FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4277)

Posted by XerXess on 17-02-2002 16:10:

Angry Wojsko Polskie

Pare dni temu musialem stawic sie przed komisja i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu dostalem kategorie A (z jakimis tam paragrafami). Bylem przekonany ze dostane co najwyzej B. Nie mam ochoty zaslac szegerow armii wiec chcialbym zapytac czy znacie jakies dobre sposoby aby tego uniknac. Oczywiscie mam zamiar kontynuowac nauke ale to roznie bywa.

Posted by ZimZum on 17-02-2002 16:13:

jak cie wywala z jakichs studiow, to zawsze znajdziesz takie, gdzie sa miejsca i jest tylko tzw. "konkurs swiadectw".

Ew. sypnij kasa i pojdz na pare dni do szpitala, niech ci lekarze "wykryja" niedomykalnosc zastawki :o

Posted by [FPP]Shooler on 17-02-2002 16:39:

Nie znam 100% sposobow na ominiecie wojska, a samemu dostalem 14 lutego wezwanie na komisje Deadline - 1marca

Posted by AlieneK on 17-02-2002 19:24:

to jest list jakiego� gostak ktoory ma spos�b

Mam 24 lata i o�eni�em si� z wdowa lat 44, kt�ra ma 25 letnia c�rk�.
M�j ojciec, kt�ry jest wdowcem o�eni� si� z ta dziewczyna i zosta� moim zi�ciem,
bo to ma� mojej c�rki. W ten spos�b moja pasierbica zosta�a moja macocha, bo
jest �ona mojego ojca. Urodzi� nam si� syn, kt�ry stal si� bratem �ony mojego ojca
i jego kuzynem i odpowiednio moim wujkiem, bo jest bratem mojej macochy.
M�j syn jest teraz moim wujkiem. �ona mojego ojca tez urodzi�a syna, kt�ry zosta�
jednocze�nie moim bratem, bo jest synem mojego ojca, i jednocze�nie moim wujkiem,
bo jest tez synem c�rki mojej �ony. O ile ma� matki kogokolwiek jest jego ojcem
wychodzi na to, ze ja jestem ojcem swojej �ony i bratem swego syna i w ten spos�b
jestem swoim w�asnym dziadkiem. Prosz� Panie Ministrze o rozpatrzenie mojej pro�by
o demobilizacje, gdy� zgodnie z prawem nie mo�na powo�a� do s�u�by wojskowej
jednocze�nie syna, ojca i dziadka.

BTW: co to by�o, ze mi wej�� nie kcia�o na boarda przez p� godziny...???

Posted by XerXess on 17-02-2002 22:14:

Shooler> jesli wqszystko dopiero przed toba to mam dla Ciebie niezawodny sposob. To jest bardzo proste i daje stuprocentowa pewnosc. Wystarczy ze strzelisz sobie na twarzy jakas ciekawa dziare, najlepiej jakis faszystowski motyw

AlieneK> to ja juz wole isc do woja

Posted by deathcrush on 17-02-2002 22:53:

up***dol sobie palec... mowie to wszystkim... ponoc czasem dziala wlasnie zrobienie z siebie ekstremalnego ufoludka (lancuchy, dziary, kolczyki, zeby niemyte miesiac itp...)

Posted by giBBeR on 17-02-2002 23:00:

Hmm... bylem na komisji i dostalem zasluzone B12. Tego samego dnia mialem ierwsza probe nowego zespolu i od tego nazwalismy ie B12. Tego samego dnia nagralismy pierwsza wersje naszego kawalka. No wiec poczatek niezly. Mam 12 miesiecy na pogrzebanie itp w papierach, podjazdach do lekarzy i bede mial moze D za rok.

Posted by XerXess on 17-02-2002 23:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
up***dol sobie palec... mowie to wszystkim... ponoc czasem dziala wlasnie zrobienie z siebie ekstremalnego ufoludka (lancuchy, dziary, kolczyki, zeby niemyte miesiac itp...)

Ale to moze miec zupelnie odwrotny skutek:
nie myjesz zebow - wojsko cie nauczy

Posted by deathcrush on 17-02-2002 23:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez XerXess
Ale to moze miec zupelnie odwrotny skutek:
nie myjesz zebow - wojsko cie nauczy

shit happens

Posted by [FPP]Saari on 18-02-2002 01:15:

a) skrecic noge przed pojsciem na komisje - raz juz kolesia opytali czy on tak od zawsze a jako ze powiedzial tak dostal D

b) isc przed terminem i podniecac sie wojskiem jak szaleniec mowiac jak to strasznie chcesz strzelac do ludzi (mozna przyrownywac ludzi do postaci z gier) - znam jeden taki przypadek - wyrzucili go stamtad z E

c) papiery papiery papiery i kasa - wtedy lekarze daja rozne zaswiadczenia i dostajesz D

d) nie wiem...

Posted by on 18-02-2002 08:50:

Wiecie na czym polega mankament polskiego wojska? Przedewszystkim jest slabe (=F) i nie oferuje takich perspektyw jak amerykanskie. Tam ludzie sie sami zglaszaja, poniewaz moga uzystac stala prace, wyksztalcenie itp. U nas taka idea jest narazie utopijna. Do tego nawet jak by tak bylo, wojsko nie umie zadbac o wlasne interesy i nie ma dobrze rozwinietej siatki propagandowej. Wojsko = shit. Do tego dochodzi niesubordynacja kadry oficerskiej (ffffffffaaaaaaalllllllllaaaaaaaaaa). Kto chce isc do woja? =F

Posted by Mistrzu on 18-02-2002 09:38:

Talking

Ja chce do wojska... chce strzelac do ludzi ja w CSie
Ja dostalem A z paragrafem ale nie wiem co znaczy nawet...
Wiecie, ze przepisy sie zmienily? Teraz praktycznie kazdego biorq do woja , no moze dziara na twarzy pomoze, ale na dloni juz nie (kiedys tak bylo). A swira nie ma co udawac bo wystawiq odpowiednie papiery i nie znajdziesz zadnej roboty. Jedyny sposob to nauka... jest nadziej, ze do czasu jak skonczysz swq edukacje powstanie armia zawodowa. Ma�a ale jest. Ale papiery od lekarza zawsze bedq skuteczne. Musi jednak byc to cos powaznego (ja mam niegroznq wade serca ale stane na glowie, zeby w papierach zrobila sie wazna).

Posted by GorE on 18-02-2002 10:48:

Lightbulb

Mozesz zawsze dac sumke (nie mala) odpowiedniej osobie ona ci napisze przepustke na wolnosc. masz moze nadwage, plaskostobie, krzywice, nerwice wszystkie takie rzeczy moga wyjsc na dobrze

Posted by Infinite on 18-02-2002 16:00:

najlepiej napisz podanie o wykonanie sluzby zastepczej

Posted by CiaPeQ on 18-02-2002 17:59:

policja,osp,lub straz graniczna nie jest taka zla

ja niewiem czemu sie tak bojcie isc do woia ja tam planuie odsluzec swoje

Posted by [FPP]Shooler on 18-02-2002 18:05:

XerXess dzieki, ale jedyna moja dziara bedzie znaczek Q na ramieniu

Tramway - nie polecal bym sobie niczego obcinac

Ja tam mam swoj sposob moj stary jest zolnierzem zawodowym, a u mnie w bloku mieszka koles z komisji - chyba skocze jutro z flacha denaturatu

Posted by XerXess on 18-02-2002 20:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez CiaPeQ
policja,osp,lub straz graniczna nie jest taka zla

ja niewiem czemu sie tak bojcie isc do woia ja tam planuie odsluzec swoje

Tu nie chodzi o strach ale o caly rok zmarnowanego czasu ktory moznaby wykorzystac o wiele bardziej logicznie.

Posted by Infinite on 18-02-2002 20:34:

racja to wlasnie straty czasu najbardziej sie obawiam

Posted by DeZo on 19-02-2002 10:48:

Znam przypadek ze koles poszedl na komisje i zaczal sie masturbowac i mowic ze Kocha Wojsko.......zgadnijcie co sie stalo...

M�j numerek gg: 2285535

Posted by gazi on 19-02-2002 11:03:

zapewne mial orgazm

Posted by Infinite on 20-02-2002 15:46:

no co sie stalo

Posted by bizonek on 20-02-2002 17:44:

komisja sie na niego rzuci�a.
a ja si� nie mattwie
bo mam jakie� tam chorby
a jak im za ma�o to co� si� skombinuje.

Posted by Infinite on 20-02-2002 20:53:

ja nie moge liczyc na choroby
niestety jestem absolutnie zdrowy

Posted by RfD_Car3ooN on 22-02-2002 01:25:

hmm
ostatecznie mozesz zostac wiecznym studentem wedlug mnie fajna sprawa, malo meczaca i chyba dosc skuteczna. mnie juz juz od czterech lat scigaja i cos nie moga,a ja dalej na pierwszym roku jestem jedyna wada jest to ze to troche kosztuje, nie wiem czy nie taniej ci wyjdzie posmarowac jakiemus doktorkowi, za jakas fajna chorobe. bo na to z dziarami to sie juz chyba raczej nie lapia.
..::FUCK THE ARMY::..

Posted by XerXess on 22-02-2002 07:06:

No ciekawe nie powiem ze nie. Wieczne studia to wieczne imperzy

Posted by Lesio on 24-02-2002 21:49:

Moze odswieze ten temat Chlopak kolezanki mojej siostry (troche to zawiklane ) chcial zostac zawodowym zolnierzem, ale na komisji pobil sie z jakims gosciem co tez przyszed na komisje i wywalili go i nie wzili go do woja Moze to jest sposoob, tylko, ze ten gosc to byl jakis sterydziarz i paker

Posted by bizonek on 24-02-2002 21:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
[....] ze ten gosc to byl jakis sterydziarz i paker

Taki nie bior�, s� bardzo dobrymi celami. :>

Posted by kag on 24-02-2002 23:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez bisonek
komisja sie na niego rzuci�a.
a ja si� nie mattwie
bo mam jakie� tam chorby
a jak im za ma�o to co� si� skombinuje.

tylko przypilnuj zeby je znalezi, lekarze na komisji maja cudowna wlasciwosc wiaryw cudowne wyleczenia, uwazaja ze nic nie jest w stanie powstrzmac czlowieka przed wypelnieniem swojego 'patriotycznego obowiazku' wiem cos o tym
dostalem a1 -----> e

Posted by [FPP]krzysiek on 25-02-2002 00:32:

Mozesz zapisac sie do AA, wtedy nie biora do woja. Minus jest taki, ze masz to w papierach na cale zycie.

Posted by Lesio on 25-02-2002 12:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]2*loop
Mozesz zapisac sie do AA, wtedy nie biora do woja. Minus jest taki, ze masz to w papierach na cale zycie.

No wlasnie. Podobnie jest z tymi kategoriami. "Kupisz" sobie od jakiegos lekarza kategorie E czy nizsza (o ile jest, nie znam sie ) to ma sie to w papierach na cale zycie i mozna miec problemy ze znalezieniem pracy. Wiec nie wim czy jest to taki dobry pomysl

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:56.