FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3198)

Posted by Swiety on 01-01-2002 19:27:

Z jakim fov-em gracie ?

Jestem ciekawy kto gra z jakim fov-em ?
I czy komuś po zmianie ze standardowych 90 zaczęło sięgrać wyraźnie lepiej ?
Dla niezorientowanych w temacie: fov to kąt widzenia ustalany
komendą cg_fov xxx gdzie xxx to kąt podawany w stopniach

Posted by bel on 01-01-2002 19:44:

na ten temat byla juz chyba rozprawa na boardzie. czuje deja vu. ja dalem 110 w quejach mialem co najwyzej 100, w rtcw jakos wiecej wychodzi (110) zanim zrobi sie "za daleko z przodu" hehe

Posted by [FPP]Vk on 01-01-2002 20:13:

Red face FOV

Ja mam fov 120

Posted by DarkXenocide on 01-01-2002 20:46:

mam defaultowe.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by [BK]Pioter on 01-01-2002 22:32:

Cool

Mam defaultowe,po zmianei an 120 widok broni mi sie neipodobal i ogolnie ciezko gralo :/

Posted by [FPP]xen0m on 01-01-2002 22:43:

jezeli gram to na 110 tak jak w q3...

Posted by ThoT on 02-01-2002 00:05:

ja mam w wolfie 110, w kwaku 115

Prepare to be POISONED

Posted by sud on 02-01-2002 03:20:

Arrow Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiety
Jestem ciekawy kto gra z jakim fov-em ?
I czy komuś po zmianie ze standardowych 90 zaczęło sięgrać wyraźnie lepiej ?

Ja gram na 123, ale juz nie pamietam jak mi sie gralo z 90. Wiem tylko ze jak leze martwy i ogladam jak graja inni, to czasem chce mi sie plakac jak z brzegu ekranu do kolesia szyja a on sie zaczyna rozgladac skad . Poza tym latwiej pilnowac jakiegos miejsca gdzie jest kilka wejsc. Bo z duzym fovem np w war room, jak sie dobrze ustawisz, to widzisz wszystkie wejscia bez ogladania sie na boki. Korzysci sa oczywiste.
PS: a w kwaka nie gram.

Posted by DarkXenocide on 02-01-2002 03:23:

Ja pozostane przy 90 jestem hardcorowcem i chce miec default FOVa i tak was widze sluchem

Posted by ThoT on 02-01-2002 11:38:

Re: Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez sud

Ja gram na 123, ale juz nie pamietam jak mi sie gralo z 90. ....... Korzysci sa oczywiste.

I oczywist sa rowniez wady. Przy fov'ie 123 masz bardzo oddalony choryzont. Jest to oczywiscie sprawa osobistych preferencji ale gdy trzeba strzelac w glowe taki fov jest dla mnie zdecydowanie za duzy.

Prepare to be POISONED

Posted by MLS on 02-01-2002 12:10:

Thumbs up

Ja gram na 120 (o ile dobrze pamietam ) z wylaczonym widokiem broni (w ogole wszystko mam tak poustawiane zeby w miare szybko chodzilo )...

Posted by bel on 02-01-2002 14:02:

hehe bez modelu broni to z bolem w q2 znosilem (wiadomo center) a fajny jest szok jak po dlooogim graniu np z fov 110 wlaczymy sobie 90. hehe jaki imho s....y widok! bron na 40% ekranu trzeba czesto sie obracac by widziec kto z boku biegnie. eee. a model mojego ulubionego MP40 jest wlasnie imho lepszy na 110 niz 90!
pzdr.

Posted by bel on 02-01-2002 14:07:

Re: Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez sud

Ja gram na 123, ale juz nie pamietam jak mi sie gralo z 90. Wiem tylko ze jak leze martwy i ogladam jak graja inni, to czasem chce mi sie plakac jak z brzegu ekranu do kolesia szyja a on sie zaczyna rozgladac skad . Poza tym latwiej pilnowac jakiegos miejsca gdzie jest kilka wejsc. Bo z duzym fovem np w war room, jak sie dobrze ustawisz, to widzisz wszystkie wejscia bez ogladania sie na boki. Korzysci sa oczywiste.
PS: a w kwaka nie gram.

wow 123! to ty dopiero hardcore hehe. albo masz duza przekatna ekranu, albo nosisz okulary a napewno musiales w cos grac przed rtcw. nie wieze ze taki kolo jak ty to cudowne dziecko i dobrze gra ot tak bez "przeszlosci".
pees: ja tez juz nie
pzdr.

Posted by CiaPeQ on 02-01-2002 14:30:

123 niezle
ciekawe co powiesz jak ci powiem ze kumpel w q3 gra z fov 130 i trafia z reila o wiele czensciei nia bym chcial czuem na wlasnei skoze
ale gra z botami bo na net szkoda mu czasu na modemieale dobze bo gdyby pogral z ludzimi to by byl dopiero wymiot

Posted by [SPECNAZ]RoL on 02-01-2002 15:08:

Re: Re: Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT

I oczywist sa rowniez wady. Przy fov'ie 123 masz bardzo oddalony choryzont. Jest to oczywiscie sprawa osobistych preferencji ale gdy trzeba strzelac w glowe taki fov jest dla mnie zdecydowanie za duzy.

Co z tego że horyzont jest oddalony ??? Przynajmniej coś widać jak ci kolo nad ekranem w morde strzela... Poza tym bronie w RTCW nie potrzebują takiej precyzji przy strzelaniu jak inne gry (CS...) bo przy strzale nie podrzyca itp. itd.

PySy: 115

Posted by ThoT on 02-01-2002 15:24:

Re: Re: Re: Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]RoL
Co z tego że horyzont jest oddalony ??? Przynajmniej coś widać jak ci kolo nad ekranem w morde strzela... Poza tym bronie w RTCW nie potrzebują takiej precyzji przy strzelaniu jak inne gry (CS...) bo przy strzale nie podrzyca itp. itd.

Jak juz wczesniej powiedzialem kazdy gra na fov'ie jaki mu najbardziej odpowiada. Dla mnie 110 jest optymalne. Moze precyzja w wolfie nie jest tak wazne jak w cs ale jednak swoja role odgrywa. Ja probojac strzelac zawsze w okolicach glowy wole miec blizszy horyzont (glowe przyciwnika) niz pole widzenia.

Prepare to be POISONED

Posted by Przecinek on 02-01-2002 18:28:

90

Posted by sud on 02-01-2002 20:05:

Re: Re: Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez ThoT

Kurde ale juz teraz mi sie namieszalo . Fakt ze z daleka przy takim horyzoncie celnosc musi spadac. Dzisiaj sprawdze sobie z mniejszymi fovami i sie przekonam.
Btw bez modelu broni nie wiedzialbym kiedy mi sie magazynek zmieni... chyba ze liczylbym w sekundach.

Posted by sud on 02-01-2002 20:10:

Re: Z jakim fov-em gracie ?

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet

wow 123! to ty dopiero hardcore hehe. albo masz duza przekatna ekranu, albo nosisz okulary a napewno musiales w cos grac przed rtcw. nie wieze ze taki kolo jak ty to cudowne dziecko i dobrze gra ot tak bez "przeszlosci".
pees: ja tez juz nie
pzdr.

Ekranu nie mam duzego (wlasciwie mam teraz pietnastke) i okularow nie nosze . Jasne ze gralem wczesniej, przeciez nie urodzilem sie wczoraj , ale nie kosilem jakos namietnie w kazdej wolnej chwili (jak w rtcw). Zreszta uwazam ze do prawie kazdej konfiguracji mozna sie przyzwyczaic w kilka/kilkanascie godzin grania... no moze poza invertem i sensitivity - to zawsze musze zmienic, bo inaczej biegam po scianach patrzac sie w sufit albo podloge .

Posted by DarkXenocide on 03-01-2002 04:00:

O to juz jest pomysl na Eventsa hehe FOV 200 + Sens MAX i invert hehe i robimy cyrk

No coz sprawdzilem te fovy rozne i wpisalem teraz sobie nowa wartosc 95 zeby miec troszke blizej do was hehe

W sumie dziwne ze nie robia tak jak czlowiek widzi... czyli wiadomo ze wiecej niz 90 to chyba one eye tyle widzi

Bez urazy dla jedno-oczowców

Posted by [AGD]Dyzio on 03-01-2002 07:18:

Ja mam fov 100, a w quake'a nie gralem od dawna, ale pamietam ze mialem 110 w q3 i 100 w q2, ale na 100% to pewny nie jestem.

Pozdrawiam,
[AGD]Dyzio

Posted by Przecinek on 03-01-2002 09:41:

Eh no wlasnie sporo ludzi ktorych znam gra na Invercie . Jak dobrze pamietam to spuscizna po Q1 ? Bo tam chyba jak wpisales /+mlook z konsoli to invert sie robil defaultowo . Sam wtedy gralem na invercie i pamietam ze ostro gralem w wysyp symulatorow lotu z I i II WŚ -> Wiec nawet invert wydawal mi sie najzupelniej logiczny .

Posted by DarkXenocide on 03-01-2002 10:59:

Heheh mialem to samo Przecinek tyle ze z inverta latwo dosc przejsc na normal, a gorzej w 2 strone Choc to tez kwestia czasu tylko

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:04.