FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=43)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4534)
Kupię oryginalnego OFa
Jestem z Wawy i chętnie odkupię oryginalnego OFa. Może ktos chce się go pozbyć?
Pozdr.
takiej gry sie nie pozbywa ;-)
PS. ja niedlugo bede musial qpic druga plytke, bo ta juz ma sporo sladow uzytkowania
wymienic by mogli, gdybym kupil juz plytke uszkodzona. Po prostu plyta ma rysy w skutek dlugiego uzytkowania. To nie podlega wymianom.. bo jakim prawem? ;-)
Z prawnego punktu widzenia masz prawo zrobić JEDNĄ kopię zapasową, pod warunkiem, że nie będziesz jej sprzedawał czy wypożyczał za forsę. Oczywiście trzeba jeszcze ominąć zabezpieczenia, a to już nie jest takie łatwe (skoro piraci nie zrobili tego dobrze)
Pozdr. Grey
ComCo: wiem.. ale KaT sugerowal zebym wymienil ;-)
Kopii chyba sie nie da zrobic domowym sposobem, tak zeby potem dzialala tak jak nalezy, bez zadnych crackow. E tam.. jak bede moosial to qpie po prostu drugi egzemplarz gry - jest tego warta :-)
Ale znow 100 czy iles tam złoty w plecy, ale jak nie masz na co pieniedzy ... Kupujac gre placisz za prawa autorskie nie za cedeka ktorego wytloczenie kosztuje 1.6 zl, za płaciłes za prawa autorskie, marże itp. wiec cedeka dostaniesz za darmo.
moze niewymienili by ci tego za darmo, ale za np. drobna oplata
przeciez co im zalezy ?
licencje na produkt masz i mozesz go uzywac
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]KaT
moze niewymienili by ci tego za darmo, ale za np. drobna oplata
przeciez co im zalezy ?
licencje na produkt masz i mozesz go uzywac
oczywiscie jezeli kopie sie skonczyly to trudno
Ale połamany lub porysowany chamsko cedek(ze nie działa) powinnie wymienic.
KaT: tak chyba bylo baaaaaaaaardzo dawno temu i w innej galaktyce ;-) Pierwszy raz slysze, zeby mozna bylo wymieniac plyty gdy nam sie uszkodza.. hyh.. ;-)
Poczytaj instrukcje... napisane jest, ze gwarancja nie dotyczy uszkodzonego nosnika wskutek niewlasciwiego lub zbyt dlugiego uzytkowania. BTW, zbyt dlugie uzytkowanie tzn ile?
A nie lepiej po prostu przegrać sobie płytkę i korzystać z kopji? Jest to całkiem legalne - każdy może mieć oruyginał i tzw. "kopję bezpieczeństwa.A jak się rozwali to znowu zgrywamy
Mierzej: ale OFP jest zabezpieczone, i trzeba bedzie cracki i nnie takie.. a i na serverze nie bedzie dalo sie zbytnio pograc bo bedzie wywalac.
A ja sadzilem ze to tylko kwestia softu oraz nagrywarki. Uzytkownik musi tylko wcisnac "copy" :-P
Tam do zakupionej giery dodają 2 za free i dostajesz to pod drzwi.
A ja proponuje qpic w UK, bo tam maja przynajmniej wersje EU z pelnym wsparciem z CodeM i BISu... a nie PL, gdzie na patche trzeba czekac z nadzieja na ich wydanie.
Oj, Czachman, nie przesadzaj. Na 1.30 czekało się ponad miesiąc, na 1.40 trzy tygodnie z kawałkiem, na 1.42 dwa, na 1.45 tydzień i dali od razu 1.46 (też po tygodniu) Świat jest piękny a polska wersja rozwojowa...
Taaa.. patche moze i dostajemy, ale wez pod uwage przyszlosc OF'a. Co z Resistance? Bedzie trzeba czekac na niego okolo 2 miesiecy dluzej. A Independence Lost? Nawet IMG nie wie co to jest.. i raczej ich to wiele nie interesuje.
Coz, nasz rynek nieco sie ruszy za kilka miesiecy, bo IMG szykuje niespodzianke fanom. Jesli ktos ma zamiar zostac przy wersji PL, a jego plytka zaczyna przypominac stara, porysowana patelnie, to bedzie to dla niego nielada gratka. Ale nie moge nic wiecej powiedziec :-)
Tak czy siak.. wiemy jak jest z wersja PL.
PS. Od kwietnia, gry i programy zostaja objete nowym, 20% podatkiem... ssssuuuuuuuuuuuper!
Nie pamietam, ale ten nowy podatek spowoduje wzrost cen gier/programow o 20%.. :-(
słuchaj grey jak chcesz kupić oryginalnego flashpointa zajrzyj na allegro ( www.allegro.pl ) można tanio dostać ja kupiłem swojego za 50zł i działa doskonale
quote:
Napisane oryginalnie przez wcpiker
Ale znow 100 czy iles tam złoty w plecy, ale jak nie masz na co pieniedzy ... Kupujac gre placisz za prawa autorskie nie za cedeka ktorego wytloczenie kosztuje 1.6 zl, za płaciłes za prawa autorskie, marże itp. wiec cedeka dostaniesz za darmo.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:03.