FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4418)
moda na vq3...
Nie wiem jak wy, ale ja jakos zauwazylem ze ostatnio,po licznych artykułach (kolumna krg) czy komentsach cpma suxx itp zauwazylem ze duuuzo polskich graczy jest chorągiewkami i powtarza slepo to co resszta...
Normalnie smiac mi sie chce jak to wszystko sie obserwuje....
niby taki zajebisty turniej vq3, komp za 3000zl do wygrania, prawie mistrzostwa Polski... ludzie swieci.....a frekwencja?
Nie no, na Slizgu 2 bylo tyle osob ze az trzeba bylo robic ffa by wszystko jakos do kupy poskładac...A turniej vero? buhuahhu drugi termin jakos takos idzie usprawiedliwic bo hum 2 czy jakos tak...a moze je przełozyli sam juz nieiem .Jednak samo sie nazuwa ile osob w POlsce gra w vq3 ile w cpma.... a i tak wszyscy dudnia ze cpma suxx .
Niby jest jakas scena vq3..a gdzie sa Ci dobrzy gracze vq3? z tego co widze to najwieksi wymiatacze cpm(a) jak narazie loją cała elitke vq3 (fetter,Matr0x,sting) heheheh.
wypowiedzcie sie co o tym myslicie..
Re: moda na vq3...
Nie po to z Juice'm w 2000 "przestawialismy" sie na CPM potem CPMA, zeby teraz to zmienic bo taka moda....
PM sie przejada powtarza sie po prostu sytuacja jaka miala miejsce kieeeedys z vq3 w polsce
vq3 przez OSPa daje nowe komedy/mozliwosci zmienia zupelnie styl/tempo gry w porownaniu do PM
teraz to wlasnie vq3 jest alternatywa
Jakis tydzien czy dwa temu pogralem sobie przez kilka dni na VQ3... Na poczatku nawet mi sie spodobalo, ale po kilkunastu meczach strasznie mnie ta gra meczyla. Nie wiem, po prostu jakos tak... Powolna rozgywka, caly czas powtarzanie tych samych akcji... No i w koncu odpalilem sobie ProMode'a... I juz wiedzialem, ze to jest to. I teraz juz wiem, dlaczego gram na CPMA i dlaczego kocham tego moda
To jest walczyk ,
warszafski walczyk....
masz tyle odwagi to powiedz mu to w oczy
po prostu to jest akt desperacji
to przez to ze scena cpma jest bardzo chwiejna
caly czas nowe wersje
ale wszystko zmierza ku lepszemu jutru
cpma nie upadnie
quote:
Napisane oryginalnie przez •mu•
masz tyle odwagi to powiedz mu to w oczy
Cala Polska stracila rok w stosunku do swiata grajac CPM'a
Nikt na swiecie nie gra w ten "dziwny mod polakow", i polacy zaczeli to zauwazac, wiec zaczynamy "gonic" reszte. A ze dawna smietanka CPM'a wymiata - coz CPM'a jest troche szybszy, wiec refleks i celnosc leprza. Tylko jak Polska chce odnosic sukcesy miedzynarodowe MUSI sie przestawic na vq3 ( i wg mnie dobrze)
Moge bezproblemowo powiedziec mu to prosto w oczy -_-
quote:
Napisane oryginalnie przez HusTler
Tylko jak Polska chce odnosic sukcesy miedzynarodowe MUSI sie przestawic na vq3 ( i wg mnie dobrze)
mowie o ludziach ktorzy potrafia grac w quaka na dobrym poziomie a do tej pory grali CPM'a a nie o zwyklych klanowych "klejkowcach". A co do CPM to sprobuj zavotowac na wiekszosci serverow na promode 1 - lol Podaj ip serverow na ktorych grasz bo z chcecia bym poznal te "egzotyczne CPM"
I nie mowilem ze kazdy chce odnosic miedzynarodowe sukcesy TYLKO jak ktos ew bedzie chcial popykac dla luzu na np CLANBASE (a coraz wiecej klanow sie zapisuje z Polski) to CPMa tam nie znajda!
demarcos , Co to za topic? Przecież nie chodzi Ci o modę na vq3 tylko o to, że gracze promoda biją tych grających w "czystego" q3. Temat powinien brzmieć: patrzcie co za lamy z tych od vq3 . Ano biją ich... Czemu się jednak dziwić, skoro najlepsi gracze przeszli w swoim czasie na cpm. Duża liczba turniejów, dobre serwery, zgrana paczka graczy, dobrzy i energiczni liderzy - to wszystko spowodowało, że nabyli odpowiedniego "skilla", ograli się turniejojwo, nabrali doświadczeń jako zawodnicy. Teraz jest im własciwie obojętne w jaką strzelankę zagrają - zawsze będą w czołówce. Pamiętasz ostatni z sukcesów fatalitiego ? AVP - oto w czym wygrał samochód kiedy nie szło mu w q3a.
Teraz krogoth, fetter i inni chcą się sprawdzić z zawodnikami z wyższej (przynajmniej w ogólnoświatowym mniemaniu) półki. Możliwość konfrontacji daje, niestety dla polskiego promoda, granie właśnie w vq3. Nie dziwię się chłopakom. Mają niezłe umiejętności, czas upływa, a jedyne do czego doszli to powszechny podziw garstki (w skali globu) ludzi związanych z - jakby nie patrzeć - modem q3. Tymczasem okazało się, że Rosjanie, Węgrzy - mogą. Jak tu nie chcieć spróbować... Wrócili więc do vanilli. Faceci z pretensjami do zawodowstwa weszli między amatorów. Jeśli ktokolwiek przypuszczał, że wchodzą na scenę tytanów, gdzie będą musieli się uczyć od nowa na własnych porażkach - to sorry, ale ma mózg Grunta. Scena vq3 do tej pory przypominała polekcyjne kółko zainteresowań w porównaniu z promodem... Jest więc tak a nie inaczej. I bardzo dobrze, że tak się stało. Dla wszystkich.
Vq3 podniesie swój poziom. Niektórzy z dotychczasowych *"masterów" tej gry będą musieli przełknąć gorzką pigułkę, która jak to pigułka, zadziała po czasie ku polepszeniu ich kondycji powodując i u nich zwiększenie umiejętności, zdolności organizacyjnch i zaabsorbowanie tego, co przyniosą ze sobą ludzie z promoda. Ci zaś będą mogli pograć z drużynami z innych krajów, poszukać nowych talentów na nowym obszarze niemałej przecież sceny vq3, sprawdzić się w nowej sytuacji.
Tylko się cieszyć. Pewnie, że co rusz będą wypływały jakieś małe zawiści, zatargi i nieporozumienia podyktowane ambicyjkami. Niemniej dla tych, którzy chcą coś zrobić dla siebie i dla q3 w kraju nie będą to przeszkody nie do pokonania.
Czego wszystkim życzę
vq3 rulez!
i CPMA... też rulez
Pozdrawiam demarcos - no offence of course.
mowie o ludziach ktorzy potrafia grac w quaka na dobrym poziomie a do tej pory grali CPM'a a nie o zwyklych klanowych "klejkowcach".
quote:
A co do CPM to sprobuj zavotowac na wiekszosci serverow na promode 1 - lol Podaj ip serverow na ktorych grasz bo z chcecia bym poznal te "egzotyczne CPM" [/B]
quote:
I nie mowilem ze kazdy chce odnosic miedzynarodowe sukcesy TYLKO jak ktos ew bedzie chcial popykac dla luzu na np CLANBASE (a coraz wiecej klanow sie zapisuje z Polski) to CPMa tam nie znajda! [/B]
slawek - zgadzam sie z taba procz zmiany tematu na inny.... jak juz pisalem kilku mastahow moze i chce sie sprawdzic w swiecie ale nie rozumiem dlaczego tak wielkie grono cpma nagle staje sie tak male i teraz co druga osoba prawi iz vq3 jest da best itd itd zreszta po co sie powtarzac to jest wedlug mnie moda na vq3 !procz kilku wyjatkow..Niewiem jak ty ale poprostu jak cos mnie wciagnie i spodoba mi sie to po pol roku na pewno nie stwierdze ze jestem w bledzie a to czym sie brzydzilem teraz staje sie swietne taktyczne antykamperskie ... hmm chorągiewką byc..mnie to nie bawi..
Z drugiej strony ...nie wiem czy pamietasz, kiedys mial sie odbyc ogolnopolski turniej w Hrubieszowie - nie odbyl sie ..czemu? ano temu ze nie zapisala sie wystarczajaca ilosc graczy vq3....mieli szanse? -mieli... a ci z cpma? -kazdy turniej -super frekfencja..
sam widzisz....dlatego teraz taka sytuacja staje sie dla mnie smieszna..
jednak to co tu pisze jest to tylko moje zdanie wiec moze sie myle
pap i pzdr
Zgadzam się, że to niesmaczne i śmieszne co wygadują niektórzy nawróceni... jeśli wygadują. Nie mam aż takiego rozeznania w scenie, nie odwiedzam (nawet wirtualnie) tylu miejsc. Jednak tam gdzie bywam, nie napotykam aż tak dosadnych wypowiedzi. Owszem, czytam o zmęczeniu tego czy innego gracza promodem, o chęci sprawdzenie się w czymś nowym (hehe, ładnie mi nowe...), ale ci poważniejsi ludkowie raczej nie bluzgają na cpm, wychwalając swój wybór. No, ale jak mówiłem, nie wszędzie bywam. Jeśli tak się zdarza, a należy założyć, że gdzieniegdzie tak (napomykałem o tym w poprzednim poście) - cóż, wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, należy się spodziewać całego wachlarza zachowań i opinii.
Myślę, że nie ma się co za bardzo przejmować, czyli mówiąc wprost olać to i robić swoje...
quote:
Napisane oryginalnie przez demarcos
dobrze powiedzine slawek gj
chce poznac tylko wasze zdanie na ten temat ..czekamy na kolejne wypowiedzi![]()
dla mnie to i to sie podoba ale gram tylko vq3, nawet nie wiem czemu, pamietam jak gralem w PM to mi sie to podobalo i bylo kul i brzydzilem sie vq3, dopiero jakos nie wiem czemu zaczolem grac w vq3. Tera tak zostalo i nadal gram... i sie nie nudzi... a co do serveruf to jezeli dopshe zrozumialem to ktos powiedzial ze szukac po serverach (vq3) kogos "doprego" to sie z tym nie zgodze bo som dwa no moze trzy servy na kturych sie gra vq3 z doprymi graczami, a reszta to jest taka poboczna, na kturych nikt nie siedzi... najwyzej jak ktos chce pograc 1v1 w spokoju, a do dm17 to tam gra sie tylko na servq aster 1v1... wiec to nie jest ash tak bardzo rozpowshechnione...
koniec.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS
Jak juz powiedzialem... zostaje przy CPMA - kwestia przyzwyczajenia...
vq3 jest zbyt latwe i zbyt nudne:/
tylko ze jak bedzisz gral troche w to troche w tamto to nie bedziesz wymiatal ani w jedno ani w drugie, chyba![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:20.