FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4098)

Posted by Hakan on 09-02-2002 10:16:

Post Filmy lubiane i nielubiane

Tak jak powiedzialem tak zrobilem proponuje przeniesc rozmowe z Dziecka Rosemary tutaj. Przypomne ze koncowa rozmowa zaczela sie toczyc o 3 najlepszych filmach

Mam nadzeje ze nie dojdzie do "scen" przy wymianie filmow nielubianych (to sie pisze razem czy osobno )

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by Wania on 09-02-2002 10:32:

lubiane filmy ? hmm moze dosc "inne" ale .. z pewnoscia Sceary Move 1 i 2 lubie takie .. odmozdzajace komedie !

Posted by AlieneK on 09-02-2002 11:09:

no to przede wszystkim "Matrix".....
a co do odmurd�aj�cych komedii...to im gupsza tyl lepsza....

Posted by Mistrzu on 09-02-2002 11:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
no to przede wszystkim "Matrix".....
a co do odmurd�aj�cych komedii...to im gupsza tyl lepsza....

Ejjj noe bez przesady. Maxymalnie goopia komedia jest zalosna (np. Freddy got fingerred - czy jakos tak - po prostu zalosne). Musi byc cos zabawnego a nie tylko goopiego. A z komedii zadzq:
1. Clopaki nie placzq
2. Dogma ( i nne filmy Smitha )
3. Shrek z dubbingiem
4. A night at the Roxbury

Posted by AlieneK on 09-02-2002 11:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu

Ejjj noe bez przesady. Maxymalnie goopia komedia jest zalosna (np. Freddy got fingerred - czy jakos tak - po prostu zalosne). Musi byc cos zabawnego a nie tylko goopiego.

racja....ale jak co� jest wyj�tkowo g�upie to mam na my�li ze �mieszne....bo komedie s� �mieszne i w miare inteligentne ale s� i �mieszne i debilne....

Posted by CiaPeQ on 09-02-2002 11:45:

ja bym proponowal siedem i film ff

Posted by LoveBeer on 09-02-2002 11:45:

las vegas parano - od pulp fiction nie widzialem TAKIEGO rzeznickiego filmu...

a do glupich komedii doliczyc mozna: american pie 1&2, 100 girls, dude, where is my car, road trip, bowfinger, saving silverman...

z filmow ktore zrobily na mnie wrazenie (pisze co ostatnio ogladalem, bo oglolnie to tyle ogladam ze az zapominam co :p)..:

- cela, messenger, blair witch 2(straszy !!), next frday (ice cube), cienka czerwona linia (stare, ale wspaniale..)

na razie to tyle, bo nie chce sie za bardzo rozpisywac

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by on 09-02-2002 11:54:

Heh, blair witch projekt 2 straszy ??? CIekawe z ktorej dtrony, tak nudnego i glupiego filmu to ja chyba jeszcze nie widzialem.
peace

Posted by Ulraunt. on 09-02-2002 11:59:

Lubiany Seksmisja
Nielubiany Rambo 1 ,2, 3 blah!

Posted by on 09-02-2002 12:14:

Lubiany: Eeee... Najbardziej to chyba _rezyszerska_ wersja Aliens.
Nielubiany: Eeee... Ogniem i mieczem. IMHO bardziej juz nie mogli zlamic. =>

Posted by LoveBeer on 09-02-2002 12:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Heh, blair witch projekt 2 straszy ??? CIekawe z ktorej dtrony, tak nudnego i glupiego filmu to ja chyba jeszcze nie widzialem.
peace

napisalem: ...ktore zrobily na mnie wrazenie... co nie rowna sie ze sa fajne... ale jezeli chcesz mi wmowic ze bw2 NIE straszy to sie musisz bardziej postarac...

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by on 09-02-2002 12:19:

Lovebeer: straszy Cie bwp2? Wniskuje w takim razie ze masz nie wiecej niz 11 lat i najprawdopodobniej jestes dziewczyna.
Poz; co Ty chcesz od Ramba? Swietne filmy

Posted by Hakan on 09-02-2002 12:50:

Najlepsze komedie to parodie z Lezjim Nilsenem - padaka
Slyszeliscie cosik o Termiantorze 3?
A co sadzicie o rodzimej filmografii, Mis i Seksmisja rzada
Misia ostanio ogladalem w TV i za kazdym razem coraz bardziej sie z niego smieje, najlepszy kawalek to z ta angielska wodom co sie lezy nieprzytomnym po 1 secie przez 3 dni

Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!

Posted by Mil0sh on 09-02-2002 13:00:

BW2 to shit jakich malo, nie umywa sie do czesci 1.

Zilona mila i Skazani na Shawshank wywatly na mnie spore wrazenie.

Posted by [FPP]Shooler on 09-02-2002 13:56:

Najgorsze to te w stylu "zabili go i uciekl", a najleprzy - ciezko powiedziec - widzialem duzo dobrych filmow, ale ostatni najleprzy to Lord Of The Rings - film poprostu miazdzy!

Posted by Lesio on 09-02-2002 14:19:

Dla mnie najgorszy filmem polskim jest Wiedzmin!!!
Jak narazie gorszego polskiego filmu nie widzialem. Co do zagranicznych to jak narazie nie kojaze, ale Wiedzmin to byla porazka.

Posted by Ulraunt. on 09-02-2002 14:36:

quote:
Poz; co Ty chcesz od Ramba? Swietne filmy

Rambo & Rocki SUX! A co do polskich film�w to "Ogniem i Mieczem" , "Wied�min", "Quo Vadis" by�y naprawde beznadziejne! - wyrzucone pieni�dze Polskiej Kinomatografii.

Posted by [FPP]Saari on 09-02-2002 14:43:

Jak juz o filmach mowicie to sciagnijcie sobie to:

http://211.100.5.41/game/down/movie/wolfmovie.zip

Filmik z Return to Castle Wolfenstein - ladowanie aliantow na plazy - sceny jak w szeregowcu Ryanie

A co do fimow takich zwyklych - coz ..za duzo ogladalam zeby sie moc wypowiedziec - po prostu zbyt duzo filmow mi sie podobalo i czesc moglabym pominac

Ale napewno jedne z najlepszych jakie ostatnio ogladalam to:

Shrek, Final Fantasy, Rat Race..

oczywiscie super zajebisty bedzie LOTR

Posted by MaslaV on 09-02-2002 14:56:

Og�lnie stare polskie filmy ownuj�. Kto� widzia� "Nie ma r�zy bez ognia" ?
To po "Misiu" moja druga ulubiona polska komedia. Kino �wiatowe, hmm bardzo mi si� podobaj� wszystkie filmy z Jackie Chanem, "Gra" taki film z Duglasem, stare "Star Warsy" hmm co jeszcze ano "Matrix", "Przyczajony tygrys, ukryty smok" co jeszcze, aha "Fight Club", "Final Fantasy" (Shreck przy tym wygl�da jak animowany gif ). No nie wiem jakbym wymienia� wszystkie filmy kt�re s� wed�ug mnie zajebis*e to bym chyba siedzia� nad klavk� ca�y dzie�. Aha dodam do lity jeszcze film "Rozgrywka" z De-Niro i Nortonem.

Posted by on 09-02-2002 15:47:

Lubiane przeze mnie :
Matrix - oglondnolem go z 10x i jush mi sie znudzil tera ale pamietam ze muwilem i� to najlepszy film...
Scary Movie 1 - o wiele lepszy nisz druga czesc chociaz te dwie debilne komedie byly chyba najlepszymi jakie widzialem...
Shrek - no super ultra filmik... nie no powaznie to trohe glupi ale czasem nawet,nawet...
Zielona Mila - tesh mi sie podobal ... nawet niezly (tak jak ktos tam powiedzial "wywarl na mnie duze wrazenie")

Nielubiane :
Ogniem i mieczem , Pan Tadeusz itp. itp. oraz Art of War (mozliwe ze mialem cienkom jakosc tego filmu i nie chcialo mi sie oglondac.. ale to co zrozumialem to bylo glupie...

Posted by ereaser on 09-02-2002 16:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
BW2 to shit jakich malo, nie umywa sie do czesci 1.

Zilona mila i Skazani na Shawshank wywatly na mnie spore wrazenie.

nooo qoool s� i do tego abie oparte na ksi��kach Stephen'a King'a

Posted by ereaser on 09-02-2002 16:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK
..................
Nielubiane :
Ogniem i mieczem , Pan Tadeusz itp. itp. oraz Art of War ........[/B]

cz�owieku Art of War to the bigest shit w historji takiego naciogania ja jeszcze niewidzia�

Posted by XerXess on 09-02-2002 16:51:

Ostatni dobry film jaki widzialem to LOTR. Trzy razy ogladalem ale i tak nie moge sie doczekac premiery w Polsce. Duze wrazenie wywarla na mnie postac Gandalfa. Bardzo podobnie wyobrazalem go sobie po przeczytaniu ksiazki.

Posted by LoveBeer on 09-02-2002 17:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Lovebeer: straszy Cie bwp2? Wniskuje w takim razie ze masz nie wiecej niz 11 lat i najprawdopodobniej jestes dziewczyna.

wchodzisz na -> zobacz profil uzytkownika - i wzsystko jasne... proste, nie ????

a bw2, choc wszedzie zostal uznany za film marny i o WIELE gorszy od jedynki, to rowniez uwazany jest od niego za straszniejszy... pod kazdym wzgledem... bo juz nawet nie mowie o scenach wrecz brutalnych.... ale widocznie rozmawiam z 13 latkiem, skoro nie jest uswiadomiony w tym temacie a zabiera glos

ps: no offence

sxn | blog

Posted by Hakan on 09-02-2002 18:29:

Ogladaliscie moze Enemy at the Gates -to jeden z lepszych filmow wojennych jakie widzialem( bitwa pod Stalingradem tam nie bylo wesolo ), dla mnie lepszy od Sheregowca Ryana

Posted by LoveBeer on 09-02-2002 18:38:

imo najlepszym wojennym filmem jest cienka czerwona linia... lepsza od obu o ktorych mowisz

sxn | blog

Posted by Hakan on 09-02-2002 18:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
imo najlepszym wojennym filmem jest cienka czerwona linia... lepsza od obu o ktorych mowisz

Nie wiem, nie widzialem, nie moge sie jakos wziac za niego

Posted by XerXess on 09-02-2002 19:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer

Widzialem ten film. Jest taki troche niekonwencjonalny ze tak powiem Przyjemnie sie ogladalo

Posted by on 09-02-2002 19:36:

LoveBeer ciekawe, bardzo ciekawe. Ja sie interesuje groza juz kupe czasu zarowno literacka jak i filmowa. Jestem ciekaw kto na ten temat wie wiecej.
Zainteresowanych zapraszam na moja stronke: http://www.klarkash-ton.prv.pl
(sorki za reklame )

Posted by AlieneK on 09-02-2002 21:21:

tak jak maslav....najlepsze filmy t� s� stare polskie...przede wszystkim komedie....a gupich film�w nie ogl�dam.... ale wed��g mnie pora�k� by� MI2

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:44.