FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3720)

Posted by Lucas on 24-01-2002 09:10:

Gdzie zmierza q3.fpp???

Topic na temat serwisu q3.fpp.pl - wyrazac wszelkie bole goraczki i pochwaly (jak sa)

Posted by Infinite on 24-01-2002 09:23:

ja nie mam zastrzerzen do q3.fpp.pl
servis jest bardzo dobry
moj ulubiony
ciekawe kolumny
zetelne newsy
wywyadi itp itd
idzie w dobrym kierunku

Posted by slawek on 24-01-2002 09:34:

A gdzie mo�na obejrze� ten serwis?
Bo ja tu nowy jestem...

Posted by slawek on 24-01-2002 09:42:

Jak ostatnio byli u mnie Panowie Z Serwisu, to zostawili po sobie bajzel, zachlapan� ca�� chat�...

a pralka i tak nie dzia�a.

wi�c chyba wykazuje tendencj� spadkow�.

Posted by slawek on 24-01-2002 10:19:

Napisz� lepiej co� serio, bo b�dzie �e spamuj�.

Do�� kr�tko obserwuj� scen� wi�c pewnie niewiele nowego wnios�, ale je�li to kogo� interesuje...

Generalnie serwis jest OK (teraz od niego zaczynam dzie�), nie wiem tylko dlaczego m�j IE nie chce go zabookmarkowa�?
Czy to co� u Was, czy u mnie?
Mo�naby dopracowa� dzia� plik�w (tych WA�NYCH, no wiecie, PR'y, mody itp.) Powinien by� �atwy dost�p do wszystkich PR, wa�niejszych mod�w z ich modyfikacjami (i mas�o ma�lane na deser ). Powinny by� uwzgl�dnione inne platformy (Linux, Mac i na czym tam jeszcze w q3a si� gra)) (wiem, �e s�, ale tylko cz�ciowo). Od dawna nie ma nowych artyku��w, a przecie� wyborne pi�ra zwi�zane s� z fpp.pl .
Osobi�cie przepadam za wywiadami. Chcia�bym ich jak najwi�cej TUTAJ, na miejscu, a nie b��k� si� po ca�ym �wiecie. Chocia� znam podstawy tego obcego j�zyka obowi�zuj�cego w necie - chcia�bym aby wywiady by�y t�umaczone. Kto� tak przecie� (wiecie kto) robi.
Poradniki zdaj� si� le�e� od�ogiem, a przecie� to temat niewyczerpany.

(I chcia�bym, �eby Lucas mnie cz�ciej pozdrawia� na �amach)

Niez�y ruch dzisiaj od rana...

Posted by LaGranda on 24-01-2002 10:23:

Mnie sie srednio podoba, brakuje wam tego downloadu jak cholera, sporo ludzi przez to rezygnuje z wejscia na fpp.pl. Musicie ten problem jakos rozwiazac! Za bardzo idziecie w strone gracza stajac sie z deka serwisem dla waskiego grona, a nie dla masy jak to bylo na poczatku dzialalonosci. Radze wam przeprowadzic szersza ankiete na samej stronie na odwiedzajacych (macie takie mozliwosci). Zapytajcie czego im brakuje i co sadza o q3.fpp. Pisanie samych newsow nie wystarczy. LucaS za bardzo sluchasz glosow polskich mastachow q3, ktorzy twierdza, ze nalezy pisac newsy o mapkach, modelach, modach i innych w 1 czesci. Przeciesz o 1 mapce to mozna wysmarowac calkiem nezlego newsa (opisac cala mapke, zrobic jej przeglad, wypromowac itd). Shooler powinien wiedziec jak takie teksty pisac. Teraz macie newsy tylko o cpma, turniejach zagranicznych itd. Malo tego dla mlodziezy (10-18 ) czy jakos tam, a przecie cale gro ludzi dopiero co odkrywa q3! Wchodza sobie na takie q3.fpp i nie wiedza o co chodzi w tym wszystkim . Zreszta sam robie podobne bledy, ale nie slucham tego co inni mowia tylko robie swoje!. Postarajcie sie przeprowadzic jakies badania, dla zorientowania sie w sytuacji (zobacz tez co napisalem w poscie slawka), bo jak dalej tak bedzie to org , sciagnie wszystkich do siebie i padniecie na ....

Ten txt jest moja prywatna opinia, a ja czesto zmieniam zdanie wiec nie jest on obiektywny. Jednak mysle, ze jakies wnioski z niego mozna wyciagnac!.

Posted by chivas on 24-01-2002 10:24:

q3.fpp.pl - fajnie ... ale ...

Musze powiedziec (napisac???) ze serwis jest b.dobry i ja najczesciej z niego dowiaduje sie o tym co mnie interesuje.Wpieniajacy jest jednak ciagly brak mozliwosci sciagania plikow i to moim zdaniem jest bardzo zle.Zdaje sie latem ubieglego roku pisaliscie ze nad tym pracujecie ale cosik dlugo Wam to idzie.Bez 'chodzacego' dzialu 'download' servis jest po prostu ubozszy i zmusza mnie jak i wielu innych do sciagania softu z innych miejsc.To bardzo bardzo kiepsko.

Posted by [FPP]xen0m on 24-01-2002 10:43:

no coz... download to niepodwzalnie najwazniejsza kwestia... tyle ze to nie od nas zalezy kiedy to bedzie. "gora" cos tam probuje robic ale widac jak to wychodzi.

Posted by slawek on 24-01-2002 10:53:

Nie wiem czy to dobre miejsce i pora ale zaryzykuj�:
xen - co znaczy "g�ra"? czy m�g�by� obja�ni� struktur� serwisu? Taka ma�a, niezdrowa ciekawo��...

Posted by killertowa on 24-01-2002 11:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
no coz... download to niepodwzalnie najwazniejsza kwestia... tyle ze to nie od nas zalezy kiedy to bedzie. "gora" cos tam probuje robic ale widac jak to wychodzi.

Moim zdaniem wychodzi na to, �e robi was w balona z tym, �e pr�buje co� robi�.

Wed�ug mnie LaGranda ma wiele racji. Kiedy� co jaki� czas pojawia�y si� nowe artyku�y, poradniki itp. a teraz same newsy, z czego po�owa jest ma�o ciekawa (dla mnie).

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by [FPP]Krypton on 24-01-2002 12:08:

troche mi brakuje wywiadow, tekstow itd.
zobaczymy co da sie zmienic w tej kwestii, moze przeprowadze jakis wywiad?

Posted by oxygen on 24-01-2002 12:14:

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Nie wiem czy to dobre miejsce i pora ale zaryzykuj�:
xen - co znaczy "g�ra"? czy m�g�by� obja�ni� struktur� serwisu? Taka ma�a, niezdrowa ciekawo��...

gora =czapka

DOWNLOAD!!! panowie...bo bez tego ani rusz

Posted by Lucas on 24-01-2002 13:24:

Dzieki za opinie...

Co do dl - to pomecze bo sprawa juz powinna byc blisko...

Wywiady - nie mam ludzi, nie ma kto przeprowadzac, kto tlumaczyc

Do posta LaGrandy... nie zlewam mapek i modow... beda dzialy (znow potrzeba ludzi....)...

Zas do stawania sie graczem... hmm.. jest problem, osobiscie chce konkurowac jednoczesnie z graczem i z orgiem, czyli w uproszczeniu - "o modach i o scenie". Jednakze jestem jedyny... reszta ekipy zbliza sie bardziej ku scenie....

Co do artukolow - z zalozenia to wlasnie ludzie maja pisac... ale nikt nic nie chce

Posted by on 24-01-2002 13:36:

wedlug mnie fpp.pl jest tylko ze ja uzywam z niego tylko Boarda bo nie wchodze na gluwna stronke, a co do niusuf to patrze co sie dzieje na swiecie w q3 na q3arena i tam jest tesh i mysle ze oba servisy sa na podobnym poziomie poniwaz tutaj jest wypasiony board a u nich jest wiele newsuf oraz downloaduf co tu tesh mysle ze troszk� brakuje.

"To by�a moja opinia"

Posted by nea*1337 on 24-01-2002 14:18:

3 sprawy:

- down
- load
- mody

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty si� u�miechniesz?
Frozen do expansion packa.

Posted by Lucas on 24-01-2002 16:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK
bo nie wchodze na gluwna stronke,

Eee... to skad wiesz co jest u nas, a co u orga?

Posted by SweepeR on 24-01-2002 16:57:

Ja osobiscie zrobilbym cos z kolumnami, czyt. dal takowe kilku wiecej osobom oprocz Krogoth'a (ludziom spoza ekipy fpp.pl).

Oczywiscie download.

Co do wywiadow to szykuja sie niedlugo dwa czaderskie... Pamietacie wywiad z DruZli'm? Robilem go dwa miesiace, z tymi niestety tez tak moze byc. Kandydat numer jeden dostal pytania juz miesiac temu, jednak nadal nie odpowiada, caly czas tylko obiecuje, ze jak tylko bedzie mial czas to skonczy (fragmenty juz mam). Mozna mu jednak wybaczyc, gdyz jest to postac dosyc zapracowana i znana chyba kazdemu kto ma jakies (chociaz nikle) pojecie o Q3 i scenie (swiatowej). Co do drugiego wywiadu, to mial byc juz dawno, ale caly czas dostaje odpowiedz "dobra, jutro na 100% bedziesz mial odpowiedzi na mejlu" - i tak juz 2 tygodnie...

Ja osobiscie nie mam zamiaru "robic drugiego gracza" - jeden taki serwsis nam wystarczy - a on ogranicza sie tylko glownie do polskiej sceny. bardziej mi sie podoba Cached.Net albo XSReality i cos takiego chcialbym robic.

Tak naprawde to to czego potrzebujemy to sa LUDZIE!!! Ostatnio troche nowych przyjmujemy, ale po 2-3 newsach odpadaja, wiec dupa blada z takimi.

Posted by Lucas on 24-01-2002 17:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Tak naprawde to to czego potrzebujemy to sa LUDZIE!!! Ostatnio troche nowych przyjmujemy, ale po 2-3 newsach odpadaja, wiec dupa blada z takimi.

Dobrze gada! Dac mu

Posted by demarcos on 25-01-2002 09:00:

Wydaje mi sie ze newsy typu- dzis wyszla kolejna wersa modu Rysiek wersji 3.22 ,poprawiono w niej blbel ble.. lub na lvl pojawiaja sie kolejne mapki...sa malo interesujace i przyciagajace uwage. Ale tak np kolumny,szeczgolnie kolumna krg jest wypasik .Mozna by jeszcze jakies ciekawostki podoawac co do interesujacych zdarzen w swiatku q3 lub jakies linki do wypasionych demek lub rzeczywiscie wiecej wywiadow czy jakies tutorialki ciekawe....Jendak nie jestem pefien czy ten download jest tak bardzo potrzebny- z wp jest zawsze (prawie) swietny transfer a z tamtad mozna scagnac co sie zechce wiec nie ma sensu imho downloada przyracac.
Tak pozatym to ludzi maluutko jest - cos mi sie zdaje ze nasz q3 juz zostal wyssany do szpiku kosci.. dlatego prowadzic taki serwis bedzie coraz ciezej chyba ze zajmiecie sie bardziehj scena.

Posted by Pulsar on 25-01-2002 10:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Moim zdaniem wychodzi na to, �e robi was w balona z tym, �e pr�buje co� robi�.

Wed�ug mnie LaGranda ma wiele racji. Kiedy� co jaki� czas pojawia�y si� nowe artyku�y, poradniki itp. a teraz same newsy, z czego po�owa jest ma�o ciekawa (dla mnie).

Niestety zgodze sie z Toba. Newsami nie da sie przyciagnac ludzi. Po jakims czasie staja sie nudne. Zwlaszcza jak jest ich bardzo duzo. Uwazny obserwator zauwazy, ze laczac kilka lub wiecej newsow moglby powstac niezly artykul np. o mapkach. Tego jednak juz nikt nie robi

Posted by Lucas on 25-01-2002 15:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez demarcos
Wydaje mi sie ze newsy typu- dzis wyszla kolejna wersa modu Rysiek wersji 3.22 ,poprawiono w niej blbel ble.. lub na lvl pojawiaja sie kolejne mapki...sa malo interesujace i przyciagajace uwage. Ale tak np kolumny,szeczgolnie kolumna krg jest wypasik .

Wiem - ale oczym mam pisac???

Mozna by jeszcze jakies ciekawostki podoawac co do interesujacych zdarzen w swiatku q3 lub jakies linki do wypasionych demek lub rzeczywiscie wiecej wywiadow czy jakies tutorialki ciekawe....

Ok - ale tego typu newsow jest malo...

Jendak nie jestem pefien czy ten download jest tak bardzo potrzebny- z wp jest zawsze (prawie) swietny transfer a z tamtad mozna scagnac co sie zechce wiec nie ma sensu imho downloada przyracac.

Swietnie - to co mam odsylac ludzi do orga...

Tak pozatym to ludzi maluutko jest - cos mi sie zdaje ze nasz q3 juz zostal wyssany do szpiku kosci.. dlatego prowadzic taki serwis bedzie coraz ciezej chyba ze zajmiecie sie bardziehj scena.

To wiem..... Powiedz tylko gdzie ta scena???? Gdzie turnieje, triki???? Polska scena to rzeczywiscie wielka rzecz....

Posted by oxygen on 26-01-2002 22:56:

lucas zrobcie cos z tym:

CPMA 0.99v [2.1 MB]
:Najnowsza wersja CPMA
Point Release 1... [25.3 MB]
:Najnowszy patch od id
Q3UT2 [67.0 MB]
:Q3: Urban Terror Beta2
OSP 0.99u1 [2.0 MB]
:Najnowsza wersja OSP
Make it Compati... [1.2 MB]
rogram do konwertowania ...
Q3dm7 TMP [1.3 MB]
:Mapa FFA na CGL2
PR 1.27h klient [816.4 KB]
R obowi�zuj�cy na CGL2
CPMA1a [312.7 KB]
:Mapa obowi�zuj�ca na CGL2
PR 1.27g [17.8 MB]
oint Realease 1.27g

bo to moze wprowadzac niektore osoby w blad...

Posted by nea*1337 on 26-01-2002 23:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez demarcos
...jakies linki do wypasionych demek lub rzeczywiscie wiecej wywiadow...

No w�a�nie, mo�e by tak kto� przeprowadzi� wywiad z tw�rcami, ekhm, C&C Renegade Q3Mod

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty si� u�miechniesz?
Frozen do expansion packa.

Posted by gazi on 27-01-2002 00:28:

generalnie z trzech wiodacych servisow najmniej podoba mi sie q3arena.wp.pl - krotkie pisanie o wszystkim i o niczym niepodoba mi sie zupelnie, plusem jest calkiem fajna kolekcja demek i filmikow , najbardziej gracz.net - wszystko maja na miejscu, swietne newsy tylko o scenie, czeste wywiady, dobry ftp ze stuffem , szkoda jedynie ze ludzie przestali uaktualniac swoje kolumny
quake3.fpp.pl ostatnio znowu sie rozkreca m.in dzieki Sweeperowi i xenomowi, nie piszecie juz o nowej zajebistej przerobce q3dm17 czy mrocznych modach teraz sa wieksze tresciwe newsy o ogolnej swiatowej scenie, kolumny.
co brakuje q3.fpp.pl, imo wiecej newsmakerow, wiecej autorow piszacych w kolumnach , wiecej duzych artykulow
co do downloadu - hmm ostatnio wychodzi calkiem sporo niezlych filmikow kwakowych , chetniej bym je sciagal z waszego szybkiego lacza niz klikajac zagranice

Posted by [FPP]xen0m on 27-01-2002 00:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
lucas zrobcie cos z tym:

CPMA 0.99v [2.1 MB]
...
bo to moze wprowadzac niektore osoby w blad...

coz... download nie dizlaa wiec nikomu sie nie chce wrzucica plikow na ftp i dawac odnosniki w menu...

Posted by Lucas on 27-01-2002 07:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

coz... download nie dizlaa wiec nikomu sie nie chce wrzucica plikow na ftp i dawac odnosniki w menu...

Dokladnie..

Do Gazora - to ja juz nie wiem jak mam pisac... mamy wrocic do popisywania kazdego moda osobno??????????? Sorry ale mi sie to nie podoba i jest nudne.... Bedzie wypaczenie jak na orgu... (im tez to juz sie nudzi).

Posted by on 27-01-2002 09:56:

nie ma co ukrywac... q3fpp bedzie najlepsze w pl jak postawimy dwnl... to jest moja opinia...

Posted by LaGranda on 27-01-2002 10:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez JeloneK

No w�a�nie, mo�e by tak kto� przeprowadzi� wywiad z tw�rcami, ekhm, C&C Renegade Q3Mod

Yoo! testowalem tego moda, a wywiad jak chcesz to ci moge zrobic

Posted by [FPP]Saari on 27-01-2002 10:56:

O tym jak jest z serwisem najlepiej chyba swiadcza odwiedziny
Mozna wejsc na q3.fpp o kazdej porze a i tak przy napisie "goscie" bedzie ladna liczba

Tylko ten Download - to wola o pomste do nieba

Posted by [FPP]Shooler on 27-01-2002 12:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

Dokladnie..

Do Gazora - to ja juz nie wiem jak mam pisac... mamy wrocic do popisywania kazdego moda osobno??????????? Sorry ale mi sie to nie podoba i jest nudne.... Bedzie wypaczenie jak na orgu... (im tez to juz sie nudzi).

Nie zaszkodzilo by od czasu do czasu opisac cos dokladniej (wiem - to nie jest za latwe i czasu nie zawsze starcza, ale przydalo by sie) - sprooboje takie cos wprowadzic u mnie

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:21.