FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=15)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4115)

Posted by Hakan on 10-02-2002 10:06:

Wiek vs Quake #

To jest ciag dalszy ankiety zaczetej na Q1, ciekawy jestem jak tu bedzie sie przedstawiac wiek graczy do numerka przy Quake'u

Jak napisalem sadze, ze i tu bedzie podobnie a wiec starsi ludzie graja w Q2 wiecej niz mlodsi

Zainteresowanych ankieta z Q1 zapraszam tutaj http://board.fpp.pl/new2/showthread.php?threadid=3996

Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.

Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�

Posted by Hakan on 10-02-2002 10:10:

Zaglosowalem i tutaj mimo ze malo gram w Q2 to jednak czyje sie emocjonalnie zwiazany z kazdym Quake'iem

Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!

Posted by ZimZum on 10-02-2002 12:33:

a co to za roznica ile kto ma lat :o

Posted by Hakan on 10-02-2002 13:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum
a co to za roznica ile kto ma lat :o

W zasadzie zadna ,
ale jak by ktos mial pisac jakies prace o Quake'u to sie moze przydac. Zagladnij na Q1 tam toczyla sie rozmowa o tematach pracy magisterskiej

Posted by [FPP]Claymore on 10-02-2002 13:27:

moze cie zadziwic to ze jest duzo "mlodych" graczy w q2 (ostatnio dodawalem klan w ktorym najstarszy mial 15 lat a reszta 14,13 i nawet 12 ) ... tylko watpie by zbyt wielu z nich oddalo swoje glosy tutaj

Posted by Hakan on 10-02-2002 15:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Claymore
moze cie zadziwic to ze jest duzo "mlodych" graczy w q2 (ostatnio dodawalem klan w ktorym najstarszy mial 15 lat a reszta 14,13 i nawet 12 ) ... tylko watpie by zbyt wielu z nich oddalo swoje glosy tutaj

No wlasnie juz mi wspominal o tym misyu na Q1, stosunkowo malo ludzi odwiedza boarda ale moze sie kiedys jakis redaktor z serwisu zainteresuje

Posted by Burning on 10-02-2002 20:22:

Moim zdaniem to calkiem ciekawe... ja gralem we wszystko od Wolfa ale Quake3 mi nie podszedl za kolorowy... chociaz namietnie testowalem, bo to zawsze nowosc...

Posted by on 12-02-2002 12:04:

Wink

Wiecie wedlug mnie w q2 jest przewaga graczy dosyc mlodych (12-15 lat..) gdyz jest to nie da sie ukryc gra dosc latwa do ze tak powiem obslugi. Ja np grywam w rtcw (tak wiem bord nie dla mnie) ale rowniez w q2. I z autopsji wiem ze w rtcw graja ludzie w wieku gdzies tak od 15 lat wzwyz gdyz tam rozgrywka jest dosyc skomplikowana: trza wykonac objectivy, grac zespolowo itd a nie latac z railem i wymiatac kazdego kogo sie spotka (w team dm w zasadzie tysz. Chociasz wogole wiele osob gra w q2 gdysz maja za kiepskie kompy na co innego... ale zeby nie wyszlo ze nie lubie q2 to powiem ze q2 jest o niebo lepszy od q3

Posted by -mkuh- on 12-02-2002 16:43:

moze i tak ale wydaje mi sie ze ci 15 latkowie o jakich wspomniales wola sobie pograc w bajkowego q3 niz na q2dm1
a co do wieku to chyba ci starsi zostali a nowych jest nie az tak duzo bo pewnie w csa graja lub q3

Posted by deathcrush on 12-02-2002 21:01:

oczywiscie. przeciez dzieci w takim wieku to ledwo co dostaly komputer i jara je ladna grafa... a w to znajduja w q3 cs czy innych tego typu wynalazkach... no a pokolenie wychowane na grach brzydszych, ale miodniejszych gra w qw, q2...

Posted by r@fee on 13-02-2002 01:35:

Mysle, ze tu nie chodzi o to ktora gra jest bardziej kolorowa, ale o poziom graczy w nia grajacych.

W q2 i w qw juz wszystko zostalo wymyslone, wiekszosc graczy do perfekcji opanowalo rozne tricki oraz na pamiec "wrzuca" rakiety. Pograjcie w qw pare meczykow i to nawet nie z jakimis rzeznikami. Moga byc jacys sredni kolesie.
Zniszcza was do minusa, a wy nawet nie bedziecie wiedziec gdzie na mapie jest rl
Chyba to jest powodem, dla ktorego mlodzi wybieraja cs'a i q3.
Po prostu w tamte gry gra duzo newbies dzieki czemu moga miedzy soba postrzelac.

Posted by on 13-02-2002 11:29:

No musze sie zgodzic reczywiscie ci mlodsi graja chyba jednak w q3...ale jak maja kiepskie kompy to graja w q2

Posted by Hakan on 13-02-2002 12:55:

Spojzcie na wyniki ankiety rysuje sie tendencja spadkowa w stosunku do q1 tu srednia to ok 17-19 lat tam bylo 19 i wiecej a na q3 bedzie pewnie 15 i mniej
Mam taka nadzieje bo do Q2 sie troche pomyliem w swych sadach

Posted by deathcrush on 13-02-2002 21:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez r@fee
Mysle, ze tu nie chodzi o to ktora gra jest bardziej kolorowa

a owszem, gdybys mial 13-14 lat a nie te 20 to pewnie bys wolal q3/cs

Posted by slawek on 14-02-2002 09:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj

Mam +21 i wol� q3a. Szczerze m�wi�c, kilka razy ju� instalowa�em dw�jk�, i zawsze nudzi mnie zanim przejd� pierwszych kilka poziom�w. Mo�e gdybym zagra� w to zanim pozna�em Duke'a i q3a - by�oby inaczej, ale w por�wnaniu z tymi grami, q2 wydaje si� do upie***nia liniowy, powa�ny, wr�cz nad�ty. Inna sprawa, �e z powodu braku internetu w domu oceniam gry po trybie singleplayer i to mo�e nieco zaw�a� moj� zdolno�� opiniowania...

Posted by PrimuS on 14-02-2002 09:47:

Question

Gram juz torszki w q2 i nie przeszedlem jeszcze singla (
bo mi sie nie podoba ale multiplayer jest fajny ??

Posted by Hakan on 14-02-2002 10:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez PrimuS
Gram juz torszki w q2 i nie przeszedlem jeszcze singla (
bo mi sie nie podoba ale multiplayer jest fajny ??

Ale i tak single jest tu najlepsze ze wszystkich 3 quake'ow zwlaszcza duzo lepszy od tego z Q3

Posted by weirdo on 14-02-2002 12:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez r@fee
Po prostu w tamte gry gra duzo newbies dzieki czemu moga miedzy soba postrzelac.

niekoniecznie. w q2 tez sa newbies - dajmy na to na takim q2.tpi.pl:27911

you accept (reject, respect);

Posted by -mkuh- on 14-02-2002 13:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

Mam +21 i wol� q3a. Szczerze m�wi�c, kilka razy ju� instalowa�em dw�jk�, i zawsze nudzi mnie zanim przejd� pierwszych kilka poziom�w. Mo�e gdybym zagra� w to zanim pozna�em Duke'a i q3a - by�oby inaczej, ale w por�wnaniu z tymi grami, q2 wydaje si� do upie***nia liniowy, powa�ny, wr�cz nad�ty. Inna sprawa, �e z powodu braku internetu w domu oceniam gry po trybie singleplayer i to mo�e nieco zaw�a� moj� zdolno�� opiniowania...

czyli mowisz ze singleplayer q3a jest lepszy...
tyle co pamietam (bo kiedys tam biegalem) to to jest zwykly dm (w ciagu kilkunastu - chyba 20min. musisz zajac 1 miejsce i zmienia ci sie mapa i przeciwnik - nic wiecej).

Posted by slawek on 14-02-2002 14:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez -mkuh-
czyli mowisz ze singleplayer q3a jest lepszy...
tyle co pamietam (bo kiedys tam biegalem) to to jest zwykly dm (w ciagu kilkunastu - chyba 20min. musisz zajac 1 miejsce i zmienia ci sie mapa i przeciwnik - nic wiecej).

YES!
Dobrze pami�tasz! I to w�a�nie wol�

Posted by Mierzej on 14-02-2002 14:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj

A co masz do cs'a? Wcale nie jest taki kolorowy a �rednia wieku graczy nie wynosi 12-13.

Posted by Gizmo on 14-02-2002 17:58:

quote:

YES!

Sciagnij sobi botki do q2, bedziesz mial to samo, tylko ze q2 o niebo jest lepsze od q3a...

Posted by [FPP]3Rm4C on 14-02-2002 20:40:

Talking

g�os oddany

Posted by deathcrush on 14-02-2002 21:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mierzej
A co masz do cs'a? Wcale nie jest taki kolorowy a �rednia wieku graczy nie wynosi 12-13.

ale "ma dobra grafike", co jest niestety glownym wyznacznikiem jesli chodzi o takie wlasnie dzieci, ktore ledwo co kompa dostaly...

cs jest ok, wiem bo gralem sporo, ale wole q2

Posted by Gizmo on 14-02-2002 21:15:

hmm cs nie jest najgorszy ale po q2 cs nie wystarcza, cs jest strasznie wolny i gosc ktory gra w q2 ok rok rozwala wiekszosc cs`owcow po 3 dniach gry... ta gra jest banalna, dlatego wole q2

Posted by [FPP]Claymore on 15-02-2002 17:19:

quote:

YES!

i mowisz o liniowosci w singlu q2

a w q2 gra i tak duzo dzieci ...

Posted by slawek on 15-02-2002 17:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Claymore
i mowisz o liniowosci w singlu q2

Mog� czego� nie wiedzie�. Przyznaj�. Odpalam q2. Jaka� rozpiep**** stacja. Chodz�, wyskakuj� jakie� indywidua, strzelamy do siebie. (chocia� jest taki jeden dupek, kt�ry d��y do walki wr�cz). Zbieram ammo i �y�ka, zwiedzam i podziwiam krajobrazy. Oczywi�cie, jak to ja, gubi� si� par� razy w tym labiryncie... Przechodz� jak�� cz�� gry, savuje si�, id� dalej. Nudz� si�, wy�aczam... Za dwa miesi�ce - drugie podej�cie. I wszystko jest tak samo. Te same g�upole stoj� w tych samych miejscach nie wy�ciubiaj�c nosa zza drzwi, czekaj�c a� przyjd� im przy�o�y�...W duku mog�em to akceptowa�. By� pierwszy i w jaki� spos�b zabawny (bo "uroczy" to pewnie nieodpowiednie s�owo dla bohatera strzelanki ). W q2 - nudzi mnie to.
Tak widz� t� gr�. Ale mo�e si� myl�...
weirdo zaproponowa� mi jakie� boty i co� tam jeszcze... Zlekcewa�y�em to na pocz�tku, nie widz�c szans na to, by ta gra mog�a by� lepsza. Ale ch�tnie si� przekonam. Tylko niech b�dzie w tym jaka� walka. Nawet z botami, ale niech si� dzieje co� mniej przewidywalnego ni� to, co mia�em do tej pory.
quote:
a w q2 gra i tak duzo dzieci ...

Nie widz� tu �adnych. Ale je�li chodzi�o Ci o mnie, to chyba mylisz niedojrza�o�� z niewiedz�...

Posted by Gizmo on 15-02-2002 17:47:

quote:

Nawet z botami, ale niech si� dzieje co� mniej przewidywalnego ni� to, co mia�em do tej pory.

Z botkami to nie to samo co z zywym przeciwnikiem, boty nie sa takie dobre jak w q3 ale zigbot powinien ci wystarczyc, przy okazji zalaczam zigboty

Posted by [FPP]Claymore on 15-02-2002 17:49:

nie mialem ciebie na mysli spokojnie
poprostu dodaje ciagle nowe klany i widze jaka jest sytuacja w wieku graczy w q2

a co do liniowosci to q3 wcale nie jest liniowe ....

Posted by slawek on 15-02-2002 17:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gizmo

Z botkami to nie to samo co z zywym przeciwnikiem, boty nie sa takie dobre jak w q3 ale zigbot powinien ci wystarczyc, przy okazji zalaczam zigboty

Dzi�ki za odpowied�. �ci�gn��em. Mo�e oblookam w weekeend.
Co� konstruktywnego... mi�o.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:16.