemo 1
/demomap "nazwa demka"
w konsoli bedzie ilosc klatek na sekunde i czas

Posted by Zoltan on 01-01-2002 14:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet

heh w jaki sposob mierzysie fps? jesli tylko cg_drawfps to lol. to nie ma nic to rzeczy, sprobujcie nagrac sobie demko tak ze 2-3min. technika z q3 mam nadzieje ze w niczym rtcw nie odbiega.
/s_initsound 0
/snd_restart
/timedemo 1
/demomap "nazwa demka"
w konsoli bedzie ilosc klatek na sekunde i czas

Te dwie komendy chyba nie odgrywaja zadnej znaczacej roli przy odgrywaniu demka ....
/s_initsound 0
/snd_restart

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Posted by bel on 01-01-2002 16:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Te dwie komendy chyba nie odgrywaja zadnej znaczacej roli przy odgrywaniu demka ....
/s_initsound 0
/snd_restart

eehh... testujac wydajnosc grafiki ZAWSZE wylaczam dzwiek. czy musze wyjasniac po co jest wylaczanie soundow przy testowaniu grafiki pod wzgledem wydajnosci karty graf.? jasne ze nie odgrywaja roli hehe, pierwsza cmd wylaczy nam dzwiek druga zresetuje ustawiena dzwiekowe aby miec mozliwosc testu bez dzwiekow.
pzdr

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:21.