FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3342)

Posted by LaGranda on 08-01-2002 11:50:

Qfa sam syf

Staszny syff na boardzie. Co wchodze na jakis topik i chce poczytac jakies sensowne i madre odpowiedzi, a tu dupa. Same go..ane odpowiedzi lub calkowicie pozmieniane tematy. Byla w jednym poscie mowa o osobnym boardzie dla wtajemniczonych, dlatego pytam co z tym bedzie? Nudzi mnie powoli przechodzenie przez stosy stron z odpowiedziami bez sensu lub nie na temat. Proponuje wstawienie dodatkowego forum "konkrety q3a". Co sadzicie na ten temat?

P.S - no moze troche na wysost, ale musimy cos z tym zrobic. Jak tak dalej bedzie to sie bedzemy babrac we wlasnym .......

Posted by Nexus6 on 08-01-2002 13:16:

Z jednej strony masz racje, bo prawie kazdy topic doprowadza do gadki o niczym. Z drugiej strony board dla wybranych? Zawsze mi takie cos smierdzialo. Powiem dlaczego. Jesli ktos chce sobie pogadac w zamknietym gronie to po prostu to robi i nie mowi raczej o tym szerszej publice. Jesli fpp.pl ma byc dla uzytkownikow to powinno zostac jak jest. No moze z malymi zmianami. A jesli fpp.pl ma byc serwisem dla redaktorow i wybranej grupy ludzi no to wtedy Twoj pomysl jest jak najbardziej sensowny.

Posted by KAZMROOT on 08-01-2002 14:15:

Post Re: Qfa sam syf

Ciekawy pomys� ale pomy�l o u�ytkownikach kt�rzy ledwo co korzystaj� z board'a a te� chicieli by troche sensu w postach. Co oni mieliby zrobi�? Taka formu�a board'a musia�aby by� w cholere dopracowana.

Posted by d00min on 08-01-2002 16:56:

Re: Qfa sam syf

quote:
Napisane oryginalnie przez LaGranda
Staszny syff na boardzie. Co wchodze na jakis topik i chce poczytac jakies sensowne i madre odpowiedzi, a tu dupa. Same go..ane odpowiedzi lub calkowicie pozmieniane tematy. Byla w jednym poscie mowa o osobnym boardzie dla wtajemniczonych, dlatego pytam co z tym bedzie? Nudzi mnie powoli przechodzenie przez stosy stron z odpowiedziami bez sensu lub nie na temat. Proponuje wstawienie dodatkowego forum "konkrety q3a". Co sadzicie na ten temat?

P.S - no moze troche na wysost, ale musimy cos z tym zrobic. Jak tak dalej bedzie to sie bedzemy babrac we wlasnym .......

Racja, racja cos z tym trzeba zrobic... wqrzja mnie topicki typu: Gnoic to MY a nie nas... czy cos takiego. Ja tak myslalem, ze moze wywalac z boarda tych, ktorzy takie brednie pisza. Popatrzmy na irc- glupie odzywki konacza sie banem. Trzeba to dobrze przemyslec.... Albo niech kazdy nowy temat szedl na maila do moderatora i dopiero po zatwierdzeniu na board prosto. Co o tym myslicie?

Posted by j@rzabek on 08-01-2002 17:08:

Re: Re: Qfa sam syf

quote:
Napisane oryginalnie przez d00min

Racja, racja cos z tym trzeba zrobic... wqrzja mnie topicki typu: Gnoic to MY a nie nas... czy cos takiego. Ja tak myslalem, ze moze wywalac z boarda tych, ktorzy takie brednie pisza. Popatrzmy na irc- glupie odzywki konacza sie banem. Trzeba to dobrze przemyslec.... Albo niech kazdy nowy temat szedl na maila do moderatora i dopiero po zatwierdzeniu na board prosto. Co o tym myslicie?

Gorzej jak moderator b�dzie na sylwestrze w g�racha a topic nie cierpi zw�oki.

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 17:16:

nieee... zatwierdzanie tematow przez moderatorow to zly pomysl ...nie zawsze tacy sa na miejscu.
Tak samo pomysl osobnego boarda dla starych wyg nie jest dobry - wiadomo z pewnego innego boarda ze jak sa jedni ludzie w kolko to sie board nie rozwija...
Po prostu trzeba tepic lamerie... poniewaz coraz to nowsze osoby okazuja sie fajnymi ludzmi, ktorzy potrafia sensownie rozmawiac - nie mozna zamknac dla nich boarda... chyba ze by zrobic na zasadzie proby ... troche przyjrzec sie osobie ktora pisze i ja wsadzac do reszty - ale kto by to monitorowal? poza tym z boarda dla ogolu zrobilby sie wtedy juz zupelny syf

Posted by ya. on 08-01-2002 17:35:

moim zdaniem mozliwosc zakladania topicow powinny miec osoby majace powyzej 100 postow...

Posted by ereaser on 08-01-2002 17:38:

no dobra jak np zak�adamy jakis zar�bisty topic i jakis gosciu zaczyna gadac od �eczy i odbiegac od tematu to niemo�na niezwracac na niego uwagi? i kontynuowac to o czym sie gada�o,a jak gosciu by�by bardzo natrentny to mo�na by zrobic takie cos g�osowanie na lamera tygodnia i gosciu nastepnym razem by pare razy pomysla� zanim zaczo�by postowac

Posted by ++]Ac1D[++ on 08-01-2002 17:39:

quote:
Napisane oryginalnie przez ya.
moim zdaniem mozliwosc zakladania topicow powinny miec osoby majace powyzej 100 postow...

w po�owie zgadzam sie z Toba jednak osoby poni�ej 100 te� powinny mie� mo�liwo�� zak�adania topik�w w ko�cu mog� zak�ada� konkretne topiki , ale niekt�rzy zak�adaj� takie topy �e a� g�owa boli

Posted by ++]Ac1D[++ on 08-01-2002 17:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez ereaser
no dobra jak np zak�adamy jakis zar�bisty topic i jakis gosciu zaczyna gadac od �eczy i odbiegac od tematu to niemo�na niezwracac na niego uwagi? i kontynuowac to o czym sie gada�o,a jak gosciu by�by bardzo natrentny to mo�na by zrobic takie cos g�osowanie na lamera tygodnia i gosciu nastepnym razem by pare razy pomysla� zanim zaczo�by postowac

i tak pr�dzej czy p�zniej b�dzie gadka o niczym

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 17:47:

quote:

Ale czasem jakis biedny newbie przyjdzie z pytaniem o cos i co ma zrobic? Na innych topicach pytac? To mu powiedza ze odchodzi od tematu...

Posted by ++]Ac1D[++ on 08-01-2002 17:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari

Ale czasem jakis biedny newbie przyjdzie z pytaniem o cos i co ma zrobic? Na innych topicach pytac? To mu powiedza ze odchodzi od tematu...

no w�a�nie np topik strafe jumpy

Posted by killertowa on 08-01-2002 17:56:

Strza�a LaGranda.

Moim zdaniem jak jest jaki� syfiasty topic to najlepszym rozwi�zaniem jest si� na nim nie wypowiada�. Im mniej os�b go skomentuje tym dyskusja szybciej si� sko�czy.

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 18:03:

chyba racja - ale jak przekonac ludzi by nie komentowali?

Posted by [FPP]Shooler on 08-01-2002 18:07:

Talking

quote:

Kiedys bylo konto pocztowe na @poczta.fpp.pl za 300 postow i wtedy lodzie nabijali, tak samo jak po wprowadzeniu mozliwosci oceny po przekroczeniu 100 postow zdazalo sie, ze ktos zakladal nowy topic piszac posty w stylu "nabijam bo chce ocenic kolegow" "wiem ze nie powinienem, ale musze ich ocenic" - no ale wtedy OGO wparowal i rozwial towarzystwo

Ograniczenia dostepu do roznych funkcji na boardzie na podstawie ilosci postow sa troche bez sensu - btw ktos wogoole patrzy na ilosc? lol?

Posted by ya. on 08-01-2002 18:07:

quote:

wystarczy jeden topic w stylu PYTANIA/NEWBIEs czy cos o istnieniu ktorego nowy user dowiadywalby sie w mailu z aktywacja he

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 18:12:

jakby byl jeden taki topic to zaraz by sie burdel jak cholera tam zrobil ... od razu caly dzial board'a powinien byc jak juz cos

Posted by ya. on 08-01-2002 18:16:

quote:
jakby byl jeden taki topic to zaraz by sie burdel jak cholera tam zrobil ...

moze by sie nie zrobil gdyby ludzie na pytania odpowiadali krotko i rzeczowo /dreams

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 18:23:

wierzysz w to? nawet najstarsi bywalcy czasem odchodza od tematu i gadaja glupoty

Posted by [FPP]Shooler on 08-01-2002 18:31:

quote:
wierzysz w to? nawet najstarsi bywalcy czasem odchodza od tematu i gadaja glupoty

Gdzie? kto? jak?

Posted by [FPP]Saari on 08-01-2002 18:33:

Shl - idz nabijac gdzies indziej

Posted by SweepeR on 08-01-2002 19:18:

Ja widze jedno rozwiazanie... Moderator! Cos sie obijaja troche. Moglbym prosic o takowy status tutaj?

Forum dla wybranych odpada IMO i nie tylko IMO ale to juz bylo walkowane a teraz mi sie nie chce pisac

...::: Deep Purple - Perfect Strangers:::...

Posted by [FPP]Krypton on 08-01-2002 19:32:

najbardziej sensowne topici sa na boardzie rtcw, no ale to nowa gra wiec jest o czym gadac

Posted by [FPP]Krypton on 08-01-2002 19:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Ja widze jedno rozwiazanie... Moderator! Cos sie obijaja troche. Moglbym prosic o takowy status tutaj?

Forum dla wybranych odpada IMO i nie tylko IMO ale to juz bylo walkowane a teraz mi sie nie chce pisac

...::: Deep Purple - Perfect Strangers:::...

proponuje zmiane moderatorow. Proponuje
- oxygen
- sweeper
- ja
- saari

Posted by demarcos on 08-01-2002 20:48:

i co jeszcze ?

Posted by oxygen on 08-01-2002 22:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Strza�a LaGranda.

Moim zdaniem jak jest jaki� syfiasty topic to najlepszym rozwi�zaniem jest si� na nim nie wypowiada�. Im mniej os�b go skomentuje tym dyskusja szybciej si� sko�czy.

szkoda tylko ze musze marnowac swoj "cenny" czas na czytanie glupich wywodow ludzi pozbawionych muzgu....albo 10-latkow...ale to w sumie to samo

Posted by oxygen on 08-01-2002 22:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton

proponuje zmiane moderatorow. Proponuje
- oxygen
- sweeper
- ja
- saari

dzieki za nominacje...
imho moderatorami powinny byc osoby ktore najczesciej bywaja na forum q3 i ktore sa ogolnie lubiane i popierane....mnie nikt nie lubi bo co chwilka kogos objezdzam sweep nie postuje za czesto...saari siedzi glownie na o niczym konkretnym z tego co widze krypti spox tylko imho moderator powoinien dzialac...a nie tylko ostrzegac czy cieszyc sie ze statusu....looknijcie na forum battlenet.pl (forum.battlenet.pl) tam bezsensowne topic'i sa jak najszybciej kasowane przez moderatorow i nie natknalem sie tam jeszcze na zadnego lamucha gadajacego od rzeczy...(podejrzewam ze ich posty te bezsensowne tez sa od razu kasowane) wiec? dlaczego nie mogloby byc tak tutaj? kiedys objezdzalem ludzi jeszcze bardziej niz teraz za glupote....ale ktos (chyba Saari) uswiadomila mi ze jestem pozbawiony humoru....heh...tak sie sklada ze nie jestem...cos mi sie wydaje ze sie rozbrykalo stadko....i coraz wiecej osob zauwaza to o czym ja juz od dawna mowilem

Posted by [FPP]xen0m on 09-01-2002 01:13:

spox... juz dzisiaj mnie te topici wk... na maxa... wchodze i 40postow o niczym. gdyby mnie akurat na boardzie nie bylo to jak jest glupi topic to dawac "zglos post do mederatora" i w komentarzu napisac zeby usunac... jak tylko moderator odbierze maila to bedzie delete...

Posted by oxygen on 09-01-2002 01:16:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
spox... juz dzisiaj mnie te topici wk... na maxa... wchodze i 40postow o niczym. gdyby mnie akurat na boardzie nie bylo to jak jest glupi topic to dawac "zglos post do mederatora" i w komentarzu napisac zeby usunac... jak tylko moderator odbierze maila to bedzie delete...

sprawdzaj czesto maile....

Posted by [FPP]xen0m on 09-01-2002 01:19:

czesto sprawdzam

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:28.