FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3665)

Posted by [FPP]Saari on 21-01-2002 14:34:

grafika ...

Hej ludki mam do was pytanie

Mam w domq 2 karty graficzne GeForce 2 Mx 200. I chcialabym je wymienic na jedna ale lepsza. Wiem ze GeForce2 Mx 400 jest niezle ale zastanawiam sie czy nie daloby sie czegos troszke jeszcze lepszego zakupic... mozecie mi przy okazji powiedziec ile za te dwie karty moge dostac? bo kumpel chce dac 350...

Posted by on 21-01-2002 15:43:

Re: grafika ...

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Hej ludki mam do was pytanie

Mam w domq 2 karty graficzne GeForce 2 Mx 200. I chcialabym je wymienic na jedna ale lepsza. Wiem ze GeForce2 Mx 400 jest niezle ale zastanawiam sie czy nie daloby sie czegos troszke jeszcze lepszego zakupic... mozecie mi przy okazji powiedziec ile za te dwie karty moge dostac? bo kumpel chce dac 350...

(1). ceny :
GeForce2 MX-200 32 MB SDRAM - 199zeta

GeForce2 MX-400 32MB SDRAM - 280zeta

ceny bralem z Gral'a...

(2). Inne:
Ja mam Leadtek Winfast Geforce 2 PRO/GTS 64MB i jest super ultra mega czad ... q3 super dzia�a . Ja p� roku temu kupi�em za 1000z� a tera kosztuje : 549 z� ... gor�co polecam (wtedy by�o trudno dosta� t� kart�. Czeka�em oko�o 3 tygodnie zanim zprowadz� ale tera chyba powinna by� w jakim� sklepie) GL

Posted by killertowa on 21-01-2002 16:04:

karty z chipsetem, o kt�rym pisze Bobek s� wycofane bo zagra�a�y najs�abszym G-tr�jkom

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by [FPP]Saari on 21-01-2002 16:13:

Nie no mi chodzi o cos tanszego - w cenie mniej wiecej Geforce2 MX400 64mb ... widzialam jakiegos Geforce2 ultra 64 tez w niezlej cenie - jest to lepsze od tego pierwszego?

Posted by [FPP]xen0m on 21-01-2002 16:20:

imho sprzedaj jedna karte i poczekaj az gf2 ti stanieje do przyzwoitej ceny

Posted by oxygen on 21-01-2002 16:26:

quote:
Nie no mi chodzi o cos tanszego - w cenie mniej wiecej Geforce2 MX400 64mb ... widzialam jakiegos Geforce2 ultra 64 tez w niezlej cenie - jest to lepsze od tego pierwszego?

gf3?

Posted by on 21-01-2002 16:27:

a co do tych wycofanych chipuf do sie zgadzam ale moze da sie dotac na "czarnym rynku"

najlepiej saari kup se jakiegos Leadtek'a ale Asus'a... chyba najlepsze chocia� prolink tesh oki ale lepshe tamete...

Posted by demarcos on 21-01-2002 16:27:

albo poczekaj jeszcze z miesiac i wyjdzie gf4 lub do Polski dojdzie wtedy sytuacja calkiem sie zmieni

Posted by killertowa on 21-01-2002 16:57:

Xenom da� najlepsz� rad�.

Polecam ci Saari lektur� na www.benchmark.pl. Tam znajdziesz odpowied� na pytanie przy kt�rej karcie zosta� i jak� bra� pod uwag� przy ewentualnej zmianie.

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by Kielbas on 21-01-2002 17:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
karty z chipsetem, o kt�rym pisze Bobek s� wycofane bo zagra�a�y najs�abszym G-tr�jkom

racja ale kupic jeszcze sie da i to normalnie w sklepie
www.komputronik.pl
dokladnie taki gefor kosztuje tam : 499
ja w starym kompie mam leadteka geforce 2 gts 32 mb i tez nie narzekam ,calkiem calkiem mi sie na nim gralo

Posted by [FPP]Saari on 21-01-2002 23:38:

niestety rady sa bardzo fajne ale maja jedna wade - czekanie

Mam dwie kary GeForce2, ktore moge wymienic... jak poczekam do wyjscia geforce 4 to one pojda na leb na szyje i nie bede miala kasy na nowa karte... a nie wymienie ich na kase teraz bo nic w kompie nie bedzie siedzialo .. potrzebuje teraz czegos - najprawdopodobniej chyba zostane przy geforce2 mx400 64

Posted by demarcos on 22-01-2002 06:08:

wiesz co poszukaj moze jeszcze znajdziesz gdzies karte gf2 gts ale nie wersje pro tylko te zwykla- jest tansza i baardzo wydajna .
Hm jeszcze jedno -duzo zalezy od reszty bebechow w twoim pccie
tak wiec: (kopiuj/wklej z www.tweak.pl)

Musz� stwierdzi�, �e raczej nie warto ��czy� s�abego procesora z mocarn� kart� grafiki. Znam wiele os�b, kt�re napali�y si� na GTS'a posiadaj�c wcze�niej DDR'a i by�y zdziwione brakiem jakiejkolwiek zmiany w dzia�aniu benchmark�w np. na A800 praktycznie nie wida� r�nicy pomi�dzy GTS'em a Ultra, no mo�e w 1280x1024x32 bit dostrze�e si� r�nice 10 fps, ale czy warto p�aci� te 800 z� wi�cej dla 10 klatek/s ? Dla wszystkich Duron�w najbardziej optymalnym wyborem (IMHO) b�dzie GF MX lub GF DDR, dla Athlona z przedzia�u 800-1100 MHz najlepszy zakup to GF DDR, >1100 MHz GTS, PRO, Ultra. Dla posiadaczy niekr�conych Celeron�w poleci�bym raczej GF 2 MX, gdy� i tak nie zobacz� znacz�cej poprawy wydajno�ci na szybszej grafie. Dla @ celerk�w sugerowa�bym zakup GF DDR, je�li masz P3 z j�drem Katmai to kupuj MX'a, je�li posiadasz P3 600-850 si�gnij po DDR'a, P3 800 i wi�cej (szyna 133) - te� DDR, ponad 1000 mhz - GF GTS wzgl�dnie Pro. Je�eli macie pod mask� procesor z zegarem powy�ej 1500 MHz pomy�lcie o kupnie GF 3, skoro was sta� na taki rarytas, bo Ultra si� ju� z takim CPU nie wyrabia ;-).

gl

Posted by demarcos on 22-01-2002 06:10:

aha przejzyj sobie te strone i wyniki testow tam masz zestwienie tych powyzszych kart i wiele wiecej

Posted by [FPP]Saari on 22-01-2002 09:48:

Uhhhhh dzieki

Posted by [FPP]xen0m on 22-01-2002 11:17:

a ja caly czas jade na tnt2 vanta i jest looz

Posted by demarcos on 22-01-2002 14:26:

quote:
Uhhhhh dzieki

np

Posted by gazi on 22-01-2002 16:53:

Warto przeczytac to
dobre porownanie kart

i za ta cene 350zl zastanowic sie nad kupnem Herculesa Kyro II, - osobiscie gdybym mial $$$ kupilbym te karte,
ewentualnie dobrego markowego GF2 MX 400 Leadteka

Posted by on 22-01-2002 17:46:

a tak wogule to jaki masz proc? bo nie wiem...

Posted by [FPP]Saari on 22-01-2002 20:57:

celeronka 633 troche podkreconego (800)

Posted by lenar on 23-01-2002 01:37:

qwwwwwwwwa jak porazka po calej lini...
nie widzalem ze ludzie z boarda nawet sie na kompach ni znaja lul!!!!!
ps.MX sux

Posted by Infinite on 23-01-2002 02:39:

a ty sie znasz?

Posted by demarcos on 23-01-2002 06:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez lenar
ps.MX sux

Posluchaj ,cos ci powiem chlopczyku w drucianych okularkach.
Jak kisisz dupe w domu zamiast isc na panienki czy na pifko do knajpy z kumplami ktorych pewnie i tak zbyt wielu nie masz ,to patrzysz w ten zasrany monitorek 24/h na zmiane sie masturbujac wiec sie nie dziw ze jestes taki obeznany m�okosie.
Tak nawiasem mowiac to patrzac na twoja postac w filmie slizg 2 to az sie boje wlaczac pcta ......Hmmm wzrost 180 na 40 kg wagi?? (nie zebym urazal tu anorektykof czy cos)Taak poztym to polecam ci zaje.bisty tonik do oczyszczania tfej facjaty -tyle zaj.ebistych ropniakow na buzce to jeszcze niewidzilem-albo nie zagraj moze w q3 to same zejda lub zrob sobie kompleks z Mx'a i poprzegladaj pare www.Aha naprawde nie przejmuj sie tym ze nie masz akceptacji wsrod kolegow i kolezanek....przeciez masz swojego q3 i stalke w domku,no i zajebiste nagrody sponsorjesz .
Aczkolwiek nie zapominajmy o tym iz lenar planuje (hmm od jakis dwoch lat ale planuje ) stac sie kims wyjebiscie dobrym w q3 wiec uporczywie trenuje i jak narazie nie ma czasu na tego typu rzeczy by napisac madra rade..z drugiej strony moze starasz sie w jakis sposob pozyskac uznanie na boardzie, ale z ciebie cfaniaczek jesus.Z drugiej strony wielkie dzieks-bynajmniej rzadziej wlaczam pc gdyz na tapete dalem sobie skrina z twoja osobka slizg_the_movie.. hmm moze tak na sprzecie sie nieznam jak ty ale troszku fotoszopa sie nauczylem.... hm co powiesz na maly toplesss w twoim wykonaniu? a moze by tak na skrin miesiaca mastahu??? ehhh oszczedze ,znowuz bys sie kolejnych kompleksow nabawil i jescze bardziej bys sie zaszyl w swoim pokoiku utwierdzajac sie w przekonaniu iz i tak wszyscy cie szanuja a twoi kumple z interka zawsze beda przy tobie -buhahahhh
reasumujac me wywody.......jestes najwieksza ciot� jaka kiedykolwiek widzialem.
Pa lenarku ,aha nie zapomnij sie zmasturbowac po przeczytaniu tego textu i wlaczyc q3 na rozluznienie.....

Posted by demarcos on 23-01-2002 06:31:

quote:
ps.MX sux

Posluchaj ,cos ci powiem chlopczyku w drucianych okularkach.
Jak kisisz dupe w domu zamiast isc na panienki czy na pifko do knajpy z kumplami ktorych pewnie i tak zbyt wielu nie masz ,to patrzysz w ten zasrany monitorek 24/h na zmiane sie masturbujac wiec sie nie dziw ze jestes taki obeznany m�okosie.
Tak nawiasem mowiac to patrzac na twoja postac w filmie slizg 2 to az sie boje wlaczac pcta ......Hmmm wzrost 180 na 40 kg wagi?? (nie zebym urazal tu anorektykof czy cos)Taak poztym to polecam ci zaje.bisty tonik do oczyszczania tfej facjaty -tyle zaj.ebistych ropniakow na buzce to jeszcze niewidzilem-albo nie zagraj moze w q3 to same zejda lub zrob sobie kompleks z Mx'a i poprzegladaj pare www. Aha naprawde nie przejmuj sie tym ze nie masz akceptacji wsrod kolegow i kolezanek....przeciez masz swojego q3 i stalke w domku,no i zajebiste nagrody sponsorjesz .
Aczkolwiek nie zapominajmy o tym iz lenar planuje (hmm od jakis dwoch lat ale planuje ) stac sie kims wyjebiscie dobrym w q3 wiec uporczywie trenuje i jak narazie nie ma czasu na tego typu rzeczy by napisac madra rade..z drugiej strony moze starasz sie w jakis sposob pozyskac uznanie na boardzie, ale z ciebie cfaniaczek jesus.Z drugiej strony wielkie dzieks-bynajmniej rzadziej wlaczam pc gdyz na tapete dalem sobie skrina z twoja osobka slizg_the_movie.. hmm moze tak na sprzecie sie nieznam jak ty ale troszku fotoszopa sie nauczylem.... hm co powiesz na maly toplesss w twoim wykonaniu? a moze by tak na skrin miesiaca mastahu??? ehhh oszczedze ,znowuz bys sie kolejnych kompleksow nabawil i jescze bardziej bys sie zaszyl w swoim pokoiku utwierdzajac sie w przekonaniu iz i tak wszyscy cie szanuja a twoi kumple z interka zawsze beda przy tobie -buhahahhh
reasumujac me wywody.......jestes najwieksza ciot� jaka kiedykolwiek widzialem.
Pa lenarku ,aha nie zapomnij sie zmasturbowac po przeczytaniu tego textu i wlaczyc q3 na rozluznienie.....

Posted by demarcos on 23-01-2002 06:33:

sorry za dwa razy

Posted by Infinite on 23-01-2002 06:50:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja umierammmmmmmmm!!!!!!!!!!
uuuuuuuumietaaaaaaaaaaaammmmmmmmm!!!!!!!!! buaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahahahahaaaaaaaa!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
ratunkuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja sie dusze ze smiechu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaa!!!!!!!
ekhu ekhu ehku ekhem ehku!!!!!!!!!!!!!!
buaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahhaahhahaahahhahahahahaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Posted by b1n1o on 23-01-2002 10:15:

Demarcos daj link do filmu ze Slizgu . Z g�ry Dzi�k�wa . A pozatym niez�y tekst haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaa

Posted by slawek on 23-01-2002 12:46:

No i widzisz Saari co narobi�a�...

Posted by [FPP]Saari on 23-01-2002 15:18:

Ja tylko zapytalam o karte graficzna

Nie moja wina ze lepiej znam sie na soft niz hardware Od tego mam milych kolegoof bym nie musiala wszystkiego wiedziec

Posted by slawek on 23-01-2002 15:32:

No to si� dowiedzia�a�, wszyscy si� dowiedzieli�my - co demarcos my�li o lenarze...

ps �adny avatar (kto� to ju� m�wi�???)

Posted by [FPP]xen0m on 23-01-2002 15:41:

quote:
ps.MX sux

o co ciebie leni idzie?

demarcos:

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:06.