FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4151)

Posted by newbie on 11-02-2002 14:48:

Question win xp

co trzeba miec, zeby pograc na tym szajsie?
wywala mi jakis blad - chodzi chyba o gl'a
probowalem uruchomic w trybie zgodnosci w98, a i tak kapota

Posted by on 11-02-2002 16:05:

ja mialem to samo ... jest jakis patch ale nie mam linka poszukaj na jakichs servisach q3

Posted by newbie on 11-02-2002 16:47:

quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK
ja mialem to samo ... jest jakis patch ale nie mam linka poszukaj na jakichs servisach q3

jakichs? A moze byc na fpp.pl?

Posted by LoveBeer on 11-02-2002 19:14:

sterowniki do grafiki panowie

ps: ale lepiej dac sobie spokuj z xp - ja mialem ten szajs przez okolo 3 miesiace, i poszedl niedawno do piachu... stare dobre 98se roox

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by Lucas on 11-02-2002 22:28:

Re: win xp

quote:
Napisane oryginalnie przez newbie
co trzeba miec, zeby pograc na tym szajsie?
wywala mi jakis blad - chodzi chyba o gl'a
probowalem uruchomic w trybie zgodnosci w98, a i tak kapota

Zacznij od update'a - sciagnie jedna potrzebna "wazna" late od billa

Potem stery do grafiki...

Mi q3a dzial bez zarzutu...

Posted by killertowa on 12-02-2002 07:46:

Mi to�e dzia�a bez aszibki
Na 98SE wr�c� tylko w ostateczno�ci.

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by on 12-02-2002 13:42:

a mi nawet pod ruznymi sterami nie dzialal... pierw pod normalnymi z plytki puzniej jakies wziolem z chipa puzniej pelno detonatoruf... asz zadzialalo ale to byly takie ze ... nie dzialaly inne gry oprucz q3 ... a nawet i tak q3 wywalalo po paru minutach... dopiero puzniej zobacylem gdzies newsa ze jest pacz ktury cos robi ze jush nie wywala... ale bylo jush po instalce na win98 wiec .......

Posted by prankster on 14-02-2002 12:09:

xp? rulez!

Wsp�czuj� szczerze wam ludziska, bo mi si� XP sprawuje (odpukac) �wietnie. Wreszcie q3 nie po�era a� tyle ramu, mo�na zrobic alt+enter i w tle wielu rzeczy uzywac bez spowolnien itd.
IMHO system jest zawalisty, moze raz mi sie w q3 zawiesil (przez moja k. dzwiekowa) a gram dosc duzo ostatnio. Mych� w systemie ustawia si� na 100 Hz lub wi�cej, �adnego ps2rate nie trzeba.
BTW detonatory 27.xx (beta) nie za dobrze wsp�pracuj�, lepiej zainstalowac oficjalne z nvidia.com, chyba 23.11 o ile pami�tam.
No i rivatuner si� przydaje, bo jest problem z od�wie�aniem na XP z geforce'ami (default 60Hz dla gier dla wszystkich rozdzia�ek), mo�na to nim poprawi�.
Jak ju� co� si� wiesza, to tylko z winy detonator�w - tak twierdzi system po restarcie; trzeba czeka� cierpliwie na nowe oficjalne.

Posted by Lucas on 14-02-2002 13:24:

Re: xp? rulez!

quote:
Napisane oryginalnie przez prankster
BTW detonatory 27.xx (beta) nie za dobrze wsp�pracuj�, lepiej zainstalowac oficjalne z nvidia.com, chyba 23.11 o ile pami�tam.
Jak ju� co� si� wiesza, to tylko z winy detonator�w - tak twierdzi system po restarcie; trzeba czeka� cierpliwie na nowe oficjalne.

No mi tez sie sprawuje dobrze...

Zas win pl - na 23.11 sie nie powiesil ani razu.... na wczesniejszych tak...

Posted by on 14-02-2002 16:23:

co!? ty nie mogles alt+enterowac na win98? czy ci tam zwalnial komp... ja moge alt+enterowac i nie mam zadnych spowolnien z tego powodu... ramu duzo ... i wszystko w tle moze dzialac...
ale wczesniej jush nie chcialem instalowac xp na moim pentiumiq bo by sie udlawil ale wole win98... tamten jest za ko lo rowy

Posted by Spider on 14-02-2002 16:31:

Z tego co wiem to wyglad XP CHYBA mozna zmienic na "stary". A poza tym to ja jade na winme i nie narzekam.

Posted by Lucas on 14-02-2002 16:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez Spider
Z tego co wiem to wyglad XP CHYBA mozna zmienic na "stary". A poza tym to ja jade na winme i nie narzekam.

Pewnie, ze mozna... ja tak mam i nie narzekam....

Posted by LoveBeer on 14-02-2002 20:02:

mozna... a nawiazujac do samego xp... mowicie ze chodzi super itd... nie zaprzeczam - mi tez tak chodzil...ale do czasu... duzo uzywam psa i corela - no i wlasnie w tych programach zaczely se pierwsze jazdy... bsody (!!! a co, myslicie ze nie ma... haha, wolne zarty), restarty, zwisy, wyjscia bez ostrzezenia... w koncu system sam z siebie - nie bylo w nim nic ruszane, doprowadziel sie do stanu calkowitej nieuzywalnosci... nie wiem jak dlugo wy juz tego uzywacie, ale stawiam piwko ze bedziecie mieli to samo ...

a me to najgorszy szajs jaki wyszedl kiedykolwiek od malomietkiego... oczywiscie imo

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by Lucas on 14-02-2002 22:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
mozna... a nawiazujac do samego xp... mowicie ze chodzi super itd... nie zaprzeczam - mi tez tak chodzil...ale do czasu... duzo uzywam psa i corela - no i wlasnie w tych programach zaczely se pierwsze jazdy... bsody (!!! a co, myslicie ze nie ma... haha, wolne zarty), restarty, zwisy, wyjscia bez ostrzezenia... w koncu system sam z siebie - nie bylo w nim nic ruszane, doprowadziel sie do stanu calkowitej nieuzywalnosci... nie wiem jak dlugo wy juz tego uzywacie, ale stawiam piwko ze bedziecie mieli to samo ...

a me to najgorszy szajs jaki wyszedl kiedykolwiek od malomietkiego... oczywiscie imo

Rozwiazanie - poczekac na wersje kompatybilne z xp

Co do ME - to bill go nie skonczyl....

Posted by voodoo on 15-02-2002 02:04:

Re: xp? rulez!

quote:
Napisane oryginalnie przez prankster
Wreszcie q3 nie po�era a� tyle ramu, mo�na zrobic alt+enter i w tle wielu rzeczy uzywac bez spowolnien itd.

a od czego w q3 masz komende com_hunkmegs? od przydzielania ramu q3

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:00.