FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3516)
Wasza ortografia...
Tak sobie nieraz przegladam boarda i widze, ze w co drugim-trzecim poscie jest co najmniej jeden blad (chodzi mi o ortografie)... Ludzie, rozumiem ze dla wielu z Was komp to prawdopodobnie jedna z najwazniejszych rzeczy na swiecie, ale nie zaniedbujcie nauki! Juz to widze, jak niejeden(-jedna) z Was sie broni mowiac, ze jest dyslektykiem. Z dysleksji mozna sie "wyleczyc", trzeba tylko chciec! Nie zeby mi to jakos przeszkadzalo, ale naprawde warto byloby cos z tym zrobic...
Eeech...
Re: Wasza ortografia...
quote:
Napisane oryginalnie przez MLS
Z dysleksji mozna sie "wyleczyc", trzeba tylko chciec!
Blade - hmmm no to rzeczywiscie masz problem - ale przyznasz ze wielu "dyslektykow" ma taki papierek bo im sie nie chce uczyc? Nie moge uwierzyc by taki ogromny procent spoleczenstwa mial schorzenia...
Ja tam raczej bledow nie popelniam a jesli juz to z powodu zbyt szybkiego pisania Dla tych jednak ktorzy maja jeszcze czas by sie pisac nauczyc polecam ksiazki - ja nigdy nie siedzialam nad regulkami ale duzo czytam i nauczylam sie wizualnie
ja tam raz pisz� patrz�c na orte a czasami nie... i tyle.
Po co w ogole ta ortografia? Tylko na necie problemy i po co te ogonki. Wywalic to i zastapic obrazkami
Ogonki won, ale znajomosc ortografii powinna mimo wszystko byc... Ja w przeciwienstwie do Saari ksiazek raczej nie czytam (jest malo takich, ktore mi sie podobaja ), a jak widac dyslektykiem nie jestem, nie bylem i nie zamierzam byc...
I jeszcze do Shooler'a - moze Ty i Saari nie robicie bledow, ale (bez obrazy ) w "teamie" fpp.pl sa osoby ktore robia tyle bledow, ze az trudno zliczyc...
quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Ja tam raczej bledow nie popelniam a jesli juz to z powodu zbyt szybkiego pisaniaDla tych jednak ktorzy maja jeszcze czas by sie pisac nauczyc polecam ksiazki - ja nigdy nie siedzialam nad regulkami ale duzo czytam i nauczylam sie wizualnie
![]()
heheh jak mozna zapamietac cokolwiek z ortografii ze sluchu?? lol, czym sie rozni w wymowie "guwno" od "g�wno"???
)
quote:
Napisane oryginalnie przez MLS
... kiedys inaczej wymawiano "h" i "ch" ...
Jak na wypraowaniu pishe to robie co najwyzej 2, 3 b��dy...ale na boardzie pishe szybko co jest przyczyn� moich licznych b��d�w (a i tak po�owe poprawiam zani� wysle posta )....
a co od ortografii to troche powinni j� upro�ci�.....ale nie za bardzo oczywiscie...
BTW: nieture b�endy pisze specjalnie...
niby jak?! H(r)H(r)H albo Hyyy ???
quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod
co :S
niby jak?! H(r)H(r)H albo Hyyy ???
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
BTW: nieture b�endy pisze specjalnie...![]()
nei tylko Tobie Ale literowki to co innego...
quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
heheh jak mozna zapamietac cokolwiek z ortografii ze sluchu?? lol, czym sie rozni w wymowie "guwno" od "g�wno"???
A ja regulek nie znam Moze i sie ich kiedys uczylem, ale nic z tego nie pamietam...
quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
... jak sie ucze np. biologi to wiecej zapamietuje uczac sie na glos niz tylko patrzac na text ...
Ignoraci.
quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod
Ja jak sie ucze to przewaznie muza na 30% glosnosci + spiewam sobie + chodze po pokoju (zeszyt w rece)![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Ignoraci.
ja nie robie zadnych bledow ortograficznych, ale z nauka to nie ma wiele wspolnego, MLS
zreszta tak zawsze bylo i bedzie ze mnostwo ludzi ma problemy z ortografia, a na sieci jest to bardziej widoczne, no bo pismo ilu ludzi w realu widzisz co chwile? a na sieci to jedyny sposob porozumiewania sie (pomijam kamery i mikrofony bo tego prawie nikt nie uzywa)
MLS
/Banner wkr�tce wr�ci /
Scotch me tea who you yeah Bunny
zeby znac ortografie wystarczy duzo czytac... wtedy zna sie slowa wizualnie i jak sie zle cos napisze to potem to "razi" w oczy i od razu widac co jest zle. bledow sam nie robie a tym co robia radze duzo czytac.
i popieram tramwajka ze dobre pisanie nie ma nic wspolnego z nauka...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
zeby znac ortografie wystarczy duzo czytac... wtedy zna sie slowa wizualnie i jak sie zle cos napisze to potem to "razi" w oczy i od razu widac co jest zle.
no dokladnie
popieram
aczkolwiek to ma swoje zle strony
gdzies zaywazylam blednie napisane slowo z powrotem i teraz mi to ewidentnie nie pasuje - caly czas chce pisac spowrotem
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:20.