FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3646)
Nieudolnosc polskich adminow !??
Strasznie zdenerwowala mnie ostatnio jedna kwestia - dlaczego polscy admini tak rzadko wrzucaja nowe Point releasy????
1.31 jest juz dostepny wiecej niz tydzien a na polskich serwerach nie jest prawie nigdzie zainstalowany
Shit - po prostu shit - w UK updaty sa robione z godziny na godzine, tam admini dbaja o to aby bylu najnowsze poprawki, a u nas ........ kwas
Czy tez Was to denerwoje?
To samo jest z polskimi (i nie tylko) serwisami o q3, na niektorych najnowszym PR do sciagniecia jest 1.27!! a przeciez po tym byl (omijajac wszelkie 1.27x) 1.30 i ostatecznie 1.31 ! Co jest qrde?
Webmasterzy tez se leca w kulki, jedyne czym sie zajmoja to wyszukiwanie newsow, testowanie modow a o takim podstawowym czyms jakim jest patch zapominaja smutne.
Przeciez nie kazdy ma szybkie lacze aby scaignac 26MB z np. LA, takie cos jak polski mirror moze mu uratowac skore.
Niechce tu nikogo urazic, tylko po prostu mi sie to kurde nie podoba !
W kazdym serwisie/serwerze powinien byc "osobnik" za to odpowiedzialny, moze wtedy bylo by lepiej.
Re: Nieudolnosc polskich adminow !??
quote:
Napisane oryginalnie przez LaM4
Strasznie zdenerwowala mnie ostatnio jedna kwestia - dlaczego polscy admini tak rzadko wrzucaja nowe Point releasy????
1.31 jest juz dostepny wiecej niz tydzien a na polskich serwerach nie jest prawie nigdzie zainstalowany
Shit - po prostu shit - w UK updaty sa robione z godziny na godzine, tam admini dbaja o to aby bylu najnowsze poprawki, a u nas ........ kwas
Czy tez Was to denerwoje?
Uwazam ze kazda nowsza jest, lepsza, ale nie oto mi chodzi- jak mozna grac jezeli co chwila wyswietla mi info ze niezgodny protocol :?
Powinno byc tak ze wszystkie serwery sa na tej samej wersji i nie bylo by wtedy takiego problemu.
j@rzabek i niewiem czy wiesz ale nowe wersje wydaje sie dlatego ze w starych cos nie bylo w pozadku.
Czy musze miec 4 kopie Q3A zebym mogl sobie spokojnie grac?
No wiecie 1 do serwerow dzialajacych na 1.17, 2 do serwerow 1.27h........????????????
nie, wystarczy programik do zmiany pr'ow...
a co do nieudolnosci adminow to ja nie narzekam. gram tylko na osp z promode 1 lub cpma a tam wszystkie serwy sa git zrobione...
mi troche przeszkadza to ze niekture servery maja stare pointy a nie kture nowe... (muwie tu o vq3 bo nie wiem jak jest na cpma) mam tesh ten *magiczny zmieniacz wersji* ale wkurwia mnie wylaczanie q3 i wlaczanie innego z inna wersja...
a co do tego ze nie ma pointrealisuf na polskich www to mi to nie przeszkadza ... ja mam wszedzie taki sam transfer ale rozumiem modemofcuf kturzy nie moga sciagnac osp'a/pointrialisa/czy cos ale po takie rzczy na takim �onczu sie idzie do kaffe z dyskiem...
that's all !
Bobek zlodzieju ja takiego kurczaka, ale pmniejszego mialem w podpisie
HusTler
Znam 31 polskich serverow na 1.31 (niektore osp i cpma) i jest spoko (chociaz na wszelki wypadek mam program do 1.30 jakby wyszukiwarka znalazla jakis ciekawy na tej wersji)
HusTler - a ile z nich dziala 24h/dobe ?
Wez je podaj
the all seeing eye - zainstaluj i zobacz ile tam masz serwow...
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
the all seeing eye - zainstaluj i zobacz ile tam masz serwow...
quote:mozna
To cos w stylu GameSpy?
A mozna filtrowac aby wyswietlal tylko serwery polskie?
oxygen - dzieki,
ale to nie zmienia faktu ze ta sprawa mnie wkuza
na serkach cpma nie ma tego problemu...sa updateowana w najnowsze pr'y i najnowasze wersje cpma bardzo szybko...
quote:
(Pozdrawiam ziomka...)
quote:
Wiem o czym m�wisz i znam ten b�l. Listuje mi si� (w cafe, gdzie upgradowa�em q3 do 1.31) ze 2000 serwer�w, a pogra� mog� (z pingiem 150-200) na kilku tylko, bo reszta to ProMode albo stare PR'y.
quote:
Ale nie obwinia�bym o to admin�w tylko.
Taki trend po prostu... Ludziska przywykaj� do jakiej� wersji i st�d do dzisiaj znajdujemy serwy z np. 1.11. Niech kto inny eksperymentuje z nowo�ciami...
Looknij sobie sobie na kolumn� Kroga na q3.fpp.pl.
Pisze o serwerach w�a�nie, prawie dok�adnie w twoj� nut� uderza...
podpis zawdzi�czam...
no w�a�nie, komu?
Chyba tw�rcom programu "Forum 4.1b" albo jako� tam...
HusTler - a ile z nich dziala 24h/dobe ?
Wez je podaj![]()
Gamespy sux, allseen eye rooles!!
Jakby ktos chcial
http://www.udpsoft.com/eye
Dzieki temu programikowi przestalem sie wkuzac na adminow
a nie mowilem
mnie tez wqurza ta akcja ale coz poradzic
quote:
a nie mowilem![]()
jedyny minus to brak opcji monitoringu w wersji niezarejsetrowanej... gamespy ma to opcje
No dobra mozna sobie wszystko cacy wybierac, ale sa w tym programie nawet widoczne serwery 1.11
LOL
ktos chyba dopiero co zainstalowal Q3A?
Lecz gdyby wszystkie serwery byly 1.31 to bylby luz jak chce grac to wchodze i juz, a nie bawie sie z programikami do zmieniania PR-ow.
Jeszcze jedno - chyba z zadnej polskiej stroniy - takiej wiekszej - nie mozna sciagnac PR1.31 mozna by bylo jakies mirrory porobic co nie?
webmasterzy DO BOJU!!!
quote:
Jeszcze jedno - chyba z zadnej polskiej stroniy - takiej wiekszej - nie mozna sciagnac PR1.31mozna by bylo jakies mirrory porobic co nie?
webmasterzy DO BOJU!!!![]()
W takim razie sorki - 1 sajt
Tzn pewnie jest ich wiecej ale chyba za malo
A wp i tak wolno chodzi
chodzi wolno ale sie szybko sciaga
quote:
jedyny minus to brak opcji monitoringu w wersji niezarejsetrowanej... gamespy ma to opcje
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:25.