FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3642)
wyglad zewnetrzny
Nikt nie powie mi ze wyglad nie ma absolutnie zadnego znaczenia... Gdy spotykacie jakas osobe to co o niej myslicie, co oceniacie... Otoz pierwsza i najwazniejsza rzecza na jaka zwracamy (przynajmniej przy pierwszym kontakcie) jest wlasnie wyglad. Co jest naszym kryterium oceny czlowieka jesli nie jego zewnetrzna powloka. Jak czesto wam sie zdarza pomyslec "ten mi wyglada na...". W sumie naturalna rzecza jest wystawianie wstepnej oceny na podstawie wygladu czlowieka.
Poniewaz zdecydowana wiekszosc uzytkownikow boarda to mezczyzni bede sie odnosil z ich punktu widzenia. Panowie jak jest z ocena kobiet ktore spotykacie, przecierz charakteru nie widac na sukience. Wyglad zewnetrzyny to bardzo wazna sprawa: ulatwiajaca badz ten niestety utrudniajaca kontakty miedzy-ludzkie. Ludzie na przestrzeni wiekow poddawali sie slabosciom i walczyli z nimi.
Czasem wygrywajac czasem przegrywajac. Samobujstwa na tym tle takze sie zdarzaly. Ludzie ktorzy nie mogli sobie dac rady ze swoja slaboscia uciekali od swojego "brzydkiego ciala".
Jesli spotykamy kobiete to glownym kryterium jakim sie kierujemy przy decyzji o ewentualnym blizszym poznaniu jest jej wyglad zewnetrzny. Lata nauczyly mnie ze takie rozumowanie nie jest do konca dobre. Nie mowie tu o tym zebyscie rzucali sie na kazda "nie-piekna" dziewczyne. Ale warto jest poznawac ludzi nie tylko ze wzgledu na ich wyglad ale tez na ich postrzegania swiata. Kazdy z nas jest wyjatkowy. Nawzajem mozemy sie wiele od siebie nauczyc. Piekno jest dziwna rzecza. Znam kobiety/dziewczyny piekne i jak ja to mowie "nie-piekne". I musze przyznac ze z reguly te dugie posiadaja o wiele bogatsza osobowosc. Nikomu tu nie ujmuje, jak zawsze sa wyjatki. Jesli trafiles akurat na kobiete piekna zarowno na zewnarz jak i "wewnarz" to gratuluje. Ludzie ktorzy nie wygladaja jak super-modele maja trudniej w zyciu. Juz nie mowie tylko o tzw. "podworku" ale ogolnie o ZYCIU. Ludziom takim trudniej jest w pelni z niego korzystac. Najgorsze jest to ze ludzi pieknych jest tylko 10% a nie-pieknych 90%. Wszyscy chca byc w pierwszej grupie. Dlatego ludzie juz do niej nalezacy wywieraja nacisk na drugiej grupie. Pytanie brzmi kto kim kieruje, dokad zmierza obecna pogon za pieknem zewnetrzynym czlowieka, co wy o tym sadzicie?
lub jezeli ktos jest zdesperowany i chce tylko "miec ja na jedna noc" to C2H5OH
Jak ja oceniam dziewczyny?
Mowisz, ze po wygladzie nie widac charakteru, alez mylisz sie.
Na ogol panienki, ktore maja na sobie 2 kg pudru i chodzia w obcislych spdniczkach tzw. typowe blondi to typowe blondi
Caharakter mozna poznac nie tylko po samym wygladzie, ale po gestach dziewczyny i nawet kilku sllowach... - pierwszy kontakt.
>>>>>>Jak ja oceniam dziewczyny?
Mowisz, ze po wygladzie nie widac charakteru, alez mylisz sie.
Na ogol panienki, ktore maja na sobie 2 kg pudru i chodzia w obcislych spdniczkach tzw. typowe blondi to typowe blondi
Caharakter mozna poznac nie tylko po samym wygladzie, ale po gestach dziewczyny i nawet kilku sllowach... - pierwszy kontakt.<<<<<<<
no coz zgadzam sie w tej kwestii
wystarczy poslychac "inwazji" taki plik dzwiekowy chyba w topicu "radio maryja... costamdalej"
Ja nigdy nie ocenialem i nie ocieniam dziewczyny po wygladzie. Wiek takze nie ma dla mnie znaczenia (no... najlepiej aby byla ponizej 30 )... Dziewczyna musi miec cos takiego, czym zainteresuje, "przyciagnie" chlopaka... Musi miec poczucie humoru, i byc choc troche inteligentna
Ja raczej do specjalnie przystojnych nie naleze, ale potrafie nawiazac kontakt z dziewczynami, i nie jestem "odrzucany". Nie mowie tu od razu o "milosci" czy czyms podobnym, ale o przyjazni. Znam wiele bardzo fajnych dziewczyn, z ktorymi moge porozmawiac prawie na kazdy temat, ktore widza we mnie "bratnia dusze" i potrafia mi sie nawet zwierzyc ze swoich sekretow...
Heh...
O co wlasciwie chodzilo w tym temacie???
o dziewczyny jak zwykle
generalnie najlepiej mi sie gada z dziewczynami, z ktorymi mialem jakis blizszy konakt.
Nie lubie "pierwszego wrazenia". Powiem malo skromnie, wychodze w miare dobrze w tej kwestii, ale po prostu wole znane panny.
znam dziewczyny, zktorymi moge pogadac wlasnie tak luzno i sa git i znam takie, ktore mimo ze cie znaja od 8 lat to nadal sie zachowuja jakos dziwnie, mam wrazenie jakby mnie ciagle ocenialy. moze mam manie przesladowcza
ej o czym ja w ogole mowie?
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
charakter mozna poznac nie tylko po samym wygladzie, ale po gestach dziewczyny i nawet kilku sllowach... - pierwszy kontakt.
Problemy trzeba rozwi�zywa�, a nie stwarza�!
No i wlasnie dlatego ja lubie neta moi drodzy
Rzeczywiscie faktem jest ze pierwsza rzecza na jaka czlowiek zwraca uwage jest wyglad zewnetrzny - a z tym to jak wiadomo roznie bywa. Dlatego zeby tego uniknac lubie poznawac ludzi najpierw przez internet - gdy widzi sie same literki nie ma sie zadnych uprzedzen wobec tej osoby i pozniej gdy sie ja spotka w realu to juz sie wie czego po tej osobie mozna sie spodziewac
Powiem wam ze spotkalam kiedys czlowieka, do ktorego normalnie na ulicy bym nie podeszla - ubrany niedbale, w dodatku 20 lat by sie takiemu dalo za sama twarz... a co sie okazalo? Chlopak bardzo mily, wesoly i w ogole... Wyglad bardzo moze zmylic drodzy panowie
No i wlasnie dlatego ja lubie neta moi drodzy![]()
quote:
W necie tesh potrafisz okreslic osobe po 3 pierwszych zdaniach, ktore wypowie i tak samo w realu![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]RAPTOR
bez przesadyw realu mozna wiecej wyczytac
![]()
quote:
a ja nie. NIe chodzi tyle o wyglad, fizjonomie, co styl bycia, ktory sie widzi!
I w necie masz to samo. Czasami przyczepiasz ludziom plakietki po ich xywach, a w realu po bluzach i naszywkach na plecakach.
JEst tak samo
W necie tesh potrafisz okreslic osobe po 3 pierwszych zdaniach, ktore wypowie i tak samo w realu![]()
Wchodzisz do knajpy i widzisz przy jednym stoliku ladna panienke a przy drugim brzydsza... do ktorej sie dosiadziesZ?![]()
Wybierzesz w tym momencie patrzac na wyglad zewnetrzny a nie na charakter , sposob bycia ani nic takiego![]()
No tak, na pewno bys tak zrobil... Gadaj zdrow.
Ja bym najpierw podszedl i zapytal, czy moge sie dosiasc. Z krotkiej odpowiedzi, ktora udzielilaby dziewczyna (jesli w ogole by udzielila), moglbym wywnioskowac czy jest to osoba warta "glebszego" poznania, czy nie...![]()
Napisane oryginalnie przez Saari
Powiem wam ze spotkalam kiedys czlowieka, do ktorego normalnie na ulicy bym nie podeszla - ubrany niedbale, w dodatku 20 lat by sie takiemu dalo za sama twarz... a co sie okazalo? Chlopak bardzo mily, wesoly i w ogole... Wyglad bardzo moze zmylic drodzy panowie![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
A gdyby powiedziela - "jasne"?
Co z tego bys wywnioskowal?![]()
IMO nie jestes w stanie tak latwo rozpoznac - moglbys sie dosiasc do zlej dziewczyny i stracic mily wieczor sluchajac jej gadania na jakies durne tematy![]()
lepiej podejsc do jednej z dwoch niz do zadnej
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]RAPTOR
lepiej podejsc do jednej z dwoch niz do zadnej![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Gazi? =P
o dziewczyny jak zwykle
generalnie najlepiej mi sie gada z dziewczynami, z ktorymi mialem jakis blizszy konakt.
Nie lubie "pierwszego wrazenia". Powiem malo skromnie, wychodze w miare dobrze w tej kwestii, ale po prostu wole znane panny.
znam dziewczyny, zktorymi moge pogadac wlasnie tak luzno i sa git i znam takie, ktore mimo ze cie znaja od 8 lat to nadal sie zachowuja jakos dziwnie, mam wrazenie jakby mnie ciagle ocenialy. moze mam manie przesladowcza
ej o czym ja w ogole mowie?
s�dze �e jednak miewszystkim tym "brzydszym"niejest ju� tak zle,przecie� ilu ludzi nienaj�adniejszy ustatkowa�o sie i ma dobr� prace np.leka�e,adwokaci....moge du�o wymieniac a w takich zawodach nieliczy sie pi�kno tylko to co ma sie w g�owie.Taki cz�owiek musi liczyc tylko na siebie i przytym miec du�o samozaparcia,�eby sie nieza�amac w�asnym wygl�dem ale oczywiscie mo�e byc inaczej jesli gosciu ma dobry charakter jest przyjazny i ma dobrych przyjaci� ktrzy mu pomag�w biedzie to takiemu osobnikowi tak samo �atwo sie zdobywa�o to o czym sie ma�y jak temu co posiada �adn� urode.
Z tego wynika �e najbardziej wartosciow� �ecz� jak� cz�owiek mo�e posi�sc jest to co sie ma w sobie czyli charakter,umys� i talent.Bo ka�dy,ka�da z nas ma w sobie talent,tylko jeszcze niewiemy w jakiej dziedzinie.
Oczywiscie takie tam szychy,�ylety i takie tam nieosi�gn� za wiele jesli b�d� mia�y rozum 12 letniego dzieciaka,i co z tego �e ma �adne nogi,twa�,zde�aki....taka to za daleko niezajedzie.Powiecmy ma�y ona �eby zostac tam jak�s modelk� uczy sie jak ba�wan i niejest ogulnie za pojetna,predzej ona trafi do burdelu,ni� do wystaw mody,bo zamiast pomyslec zgodzi sie na propozycje pierwszego lepszego oszusta co powie jej np. " jaka ty jestes �adna choc wskakuj do wozu to zawioze cie do mojego biura akurat tak sie sk�ada �e jestem s�ynnym tam jakims biznesmenem i uczynie cie gwiazd�" a potem tylko BUM i dziewczyny niema,tylko po paru dniach ktos j� znajduje w rowie zgwa�con�.Tak samo i z m�czyzn�,poda�em kobiete bo mi �atwiej by�o wymyslic przyk�ad(przyk�ad jakis niebardzo mi wyszed� ale chyba rozumiecie co przez niego chcia�em przekazac)
Oczywiscie jesli dajmy na to osoba m�dra b�dzie posida�a �adn� urode to nietylko b�dzie sie jej dorze uk�ada�o w �yciu ale i powinna ona dziekowac Bogu �e obda�y� j� obydwoma dobrymi cechami jakich nieka�dycz�owiek mo�e posi�sc.
o jak bliski kontakt ci chodzi?
jakikolwiek blizszy kontakt, nawet taki jak sobie myslisz qrka , byleby tylko nas zblizylo w jakis sposob, zebysmy nie czuli sie obcy w stosunku do siebie
W ogole to dosc latwo sobie kazdy z nas przedstawia w teorii, ale jak przychodzi co do czego to wiekszosc i tak zrobi inaczej. Mysle, ze jest tyle kombinacji, ze nie da sie przewidziec tego jak zareaguje sie na wyglad dziewczyny i jak dalej postepowac. Trzeba sie nauczyc improwizacji i zachowanie sie w danej sytuacji odpowiednio jest sztuka, ktora trzeba przez lata cwiczyc i doskonalic. Gdyby to tak latwo dalo sie wszystko w teorii powiedziec to zycie byloby nudne.
ze mna roznie bywa, najczesciej moje reakcje na nowa poznan dziewczyne sa 2:
a)albo jestem powazny i stateczny, zgrywam inteligencika
b) luzak, ktory ztara sie ja rozbawic
wybierane losowo bez mojego udzialu
quote:
a)albo jestem powazny i stateczny, zgrywam inteligencika
b) luzak, ktory ztara sie ja rozbawic
A nie pomy�leli�cie, �e mo�e akurat w danej chwili cz�owiek dzia�a pod wp�ywem bod�ca zewn�trznego? Np. kto� go zaatakowa� na ulicy. I co? �adny ch�opak, schludnie ubrany a klnie (na napastnika, ale o tym nie wiemy). I co?
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
A nie pomy�leli�cie, �e mo�e akurat w danej chwili cz�owiek dzia�a pod wp�ywem bod�ca zewn�trznego? Np. kto� go zaatakowa� na ulicy. I co? �adny ch�opak, schludnie ubrany a klnie (na napastnika, ale o tym nie wiemy). I co?
quote:
dokad zmierza obecna pogon za pieknem zewnetrzynym czlowieka, co wy o tym sadzicie?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:47.