FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3492)

Posted by Cali on 14-01-2002 19:04:

BIć czy Nie BIĆ?

OSTAnio miałem sporo problemów z dresami przeważnie chodziło o takie sytuacje

dres : masz zegarek

Ja: nie

dres : pokaż ręke

ja : (pokazuje) nic na niej nie mam

dres a masz 5 zł porzyczyć ?

ja : nie nie mam

dres a jak coś znajde to moje !

ja: nic nie mam idz z tad

dres : (zabiera mi piniądze i ucieka)

ja : (znowu dostałem w gębe i w kieszeni o 100 zł mniej)

WIEC mam taka goraca prosbe jak zobaczycie w miescie dresa to w morde mu oddemnie!

Posted by Onion on 14-01-2002 19:11:

Thumbs down

Co za *****owy temat? Roownie dobrze mozna **********c skateroow albo punkoow Co to za porojone pomysly zeby sie rzucac na kazdego dresa ktoorego zobaczysz? Ja nie jestem dresem ale nic nie mam do "kolegoow z wioski olimpijskiej" A to ze jakis ciec ci kase zajebal i przy okazji byl w dresie to od razu masz problemy z all dresami? Ja tez czasem nosze dres i co jakis frajer bedzie mnie za to scigal?

Posted by Cali on 14-01-2002 19:17:

Angry

Wiesz nie tylko ja mam problemy z dresami wiele osób które są okradena są okradane przez dresów już mi ukt\radli nie tylko kase ale też telefo kase łańcuszek z krzyżykiem itd czy to jest normalne nie bo jak byłem następnego dnia tam gdzie mnie okradli czekała NOWA grupka DRESÓW i napewno mieli pokojowe zamiary ty masz szcześci bo cie nigdy nie okradli nigdy cie nie pobili jestem skejtem wjęc choćby dlatego nieraz dostałem w ZĘBy do nikogo nie mam uprzedzeń tylko do TyCH Jeb***** dresów

Posted by [FPP]Shooler on 14-01-2002 19:41:

Takich najlepiej na wlasna reke szukac (z kolegami) inaczej ciezko. Tak wogole to Onion ma racje - nie oceniaj groopy loodzi po wybryku jednego pajaca.

btw. MajeS sie wqrwi

Posted by Cali on 14-01-2002 19:43:

Grupy dresów przeważnie kradną i co wy na To?

Posted by Onion on 14-01-2002 19:58:

Cool

Z tego co wiem to Oxy jest dresem i co jakis kolo ktoory czytal to co napisales spotka go na ulicy i mu w***** bo pomysli o to jest dres trzeba mu wjebac bo on kradnie

Posted by Mil0sh on 14-01-2002 20:33:

Cali radze Ci potrenowac biegi wtedy nie bedziesz mial problemow z dresami.

quote:
WIEC mam taka goraca prosbe jak zobaczycie w miescie dresa to w morde mu oddemnie!

A to mnie rozbawilo to lez, myslisz ze przecietny czlowiek jest w stanie nawalic nakoskowanemu dresowi? Jak jestes taki madry to smailo, pokaz co potrafisz, GL

Posted by on 14-01-2002 20:43:

Powiem tak... Nie ufam ludzia, ktorym wystarczy 10 sec kawalek jednej medi puszczany przez 10 min do dobrej zabawy (c) Weird.

A tak to samej grupy sub-kultorowej jaka sa dresi nie mam zadnych obiekcji. O jednostki mi chodzi.

Posted by MLS on 14-01-2002 20:48:

Cali - nie jestes sam Mnie tez raz okradli (tylko telefon, "na szczescie"... poza troche powyginanymi oprawkami od szkiel i pobrudzona za przeproszeniem gownem kurtka bylem caly)...
To juz bylo kilka lat temu, a mimo to do dzis mam uprzedzenia co do dresow... Bez obrazy, ale do skate'ow tez (chociaz w mniejszym stopniu). Za to imo najspokojniejsi sa "metale" (sa tu tacy na boardzie? zaloze sie, ze sa )

Posted by AlieneK on 14-01-2002 21:02:

Re: BIć czy Nie BIĆ?

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

LOL......wiesz co zroop... poradze ci jak to ja robie :
1. mam kiepski zegarek juz ze 4 razy mi go kcieli zajebac, ale jak go zobaczyli zmienili zdania (teraz mam nowy, ale jest prawie taki sam, i tesz juz raz z niego zrezygnowali)
2. Kase w papierkach zawsze chowam tak ze sam mam problem ze znalezieniem , (na monety nie mam sposobu)
3. nie mam komoory
4. nie mam innych wartościowych rzecz
i to by było na tyle
musze konczyć bo mam porąbaną siostre.....(udaje ze pishe jkąś prace na kopie )

Posted by [FPP]zorro on 14-01-2002 21:03:

Re: BIć czy Nie BIĆ?

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

cali mam ten sam problem, dresa spotykam codziennie rano czasami w szkole i codziennie wieczorem, zawsze kiedy tylko spogladam w lustro
raczej go nie pobije )))

Posted by [FPP]zorro on 14-01-2002 21:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
Cali radze Ci potrenowac biegi wtedy nie bedziesz mial problemow z dresami.

A to mnie rozbawilo to lez, myslisz ze przecietny czlowiek jest w stanie nawalic nakoskowanemu dresowi? Jak jestes taki madry to smailo, pokaz co potrafisz, GL

dresy zwykle nie sa skoksowani, tzn ci prawdziwi, ale niech was pozory nie zmyla z regoly ci chudsi, sa bardziej agresywni i bojowi od swoich wiekszych kolegow.

Posted by Nexus6 on 14-01-2002 21:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez MLS
Za to imo najspokojniejsi sa "metale"

Zgadzam sie. A dresow trza gonic i tyle

Posted by ereaser on 14-01-2002 21:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]zorro

dresy zwykle nie sa skoksowani, tzn ci prawdziwi, ale niech was pozory nie zmyla z regoly ci chudsi, sa bardziej agresywni i bojowi od swoich wiekszych kolegow.

tutaj sie absolutnie z tobą zgadzam sam to potwierdzam na własnym doswiadczeniu.tzn stoje se z qmplami było nas pieciu i podeszło trzech dresów dwaj tacy wyzsi od nas jeden chudy (nieagresywny)drugi grubsz raczej masywny miał facet bary niepowiem a trzeci najniższy w gruncie to można powiedziec liliput no zgadnijcie kto był najbardziej agresywny oczywiscie gówniarz pewno czuł sie że nic mu niegrozi w gronie kolegów.
Co było dalej to niebede gadał powiem tylko że ich zlalismy.
A dresów nielubie bo miałem podobne przeżycie jak Cali ale to już było dawno

Posted by [FPP]Saari on 14-01-2002 21:44:

Z tego co wiem to metale tylko morduja najblizsza okolice w ktorej mieszkaja glosna muzyka o poza tym sa raczej nieszkodliwi

A co do dresow - no niestety sa tacy i tacy ... rozroznic po ubraniu nie idzie.. lepiej wiec omijac z daleka. Wlasnie od tego dobry jest net - mozna czlowieka najpierw poznac a potrem zobaczyc w czym chodzi

Posted by Nexus6 on 14-01-2002 22:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Z tego co wiem to metale tylko morduja najblizsza okolice w ktorej mieszkaja glosna muzyka o poza tym sa raczej nieszkodliwi

Ja tam nie wiem kto slucha glosniej muzy dresy czy metale, ale wystarczy przejsc sie chodnikiem i posluchac co z auta slychac

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
A co do dresow - no niestety sa tacy i tacy ... rozroznic po ubraniu nie idzie.. lepiej wiec omijac z daleka. Wlasnie od tego dobry jest net - mozna czlowieka najpierw poznac a potrem zobaczyc w czym chodzi

Po ubraniu moze nie ale po mordzie mozna poznac

Posted by MLS on 14-01-2002 22:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez Nexus6
Ja tam nie wiem kto slucha glosniej muzy dresy czy metale, ale wystarczy przejsc sie chodnikiem i posluchac co z auta slychac

Umpf... Umpf... Umpf... Umpf... Umpf...
Czasem wystarczy tylko na auto spojrzec...

quote:
Napisane oryginalnie przez Nexus6
Po ubraniu moze nie ale po mordzie mozna poznac

Tia...

Posted by gazi on 14-01-2002 23:23:

Ja albo mam szczescie albo do wysokiego mrocznego kolesia w czarnej skorze dresy nie podchodza
A poza tym polecam nosic cos do samoobrony - pałke , gaz policyjny czy ewentualne mocniejsze srodki

Posted by [FPP]xen0m on 14-01-2002 23:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
btw. MajeS sie wqrwi

nie tylko Majes

Posted by deathcrush on 15-01-2002 03:13:

***** CYNICAL SPACE *****
pozwola panstwo ze napisze alternatywne dialogi..?

quote:

dres: masz zegarek
dres: pokaż ręke

Ja: (ignoruje go, nie zatrzymuje sie nawet, co sie mam smrodem przejmowac)

quote:

dres: a masz 5 zł porzyczyć ?
dres: a jak coś znajde to moje !

ja: nic nie znajdziesz skur*ysynu bo ci sie nie dam przeszukac!

quote:

beep! nie ma takiej opcji!

***** END OF CYNICAL SPACE *****

Posted by AlieneK on 15-01-2002 06:41:

no ja tesz sie tak staram robić, ale zawsze mnie jest mniej ich...
Ale nie mam sie co martwić.....narazie to mi tylko około 15 zeta tylko zajebali........a agresywnych to spotkałem tylko raz.....

Posted by Mil0sh on 15-01-2002 08:08:

trawmaj bedziesz zadziorny to raz sie moze udac, a raz nie. najlepszy sposob to po prosru s*******ic. Adrenalina naprawde duzo daje.

Posted by Pulsar on 15-01-2002 09:04:

Tramwaj Ty to odwazny chlopak jestes chyba, ze jestes dziewucha to sie nie dziwie, ze nie spierdalasz przed dresami.
Tak w ogole to jebac dresow przylaczam sie.

Posted by on 15-01-2002 10:04:

Tramwaj: Zgadzam sie. Nawet jak Cie dotkliwie pobija masz poczucie, ze sie broniles! Nie mozna stac i patrzec ja Cie po gebie leja. Trzeba sie BRONIC.

Posted by Mil0sh on 15-01-2002 13:35:

Przez taka glupote wielu ludzi siedzi na wozkach. Jak wiesz ze nie masz szans na wygrana to daruj sobie bohaterstwo, bo bedziesz przez miesiac w szpitalu siedzial i strach przed obcymi do konca zycia.

Poza tym ciekawy jestem czy Ty blade bys stawial opor.

Posted by MaslaV on 15-01-2002 13:49:

heh niech ktoś przejdzie się po warszawskiej północnej pradze i zaczepiony przez dresów sprubóje stawić opór... klepanie gwarantowane. raz jacyś kolesie zajebali faceta płytą chodnikową w łeb bo miał tylko 50 gr. stary dla takich
null mercy do więzienia albo do komory gazowej.

Posted by Onion on 15-01-2002 14:09:

Cool

quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Tramwaj: Zgadzam sie. Nawet jak Cie dotkliwie pobija masz poczucie, ze sie broniles! Nie mozna stac i patrzec ja Cie po gebie leja. Trzeba sie BRONIC.

Blade bohaterstwo wyszlo z mody Jak chcesz uratowac kase to spierdalaj a jak chcesz zgrywac bohatera to sobie kup polise
Kiedys bylo tak ze no kolesie cie napadli to najwyzej ci wjebali a teraz to cie zajebia( sam znam osobiscie kolesi ktoorzy potrafia w czlowieka rzucic koszem na smieci a potem mu po glowie poskakac )Szkoda zdrowia i zycia

Posted by Nexus6 on 15-01-2002 14:12:

Raczej to drugie.

Posted by OGO on 15-01-2002 14:33:

Tutaj widać, na tym topic`u, jak jest zastraszone społeczeństwo. Czy tak powinno być ? Czy jak pojawia się jakieś zagrożenie powinniśmy się jemu w pewien sposób poddać ? W ten sposób pozwalamy na to aby w tym przypadku drechy wpychały się w nasze życie i powoli nami kontrolowali. Jest strach przed nimi, który oni w nas "wytworzyli" i teraz korzystają z niego. Już nic nie muszą robić, abyście im oddali to co chcą. Podejdą, powiedzą, iż chcą i dostaną. Żadnego oporu nie będzie, a takim postępowianiem spowodować można to, iż oni będą się czuli corazbardziej bezkarni i będą chcieli corazwięcej. To jest w dużej mierze gra psychologiczna. I znowu, jedna osoba nie może się im przeciwstawić, jeżeli reszta będzie wobec tego problemu, bo to jest problem, uległa. Bo to jest tak, widzisz drecha, cośtam chce od niego, dajesz mu to, bo zastraszony jesteś a potem w domu wyzywasz jacy to oni są samemu nic nie robiąć, wygłaszasz słowa "Ja to bym ich ...." ale jakby przyszło co do czego to nic nie zrobisz, znów się poddasz. Ktoś, kto się przeciwstawi, przez jednych będzie traktowany jako bohater, i osoby będą chciały być takie jak on, często jednak jak przyjdzie co do czego też się poddadzą, ale ta myśl o przeciwstawieniu się będzie w nich i będzie się rozwijać, z tego coś może być, i osoby które będą mówić "Głupek, po co się pakuje, przecież to nie ma sensu", te osoby są tak zastraszone, iż nie widzą wyjścia przyjmując stanowisko automatycznie poddańcze temu probemowi. Teraz zakładając, iż społeczeństwo zmieni swój stosunek wobec tego problemu, i każdy zacznie z tym walczyć, przeciwstawiać się, to problem zniknie, ale jeżeli każdy pozwala na jego istnienie pozwalając się zastraszać to takie gadanie to rzucanie słów na wiatr.

Postawa PUNKów jest w pewien niedoskonały sposób przykładem przeciwstawienia się, oni odważyli się przeciwstawić skinom.

Posted by Nexus6 on 15-01-2002 14:48:

Dresy chodzily do kumpla pubu po kase i wiesz jak dlugo sie sprzeciwial? Az sie dowiedzial (jak poszedl na policje), ze oni nic nie zrobia jak nie ma dowodow, a np. spalenie pubu to nie dowod, ze to oni.
Zeby sie przeciwstawic takim zachowaniom trzeba sie zebrac w grupe, a to w naszym skloconym spoleczenstwie nie jest mozliwe
Przyklad punkow jest stary i juz nieaktualny. Dzisiejsze pseudopunki, bo tak ich nazywam robia dla swojej subkultury tylko zla opinie.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:42.