FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3341)

Posted by weirdo on 08-01-2002 11:32:

pomoc z php

code:
// encrypt a string such as a password for the textdb function t_encrypt($text, $key) { $crypt = ""; for($i=0;$i<strlen($text);$i++) { $i_key = ord(substr($key, $i, 1)); $i_text = ord(substr($text, $i, 1)); $n_key = ord(substr($key, $i+1, 1)); $i_crypt = $i_text + $i_key; $i_crypt = $i_crypt - $n_key; $crypt .= chr($i_crypt); } return $crypt; } function t_decrypt($text, $key) { $crypt = ""; for($i=0;$i<strlen($text);$i++) { $i_key = ord(substr($key, $i, 1)); $i_text = ord(substr($text, $i, 1)); $n_key = ord(substr($key, $i+1, 1)); $i_crypt = $i_text + $n_key; $i_crypt = $i_crypt - $i_key; $crypt .= chr($i_crypt); } return $crypt; }

jesli jakis znawca php rozumie ta metode szyfrowania strona http://www.khh.free.komrel.net ktora dokonala plagiatu fpp.pl zostanie przeze mnie skasowana

prosze mi tu walnac odszyfrowane tlfcv

Posted by oxygen on 08-01-2002 11:51:

niech sie raptor popisze

Posted by weirdo on 08-01-2002 12:58:

ano... dobrze by bylo

Posted by MaslaV on 08-01-2002 13:49:

co za *****... niby zmieni� desigin ale nadal s� tam elementy z fpp.

Posted by weirdo on 08-01-2002 13:55:

ale 'w nagrode' zobacz co zrobilismy z forum (haslo zgadl astral )

Posted by MaslaV on 08-01-2002 13:57:

a jakkie by�o "hip-hop"
co do board�w to na britney.com.pl dziwine �eczy si� dziej�

kolorki na bordzie kkh rozwalaj�

Posted by weirdo on 08-01-2002 15:44:

walnij mi na priv to ci dam haslo od borda khh

Posted by AlieneK on 08-01-2002 15:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
walnij mi na priv to ci dam haslo od borda khh

ami dasz???? pliz.....
albo hociarz jakas podpowied�

Posted by AlieneK on 08-01-2002 16:14:

MUAHAHHAHAHAHAHAHAHa
zagadnijcie co zgad�em taaaak bravo has�o... i to sam...
w�a�e se na stronke trovche po�azi�em potem w�a�e do ws_ftp i z 10 miut sie menczy�em ale zgad�em...

Posted by weirdo on 08-01-2002 16:17:

haslo od ftp??? JAKIE JEST? walnij mi na prywatna wiadomosc... forum ja sam zhaczylem z astralem

Posted by MaslaV on 08-01-2002 16:25:

FILIP prawd� ci powie

Posted by AlieneK on 08-01-2002 16:35:

quote:
haslo od ftp??? JAKIE JEST? walnij mi na prywatna wiadomosc... forum ja sam zhaczylem z astralem

oki a ty daj mi na admina has�o...

Posted by MaslaV on 08-01-2002 16:36:

pass; = Filip

proponuje taki index

trza shaczy� jesze passwd do news�w proponuje nie zabija� od razu tylko powolij zrobi� take over

Posted by weirdo on 08-01-2002 17:16:

done

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 17:43:

bravo bravo

Po przeczytaniu FAQ o chakerach wszyscy sie madrzejsi zrobili

Posted by MaslaV on 08-01-2002 17:51:

quote:
done

rOxoRz wszystko mu wyczy�ci�e� czy tylko index?

Saari: no w�a�nie zapomnieli�my pozdowi� babci�, dziadka, mam�, tat�

Posted by on 08-01-2002 18:00:

weirdo ownujesz...

Posted by weirdo on 08-01-2002 18:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

rOxoRz wszystko mu wyczy�ci�e� czy tylko index?

Saari: no w�a�nie zapomnieli�my pozdowi� babci�, dziadka, mam�, tat�

skasowalem wszystkie jego fora dyskusyjne, files, gfx itp

nalezy mu sie

moze to nieetyczne ale na drugi raz bedzie pamietal

-= edit =-

to majes:

na priv dam pass to se zobaczysz sam

Posted by MaslaV on 08-01-2002 18:19:

zmie� mu chas�o na np. ajfhbigffbfjbdl388p187518037yjfd

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 18:27:

quote:

moze to nieetyczne ale na drugi raz bedzie pamietal

nie ma slowa "nieetyczne" jak ktos tak chamsko zrobil...

Posted by weirdo on 08-01-2002 18:43:

quote:
zmie� mu chas�o na np. ajfhbigffbfjbdl388p187518037yjfd

na komrelu nie da sie zmieniac pass a przynajmniej mi nie wyszlo... popros alienka o pomoc bo ja nie moge wyczaic
quote:
nie ma slowa "nieetyczne" jak ktos tak chamsko zrobil...

i tak gosc nie byl zbyt inteligentny - na forum (tez skasowane) :S astral wspomnial o plagiacie a ten skoczyl z morda... wiec nie mam zamiaru go zalowac...

Posted by MaslaV on 08-01-2002 19:00:

"nie by� zbyt intelig�tny" Lol z takim has�em to trudno by� inteligi�tnym

Posted by AlieneK on 08-01-2002 19:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
weirdo ownujesz...

ta.....weirdo: jakie by�o has�ona admina na stronce...???
a ja zgadlem na ftp...
jestem z siebie dumny... ale gosc mia� za�osne has�o qrde.....rzeczywi�cie by�(jest) wyj�tkow t�py...

Posted by weirdo on 08-01-2002 20:16:

ciekawe co by bylo jakby mi jutro policja zrobila najazd na chate, zarekwirowala kompa... :S dobrze, ze to tylko moje spekulacje

Posted by [FPP]xen0m on 09-01-2002 01:03:

hehe chakierzy jedni

Posted by weirdo on 09-01-2002 14:26:

quote:
Broadcast message from root (pts/12) Wed Jan 9 16:07:55 2002...

stahoo jeszcze raz zobacze u ciebie jakiegos exploita to tracisz konto

cos se nie pochakuje :S

a hgw.fpp.pl dostanie mailbombing chyba, ze admin sie skapnei i zakilluje proces

Posted by MaslaV on 09-01-2002 17:14:

quote:
ciekawe co by bylo jakby mi jutro policja zrobila najazd na chate, zarekwirowala kompa... :S dobrze, ze to tylko moje spekulacje

LOl, policja nie powinna si� do ciebie przyjeba� (tak s�dz�).

po first- nie w�ama�e� sie do serva
tylko zgad�e� has�o, a to nie �aden grzech m�g� je np. gdzie� zostawic itd. itp to jego sasrany interes �eby dba� o has�o.
po zwei- w�tpi� by kole� zg�osi� t� spraw� adminowi, a nawet je�li by to zrobi� to jest spox bo nie n
aruszy�e� prawa.

Co do wjazdu policji to jednak najlepiej hackowa� w kafei, np jakiej� du�ej, w miar� daleko od miejsca zamieszkania, i tam gdzie cie nie ma. Wyobra� sobie �e do namierzonej kafei wpada policja (co swoj� drog� jest zupe�nie nieprawdopodobne) i pyta w�a�ciciela o w�am wykonany z jego ip. no to on m�wi �e o niczym nie wie, pokazuje ewentualne logi �e co� takiego zrobiono "z tego o tu kompa na kt�rym siedzi teraz ten kole� w dresie " w godzinach normalnego dzia�ania kafejki
, i przecie� do niego si� nikt nie przy*****. i tu wa�na jest kwestia �eby w�a�ciciel (ew. obs�uga) ci� nie zna�a. je�li kole� jest w po��dku to nic nie powie �e ty o tej godzinie siedzia�e� przy tym kompie ale b�dzie uwa�a� co robisz i to troch� niefajnie jak ci kto� si� lampi w monitor. aha i nale�y pami�ta� �eby wszystkie ewentualne toolsy trzyma� w necie a nie pakowa� dyskietke w stacje dysk�w, co prawda obs�uga mo�e si� przypiepszy� tylko w przypadku gdy jeste� nie znany (lub nie budzisz zaufania ), na odwal si� mo�esz powiedzie� �e to config do q3 albo cs'a, ale trzeba przewidzie� ruchy zbyt natr�tnych w�a�cicieli i na wszelki wypadek mie� tego configa na dyskietce. no niewiem co tu jeszcze napisa� opr�cz tego �e jest raczej nei mo�liwe �eby cie szukali za zchackowanie prywatnego konta na darmowym servie, ewentualnie mo�e si� zdarzy� (oczywi�cie w przypadku gdy jeste� niedo�wiadczony, powiem inaczej, je�li jeste� chakerem ) �e wojowniczy admin nie daruje wtargni�cia do jego "nietykalnej" sieci, i sam ci zacznie robi� r�ne �wi�stwa, co� takiego mo�e si� zdarzy� tylko gdy zostawisz sw�j ip na servie hackowanym, je�li ��czysz si� przez tepse to atak ze strony admina jest wykluczony (ipeki w tepsie s� przyznawane losowo). co do tepsy albo innego oparatora dialupowego, je�li zhackujesz co� powa�nego i policja we�mie si� na ciebie to b�d� w stanie dowiedzie� si� od operatora kto o tej godzinie i w ten dzie� mia� ten ip (mog� zchackowa� jaki masz namber phona a na podstawie tego zdoby� dane osobowe abontenta). jeszcze kilka s��w apropo chackowania w polsce: na razie trudno o to by za chackowanie stron prywatnych �ciga�a ci� policja, powinno sta� si� tak w przypadku zchackowania jakiego� e-businesu lub instytucji, lub je�li poczyni�e� jakie� istotne szkody (np. z******* kolesiowi jakich� warznych danych, a by� taki przypadek w polsce i kolesia z�apali i os�dzili [ wyjeba� kolesiowi z dysku projekty jakiego� warznego urz�dzenia medycznego, pewnie nie�wiadomie]). wienc w polsce np. w por�wnaniu z Usa mamy spok�j (wyobra� �e na karku masz FBi za roz******* komu� sajtu).
no to by by�o chyba na tyle

�WAGA, �WAGA: chcia�bym zaznaczy� i� autor tego tekstu (czyli ja ) nie jest odpowiedzialny za ewentualne nast�pstwa spowodowane zachowaniam os�b kt�re ten txt przeczyta�y. aha i jeszcze nie chcia�bym by� uwarzany za hackera i �aden autorytet w tej kwesti bo tak naprad� ten txt jest plagiatem z notatek mojej m�odszej siosty. wienc streszczaj�c og�lnie umywam od wszystkiego moje brudne �apska

Posted by MaslaV on 09-01-2002 17:17:

quote:

cos se nie pochakuje :S

a hgw.fpp.pl dostanie mailbombing chyba, ze admin sie skapnei i zakilluje proces

o co chodzi, o�wie� mnie

Posted by AlieneK on 09-01-2002 17:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

�WAGA, �WAGA: chcia�bym zaznaczy� i� autor tego tekstu (czyli ja ) nie jest odpowiedzialny za ewentualne nast�pstwa spowodowane zachowaniam os�b kt�re ten txt przeczyta�y. aha i jeszcze nie chcia�bym by� uwarzany za hackera i �aden autorytet w tej kwesti bo tak naprad� ten txt jest plagiatem z notatek mojej m�odszej siosty. wienc streszczaj�c og�lnie umywam od wszystkiego moje brudne �apska

taaaa... i moze twooj m�odzy brat te� nie bra� w tym udzia�u...????? Dobra musze konczy� po jaka� syrena wyje i kto� puka do dzwi (cos sie dr�, ze z policji) o jaki� antyterrorytsa mi przez okno wskoczy� to pa ...... (joke)

Posted by MaslaV on 09-01-2002 17:25:

tylko �eby ci kota nie wystraszyli

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:13.