FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4450)

Posted by synth on 25-02-2002 19:17:

Multiplayer dla początkującego HELP !

Na początku zaznaczę, że przeszukałem całe forum i niestety nie znalazłem w innych postach odp. na moje pytanko. To tak zebym nie zostal od razu sfakany ... :)
A teraz do rzeczy.
Chciałem sobie popykac w multi w wolfa, ale jestem zdeka zielony w te klocki i dlatego zwracam sie do "moznych" ;) jak zaczac ciac w wolfa w multi. Wiem ze sa cd-kije i ze sa serwery na ktorych mozna sie obyc bez nich. Ale jak zaczac w ogole grac? Gdzie wpisac numer serwera itd, itp. Bardzo prosilbym o porady w stylu mocno-lopatologicznym bo jakis zakrecony tej wiosny, znaczy zimy jezdem:)
Dziekuje wszystkim pogodnym ludkom za pomoc i pozdrawiam.
Aha skrobne jeszcze ze jak uruchamiam wolfa i daje na multiplayer to mi freezuje system ... moze mam walnieta werke rtcw ?! POMOZECIE ?!

Posted by Marek.Z on 25-02-2002 19:34:

dosyc ogolnie opisales swoj problem...
ale jednym z prostszych metod jest zainstalowanie sobie programu jakiegos co wyszukuje servery (np gamespy lub allseeingeye)
tam dodac jakies polskie adresiki
ustawisz mu tam w opcjach gdzie masz wolfa
klikasz podwojnie na wybrany server, progs ci sam odpala wolfa i juz wchodzisz na server
proste nie ?

Posted by kag on 25-02-2002 19:36:

all seeing eye sciagniesz z www.udpsoft.com/eye po zainstalowaniu sciagnie uaktualnienia, potem wystarczy go skonfigurowac i gotowe, sam znajduje serwery

Posted by [SPECNAZ]RoL on 25-02-2002 19:46:

EEEeeeEEEeee... Ja nie używam żadnych shitów typu AllSeeingEyE... Używam tego badziewia które nam Panowie z IP wcisneli w gre i jestem sczęśliwy . Zwłaszcza że jush nie moge patrzeć na GameSpy'a .

Posted by Kalaf10r on 26-02-2002 20:03:

GejSpaj sie przejadł... ASE roxx i niema mocnych tak jak Warka Strong Nie z IP a z ID wcisneli szit straszny i tyle mowie o wyszukiwarce serweruff....

Posted by fr3zzer on 26-02-2002 20:38:

hmm... skoro juz ktos zalozyl topic dla beginerow to dodam swoje pytanie- na jakich serwkach glownie gracie? sorx jesli to juz bylo... ale na rtwc.fpp.pl nie ma nic. czy zrobienie np. rocket jumpa jest mozliwe? nie prbowalem choc szczerze mowiac to watpie.... ale kto wie

Posted by PsychOPAT on 26-02-2002 21:09:

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
hmm... skoro juz ktos zalozyl topic dla beginerow to dodam swoje pytanie- na jakich serwkach glownie gracie? sorx jesli to juz bylo... ale na rtwc.fpp.pl nie ma nic. czy zrobienie np. rocket jumpa jest mozliwe? nie prbowalem choc szczerze mowiac to watpie.... ale kto wie

Rocket jumpa mozesz oczywiscie wykonac, ale efekty beda takie jak w realu...

W wolfie po postawieniu na nogi przez medyka jest kilka sekund na niesmiertelnosc. Ten wlasnie czas niektorzy wykorzystuja na "latanie", ale glownie za pomoca granatow. Zycze powodzenia wszystkim "Ikarom"

IRCnet: #polishlegion

Posted by [KmH]Death on 26-02-2002 21:13:

Cool Serwery

Gramy na ByRy na serwerach BlitzKrieg'u i na C4. Robienie rocket (panzerfaust ) jumpa nie jest możliwe. Jak chcesz to próbuj . Do beginnerów nie pytajcie sie o hasło na ByRy bo i tak nie dostaniecie. Grajcie na innych serwach.

Posted by [SPECNAZ]RoL on 26-02-2002 21:41:

Re: Serwery

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]Death
Do beginnerów nie pytajcie sie o hasło na ByRy bo i tak nie dostaniecie.

Dobre, dobre, polać mu

Posted by Swiety on 26-02-2002 21:43:

Hmmm

Liste srwerów podałem w
http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=3939

Jeśłi chodzi o gre to na początek kilka dobrych rad

Rozumiem że grałeś wcześniej w jakieś fpp , chyba nie będe ci tłumaczył co to jest strafowanie i takie tam
Zacznij grać najpierw medykiem - Na początku bedziesz często ginął a medykowi odnawia się życie i ma apteczki .
Po drugie strzleaj jak najwięcej w łeb . Strzał w łeb zadaje średnio trzy razy więcej obrażeń niż w klate .
Po trzecie trzymaj się z innymi graczami . W Wolfie samemu bardzo szybko sięginie
Po czwarte piąte i dwudzieste przejżyj zasoby boarda , popatrz trochę na rtcw.fpp.pl są tam poradniki dla początkujących , linki do stron klanowych i innych stron na których też są potrzebne informacje

Posted by [KmH]Death on 26-02-2002 21:47:

może być ale wole a tak w ogóle to nie pije alkoholu

Posted by fr3zzer on 27-02-2002 14:05:

thanx. jak najlepiej poznac wszystkie mapy? no bo czesto wchodze gdzies i zanim wiem gdzie co jest to juz 3 godziny mineyo...no prawie. aha...i jak myslicie jaka jest nalepsza bon dla medyka (skoro to wlasnie nim powinienem na poczatku grac)? thanx za all tipsy

Posted by Kalaf10r on 27-02-2002 14:47:

mapki najlepiej poznawac wlanczajac sobie takowa w MP zakładajac własny server i skakac po niej jak najwiecej biegac szukac ciekawych miejsc..skad dokad najszybciej trafic powodzenia

Posted by PsychOPAT on 27-02-2002 14:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
thanx. jak najlepiej poznac wszystkie mapy? no bo czesto wchodze gdzies i zanim wiem gdzie co jest to juz 3 godziny mineyo...no prawie. aha...i jak myslicie jaka jest nalepsza bon dla medyka (skoro to wlasnie nim powinienem na poczatku grac)? thanx za all tipsy

Medyk moze walczyc tylko jedna giwera, wiec niemasz sie nad czym zastanawiac.

Co do poznawania mapy, to ja zawsze sobie latam spectatorem, ale ma to jedna wade - niemozna otworzyc zadnych drzwi.

IRCnet: #polishlegion

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:22.