FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4015)
Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM
Ktora z tych kart jest lepsza? Tzn. czybkosc jakosc grafiki, ewentualne problemy z kompatybilnoscia itp. Obecnie mam Matroxa G400, czy w ogole mialbym jakies sensowne (tzn, 40% wzwyz) przyspieszenie po instalacji ktorejs z tych kart? No i czy warto to ladowac do mojego sprzetu:
Celeron 900
ASUS P3B-F
196 RAM
Zwlaszcza jakby ktos mial taka plyte to niech da znac czy nie ma problemow z ktoras z tych kart. Acha GF bylby produkcji Winfasta.
Zwlaszcza jakby ktos mial taka plyte to niech da znac czy nie ma problemow z ktoras z tych kart. Acha GF bylby produkcji Winfasta.
Re: Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM
quote:
Napisane oryginalnie przez Dragoon
Ktora z tych kart jest lepsza? Tzn. czybkosc jakosc grafiki, ewentualne problemy z kompatybilnoscia itp. Obecnie mam Matroxa G400, czy w ogole mialbym jakies sensowne (tzn, 40% wzwyz) przyspieszenie po instalacji ktorejs z tych kart? No i czy warto to ladowac do mojego sprzetu:
Celeron 900
ASUS P3B-F
196 RAM
Re: Re: Radeon 7000 32MB DDR vs GF2 MX-400 64MB SDRAM
quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
No ja mam winfasta i wsio chodzi jak buurza![]()
ps: chlopie, super plytka (byla ) - sam taka mam !! :p
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
taa...ja bym powiedzia� tak: nei kupuj gf 2 mx 400, ale nie kupuj tez radeona. Moje propozycje s� takie:
1. Leadtek GF 2 TIT 64 - ok. 600-700 z�
2. Ge Force 2 GTS 64 DDR
3. or something...
Og�lnie najlepiej kupowa� na chcipsecie gf 2...bo mx za wolny, gf 3 za drogi...w testachgf prowadzi i z radeonem i z kyro, ale nieznacznie
A tak w og�le to najlepiej kup p�yte nforce + SB Audigy
Dzieki za odpowiedzi. GF2 na DDR raczej nie kupie bo to jednak 300 wiecej a latem ukaze sie GF4 wiec ceny spadna i wkurzalbym sie ze pieniadze wyrzucilem. Zreszta i tak musze zminic kompa bo moja plytka (chociaz swietna-kiedys) dzis juz nie wykorzystuje pelni mozliwosci nowego sprzetu - ja chce Athlona --> Gdzie sa te wszystkie organizacje charytatywne jak ich czlowiek potrzebuje
Acha, jeszcze jedno pytanko:
GF2 GTS to po prostu GF2 nie Titanium? (tak zebym wiedzial czego w cennikach szukac)
ale mowisz ze nie kupisz gf2 na ddrach bo o 300 drozszy... ja kupilem... ze 4-5 miechow temu gf gts pro na ddrach (tyle ze 32 mb) za ok 550 zeta... czy ty chcesz powiedziec ze mx400 kosztuje teraz 250 zeta ???
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
heh, ja sie juz gubie w tych ichnich titaniumach itd
ale mowisz ze nie kupisz gf2 na ddrach bo o 300 drozszy... ja kupilem... ze 4-5 miechow temu gf gts pro na ddrach (tyle ze 32 mb) za ok 550 zeta... czy ty chcesz powiedziec ze mx400 kosztuje teraz 250 zeta ???
IMO teraz powinno sie zbierac kase juz na GeForce3 Ti300, one napewno za ok 2miechy stanieja do rozsadnej cenki - cos jak teraz kosztuja GF2 Ti
quote:
Napisane oryginalnie przez mazoor
IMO teraz powinno sie zbierac kase juz na GeForce3 Ti300, one napewno za ok 2miechy stanieja do rozsadnej cenki - cos jak teraz kosztuja GF2 Ti
Qmpel ma "zwyklego" GF3 na SDRAMACH i quake dopierdziela mu na 1280x1024, maxdetali itp ze 150 klatek (nie timedemo tylko w zwyklej grze!). Moze tez ten Pentium4, 512 ramu maja cos do powiedzenia ale i tak GF3 jest wyyebisty
a w 640x480 na obydwu kartach bedziesz miec ok 250-300fps'ow (na szybkim procu)
quote:
Napisane oryginalnie przez mazoor
GF3 ma wlasnie za zadanie odciazyc procka i dlatego na tych wolniejszych prockach 1ghz - jest az tak wielka roznica wydajnosci w porownaniu z GF2
jak masz szybszego to roznica wydajnosci miedzy GF2 i GF3 bedzie widoczna dopiero w tych wyyzszych rozdzialkach
a w 640x480 na obydwu kartach bedziesz miec ok 250-300fps'ow (na szybkim procu)
do GF2 Ti nie jestem jakos przekonany - przecierz to ten sam procesor GeForce2 (tyle ze wykonany inna technologia 0.13u) z nieco podkr�conym zegarem, z szybszymi pami�ciami, a sam wid ze mnej pojete osoby ktore kupia te karte bedac przekonane ze to cos nowiutkiego o rewelacyjnych mozliwosciach
mazoor -> dokladnie!!!
dragoon -> do nvidia przedstawila najpierw GF3 z zegarem 200mhz a nastepnie puscila na rynek wolniejsze Ti200 z zegarem 175mhz i Ti500 z 250mhz.
ja mam C800@1100 + RIVA TNT1 i wcale nie narzekam (q3~100/120fps, wolf~80/120fps)
quote:
jednak za jakies pol roku wypadaloby zmienic na GF3 Ti200 - IMO GF3 starczy nam na conajmniej 3-4 lata!
quote:
(pamietajcie ze Ti500 to poprostu podkrecone fabrycznie Ti200 ktore przecierz kazdy sam moze przyspieszyc).
quote:
dragoon -> do nvidia przedstawila najpierw GF3 z zegarem 200mhz a nastepnie puscila na rynek wolniejsze Ti200 z zegarem 175mhz i Ti500 z 250mhz.
2.Acha i nie wiesz moze na ile moglbym bezpiecznie podkrecic swoja 900?
3.No to problem z glowy i kasa zaoszczedzona. A z chlodzeniem nie ma wtedy szczegolnych problemow?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:52.