FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4531)
Quake 3 - Map Editor (Q3Radiant)
yo
dorwałem sie do edytora map q3 i zrobiłem przykladową mapkę, ale mam problem z zapisaniem jej w formacje *.bsp
Gdy wybieram, tak jak było w poradach na q3arena.gry..., to wyskakuje mi error:
(zawartosc konsoli) :
==================
Running bsp command...
D:Gryquake3Toolsq3map D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt
D:Gryquake3Toolsq3map -vis -threads 1 D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt
D:Gryquake3Toolsq3map -light -extra -threads 1 D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt
Q3Map v1.0m (c) 1999 Id Software Inc.
---- q3map ----
************ ERROR ************
Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/scripts/shaderlist.txt: No such file or directory
---- vis ----
reading D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.bsp
Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.bsp: No such file or directory
----- Lighting ----
Extra detail tracing
Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/scripts/shaderlist.txt: No such file or directory
completed.
Run time was 0 hours, 0 minutes and 4 seconds
w katalogu "baseq3" nie ma folderu "scripts" ani pliczku "shaderlist.txt". W opcjach programu katalogi są poprawnie ustawione...
czy ktoś mógłby mi powiedziec o co w tym chodzi, lub podpowiedziec mi, co zrobic, aby zapisać ta mapkę w bsp ?
moze sprubuj ze starszom wersjom...
mi sie cos takiego dzialo jak mialem nazwe katalogu quake'a bez wyrazu 'quake' (klak) ale to nie to.
a może ktoś mógłby wysłać mi cały katalog quake3/baseq3/scripts/* - ze wszystkimi plikami ze środka, spakowany zipem? (chyba tam powinny byc same txt?)
mój mail: [email protected]
z góry dzięki!
juz to naprawiłem - poprostu zainstalowałem wersje 7-megową radianta
ale mam kolejny problem - woda... zmiast w niej pływać, to chodze PO NIEJ! jak po zwykłej podłodze... o co chodzi?
quote:
Napisane oryginalnie przez Insequi
juz to naprawiłem - poprostu zainstalowałem wersje 7-megową radianta
ale mam kolejny problem - woda... zmiast w niej pływać, to chodze PO NIEJ! jak po zwykłej podłodze... o co chodzi?
Wlasnie, sprawdz czy tekstura ktorej uzyles jako rzekomej wody ma shader'a - tzn. czy ma biala ramke w oknie tekstur.
Niom, chyba jednak sie do tego zabiore. Mam juz pewna koncepcje w glowie, bo nie chce powtarzac tego co juz jest i co kazdy moze sobie bez problemu znalezc. Mam troche inna wizje tego tutoriala... Ale to sie zobaczy...
Niom, chyba jednak sie do tego zabiore. Mam juz pewna koncepcje w glowie, bo nie chce powtarzac tego co juz jest i co kazdy moze sobie bez problemu znalezc. Mam troche inna wizje tego tutoriala... Ale to sie zobaczy...
Nie boj sie, mam co robic, wiec narazie nie obiecuje... Poza tym mam jeszcze kilka innych pomyslow zwiazanych z q3.fpp.pl
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Nie boj sie, mam co robic, wiec narazie nie obiecuje...Poza tym mam jeszcze kilka innych pomyslow zwiazanych z q3.fpp.pl
![]()
LucaS: w weekend prawdopodobnie, albo moze pozniej, zalezy jak sie wyrobie (jutro mam bierzmowanie, bleh) przedstawie ci "bussiness plan"
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:01.