FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4531)

Posted by Insequi on 28-02-2002 23:36:

Unhappy Quake 3 - Map Editor (Q3Radiant)

yo

dorwałem sie do edytora map q3 i zrobiłem przykladową mapkę, ale mam problem z zapisaniem jej w formacje *.bsp
Gdy wybieram, tak jak było w poradach na q3arena.gry..., to wyskakuje mi error:
(zawartosc konsoli) :

==================
Running bsp command...

D:Gryquake3Toolsq3map D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt

D:Gryquake3Toolsq3map -vis -threads 1 D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt

D:Gryquake3Toolsq3map -light -extra -threads 1 D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.map COCUME~1FRANKB~1USTAWI~1Tempjunk.txt

Q3Map v1.0m (c) 1999 Id Software Inc.

---- q3map ----

************ ERROR ************

Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/scripts/shaderlist.txt: No such file or directory

---- vis ----

reading D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.bsp

Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/maps/1111.bsp: No such file or directory

----- Lighting ----

Extra detail tracing

Error opening D:/Gry/quake3/baseq3/scripts/shaderlist.txt: No such file or directory

completed.
Run time was 0 hours, 0 minutes and 4 seconds

w katalogu "baseq3" nie ma folderu "scripts" ani pliczku "shaderlist.txt". W opcjach programu katalogi są poprawnie ustawione...

czy ktoś mógłby mi powiedziec o co w tym chodzi, lub podpowiedziec mi, co zrobic, aby zapisać ta mapkę w bsp ?

Posted by on 01-03-2002 12:56:

moze sprubuj ze starszom wersjom...
mi sie cos takiego dzialo jak mialem nazwe katalogu quake'a bez wyrazu 'quake' (klak) ale to nie to.

Posted by Insequi on 02-03-2002 00:41:

a może ktoś mógłby wysłać mi cały katalog quake3/baseq3/scripts/* - ze wszystkimi plikami ze środka, spakowany zipem? (chyba tam powinny byc same txt?)

mój mail: [email protected]

z góry dzięki!

Posted by Insequi on 03-03-2002 06:28:

juz to naprawiłem - poprostu zainstalowałem wersje 7-megową radianta

ale mam kolejny problem - woda... zmiast w niej pływać, to chodze PO NIEJ! jak po zwykłej podłodze... o co chodzi?

Posted by j@rzabek on 03-03-2002 09:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez Insequi
juz to naprawiłem - poprostu zainstalowałem wersje 7-megową radianta

ale mam kolejny problem - woda... zmiast w niej pływać, to chodze PO NIEJ! jak po zwykłej podłodze... o co chodzi?

moze to czego uzyles to nie byla woda...

Posted by SweepeR on 03-03-2002 12:59:

Wlasnie, sprawdz czy tekstura ktorej uzyles jako rzekomej wody ma shader'a - tzn. czy ma biala ramke w oknie tekstur.

Posted by Tomi14 on 03-03-2002 15:21:

Arrow

kurde tez mam problem z to wodo u mnie nic nie ma bailej otoczki w texturach a mam shadery w baseq3/scripts HELP chce miec wode i p.s jak sie robi niebo tze nie wiem mam radianta 202 HELP

Posted by SweepeR on 03-03-2002 15:35:

No wlasnie wszystko sie rozchodzi o shader'y... Juz ktos wczesniej mial ten problem. Poszukajcie w postach gdzies sprzed tygodnia.

Poza tym sciagnijcie sobie GTK Radianta...

Posted by trl on 04-03-2002 18:07:

sweep napisz ten "szczegolowy poradnik" do radianta plizzzz

Posted by SweepeR on 04-03-2002 20:21:

Niom, chyba jednak sie do tego zabiore. Mam juz pewna koncepcje w glowie, bo nie chce powtarzac tego co juz jest i co kazdy moze sobie bez problemu znalezc. Mam troche inna wizje tego tutoriala... Ale to sie zobaczy...

Posted by j@rzabek on 04-03-2002 20:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Niom, chyba jednak sie do tego zabiore. Mam juz pewna koncepcje w glowie, bo nie chce powtarzac tego co juz jest i co kazdy moze sobie bez problemu znalezc. Mam troche inna wizje tego tutoriala... Ale to sie zobaczy...

Super. Kiedy bedzie ?? ))))

Posted by SweepeR on 05-03-2002 15:03:

Nie boj sie, mam co robic, wiec narazie nie obiecuje... Poza tym mam jeszcze kilka innych pomyslow zwiazanych z q3.fpp.pl

Posted by trl on 05-03-2002 16:37:

to za jakies pol roku mozemy sie go spodziewac

Posted by Lucas on 05-03-2002 17:27:

quote:

Nie boj sie, mam co robic, wiec narazie nie obiecuje... Poza tym mam jeszcze kilka innych pomyslow zwiazanych z q3.fpp.pl

Mam juz pakowac walizki?

Posted by j@rzabek on 05-03-2002 17:29:

Wlasnie..co to za pomysly...?

Posted by SweepeR on 06-03-2002 15:32:

LucaS: hehehe, nie!!! Zreszta, w sumie i tak ostatnio to sam sie q3.fpp zajmuje, ale l00zik

Co do pomyslow to zobaczycie jak je wciele w zycie. Poprawka - jak mi LucaS pozwoli je wcielic w zycie i jak to zrobie.

LucaS: w weekend prawdopodobnie, albo moze pozniej, zalezy jak sie wyrobie (jutro mam bierzmowanie, bleh) przedstawie ci "bussiness plan"

Posted by Lucas on 06-03-2002 16:48:

quote:
LucaS: hehehe, nie!!! Zreszta, w sumie i tak ostatnio to sam sie q3.fpp zajmuje, ale l00zik

Hehe - 2 dni sam pisal i juz cala chwale

Czekam na ten plan....

Posted by Insequi on 11-03-2002 05:05:

heheh z wodą zastosowałem trick
zrobiłem ją GTK radiantem, a komplikowałem Q3radiantem202)))
i wszystko działa, a jako bonus, zamieszczam screena - zwiastun mojej mapki (załącznik, lub adres: http://www.gry-online.pl/Galeria/Forum/-2090092531.jpg )

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:01.