FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=73)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3080)
Polska Liga - Informacje
Na stronie znajdziecie moja kolumne w ktorej pisze o swoich wyobrazeniach zwiazanych z polska liga
http://rtcw.fpp.pl/?pl:pages:show:462
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Cougar
Na stronie znajdziecie moja kolumne w ktorej pisze o swoich wyobrazeniach zwiazanych z polska liga
http://rtcw.fpp.pl/?pl:pages:show:462
Topiki sa 2 na boardzie pelne sugestiii i dyskusji etc, nadal zawszczesnie (2 early - z ang. - jestem poliglocostam ) No ale moze warto juz troche oficjalnie poruszac temat, faktycznie. Swoja droga jesli bedzie odp liczba klanow itp. to jest nieoficjalne info, ze LEM sie usmiechnie i pewnie da prizes i jakis tam patronat zapewne.
Spox ze ktos sie tym zajal i chwala mu za to , jedenak jestem ciekaw na jakim serwerku beda mecze? Bo np. trudno jest mi se wyobrazic ze na chama wleziemy wszyscy na np. byry i powiemy zeby wszyscy NIE-XX wywaliali
quote:
Napisane oryginalnie przez =PEF=Dr_Obot
Spox ze ktos sie tym zajal i chwala mu za to , jedenak jestem ciekaw na jakim serwerku beda mecze? Bo np. trudno jest mi se wyobrazic ze na chama wleziemy wszyscy na np. byry i powiemy zeby wszyscy NIE-XX wywaliali![]()
To ja wtr�ce moje 3 gr. do organizacji ...
Przedewshystkim proponowa� bym �eby po wyjsciu z grup, play-off'y by�ybardziej urozmaicone ... Znaczy sie wzbogacone o loosers brocket & winners brocket (czy jak to tam sie pishe ... ). By w finale jednak sie spotka�y 2 najlepshe klany, oraz by fina� by� bardziej finezyjny ...
Dr�g� spraw� jest organizacja fina��w ... Czy ca�a cz�� bedzie internetowa czy mo�e play-offs/wielki fina� b�dzie w jakiej� cafe ... Bo nie wiem jaki % klan�w jest klanami kafejkowymi ale w ka�dym razie taki klany maj� zwykle du�� przewage nawet je�li �� s�abshe ... A jakby fina� by�by w siakiej� cafe to by by�y r�wne shanse... (no mo�e shanse nie, ale warunki...)
Druga wazna zasada - kolejka ligowa trwa tydzien, kazdy klan musi zagrac spotkanie, dlatego wazne zeby w grupach byla parzysta ilosc klanow.
Na serverze znajduja sie gracze druzyn oraz po 2 rezerwowoych z kazdej i sedzia!
Teraz trzeba ustalic jakie sklady 4/4 5/5 /6/6 ?
Trzeba wytypowac sedziow, servery ligowe i zrobic site...
Po zblizony regulamin looknijcie na http://quake2.fpp.pl/ligaq2/
like Zime z tym ze nie jest konieczna parzysta ilosc klanow w grupie... zawsze moze jeden team pauzowac
wlasnie nie, bo sie burdel zrobi,
bo ten powie, ze gral, to moze sobie odpusci itd...
f2f jest w ten sposob rozgrywane i imho jest git... w/o napewno przez to nie jest
quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL
To ja wtr�ce moje 3 gr. do organizacji ...
Przedewshystkim proponowa� bym �eby po wyjsciu z grup, play-off'y by�ybardziej urozmaicone ... Znaczy sie wzbogacone o loosers brocket & winners brocket (czy jak to tam sie pishe ...). By w finale jednak sie spotka�y 2 najlepshe klany, oraz by fina� by� bardziej finezyjny ...
Dr�g� spraw� jest organizacja fina��w ... Czy ca�a cz�� bedzie internetowa czy mo�e play-offs/wielki fina� b�dzie w jakiej� cafe ... Bo nie wiem jaki % klan�w jest klanami kafejkowymi ale w ka�dym razie taki klany maj� zwykle du�� przewage nawet je�li �� s�abshe ... A jakby fina� by�by w siakiej� cafe to by by�y r�wne shanse... (no mo�e shanse nie, ale warunki...)
na stronie temat zszedl na temat mapy...
Jednak mozna juz ustalac regulamin, postaram sie z cougiem napisac takowy i dac go wam tutaj do dyskusji, paragrafy beda miec po 2 propozycje do danego zagadnienia np, latwiej sie ksztalt ustali. etc. Mam tez taki pomysl: SEDZIOWIE, moze CL zostana sedziami na meczach dosc proste. W ich interesie jest dobrze sedziowac zeby inny CL im nie podziekowal pozniej
kolumna Nasza W�asna Liga i komentarze
tym ktorzy tego nie czytali.
bardzo interesujaca jest sprawa spec's i roli sedziow. CL?! to co maja nie grac?! bez sensu... zreszta jaka jest rola tych "observatorow"? jeszcze nikt zwiazle nie napisal; to logiczne ze nie maja byc z POISON; moze observatorzy jesli gra team "x" vs "y" to spec "u" i z "w" czyli z innych klanow? to ciezki teamt nie wiem jak to jest w innych profi ligah moze tu ktos oswieci? (np. RoL) no i ten nieszczesny RW i podpowiadanie ehhh sliska sprawa.
GL
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Mam tez taki pomysl: SEDZIOWIE, moze CL zostana sedziami na meczach dosc proste. W ich interesie jest dobrze sedziowac zeby inny CL im nie podziekowal pozniej![]()
BK: wyznaczyc mozna reprezentanta - sedziego i looz.
Napisane oryginalnie przez Zoltan
A jak jakis klan nie ma CL ?
no wlasnie, ostatnio zrobila sie moda na robienie klanow bez cl'ow
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
no wlasnie, ostatnio zrobila sie moda na robienie klanow bez cl'ow
zle, bo z kim dogada sie drugi klan na mecz?
z 10 osobami bedzie sie naraz umawial?
lol
Tak sie zastanawiam... Po co wogule sedziowie ??? Ka�dy klan by wysy�a� screeny z wynikami do organizator�w i by nie by�o problm�w... No chyba �e by sie fshyscy zahowali jak 5-cio letnie dzieci i by sie w niczym nie potrafili dogada�... Jedyna sytuacja w jakiej by� by potrzebny s�dzia to adminowanie servera... I wsio.
Co do do squad�w to sobie nie wyobra�am meczu na depot 4v4 ... Ta mapa jest tak ogromniasta �e by obroni� punkt trza by sie nie�le napracowa�. Nie m�wi�c jush o assaultowaniu na baze wroga... Uwa�am �e 6v6 by�o by idealne...
I tak paropos niezgodno�ci do mapy assault kt�rej nikt nie lubi to powinno by� spotkanie z CL'ami klanuff na jakim� chacie czy ircu i votowanie na mape kt�ra by ewentualnie mia�a by assaulta zast�pi�... Cho� uwa�am �e nie ma mapy kt�ra by by�a od niej lepsha... No bo przecie� nie wiocha
No i to co przeczyta�em w komentarzach o s�dziach... S�dziownie z FPP.PL ... hehe, �mieshne Shczegulnie na meczach gdzie bedzie gra� POISON
To chyba nie przejdzie
(...)
powoli zaczyna mnie troche irytowac to sugerowanie ze liga moze byc niesprawiedliwa ze POISON moze w jakis sposob zachowywac sie nie fair, to cale przypisywanie zlych intencji
jesli ktos cos do mnie ma niech pisze na mail, niech nie patrzy ze robie na FPP - gdy jestem na FPP to jestem [FPP]kag ale wolfie jestem [POISON]kag, ale zauwazcie ze zawsze zawsze jestem kag, nie jestem schizofrenikiem i nie zmieniam zdania i osobowosci w zaleznosci od taga przed nickiem ...
Chyba nigdy nie organizowales ligi...
Chamskie zachowania i na poziomie przedszkola beda nagimnne...
sedziowe z FPP.pl ?
oki to daj inne rozwiazanie, jestem otwarty na propozycje...
Logiczne... S�dziami powinni by� CL'owie z klan�w bior�cych udzia� w lidze... Bed� przez organizator�w przydzielani do swoich meczy na kt�rych bed� s�dziowa� i tyle... W mojej opini w 100% sprawiedliwe...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
najlepiej zeby byli przydzieleni do meczy klanow z innych grup...
nagle dwuch graczy z 1 klanu wypada z serwa, i co wtedy sie gra np: 8:6? Jasne, ze nie. Sa odpowiednie przepisy w kazdej lepszej lidze ku temu co wtedy robic. Tak samo pingi sedzia moze stwierdzic ze dany serwer nie nadaje sie do meczy np bo wiekszosc jednego teamu ma pinga 60 a drugiego 250 etc etc. Przepisy tego dotyczace napewno beda z CB bo sa swietne i sprawiedliwe. Np. Wypad 1 koles, przeciwny klan powinien oslabic sklad lub poczekac na reconnect goscia (POWINIEN). Jesli spadnie 2 z jednego teamu to juz MUSI to zrobic etc. sedzia pilnuje przestrzegania reg. gry. Ja np oczywiscie przypominam ze np tricky w stylu zabijanie wlasnego LT zeby walil air czy art, co 4sek, albo panzera zeby strzelal co 5 sek, beda niemozliwe i tego sedzia tez ma pilnowac. Wszystkich martwiacych sie udzialem naszym w sedziowaniu etc, powiem jedno mi osobiscien nie chce sie sedziowac i nie wiem jaki system wyznaczania sedziow bedzie, ale ja z gory odmawiam.
Co do wypowiedzi kaga, to go popieram w calosci, meczace jest juz wtykanie tag poison gdzie tylko sie da, z podtextami ze cos jest/moze byc nie tak. Odbierzemy swoje na polu walki i tyle
kag napisal :powoli zaczyna mnie troche irytowac to sugerowanie ze liga moze byc niesprawiedliwa ze POISON moze w jakis sposob zachowywac sie nie fair, to cale przypisywanie zlych intencji
jesli ktos cos do mnie ma niech pisze na mail, niech nie patrzy ze robie na FPP - gdy jestem na FPP to jestem [FPP]kag ale wolfie jestem [POISON]kag, ale zauwazcie ze zawsze zawsze jestem kag, nie jestem schizofrenikiem i nie zmieniam zdania i osobowosci w zaleznosci od taga przed nickiem ...
xxxxxxxxxxxxx
Co do sedziow uwazam ze paru CLow, z innych klanow powazanych i bedacych sensownymi ludzmi, czy pare innych szanowanych osob, poprostu zostanie poproszonych o udzia� jako sedziowie dodatkowo, jak juz zaznaczylem ja nie bede sedziowal i prawdopodobnie wydam zakaz sedziowania czlonkom poison, to jeszcze z nimi omowie.
Thats All
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
powoli zaczyna mnie troche irytowac to sugerowanie ze liga moze byc niesprawiedliwa ze POISON moze w jakis sposob zachowywac sie nie fair, to cale przypisywanie zlych intencji
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:10.