FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=369)
Premiery gier w PL
Chyba juz od poczatku kwietnia czekam na Operation Flashpoint [wersje oryginalna]. Potem dotyczalem na oficjalnej stronie, ze swiatowa premiera odbyla sie 22 czerwca, a CD Projekt [wydawca] tego tytulu u nas ma w planie wydawniczym wydac ta gre w pozniejszym terminie 2001 Dodam jeszcze, ze to ma sie odbyc po wrzesniu
Co to qfa ma byc?!? Takie tytuly jak Diablo II Expansion Set sa wydawane idealnie ze swiatowa premiera [jeszcze spolszczona wersja], a Operation Flashpoint [moim zdaniem przelom w realistycznych grach FPP] dopiero gdzies po wrzesniu?!? A moze nawet po pazdzierniku?!
Jestem zalamany takim obrotem sprawy...
A cale �ycie kt�re go otacza...
tyle czekamy na gierki w PL, a pozniej slyszymy: "zrobiles przewinienie" (w shogo). ja wole gry w ang. maja przynajmiej porzadnych aktorow!
Hehehe, w wersji oryginalnej wszystko brzmi tak jak trzeba, bo wiele rzeczy jest nieprzetlumaczalnych i dowcipy slowne uciekaja, co mnie denerwuje. Nie tylko w grach, ale takze w filmach i ksiazkach. Gierki wole w wersji angielskiej, dla mnie czytelniejsze jest Armor, Health, Rocket laucher niz jakies polskie wymysly. Nawet w telefonie uzywam menu angielskiego, bo bardziej przejrzyste jest i predzej sie zorietuje niz po polskich wymyslach. Przeciez angielski jest jezykiem informatykow i kropka.
Nie szukaj drogi, znajdziesz j� w sercu, smutna jest knajpa by�ych morderc�w... Niech Cie nie trwo�� gdy do niej wkroczysz, p�on�ce w mroku morderc�w oczy...
nnannanann.....
a ja tak sobie czekam i czekam na tego Tim Fortrisa 2.... i jakos doczekac sie nie moge ???
Jak juz czekac , to przynajmniej mozna co nieco poczytac na temat TF2...
http://www.barrysworld.com/news/col...amp;Category=26
C co do spolszczania gier... W niektorych przypadkach ( np. Baldurs Gate , Giants , Worms World Party , i wg. mnie Diablo II ) wyszlo im to bardzo dobrze... Niestety niektorych gier faktycznie nie mozna spolszczyc , taki juz nasz jezyk...
Szkoda tylo ze oni robia to na sile
A cale �ycie kt�re go otacza...
wlasnie...procz tych gagow slownych [ktorych nie da sie niektorych niestety przetlumaczyc] jest jeszcze cos takiego estetycznosc i to w dwoch przypadkach; jeden to wiadomo...zeby tlumaczenie bylo na najwyzym poziomie, a drugie to; jak sobie wyobrazacie komandosa z amerykanskim znaczkiem Marines mowi biegle po polsku na przyklad glosem jakiegos znanego aktora (Linda, Kondrat itp.)
a co z FT, polska mi sie wogule nie podoba. i co z tego ze mam F1 i F2 i jeszcze dodatkowy cd, ale wogule PLka nie ma tego czegos co inne fallouty, a gralem w PL i ANG i wiem co muwie!
quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]NeoN
C co do spolszczania gier... W niektorych przypadkach ( np. Baldurs Gate , Giants , Worms World Party , i wg. mnie Diablo II ) wyszlo im to bardzo dobrze...
Mi jakos nie przechodza spolszczone giery, jak gram to mam poprostu wybuchy smiechu na tlumaczenia serio i zawsze szukam oryginalnej wersji, poprostu takie wole, obojetnie jak by bylo przetlumaczone, nawet ACE Ventura, zajebisciascie pzelozony w oryginale i tak extra brzmi =]
Nie szukaj drogi, znajdziesz j� w sercu, smutna jest knajpa by�ych morderc�w... Niech Cie nie trwo�� gdy do niej wkroczysz, p�on�ce w mroku morderc�w oczy...
A AH-64 Apache to bedzie AH-64 Apacz
A AK-47 to bedzie "kalach"
ale na serio: nie lubie gier w pl, no chyba ze byly robione odrazu w PL, lokalizacje sa coraz lepszr, ale nadal pozostawiaja wiele do zyczenia...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:03.