FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4246)

Posted by alienzero on 15-02-2002 20:18:

Talking Ktos sie o mnie pytal?

ello...

dawno mnie tu nie bylo... to przez ten ****** czas... na nic go nie ma ale w kazdym razie wracam tu na dobre... wiele imprez minelo od ostatniego razu... i generalnie co myslicie o obecnej kondycji boarda, szczegolnie offtopic? bo ja tu widze duzo nowych twarzy i zupelnie nie jestem w temacie... troche mnie to nerwuje ale wroce do normy...

a tak wogole to chyba mnie jeszcze pamietacie mam nadzieje...
z wiekszych rewolucji jakie mialem to zaczalem hh sluchac... dziwna sprawa... fajna muza... doszedlem do wniosku ze podzialy na subkultury i ogolnie sluchanie np. tylko metalu albo hh to dowod ograniczenia... zauwazylem ze ma sie wiecej inspiracji w czymkolwiek, jesli slucha, widzi i rozmawia o rzeczach bardzo roznych... no bo w sumie zwrot z doorsow i vadera na pfk czy k44... dopiero z tym hh zaczynam, ale to chyba to czego szukalem... bo kuwa... speed metalu nigdzie nie moglem znalezc... a moze to hardcore techno? moze ktos wie co mam na mysli... np. rob zombie z matrixa... lub deftones... takie klimaty...

i ozdro dla Saari za pamiec bo gdzies w ktoryms topicu przeczytalem ze sie o mnie pytala... i postanowilem sie pojawic...

I nie jestem z Melmak jak tam ktory kombinowal... ja z X7... to na lewo wzdloz drogi mlecznej

ooo... ankiete mozna zrobic... qll... to ja sie pobawie... ale pozniej...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Posted by ZimZum on 15-02-2002 21:17:

witam spowrotem rymiarzu DD

nie mogles znalesc :o?
a www.audiogalaxy.com

sciagnij sobie - Rob zombie - Living a dead girl

Front line assembly:
-Fatalist
-Circuitry
-Autoerotic

Mnistry:
-Burning Inside
-Cannibal Song
-Breathe

o!

Posted by alienzero on 15-02-2002 21:48:

shit

zauwazylem ze nie chce mi sie cos jakos pisac na woiekszosci topicow... albo mnie nie interesuja... albo po prostu juz byly... hmm... wlasciwie dlaczego na swoim topicu pisze?? chyba sie kuwewsko odzwyczailem... mam nadzieje ze wroce do formy....

Posted by deathcrush on 15-02-2002 23:35:

sluchanie np. tylko metalu albo hh to dowod ograniczenia...
wyobraz sobie ze sa ludzie ktorym po prostu pasuje tylk jeden rodzaj muzyki, ale wcale nie sa ograniczeni... mylisz sie drogi przyjacielu...

a tak btw: witaj , mam nadzieje ze podniesiesz poziom boarda jak pare innych osob ktore ostatnio wrocily

Posted by [FPP]Shooler on 16-02-2002 00:11:

Alien ktory to juz raz do nas wracasz? Jak dobrze licze to bedzie drugi )) GG

Posted by Mistrzu on 16-02-2002 10:07:

Re: Ktos sie o mnie pytal?

quote:
Napisane oryginalnie przez 1_Al!EN_0

doszedlem do wniosku ze podzialy na subkultury i ogolnie sluchanie np. tylko metalu albo hh to dowod ograniczenia...

Witaj Alien
Niestety musze powiedziec, ze walenie takich textow jak ten powyzej jest wlasnie dowodem ograniczenia... bo jak mozesz mowic, ze ja albo np. tramwaj jestesmy ograniczeni bo sluchamy tylko jednego rodzaju muzyki. No big lol. Prezciez nas wogole nie znasz. Ale prosze, skoro i tak uwazasz mnie za czlowieka ograniczonego to powiem Ci, ze hh to gowno nie muzyka, bo takie dzwieki to mozna na cybalkach wygrywac w podstawowce. (nie chcialem nikogo urazic, poprostu denerwujq mnie podobne texty). A tak poza tym to rozkrec sie szybko z pisaniem, to jeszcze nie raz podyskutujemy.

Posted by alienzero on 16-02-2002 11:25:

no chyba drgui schooler... ale to tak jakos jak sie odzwyczaje to pozniej nie mam okazji wrocic... zaden huczny powrot, po prostu chcialem oznajmic swoja obecnosc i nie psuc innych topicow...

a chlopaki sie zradykalizowali... jasny gwincior...ja sie chyba zestarzalem... chodzilo mi to, ze zrozumialem co trace siedza ciagle przy jednej muzie i nie lookajac na prawo i lewo... poza tym w koncu siedze w rymach, w sumie hh powinien byc dla mnie... chyba mi sie ciezkie granie znudzilo... zmeczylem sie w kazdym razie szukam...

a co do ograniczenia... zastanow sie mistrzu czy mowiac ze ja jestem ograniczony, ty nie pokazujesz swojego ograniczenia... ja hh pojmuje generalnie nie jako muzyke ale warsztat... za duzo rymuje, patrze na to jak na dobre skladanie slow + odpowiedni sound... tak jak na strony ktore pierwszy raz widze - patrze na gfx najpierw i oceniam... bo w tym siedze...

ograniczeniem jest dla mnie wasza filozofia, jesli nie przesluchaliscie kilku plyt hh i nie doszliscie do wniosku ze to jednak cos... tylko tak obiektywnie... sam po sobie wiem ze odrzucalem ten niby shit ''dla zasady'' przeciez nic nie jest czarne i biale zycie jest szare...

Posted by Mistrzu on 16-02-2002 14:26:

No to teraz ty sie zastanow .
Po pierwsze nigdzie nie powiedzialem, ze to ty jestes ograniczony. Raczej bylo odwrotnie. To ty nazwales mnie ograniczonym ze wzgledu na to, ze slucham tylko metalu. No to jak Ci powiem, ze poza malymi wyjqtkami slucham tylko skandynawskiego, melodyjnego death metalu to chyba pomyslisz, ze jestem uposledzony . Niestety stycznosc z hh mam na codzien i wiem co po tej "sztuce" moge sie spodziewac. Dla mnie to nie jest muzyka i tyle. Ale to tylko IMHO.

Posted by XerXess on 16-02-2002 14:39:

No Mistrzu, jesli chodzi o muzyke to my sie chyba idealnie zgadzamy
Prawde mowiac tez poczulem sie troszke urazony dowiadujac sie ze niby jestem ograniczony. Osobiscie uwazam ze lepiej sluchac jednego rodzaju muzyki niz sluchac wszystkiego bo to jest po prsotu brak gustu.

Posted by [FPP]Saari on 16-02-2002 14:56:

pfffff...

Oj bede sie klocic i to ostro

Sluchanie jednego rodzaju muzyki jak dla mnie jest dziwne.. IMO 1 zespol = 1/2 dobre utwory - reszta to granie na to samo kopyto, nie wprowadza to nic nowego. Dodatkowo 80% zespolow jest po prostu dennych... Dlatego najlepiej jest sluchac po trochu wszystkiego wybierajac z tej masy muzycznej co najlepsze kaski

PS: powtarzam zeby potem nie bylo - to moja wlasna opinia

Posted by SweepeR on 16-02-2002 20:17:

quote:
a tak wogole to chyba mnie jeszcze pamietacie mam nadzieje...

Kto ty? Joke man! Witaj brachu!

quote:
doszedlem do wniosku ze podzialy na subkultury i ogolnie sluchanie np. tylko metalu albo hh to dowod ograniczenia... zauwazylem ze ma sie wiecej inspiracji w czymkolwiek, jesli slucha, widzi i rozmawia o rzeczach bardzo roznych...

No ba. Jasne, tez moim zdaniem glupota jest ograniczanie sie do jednego gatunku muzyki. Dlatego slucham bardzo wielu najprzerozniejszych muzyk. Latwiej sie tez wogole pozniej z ludzmi o innych zainteresowaniach rozmawia I sie dziwia, ze tu kurde stoi przed nimi kolo w koszulce Cradle of Filth, dlugie wlosy, pieszczochy na rekach, a mowi cos o hh

Nightiwsh - Sleeping Sun oraz B12 - Memories (hyhyhy ) rox0rz.

Posted by deathcrush on 16-02-2002 20:29:

quote:
ograniczeniem jest dla mnie wasza filozofia, jesli nie przesluchaliscie kilku plyt hh i nie doszliscie do wniosku ze to jednak cos...

buahaha. a co ty mozesz wiedziec o mojej filozofii... dlaczego na wejsciu stwierdzasz ze nie sluchalem hh!? skad TO mozesz wiedziec?
wyobraz sobie, ze kiedys sluchalem dosc duzo hh, a takze techno (ponad 5 lat). mam tez niezle pojecie o innych rodzajach muzyki, moze poza takim syfem jak pop czy disko polo...

no wiec przesluchalem pare-nascie plyt hh pl i zagranicznych... teraz czasem tez slysze ten stukot w roznych dziwnych miejscach i moge z cala pewnoscia stwierdzic ze to nie dla mnie i nie czuje sie ograniczony sluchajac tylko rocka/metalu...

chyba jestes jeszcze na etapie wczesnej fascynacji czyms nowym ...

Posted by alienzero on 16-02-2002 20:45:

tram... ales mnie tym postem dobry nastroj wprawil...

kuwa, ale ty madry jestes wlasnie mi powiedziales ze nie sluchasz tylko metalu... przecie wczesniej sluchales techno i hh... czlowieku, nie zrozumiales mnie... nie mowie ze sluchac wszsystkiego naraz... tylko powiedzmy rok intensywnie sluchac metalu, pozniej jakis czas hh... a nie oo oo hip hop i koniec... wiec nie jestes ograniczony... ej no ja mowie wogole... bez przesady wogole, ale tak zeby siedziec jakis czas to w tym to w tamtym zeby miec lepsze pojecie i wiecej inspiracji... ludzie ktorzy siedza w subkulturach srednio gleboko maja sklonnosc do wywyzszania sie ze niby oni sa tacy zawzieci... tylko ci naprawde szczerzy i swiadomi dostrzegaja wartosc innch musikow... te pierwsze to ograniczenie, to drugie to otwartosc... obiektywizm... nic ''dla zasady'' jak juz mowilem...

ozdro dla saari once again...

Posted by deathcrush on 16-02-2002 21:06:

quote:
tram... ales mnie tym postem dobry nastroj wprawil...

kuwa, ale ty madry jestes wlasnie mi powiedziales ze nie sluchasz tylko metalu... przecie wczesniej sluchales techno i hh... czlowieku, nie zrozumiales mnie... nie mowie ze sluchac wszsystkiego naraz... tylko powiedzmy rok intensywnie sluchac metalu, pozniej jakis czas hh... a nie oo oo hip hop i koniec... wiec nie jestes ograniczony... ej no ja mowie wogole... bez przesady wogole, ale tak zeby siedziec jakis czas to w tym to w tamtym zeby miec lepsze pojecie i wiecej inspiracji... ludzie ktorzy siedza w subkulturach srednio gleboko maja sklonnosc do wywyzszania sie ze niby oni sa tacy zawzieci... tylko ci naprawde szczerzy i swiadomi dostrzegaja wartosc innch musikow... te pierwsze to ograniczenie, to drugie to otwartosc... obiektywizm... nic ''dla zasady'' jak juz mowilem...

ozdro dla saari once again...

nie jarze o co ci chodzi... mowilem ze mam pojecie o hh wiec mialem prawo napisac to co pisalem w 1 poscie w tym topiku...
poza tym nie siedze w zadnej subkulturze... jak cie nie bylo to byl taki topik... nie chce mi sie powtarzac...

wogole eot jak dla mnie, nie chce Ci juz na wejsciu robic nieprzyjemnego powitania, a do tego ta dyskusja prowadzi

Posted by alienzero on 16-02-2002 21:21:

nie nie nie... spokojnie [tak mowie ciagle swojej matce i ona sie wkuwia ale to inna gadka]

chodzi mi o to ze ty nie sluchasz TYLKO metalu tak jak na samym poczatku mowiles - i stad to nieporozumienie kiedys sluchales czegos innego i ja ci proboje wytlumaczyc ze dla mnie nie jestes ograniczony... sa ci, ktorzy ni widza niczego innego bo boja sie osmieszenia czy czegos...no ci fanatycy zawzieci... troche zamotalem ale chce by mnie dobrze rozumiano... a tera ide grac w bilarda

Posted by Mistrzu on 16-02-2002 21:58:

Unhappy

Nie masz racji alien. Denerwujq mie takie texty... no te o moim domniemanym ograniczeniu. Jak Ci powiem, ze nie tylko slucham tylko metalu ale jeszcze tylko skandynawskiego death metalu )poza malymi wyjqtkami) to pewnie oznacza, ze jestem niedorozwinietym umyslowo kretynem. A ja mam przeciwne wrazenie. Mi sie wydaje np., ze hh to nie muzyka. Nie moge tego strawic - nie ma rady. A mimo, ze tego nie slucham na codzien to nie znaczy, ze nie moge sie wypowiedziec, ze nie wiem o co chodzi. Niestety slysze inne gat. muzyki na codzien, zas "mojq" tylko od swieta, bo kupic jakqs plyte z porzqdnq muzq u mnie w miescie nie jest latwo. Eeeee oczym to ja... aha...
Widzisz ja slucham tylko tego co napisalem i jakos nie czuje sie ograniczony, jest mi z tym dobrze. Reszte napisze pozniej

Posted by alienzero on 16-02-2002 22:41:

no dobra powiem to tak: ograniczeni sa ludzie ktorzy wszem i wobec przy kazdej dyskusji o muzie mowia - o rany rany slucham tylko XYZ, a to twoje ABC jest do doopy, slyszalem to, XYZ rzadzi, jestm XYZowcem... a naprawde dopiero zaczal a juz mysli ze jest przykladnym subkulturowcem... a dla mnie subkultura to bzdura... to ograniczanie siebie bo uzalezniasz sie od innych - tak samo myslisz, tak samo sie ubierasz, tak samo sie zachowujesz bo inaczej won z ekipy... niestety... to sie chyba poserstwo nazywa... ograniczeni sa ludzie ktorym puszczam np. the doorsow lub fear factory a oni po kilku dzwiekach krzycza ze wez idz z tym goownem...

juz czaje, zbytnio uogolnilem swoje wywody... sorx, w dzien ciezko mysle a w nocy wrecz przeciwnie... teraz czaicie?

Posted by deathcrush on 16-02-2002 22:56:

quote:
no dobra powiem to tak: ograniczeni sa ludzie ktorzy wszem i wobec przy kazdej dyskusji o muzie mowia - o rany rany slucham tylko XYZ, a to twoje ABC jest do doopy, slyszalem to, XYZ rzadzi, jestm XYZowcem... a naprawde dopiero zaczal a juz mysli ze jest przykladnym subkulturowcem... a dla mnie subkultura to bzdura... to ograniczanie siebie bo uzalezniasz sie od innych - tak samo myslisz, tak samo sie ubierasz, tak samo sie zachowujesz bo inaczej won z ekipy... niestety... to sie chyba poserstwo nazywa... ograniczeni sa ludzie ktorym puszczam np. the doorsow lub fear factory a oni po kilku dzwiekach krzycza ze wez idz z tym goownem...

juz czaje, zbytnio uogolnilem swoje wywody... sorx, w dzien ciezko mysle a w nocy wrecz przeciwnie... teraz czaicie?

nie... i staraj sie nie uzywac slowa subkultura...

Posted by Wania on 16-02-2002 23:01:

cos sie tak wyalienowal ? i nawet nic nie odpisal w Guest book'u

Posted by XerXess on 17-02-2002 00:09:

Re: pfffff...

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Oj bede sie klocic i to ostro

IMO 1 zespol = 1/2 dobre utwory - reszta to granie na to samo kopyto, nie wprowadza to nic nowego.

Od razu widac ze nie sluchasz Iron Maiden W ich przeszlo dwudziestoletniej historii jest tylko kilka slabszych utworow. A zreszta skoro cos jest doskonale to po co wprowadzac nowosci?
IMHO 1 zespol = 1/2 dobra utwory pasuje raczej tylko do nowych zespolow ktore staraja sie nasladowac starsze, lepsze...

Posted by alienzero on 17-02-2002 12:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez Wania
cos sie tak wyalienowal ? i nawet nic nie odpisal w Guest book'u

mialem nadzieje ze sam zauwazysz ze dodalem juz link do rymow z topica rymowanego... do odpisywania jest hydepark

a ty tram skoro nadal nie czaisz to hooj z tym, juz nic prosciej nie potrafie... konczmy z tym watkiem...

Posted by Mistrzu on 17-02-2002 14:06:

No tak Xerxess ale jest wiele nowych, malo znanych zespolow, ktore nie nasladujq innych. Ja odkrywam na nowo scene metalowq dzieki stronce: www.swedishmetal.net

Posted by XerXess on 17-02-2002 14:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu
No tak Xerxess ale jest wiele nowych, malo znanych zespolow, ktore nie nasladujq innych. Ja odkrywam na nowo scene metalowq dzieki stronce: www.swedishmetal.net

Znam to stronke.

NIe mowilem ze WSZYSTKIE NOWE zespoly sa do d***. Ale duza liczba "swietnych" zespolow znika po wydaniu jednej plyty. Co ciekawe, prawie nie dotyczy to metalu

Posted by Mistrzu on 17-02-2002 14:27:

Talking

No np. nie wiem co sie stalo z At the Gates, bo chyba sie rozpadlo a ten zespol jest (byl) boski...
Tyle, ze znowu mamy offtopica - proponuje kontynuowac na Wasza muzyka. Ciebie tez zapraszam kontrowersyjny Alienie

Posted by alienzero on 17-02-2002 15:05:

tia

moze wpadne... zabawne, bo dostawalem powiadomienia o nowych postach na mail, chociaz chyba tylko raz.. lub nigdy nic tam nie mowilem... sys sie skaszanil

chyba mialem ostre wejscie... wejscie smoka

Posted by deathcrush on 17-02-2002 23:15:

quote:
a ty tram skoro nadal nie czaisz to hooj z tym, juz nic prosciej nie potrafie... konczmy z tym watkiem...

oczywiscie ze zajarzylem, ale napisalem nie wlasnie po to zeby nie ciagnac dyskusji

Posted by on 18-02-2002 08:59:

AAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNN! =]

Posted by alienzero on 18-02-2002 15:00:

bladzik
gratuluje refleksu

Posted by MaslaV on 18-02-2002 15:43:

Wida� ostatnio dotar�a nad board fala powrot�w....

cieszy.

Posted by deathcrush on 22-02-2002 21:23:

quote:
bo kuwa... speed metalu nigdzie nie moglem znalezc...

http://www.anus.com/metal/about/speedmetal.html ?
poczytaj, wklep w AG czy kazaa i cos na pewno wypluje...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:41.