FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3139)

Posted by mAJKiEL on 29-12-2001 22:53:

Question Jak definiujecie dobrego gracza w cs'a

Niektorzy twierdza ze niemozna jednoznacznie stwierdzic ze koles jest dobry moze byc dobry w ffa , 1 on 1, dobrze grac Teamowo a slabiej pojedynczo... jak wy to oceniacie co powinien miec dobry gracz cs'a wedlug mnie refleks (dobra pogode tzw korzystny biometr ) doswiadczenie (wiedziec jak sie zachowac w danej sytuacji) grac jak najbardziej zespolowo (ffa i 1 on1 w csie to raczej nieporozumienie ,bezsensowna strzelanina sie w tedy z niego robi). Dobry gracz powinien tez miec obcykane strzelanie z kazdej broni i umiejetnosc zwodow (to mozna zaliczyc do doswiadczenia)
teraz troche podzailu na klasy
1)
Gracze ffa (dobrzy) tzw statsiarze (no chyba ze naprawde sa dobzi) przecietny taki gracz wykorzystuje innych do zgarniania fragow dla sibie dobija innym kolesi z opuznieniem wyskakuje na rush zeby przypadkiem nieginac i zeby latwiej bylo dobijac juz ledwo zyjacych kolesi... mysli tylko o sobie i swoich fragach chrzani teamejtow (zdazaja sie wyjatki np ja )

2)
dobry gracz 1 na 1 duzy skill niezly cel i umiejetnosc zmylenia przeciwnika mysli tylko o sobie w tloku raczej jest mu ciezko...

3)
dobry gracz teamowy polega na teametach tzw wie ze za jego plecami stoi gostek i ma backap i jakby co ktos ochrania jego dupe (to przyklad) nie blokuje dobrze wspuldziala z grupa trzyma sie taktyk ma dobrego skilla (doswiadczenie itp ) mysli nietylko o sobie ale tez potrafi odratowac kumpla z opresji...

Co wy o tym myslicie o klasach i o tym jaki powinien bys idealny gracz cs'a i co sie w ceesie liczy statsy

i Czy mozna gracza oceniac tylko po statach czy raczej wolicie oceniac styl jego gry... ?

PS
Niedlugo przedstawie wam jak powinien wygladac debesciarski klan ale musze do tego krotka opowiesc napisac juz niebawem przedstawie...

Posted by [FPP]f0rgotten on 29-12-2001 23:09:

Mnie jeszcze nikt nie pokonal oficjalnie 1 na 1

Posted by AdaX on 29-12-2001 23:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]subz3ro.

cicho badz bo Cie jeszcze wyzwe

Posted by AlieneK on 29-12-2001 23:19:

heh.... dobzi gracze to s� tacy co potrafi� sie bez obawy o swe statsy prze��czy� sie do przegrywaj�cego teamu i wida� ze se radzi..... bo nawet najgorsza lama se poradzi w wygrywaj�cym teamie i bedzie fragowa�... ale jak takiego dac do przegrywaj�cego to tylko skampi albo bedzie gin��.....

w meczu 1 vs. 1 wed�oog mnie mozna stwierdzi� jak kto gra.. czy umie strafeowa� i celowa�..... jaka jest jego reakcja gdy ktos wali mu w plecy czy gdy skonczy sie magazynek... ale CS jest gr� zespolow� wic takie 1 na 1 nie ma sesnu.......

A statsiarze tez mnie wqurwiaj�.... ide se naprzyk�ad na itali jako CT domkiem .. patrze obok idzie 5 CT.. no to oki ide nie boje sie bo mam obstawe.... ide i ide dochodze do wyjscia bez problemu i sie odwracam.. a tam nikogo... wszyscy se skampili i czekaj�.....
w innym przypadku gdy licze na mpla z temu to ten sie chowa i czeka az zgine...
a najbardziej mnie deneruje mnie taka sytuacja: uzbieram se na avm czy jakiegos m4a1 i ide dumny z moim nowym nabytkiem po fragi... ide z qmplami z temau zadziej� ze mi pomog�... wyhodzi kilku terro to ja wale serie i uciekam przeladowac za skrzynke.... nagle jeden z moih wali do mnie z sp pool magazynku i zjecha� mnie do polowy zycia... ale ja nic i dalej wale do terro az mnie zabij�... tamten tylko na to czeka� i bierze moj� bron........
a juz ne moowie o takich co wogle mnie zabijaj� tylko po to zeby wzi�s� moj� bro�...

Wiec wed�oog mnie wzorowy gracz powinien umiec grac dobrze w teamie... a jesli taki bedzie umial grac dobrze to tesz se poradzi w 1 vs. 1...
to by by�o na tyle...

Posted by [SPECNAZ]Ger on 30-12-2001 03:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]subz3ro.

to zmierz sie z [SPECNAZ]Neo

Moim zdaniem dobry gracz w csa musi miec idealnego cela [aim niewykluczony ] Giwery to raczej m4 i ak, rusher, ale potrafiacy przykampic [ale nie tak lamersko, przez pol mapy ]
a czy potrafiacy grac w teamie czy nie to nie ma znaczenia, mowi sie mu ze ma isc *tu* strzelac *tam* i ze ma sie *nie ruszac* i bedzie okej

[email protected]
gg: 1006057

Posted by AlieneK on 30-12-2001 10:52:

quote:

a czy potrafiacy grac w teamie czy nie to nie ma znaczenia, mowi sie mu ze ma isc *tu* strzelac *tam* i ze ma sie *nie ruszac* i bedzie okej

sranie w banie...........graj�c w CS'a trzeba przedewszystkim umiec grac teamowo..... trzeba wyczu� kiedy poojsc jako mienso zeby team wygra�..... rzeczywiscie lepiej kogos s�uchac ale to nie znaczy ze tylko ma polegac na inych i na tym co mu powiedz�... sa gracz musi wiedzie� kogo os�ania� gdzie cisn�� HE �eby nie rozwali� po�owy swojego teamu czy jak rzuci� flasha........
Umiej�tno� dobrej gry 1 na 1 nie jest podstaw� ale jest przydatna w normalnej gdze teamowej.......

Posted by JaZZmAtAzz on 30-12-2001 14:54:

Re: Jak definiujecie dobrego gracza w cs'a

quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
Niektorzy twierdza ze niemozna jednoznacznie stwierdzic ze koles jest dobry moze byc dobry w ffa , 1 on 1, dobrze grac Teamowo a slabiej pojedynczo... jak wy to oceniacie co powinien miec dobry gracz cs'a wedlug mnie refleks (dobra pogode tzw korzystny biometr ) doswiadczenie (wiedziec jak sie zachowac w danej sytuacji) grac jak najbardziej zespolowo (ffa i 1 on1 w csie to raczej nieporozumienie ,bezsensowna strzelanina sie w tedy z niego robi). Dobry gracz powinien tez miec obcykane strzelanie z kazdej broni i umiejetnosc zwodow (to mozna zaliczyc do doswiadczenia)
teraz troche podzailu na klasy
1)
Gracze ffa (dobrzy) tzw statsiarze (no chyba ze naprawde sa dobzi) przecietny taki gracz wykorzystuje innych do zgarniania fragow dla sibie dobija innym kolesi z opuznieniem wyskakuje na rush zeby przypadkiem nieginac i zeby latwiej bylo dobijac juz ledwo zyjacych kolesi... mysli tylko o sobie i swoich fragach chrzani teamejtow (zdazaja sie wyjatki np ja )

2)
dobry gracz 1 na 1 duzy skill niezly cel i umiejetnosc zmylenia przeciwnika mysli tylko o sobie w tloku raczej jest mu ciezko...

3)
dobry gracz teamowy polega na teametach tzw wie ze za jego plecami stoi gostek i ma backap i jakby co ktos ochrania jego dupe (to przyklad) nie blokuje dobrze wspuldziala z grupa trzyma sie taktyk ma dobrego skilla (doswiadczenie itp ) mysli nietylko o sobie ale tez potrafi odratowac kumpla z opresji...

Co wy o tym myslicie o klasach i o tym jaki powinien bys idealny gracz cs'a i co sie w ceesie liczy statsy

i Czy mozna gracza oceniac tylko po statach czy raczej wolicie oceniac styl jego gry... ?

PS
Niedlugo przedstawie wam jak powinien wygladac debesciarski klan ale musze do tego krotka opowiesc napisac juz niebawem przedstawie...

majki nie pisz tak duzo bo nikomu sie nie bedzie chcialo tego czytac
ja nie przeczytalem

Posted by [P12]Ciapa on 30-12-2001 15:55:

bo czytac i pisac nie umiesz... Golasie

.::::M:e:m:b:e:r:::o:f:::a:r:s:z:y:w:a:::w:u:n:a:s:t:k:a:::::.

Posted by MaslaV on 30-12-2001 16:13:

Dobry gracz to taki grac ktory potrafi wali� same heady z TMP

Posted by [STER]ziec on 30-12-2001 16:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK

sranie w banie...........graj�c w CS'a trzeba przedewszystkim umiec grac teamowo..... trzeba wyczu� kiedy poojsc jako mienso zeby team wygra�..... rzeczywiscie lepiej kogos s�uchac ale to nie znaczy ze tylko ma polegac na inych i na tym co mu powiedz�... sa gracz musi wiedzie� kogo os�ania� gdzie cisn�� HE �eby nie rozwali� po�owy swojego teamu czy jak rzuci� flasha........
Umiej�tno� dobrej gry 1 na 1 nie jest podstaw� ale jest przydatna w normalnej gdze teamowej.......

taaaa TEAM sie LICZY!!

Posted by [P12]Ciapa on 30-12-2001 22:22:

Cs to gra druzynowa to poco sie sprawdzac 1v1 ? gdy przychodzi do gry 6 vs 6 to nawet czwiczenia 1v1 nic nie nadza bo gdy ludzi kupa tam i supermen dupa.... chyba jkos tak to lecialo....

Zeby dobrze grac teamowo trza miec dobrego Stratega i conajmniej 2 zajebistych snajperow nieomijajac juz ze reszta powinni wymiatac.. =]

Posted by AdaX on 30-12-2001 22:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]ziec

taaaa TEAM sie LICZY!!

powiedzial co wiedzial...

Posted by Eustachy on 30-12-2001 22:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [P12]Ciapa
....i conajmniej 2 zajebistych snajperow ...=]

taaaa hehe najlepiej jak tych dwoch "zajebistych snajperow' ustawi sie po przeciwnych stronach wyjscia z korytaza na duscie tak zeby sie pozabijali.... 20 minut temu jak gralem dwoch lolkow tak zrobilo...

Posted by AdaX on 30-12-2001 22:47:

quote:
Cs to gra druzynowa to poco sie sprawdzac 1v1 ? gdy przychodzi do gry 6 vs 6 to nawet czwiczenia 1v1 nic nie nadza bo gdy ludzi kupa tam i supermen dupa.... chyba jkos tak to lecialo....

Zeby dobrze grac teamowo trza miec dobrego Stratega i conajmniej 2 zajebistych snajperow nieomijajac juz ze reszta powinni wymiatac.. =]

z tymi snajperami do dokliwie odczulismy na sparingu ze SLIZGIEM! ale byl tylko jeden

Posted by [P12]Ciapa on 31-12-2001 10:00:

IDS ? ... moj uczen

Posted by AdaX on 31-12-2001 12:09:

quote:
IDS ? ... moj uczen

nieee...krecik!

Posted by [P12]Ciapa on 31-12-2001 12:24:

aaa krecik dobry jest.... ale jeszcze musi sie duzo nauczyc .......

Posted by AdaX on 31-12-2001 12:26:

quote:
aaa krecik dobry jest.... ale jeszcze musi sie duzo nauczyc .......

nie mow chociaz ze od Ciebie!
ale z AWP jechal nas ostro

Posted by [P12]Ciapa on 31-12-2001 12:28:

nie mowie ze odemnie..... ale..... musi jednak .. nie umie z kalaha strzelac z tego co fidzialem .... a co do awm.... ja nie mowie ze ja tesh nie pottrafie strzelac chcesz moge pokazac

Posted by AdaX on 31-12-2001 12:30:

quote:
nie mowie ze odemnie..... ale..... musi jednak .. nie umie z kalaha strzelac z tego co fidzialem .... a co do awm.... ja nie mowie ze ja tesh nie pottrafie strzelac chcesz moge pokazac
DAWAAAJ czekam na $lizgu

Posted by [P12]Ciapa on 31-12-2001 12:31:

Talking

kiedy teraz ?

Posted by AdaX on 31-12-2001 12:32:

quote:
kiedy teraz ?

nie jednak nie, teraz, nie moge!

Posted by [P12]Ciapa on 31-12-2001 14:21:

heh cyka sie )) nie zartuje z roboty u mnie to nie jest gra bo jeszcze 30 min pracuje i do domciu pod prysznic i na imprezke

Posted by AdaX on 31-12-2001 15:02:

quote:
heh cyka sie )) nie zartuje z roboty u mnie to nie jest gra bo jeszcze 30 min pracuje i do domciu pod prysznic i na imprezke

ja tez nie mialem warunkow!
ale jak zagramy bedzie:
adax boje sie (joke)

Posted by [SPECNAZ]Smirnoff on 02-01-2002 11:51:

taaa, Subz3ro vs Neo mo�e sie jakos zgadacie ?

Posted by scorpion.kt on 02-01-2002 12:05:

Talking

Slabego gracza mozna wykryc wtedy jezeli sie porusza na turnach

www.Kamikaze-Team.prv.pl
Your death, is my frag.

Posted by svisstack on 03-01-2002 14:29:

1. Aim
2. AWP AWP AWP i Desert opanowane do perfekcji
3. Ogranie (gra na sluch i umiejetnosc przewidywania)
4. Umiejetnosc gry teamowej
5. Realizowanie zadan takycznych

Posted by The! on 03-01-2002 14:48:

Popieram svisstacka
po co mam pisa� drugi raz to co ju� jest

Email: [email protected]

Posted by [P12]Ciapa on 05-01-2002 11:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez svisstack
1. Aim
3. Ogranie (gra na sluch i umiejetnosc przewidywania)
4. Umiejetnosc gry teamowej
5. Realizowanie zadan takycznych

- Jest to trudny orzech do zgryzienia ale trenuje juz od miesiaca i widac efekty... np w eaglu

Posted by The! on 05-01-2002 11:29:

Ciapek na snajpy ze mn� wymiekasz
a z eagla te� ju� powoli

Email: [email protected]

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:59.