FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3020)
Rtcw na XP
Odpalil ktos te gre na tym systemie??
a po 2 to jak ktos juz ci powiedziel powyzej to musisz sassac z netu stert do K.graficznej do XP a wszystko bedzie chodzilo jak najlepiej...
ale cosh winda to winda a ta jest chyba najlepsza...daje kopa
a problem z openGL moze byc w konfigu a nie w sterownikach...wyjeb swojego cfg i odpal giere moze Ci pojdzie
-[ CzAsZeK @ SoGamed ]-
quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro
ale cosh winda to winda a ta jest chyba najlepsza...daje kopa
Napisane oryginalnie przez [BSM]Chrumkules
co to znaczy daje kopa????? szybciej chodzi niz na 98SE?? Ja specjalnie trzymam 98SE prawie czysty bez programow zeby gierki chodzily spoczko a na XP pracuje! Czyzby to byl blad??
No sa przede wszystkim stabilniejsze,wyciagneicie 2 tygodni bez resetowania na XP to nie problem wymagaja troche weicej ramu i trzeba wiecej grzebac zeby cokolwoek zmeinic i bawic sie z Services zeby ci nie uruchamial zbyt wielu niepotrzebynych programow ale ogonie XP jest QL
zeby jeszczce mi VGS pod XP chodzil bylo by QL
quote:
Napisane oryginalnie przez [BSM]Chrumkules
co to znaczy daje kopa????? szybciej chodzi niz na 98SE?? Ja specjalnie trzymam 98SE prawie czysty bez programow zeby gierki chodzily spoczko a na XP pracuje! Czyzby to byl blad??
GG 1763434
Moja opinia jest taka : XP uzywam juz z rok chyba. Przelecialem pare beta ver po drodze etc. i nie raz chodzily pod 2-3 miechy 24h. Jedyna moja uwaga to wesje ang. jezyczne stosujta.
wiesz o czym m�wi�,
blant za blantem p�ynie
Napisane oryginalnie przez [WP]SS-MAN
Armagedon to szybka zag�ada kto wpada nie wychodzi taka jest zasada............![]()
HyHy
Ten sam zesp�l / Inna piosenka![]()
Ale dziwi mnie to ze mi wydajnosc karty spadla probowalem roznych sterownikow i nic.
Wie ktos cos na ten temat moja karta to Geforce2Gts/Pro
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Moja opinia jest taka : XP uzywam juz z rok chyba. Przelecialem pare beta ver po drodze etc. i nie raz chodzily pod 2-3 miechy 24h. Jedyna moja uwaga to wesje ang. jezyczne stosujta.
Ale dziwi mnie to ze mi wydajnosc karty spadla probowalem roznych sterownikow i nic.
Wie ktos cos na ten temat moja karta to Geforce2Gts/Pro
Shiro tak bylo, pamietam bo to byl tez okres jakis zimowy, typu styczen etc jak 1 bete dostalem w lapy, wiekszosc ustawien pod ikonami nie istniala albo nie mozna bylo nic zmienic etc. nie pamietam juz nawet builda numery. ale chodzi i stabilnie
Co do karty graficznych to przezylem shok... po wrzuceniu do kompa karty graficzne Leadtek 64DRR GeF3 Titanium200, ponoc najnowsza wersja chipa, nie mam zadnej rewelki FPS... chodzi srednio ok 50, czasem skoczy do 90etc, ale umie spasc do 20 co za idiotyzm... nie kumam nic z tego. Proc to PIII800, i w tej chwili ramu 256MB. Plyta tez niczego sobie: Asus CUSL2-C jesli symbolu nie pomieszalem... i co tu robic... XP dopala ponoc.. ja czuje padake przy takiej karcie... co mam wlozyc, z tego co wiem nie ma mocniejszej wersji GeF3, z domowych, moze sa jakies pro typu quadro kiedys
ale nie wiem. No i giera nie wiem czemu czasem mi skacze, ping jest ok wtedy HDD mieli wtedy zazwyczaj (ATA100) ehhh ide gryzc parkiet.
To wszystko przy ustawieniach max 1024x768 txt compression off itp, all na high i OPENGL
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro
to Ty **** niezly jestes...ja sciagnalem pierwsza bete pare dni po jej pojawieniu sie...i bylo to max 3 miechy temu...czyzbys mial wtyki w Microsiorpie?...moze B.Gay to Twoj wujek?![]()
wymieniana przez ciebie ilosc fps to tyle co u mnie. nie moge jednoznacznie powiedziec ile mam a ile nie bo ilosc fps bardzo skacze podczas gry a /cg_drawfps 1 nie sluzy prawie do niczego. ilosc fps zalezna jest mocno do obszaru jaki jest wyswietlany, modeli graczy aktualnie przebywajcych na widoku plus wszystkie explozje itp. zeby cos miarodajnie okreslic musialbym nagrac demo, najlepiej assault przy bramie hehe potem odpalic je przez timedemo. mam podobna konfiguracjie sprzentowa aczkolwiek uwazam ze lepsza bo tansza. 64ddrGF2gtsPROgainward@210/420,duron750@750 juz go nie krece; asus a7v133; 512ramy, dysk w miare szybki- 2mb cache 7200rpm ata100 controler promise z takimi podzespolami gram w 1024x768 wszystko co moge na max, compresja off i nie mam powodow zeby cos tweakowac. w grze tak samo jak w q3 jest przeciez ustawienie max fps bodajrze 85 by default. to pewnie dla tego nie widzicie wiecej. a z tego co pamietam to nvidia wycofala z produkcji najmocniejsze GF2ultry po w prowadzeniu na rynek GF3 poniewaz starsze karty byly szybsze a nie chciano robic sobie wew. konkurencji. a co do xp. nie rozumiem jak ten system moze wam dodawac fps hehe LOL. u Shiro skok 20-40! pamietam ze bawilem sie kiedys 3dmarkami mierzylem testowalem i zapisywalem. 98se rulez. i tyle. pod xp wszystko zwalnialo w testach (nie tylko w 3dmark ale i w timedemo w q3). teraz sytuacja jest pewnie taka: moze dla ktoregos z was instalacja xp wiazala sie z odswierzeniem sterownikow bo w nich jest caly szczegol. a nie powiem ze sterami pod xp (21.83 lub 23.11) wszystko rzeczywiscie dostaje kopa (ja testy robilem ok 5m temu pod ang wersje nie bylo nic jesli chodzi o sterowniki pod xp)
Mi po zainstalowaniu xp ilos klatek w kwaku spadla o 50fps!!!, ale juz po przeinstalowaniu sterownikow na najnowsze nvidii wszystko wrocilo do normy a nawet dostalem ekstra 5 klatek w stosunku do tego co mialem w win98. 3Dmark mi spadl z 2150 do okolo 2000. Mimo ze wydajnosc kompa troche spada pod xp (nie dotyczy gier) to jednak w moim przypadku nieznacznie i jest ona rekompensowana przez stabilnosc.
Jezu, jakie przyszly czasy, stabilny windows, swiat chyli sie ku upadkowi
Mi po zainstalowaniu xp ilos klatek w kwaku spadla o 50fps!!!, ale juz po przeinstalowaniu sterownikow na najnowsze nvidii wszystko wrocilo do normy a nawet dostalem ekstra 5 klatekw stosunku do tego co mialem w win98. 3Dmark mi spadl z 2150 do okolo 2000. Mimo ze wydajnosc kompa troche spada pod xp (nie dotyczy gier) to jednak w moim przypadku nieznacznie i jest ona rekompensowana przez stabilnosc.
Jezu, jakie przyszly czasy, stabilny windows, swiat chyli sie ku upadkowi![]()
Ja ide na sterach producenta- Leadtek do XP, wtedy juz sprawdzilem sprawe w grze, ale nie dopisalem info tutaj, FPS 20 mam tylko gdy flamerem sie bawie, w reszcie przypadku trzyma ok 50, czasem 70, zadko 90.
co do bety windows to tak jak chrumkles mowi, nawet gdzies ja mam na CD. Mam zazwyczaj kazda wersje systemu nie raz jak sie build zmieni co 5 numerkow, bo znam kupa maniakow z informy na Politechnice Poz, z akademcow, paru jest beta-testerami MS nawet hehe.
cya
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Ja ide na sterach producenta- Leadtek do XP, wtedy juz sprawdzilem sprawe w grze, ale nie dopisalem info tutaj, FPS 20 mam tylko gdy flamerem sie bawie, w reszcie przypadku trzyma ok 50, czasem 70, zadko 90.
co do bety windows to tak jak chrumkles mowi, nawet gdzies ja mam na CD. Mam zazwyczaj kazda wersje systemu nie raz jak sie build zmieni co 5 numerkow, bo znam kupa maniakow z informy na Politechnice Poz, z akademcow, paru jest beta-testerami MS nawet hehe.
cya
quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet
heh w jaki sposob mierzysie fps? jesli tylko cg_drawfps to lol. to nie ma nic to rzeczy, sprobujcie nagrac sobie demko tak ze 2-3min. technika z q3 mam nadzieje ze w niczym rtcw nie odbiega.
/s_initsound 0
/snd_restart
/timedemo 1
/demomap "nazwa demka"
w konsoli bedzie ilosc klatek na sekunde i czas
Napisane oryginalnie przez Zoltan
Te dwie komendy chyba nie odgrywaja zadnej znaczacej roli przy odgrywaniu demka ....
/s_initsound 0
/snd_restart
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:21.