FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3413)

Posted by LaGranda on 11-01-2002 12:05:

Filmy anime

Podobaja mi sie filmy anime, nie chodzi mi o bajki, tylko o produkcje filmowe. Ostatnio ogladalem "Ghost in the shell" i chce sie zapytac, gdzie znajde jakies stronki zwiazane z taka tematyka oraz ewentualnie miejsca gdzie mozna pobrac filmy.

Saari! Masz tam w sygnie ta mala laseczke i pisalas w jakims topicku o gierce (co to za gra) i gdzie to mozna pobrac?

P.S - dajcie konkretne linki i podajcie tytuly filmow ktore moglibyscie polecic, bez DBZ i tego typu podobnych.

Posted by on 11-01-2002 12:37:

Re: Filmy anime

Po pierwsze chcialbym wyrazic swoje ubolewanie ze wzgledow nasteujacych:
- jak jush kiedys napisalem moj MSIE sie chrzani na widok niektorych smile'sow
- tak sie niefortunnie sklada ze na poprzedniej stronie (czyli nie tej co na niej ja jestem tylko Ty czytajacy ten post) znajduje/znajduja sie takowe rysunki.
- bylbym wdzieczny gdyby autow powyzszego posta - LaGranda byl tak uczynny i zedytowal swoj post usuwajac z niego 'dziwne' smile'sy
Niestety istnieje mozliwosc nastepujaca: chamski smile znajduje sie w sygnie. Tedy sorry za prosbe i wogole

Ale wracajac do topic'u ja posiadam linki do filmow anime (short. od slow Japan Animation - filmy rysunkowe w stylu japonskim - manga - przyp. red ) a takze mang czrnobialych i kolorowych ale niefortunnie sie sklada ze sa one ekhm. ze tak powiem 'od lat 18' wiec nie wiem czy to kogos interesuje

Posted by LaGranda on 11-01-2002 13:19:

Oki

Juz gotowe! Moze troche zmniejszy to znaczenie sygny, ale moze byc jak komus to zle dzialaja smile'sy.

Wracajac do odpowiedzi, to jakie masz filmy? Chodzi mi czy to sa takie pelnometrazowe, czy takie pojedyncze odcinki seriali? Bylbym chetny abys nagral mi jakies fajne, ja moge tobie nagrac normalne filmy. Jeszcze powiedz czy to divix, czy mpg (znaczy jaka jakosc?). Najlepiej bedzie jak odezwiesz sie na gg 1004007.

Posted by MaslaV on 11-01-2002 13:39:

Re: Re: Filmy anime

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod
sie sklada ze sa one ekhm. ze tak powiem 'od lat 18' wiec nie wiem czy to kogos interesuje

hmm hentaje??? ja podnosz� r�k� wysoko i krzyce ja kcem!!

Posted by on 11-01-2002 15:03:

Re: Re: Re: Filmy anime

Walnalbym tutaj linka do najwiekszego free serwisu jaki znam ale co jak moderzy wpadna chyba ze bym usunal po 24 godzinach

Posted by on 11-01-2002 15:04:

Re: Re: Re: Re: Filmy anime

Chociaz oxy'emu juz chyba dalem linka na priva eetam wysle Wam privy bo tak najprosciej

Posted by Cali on 11-01-2002 15:07:

Je�li kto� lubi hentai podaje Strone gdzie mo�na znale�� �wietne komiksy polecam a zarazem OSTRZEGAM STRONA MO�E BY� ODWIEDZANA PRZEZ OSOBY PE�NOLETNIE

A oto adres www.mangaheaven.net

Posted by MaslaV on 11-01-2002 15:15:

thx co prawda z pe�noletno�ci� b�dzie problem ale H** z tym

Posted by on 11-01-2002 15:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

A oto adres www.mangaheaven.net

lol Cali wiesh ze jak jakis moderator to zobaczy to sie kapeczke wkurzy?

btw strona ktora podales nie dorasta do piet tej ktorej adres wyslalem MaslaVowi i LaGrandzie na priva

Posted by MaslaV on 11-01-2002 15:31:

oooo ciekawe lece sprawidzic

Posted by Cali on 11-01-2002 15:31:

we� mi terz prze�lij pliz a jakie filmy lubisz? bo ja szczerze powiem ci �e Demon i School jest niez�y evil dolls 1 i 2 oraz evil twin .

Posted by on 11-01-2002 15:40:

cytat z priv'a:

Co do mang polecam Bondage Fearies i Secret Plot (+Deep) i ofkoz debest czyli House Wifes in Play (to tak na marginesie )

Posted by Cali on 11-01-2002 15:42:

to s� komiksy ...

Posted by MaslaV on 11-01-2002 15:44:

qurwa post doda� si� 2 razy, niech jaki� admin go skasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by MaslaV on 11-01-2002 15:44:

tam lepszy jest SuperTaboo to jest dopiero lol

Posted by on 11-01-2002 15:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
to s� komiksy ...

wiem.

MaslaV: Tesh mash problemsy z usuwaniem postow (nie da sie?)

Posted by MaslaV on 11-01-2002 15:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

MaslaV: Tesh mash problemsy z usuwaniem postow (nie da sie?)

tylko admini mog� kasowa�, ale to moim zdaniem powinno by� zmienione, karzdy powinien muc kasowa� swoje w�asne posty np. poto by sie nie wydarza�y takie sytuacje.

Posted by on 11-01-2002 17:04:

O thx MaslaV wyajsniles mi jedna rzecz w takim razie...
imho masz racje...

Posted by [FPP]Saari on 11-01-2002 17:50:

Dobra a teraz wracajac do tematu mang nie tylko hentai'ow...

LaGranda - dziewczynka z mojej sygny to jedna z postaci z gry Ragnarok - http://ragnarokonline.com/ - polecam zobaczyc

Jesli zas chodzi o filmy - polecam Mononoke Hime - dostepne w wypozyczalniach , Battle Angel Alita, Dragon Half ( yeeee that one is my favourite ), Tenchi Mouyo - seria OAV jest bardziej smieszna a wersja kinowa bardziej romantyczna, Armitage 3, Apple Seed... huh... chyba to wszystko

Posted by on 11-01-2002 18:15:

Heh swego czasu tesh mialem zajawke na anime i ogladalem ich okolo ~40 roznych (zeby nie sklamac) ale tytulow tych bardziej znanych aktualnie raczej nie potrafie wymienic no moze poza kilkoma:

- Vampire Princess Miyu
- OMG
- Serial Experiments: Lain (polecam absolutnie dla komputerowych maniakow!!!!!!!!!!!)
- Record of Loddos War
- Street Fighter 2 Victory

Aaa i fajne tesh jest Golden Boy (kiedys lecialo na VOX'ie )

Posted by yebisu on 12-01-2002 10:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Dobra a teraz wracajac do tematu mang nie tylko hentai'ow...

LaGranda - dziewczynka z mojej sygny to jedna z postaci z gry Ragnarok - http://ragnarokonline.com/ - polecam zobaczyc

taaa viper sie w to zagrywa taki koles z DUNE caffe gdanskiej counter'owcy NA PEWNO go kojarza ze swoja ukochana gierka...

quote:
Jesli zas chodzi o filmy - polecam Mononoke Hime - dostepne w wypozyczalniach , Battle Angel Alita, Dragon Half ( yeeee that one is my favourite ), Tenchi Mouyo - seria OAV jest bardziej smieszna a wersja kinowa bardziej romantyczna, Armitage 3, Apple Seed... huh... chyba to wszystko

iiiii bidulka Saari nie wiesz ile stracilas bo chyba nie wszystko co najlpesze ogladalas...

no wiec ja sie nigdy na to na maksa nie napalalem ale od dobrych osmiu lat sobie ogladam to i tamto jak mi wpadnie do reki znam sporo osob i takie tam bzdety....

i tak jesli polecac to wedlug "podrecznika prawdziwego otaku" (hyhy czyli inaczej mowiac moja lista najlepszych produkcji w historii obowiazkowych dla fanow):
1) Neon Genesis Evangelion - 26 odcinkow OAV plus dwa filmy kinowe prezentujace zakonczenie serii plus jeszcze jedna kinowka podsumowujaca te dwa filmy (fani nie chcieli przerwania serii ) OBOWIAZKOWO - to byl najwiekszy zysk w historii mangi i anime.... tylko zakonczenie takie TROCHE niezbyt optymistyczne
2) Akira - klasyka niczym Ghost in the Shell bez tych dwoch tytulow nie ma sie co ruszac z domciu
3) Mononoke Hime owszem zgadzam sie z Saari filmik ktory poza NGE przyniosl najwieksze wplywy w historii niesamowite efekty itp...

a reszta zalezy od gustu co kto lubi na przyklad moje "favourites":
ninja scroll - wojna samurajskich klanow w sredniowiecznej japonii
Ranma 1/2 - chyba najlepsza komedia jaka w zyciu powstala sa dwa filmy pelnometrazowe oraz full tomow mang (komiksow) ktore sa jeszcze lepsze od filmikow!! Ranma roXXXX
Armitage III (jest filmik kinowy podsumowujacy cala serie - Polymatrix; mam w domciu zreszta jak wszystko co wymienilem ) - cyberpunk w przyszlosci
Tenchi Muyo - niesamowita komedia
Dragon-Half - to samo a nawet lepsze tylko ze trwa jedynie godzine...
Gunsmith Cats - zarabczasta akcja - przestepczosc kontra prawo

dooobra starczy po co bede tyle wypisywal?
a tych tytulow jest tyle ze najlepiej i chyba najszybciej sie je wyszukuje kazaa i sciagnac

jakies pytanka to postaram sie odpowiedziec...

aaa a propos dopiero mi sie skojarzylo - moj obrazeczek pod imieniem pochodzi wlasnie z NGE...

Posted by [FPP]Saari on 12-01-2002 13:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez yebisu

iiiii bidulka Saari nie wiesz ile stracilas bo chyba nie wszystko co najlpesze ogladalas...

No niestety ... ale nie stac mnie na te wszystkie kasety chlip
Ty mowisz ze znasz osoby - ja niestety nie i nie mam od kogo pozyczac - a szkoda

quote:

1) Neon Genesis Evangelion

Wiem ... Neon podobno jest zajebisty ... mam taka jakby pseudo mange Neon'a - kardy z filmu okraszone tekstem - niestety po japonsku a krzaczki malo mi mowia...

quote:

2) Akira

Hehehe zapomnialam o Akirze Zarowno to jak i Ghost'a ogladalam

quote:

dooobra starczy po co bede tyle wypisywal?
a tych tytulow jest tyle ze najlepiej i chyba najszybciej sie je wyszukuje kazaa i sciagnac

Yyyy... poprosze o adres skad mozna sciagnac instalke i krotka instrukcje obslugi

Posted by Infinite on 12-01-2002 13:05:

ja ostatnio ogladam kronike wojny na lodos

Posted by LaGranda on 12-01-2002 13:23:

No fajnie

Dajcie mi na priv jakies adresy serwerow ftp (gdzie sciagne filmy) lub jak ktos moze to niech mi nagra jakis dobry filmik!. Zajebisty jest ten temat muzyczny z Ghost in The Shell. Ja nie mam magnetowidu, wiec video odpada. Zasraz zabieram sie do sprawdzania priva od yoshi.thod - thx stary zobacze co mi dales)

Posted by on 12-01-2002 23:42:

quote:

Yyyy... poprosze o adres skad mozna sciagnac instalke i krotka instrukcje obslugi

www.kazaa.com/en/index.htm ?

ale jezeli chodzi o dlugie divxy to odrazdam Kaaze, jak chcialem sciagnac 1 odcinek (serialowo pociety) akiry to mi wyskoczylo 40h - no to nein, danke :S

Posted by on 12-01-2002 23:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
ja ostatnio ogladam kronike wojny na lodos

RoLW jest absolutnie wyje|3isty tylko szkoda ze moj ulubiony bohater ginie chlip chlip zgadnijcie kto (podpowiem tylko ze zawsze w rpg'ach z dark fantasy gralem krasnoludami ) no i te animacje (?) smokow....

Posted by Infinite on 13-01-2002 16:21:

moim powolaniem jest magia

Posted by [FPP]Saari on 13-01-2002 17:16:

Ja zazwyczaj jak sie da gram polelfami albo ludzmi - lowcami, banitami lub tego typu postaciami

Posted by on 13-01-2002 21:24:

quote:
Ja zazwyczaj jak sie da gram polelfami albo ludzmi - lowcami, banitami lub tego typu postaciami

Heh Saari skonfrontuje Twoja wypowiedz i preferencje ze swiatem Warrhammer Fantasy Role Play

- wszystkie elfy to biseksualisci (jak sie o tym dowiedzialem to przestalem raczej nimi grac :S)
- lowcy, banici, szlachcice itp. to najbardziej przegiete postaci i to chyba nie tylko w WFRP, ale pewnie wszedzie. Wszak kto chcialby grac zebrakiem (ja gralem kiedys dosc dlugo!!! )
- a "mieszancow nikt nie lubi"

Posted by ereaser on 13-01-2002 21:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
moim powolaniem jest magia

czrna czy bia�a?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:43.