FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4402)

Posted by AlieneK on 23-02-2002 10:52:

Idee pozytywizmu.....

LOLOWO....miałem napisać wypracowanie na teście s Polskiego "czy idee pozytiwizmu mają szanse na popularność wśród młodzieży". To znaczy te idee to praca u podstaw i praca organiczna (ale praca u podstaw raczej nie bo tego już nie trzeba u naszej młodziezy bo każdy umie czytać i pisać).
Jakby co to taki topik dałem na innym forum to moderatorzy skasowali, a za drugim razem otrzymałem 5 odpowiedzi. To chyba też świadczy o poziomie tej młodzieży.....

Posted by MaslaV on 23-02-2002 10:53:

to znaczy że nie napisałeś pracy i babie od polaka tłumaczyłeś się że "moderatoży topic skasowali a na innym tylko pięć postów dali" .

Posted by AlieneK on 23-02-2002 11:12:

ale topik dałem po napisaniu pracy po wypracowanie pisaliśmy na lekcji....

Posted by Venotom on 23-02-2002 12:42:

"Pracuj intensywnie, potem odpoczywaj intensywnie"... A jak nie chcesz pracować to odejdź ze świata społecznego do dżungli.

Posted by MaslaV on 23-02-2002 12:44:

co Venotom rzuciłeś siłownie, i przezociłeś sie na filozofię??

Posted by Venotom on 23-02-2002 12:54:

Siłownia nie musi kolidować z uwielbieniem nauki. Zarówno rozwój ciała jak i unoszenie swej istoty w kategoriach świadomego bytu powoduje, że stajemy się lepsi egoistycznie i społecznie. Te dwa czynniki egzystencjonalne doskonale się uzupełniają- cytaty filozofów na siłowni i cielesny punkt wyjścia w trwaniu.

Posted by slawek on 23-02-2002 13:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
"Pracuj intensywnie, potem odpoczywaj intensywnie"... A jak nie chcesz pracować to odejdź ze świata społecznego do dżungli.

???????
To odnośnie pracy u podstaw czy organicznej?

Posted by MaslaV on 23-02-2002 13:03:

quote:
Siłownia nie musi kolidować z uwielbieniem nauki.

Koleś ty z nasz szydzisz w żywe oczy...

Posted by Venotom on 23-02-2002 13:07:

Przecież ja nie trenuję na siłowni całymi dniami. Nie jestem dresem. Z odżywek to tylko kreatyna itp., żadnych koksów. A może mój styl pisana na Boardzie źle o mnie świadczy?

slawek - Ogólnie o pracy jeśli chcesz przeżyć jako cząstka społeczeństwa.

Posted by MaslaV on 23-02-2002 13:16:

nie o to chodzi....

kiedyś deklarowałeś się że jesteś fanatycznym wyznawcą bicepsów i gardziłeś "komputerowymi ciotami" a teraz wyjeżdzasz z fascynacją nauką więc mi trudno jest uwierzyć w szczerośc twych słów...

sorry

Posted by AlieneK on 23-02-2002 13:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
nie o to chodzi....

kiedyś deklarowałeś się że jesteś fanatycznym wyznawcą bicepsów i gardziłeś "komputerowymi ciotami" a teraz wyjeżdzasz z fascynacją nauką więc mi trudno jest uwierzyć w szczerośc twych słów...

sorry

dajcie człowiekowi(?) szanse...ludze sie zmieniają...

Posted by Venotom on 23-02-2002 13:21:

Bo dla mnie ktoś ciągle siedzący w sieci to nadal ciota. Niedawno założyłem wątek z zapytaniem o serwisy naukowe- odpowiedzi było tyle co kot napłakał. Nauka a niby-nauka bardzo się różnią. "Wiedza nie zawsze jest nauką." Bo co to za nauka, znajomość perypetii bohaterów "Klanu" itp?

Posted by slawek on 23-02-2002 13:31:

quote:
"Wiedza nie zawsze jest nauką." Bo co to za nauka, znajomość perypetii bohaterów "Klanu" itp?

Uff... głębokie...
Jedynka.

Posted by MaslaV on 23-02-2002 13:37:

Sławek ty 5

Posted by Mil0sh on 23-02-2002 14:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
nie o to chodzi....

sorry

ciota komputerowa nie oznacza przeciez ze ktos jest zafascynowany nauka, wiec ne rozumie w ogole Twego postu.

Posted by Mil0sh on 23-02-2002 14:29:

na podstawie wypowiedzi maslava i slawka proponuje, aby oceny byly przyznawane prze moderatorow.

Posted by AlieneK on 23-02-2002 17:49:

eee.......ale troche dyskusja zeszłą z tematu....
Ale też sie wpowiem......
ludzie(?). Gadacie jakie to oceny są nieważne, a ciągle tylko bluzgacie na innych i dajecie im 1.

Posted by MaslaV on 23-02-2002 19:14:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh

ciota komputerowa nie oznacza przeciez ze ktos jest zafascynowany nauka, wiec ne rozumie w ogole Twego postu.

stary widać nie zrozumiałeś mojego postu, ale nie przejmuj się ja w twoim też nie mogę znaleść jego myśli przewodniej ani jakiegoś konkretnego wniosku.

Posted by Mil0sh on 23-02-2002 21:16:

Drogi maslavie wyjasnij co ma wspolnego "gardzenie ciotami komputerowymi" z "fascynacja nauka", czy te dwa zjawiska sa w jakis sposob powiazane? bo imo nie, tak wiec twoj poprzedni post jest bez sensu. Czekam na twa riposte, w ktorej bedzie zawarta jakas mysl przewodnia i konkretne wnioski.

Posted by MaslaV on 24-02-2002 09:33:

dobra poddaje sie, nie kce mi sie drazyc tego tematu dalej bo imho szkoda czasu i pakietow.

Posted by Mil0sh on 24-02-2002 09:48:

to rzeczywiscie szkoda, jednak jak znajdziesz chwilke czasu to z przyjemnoscia poczytam twe unikatowe posty.

Posted by deathcrush on 24-02-2002 20:59:

quote:
Siłownia nie musi kolidować z uwielbieniem nauki. Zarówno rozwój ciała jak i unoszenie swej istoty w kategoriach świadomego bytu powoduje, że stajemy się lepsi egoistycznie i społecznie. Te dwa czynniki egzystencjonalne doskonale się uzupełniają- cytaty filozofów na siłowni i cielesny punkt wyjścia w trwaniu.

fajnie, ciekawe skad to przepisales...
btw: nie wiem jak innym, ale mnie na pewno nie zaimponowales, wrecz przeciwnie...

Posted by ZimZum on 24-02-2002 21:29:

venotom: troche sekciarskie hasla masz

unoszenie swej istoty w kategoriach świadomego bytu

zreszta, czytanie servisow naukowych i dowiadywanie sie nowinek nie czyni z Ciebie czlowieka wyksztalconego. Wiekszosc tychze witryn napisana jest tak, by laik mogl zrozumiec ich tresc...

Posted by deathcrush on 24-02-2002 21:39:

prawda jest taka: im wiecej sie ktos jakas sprawa afiszuje, tym mniejsze ma o niej pojecie (wprost proporcjonalnie)
aluzja pojeta? dziekuje

Posted by slawek on 25-02-2002 11:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
na podstawie wypowiedzi maslava i slawka proponuje, aby oceny byly przyznawane prze moderatorow.

Moderator ma chyba trochę inne zadania na forum. Daleko trudniejsze i poważniejsze (jeśli serio podchodzi do tej fuchy). Oceny to taka zabawka dla mas... Dla nas. Jest to jakiś rodzaj wypowiedzi.
Czyste lenistwo powoduje, że b. rzadko korzystam z systemu oceniania. Jeśli już to robię (z 5 czy 6 razy w ogóle), to z jakiegos konkretnego powodu, kiedy naprawdę nie mogę już wytrzymać . Venotom ze swoimi arbitralnymi wypowiedziami zakończonymi frazami typu "przemyślcie to sobie" i filozoficznymi wrzutkami bez oglądania się na poruszany temat dawno sobie u mnie zasłużył na taką, a nie inną ocenę. Wstrzymywałem się jednak, bo z natury jestem mało złośliwy i podły, a na dodatek bardzo leniwy
Ale i to, że wcisnąłem tę "jedynkę" w jakiś sposób jest jego osiągnięciem. Znaczy, że poruszył mnie, że nie przeszedłem obojętnie obok jego wypowiedzi i osoby... W jakiś sposób mnie zainteresował i kazał zapamiętać swoją ksywkę i słowa...
Ja osobiście nie patrzę z utęsknieniem na wartość w polu oceny interesuje mnie raczej ilość oddanych głosów. To jest ważniejszy według mnie miernik jakiejś tam popularności na forum.
Receptą na niewielką ilość ocen, ale za to tych wyższych może być poruszanie się tylko w bezpiecznych tematach, głoszenie poglądów uznawanych powszechnie za poprawne, potakiwanie "prominentnym" osobą z boarda. Zawsze kiedyś wpadnie czwóreczka, a może i 5. venotom nie idzie tym szlakiem. I za to mu chwała. Wkurza niektórych swoimi wypowiedziami (w tym, nie zaprzeczam, i mnie), czego efektem jest taka a nie inna ocena i ich stosunek do niego. Ale pozostaje sobą. Dlatego warto było poświęcić mu tę chwilę na wciśnięcie 1 i wysmażenie tego posta.
Niektórzy nigdy się tego nie doczekają...

Posted by Mil0sh on 25-02-2002 12:07:

Slawek widze ze veneteom ma niesmowitego farta w zyciu, ze splynela na niego laska postawienia mu oceny 1

No ale imo troche tolerancji sie nalezy, imo ocena powinna swiadczyc o zachowaniu sie na boardzie (wartosc danych postow, wiedza na dane tematy itp) , a tymczasem swiadczy ona o popularnosci, sympati do danej osoby. Gdyby ktos nie uczestniczyl w sporach tylko wszystkim przytakiwal to od razu bulby "wzorem", ale chyba nie o to vhodzi, prawda? Wlasnie dlatego jestem za tym, aby oceny byly przezynawany przez moderatorow, w koncu to oni odpowiadaja za pozdadek na boardzie i konsekwecja tego powinny byc oceny.

Jak to juz gdzies powiedzial astral 1 mozna dostac za to ze slucha sie inenj muzyki. Uczestniczac w roznego rodzaju sporach od razu jestesmy skazani na nizsze oceny, moze troche generalizuje, ale ludzie w pewnien sposob boja sie wypowiadac to co mysla i uczestniczyc w kontrowersyjnych tematach.

I tak na marginesie gdybysmy wszyscy byli tacy sami to troche nudno by bylo i troche tolerancji dla cydzuch pogladow.

Posted by slawek on 25-02-2002 13:26:

Milosh - widzę, że siła przyzwyczajenia wzięła u Ciebie górę. Ty po prostu musisz się ze mna spierać Gdybyś przeczytał naprawdę uważnie co napisałem i porównał z tym, co napisałeś Ty - okazałoby się, że to prawie to samo. Różnimy się tylko w kwestii tego, kto powinien oceniać. I krzyczę pełnym głosem MYYYYY!!!. Moderatorzy mają inne sposoby na ocenę naszych poczynań. Mogą przerzucać tematy, wycinać posty, zamykać tematy i wreszcie "nagradzać urlopami". Dlaczego ma mnie oceniać tylko czterech ludzi? Im większa ilość oceniających, tym tym oceny bardziej różnorodne

o czym my quchnia w ogóle rozmawiamy...

Posted by slawek on 25-02-2002 13:49:

Milosh Po****iło Cię z tym obrazkiem...
Pełen offence...

Posted by Mil0sh on 25-02-2002 13:51:

slawek, a przeczytales moj post do konca? Chyba napisalem ze wyslalem go przez przypadek i do tego przeprosilem, wiec o co Ci chodzi?

Posted by slawek on 25-02-2002 14:06:

pax, pax, pax...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:44.