FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=73)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4562)
O sedziach PRL
czesc
Chcialbym zwrocic uwage na fakt coraz bardziej widocznego braku zaangazowania sedziow PRL. Dzisiaj z powodu nieobecnosci sedziego x (nie wiem kto mial byc przydzielony do naszego meczu - brak jakiejkolwiek informacji na fpp) nie odbylo sie spotkanie BRO vs. SO . Rozumiem, ze nie zawsze kazdy moze stawic sie na okreslony przez kogos innego termin - nie mniej jesli ktos juz podjal sie takiego zadania niech wywiazuje sie z niego nalezycie albo zrezygnuje. Mozna powiedziec, ze sie czepiam ale jezeli ponad 20 ludzi zbiera sie w sobote wieczorem na servie to wymagam chocby minimum szacunku dla ich (zmarnowanego) czasu - np. w postaci krotkiej informacji "z powodu braku sedziow mecz sie nie odbedzie" (wyslanej odpowiednio wczesniej) dla CL zainteresowanych klanow. Jednoczesnie chcialbym podziekowac za postawe sedziom powaznie traktujacym swoje obowiazki, reszcie - po prostu podziekowac...
przenioslem topic w odpowiednie miejsce, tu powinien spoczywac
have fun
ja tam podziwiam sedziow jak im sie chce ogladac taka naparzanke przez dwie godziny czy ile tam srednio trwa takie spotkanie!
i THX ze jednak sa! BIG THX!
Hmmmm - W sumie jest to mile ale tak naprawde sedziowie widza wiecej niz inni...zadne demo nie nagra tego co widzi sedzia...I tak naprawde sedziowie tez graja - sedziujac widza taktyki przeciwnika.....- ale ja osobiscie nie do nich nie mam
bo strona fpp lezala i nikt nie dopisal na czas.. jak wstala, bo ci ktorzy dopisuja- cougar czy ja, bylismy na turnieju CSa caly dzien, wrocilismy o 20 jak bylo widac na irc.... wyzej dupy nie podskocze. I nie wpadlem na to ze nie jest to dopisane..
Rozumiem, ze sedziowanie to nie miod i orzeszki, dlatego tez podziwiam ludzi ktorzy chca wykorzystac swoj wolny czas wlasnie w taki sposob, ale na fpp w rubryce "sedziowie" jest wpisane 11 osob - dlatego sie pytam jak to sie dzieje, ze 11 osob podejmuje pewne zobowiazania (nikt, nikogo nie zmuszal - chyba, ze o czyms nie wiem) i z nich sie nie wywiazuje. Zalozyliscie rubryke "lawka kar", dajecie walkowery za niestawienie (co oczywiscie jest w pelni zasadne,gdyz inaczej zrobil by sie jeden wielki b...l), ale sami tworzycie towarzystwo wzajemnej adoracji i nawet nie potraficie przyznac sie do bledu. Dla rownowagi dodam, ze podczas naszego pierwszego meczu z fuzz, bylo 3 sedziow i ich prace oceniam bardzo wysoko.
Nie pisze tych slow tak tylko aby sie wyzyc na boardzie, jako czlonek\uczestnik PRL zglaszam oficjalny wniosek o pelne uregulowanie kwestii przydzielania sedziow do poszczegolnych meczy. Za zajecie sie ta sprawa bede bede bardzo wdzieczny.
quote:
Napisane oryginalnie przez Chrumkules
ja tam podziwiam sedziow jak im sie chce ogladac taka naparzanke przez dwie godziny czy ile tam srednio trwa takie spotkanie!![]()
i THX ze jednak sa! BIG THX!
Jest propozycja aby sedziowie nagrywakli demka.
Po pierwsze zajebiscie to ze speca wyglada.
Po drugie zawsze moga sie przelaczyc na roznych graczy.
Wogole obejzyjcie sobie demka z CB.
Przeciez takie demko 100x lepiej wyglada jak je sedzia ze speca nagrywa.
quote:
[i]Dla rownowagi dodam, ze podczas naszego pierwszego meczu z fuzz, bylo 3 sedziow i ich prace oceniam bardzo wysoko.
[/B]
quote:
Napisane oryginalnie przez Rayan
Jest propozycja aby sedziowie nagrywakli demka.
Po pierwsze zajebiscie to ze speca wyglada.
Po drugie zawsze moga sie przelaczyc na roznych graczy.
Wogole obejzyjcie sobie demka z CB.
Przeciez takie demko 100x lepiej wyglada jak je sedzia ze speca nagrywa.
Ja rowniez jestem za.
a ja chcialbym podziekowac tu z tego miejsca OFERMIE za jego poswiecenie aby sedziowac nasz mecz TC vs PL HUNTER wczoraj . Postanowil opuscic impreze aby uzerac sie z nami OFERMA big THNX for U , rowniez z tego miejsca dziekuje KWAPOWI , oraz [XX]Kwapiemu (TO oni wydzwonili oferme a potem po niego jechali) chlopaki macie u nas piwsko jeszcze raz BIG tHNX btw v586 HUNTER
a ja chcialbym podziekowac tu z tego miejsca OFERMIE za jego poswiecenie aby sedziowac nasz mecz TC vs PL HUNTER wczoraj . Postanowil opuscic impreze aby uzerac sie z nami OFERMA big THNX for U , rowniez z tego miejsca dziekuje KWAPOWI , oraz [XX]Kwapiemu (TO oni wydzwonili oferme a potem po niego jechali) chlopaki macie u nas piwsko jeszcze raz BIG tHNX btw v586 HUNTER
ale niestety jedno piffo nie pozwoli wam wygrac nastepnego meczu
/me jest nieprzekupny
powodzenia
i polecam sie na przyszlosc
a za skrzynke? eheheh ja tu mu z serca THNX'a o on mnie o przekupstwo
heheh
Napisane oryginalnie przez [TC]sp@nz
Re: O sedziach PRL
Hej
Co ja moge powiedziec o sedziach i o lidze...
Otoz nasz pierwszy mecz AGDvsBSM zostal przerwany. Powod 3 osoby z BSM mialy duzego laga. Ok nie sprzeciwialismy sie decyzji sedziego (DarkXeno) rowniez uwazalem ze to nie fair w stosunku do druzyny przeciwnej chociaz juz prowadzilismy 1:0 i mielismy najlepszy sklad.
Mecz przelozono ok teraz sedziowal awek. Rozgrzewamy sie wszystko spozo a tu nagle okazuje sie ze juz 2 runda polowa zespolu zszokowana ale nie wnosimy protestu, wydaje sie ze sedzia niezbyt dobrze poinformowal o rozpoczciu meczu a moze pol druzyny ma klopoty ze wzrokiem. mecz zakonczyl sie remisem 4:4
Dwa dni pozniej wielkie wyzwanie mecz z C4. Na 15 min przed meczem jeszcze nie ma sedziego i wogole rozegranie spotkania stoi pod znakiem zapytania. Wkoncu "poswieca sie" awek.
Lagi tak ogromne ze wogole nie da sie grac, pingi w AGD ZNACZNIE wyzsze niz w C4 ,nie ma porownania z tym co bylo w odwolanym meczu z BSM. zglaszam to sedziemu natomiast on pisze do kogos z C4 zeby szybko skoczyl po kalkulator i policzyl roznice. moze to i bylo zabawne ale na pewno nie dla nas. Mam screeny tych lagow (zaden fake) zostaly wyslane zarowno do sedziego po meczu jak i do DarkXeno.
Mialem nadzieje ze mecz zostanie powtorzony jednak jak teraz widac mylilem sie.
Nasuwa sie taka konkluzja z rozmow na #prl "Po co powtarzac mecz skoro i tak przegracie z C4"
Jeszcze myslalem ze moze C4 przychyla sie do naszego wniosku ze ten mecz nie byl rozegrany w sposob wlasciwy ale... tylko oburzenie z ich strony.
Jak sedzia awek mogl podjac decyzje w sprawie pingu? skoro nie zna regulaminu!!! 3 razy upominal mnie ze jak zaraz ktos nie dolaczy do AGD to podyktuje W/O DDD a nas bylo 6!
czytamy w regulaminie:
6.6 Je�li w czasie walki jeden z team�w b�dzie mia� MNIEJ ni� 6 zawodnik�w i w ci�gu 180 sekundowego timeoutu nikt si� nie po��czy, zostanie podyktowany walkower na korzy�� przeciwnika .
Po tym spotkaniu mam mieszane odczucia odnoscie sedziow i calej PRL
Re: Re: O sedziach PRL
quote:
Napisane oryginalnie przez [AGD]Demitri
Hej
Co ja moge powiedziec o sedziach i o lidze...
Otoz nasz pierwszy mecz AGDvsBSM zostal przerwany. Powod 3 osoby z BSM mialy duzego laga. Ok nie sprzeciwialismy sie decyzji sedziego (DarkXeno) rowniez uwazalem ze to nie fair w stosunku do druzyny przeciwnej chociaz juz prowadzilismy 1:0 i mielismy najlepszy sklad.
Co co co ?BSM wyraznie prosilo o przerwanie meczu. Zrobilem to uznajac ze maja racje (obserwowalem pingi po kilka sek co chwile). w 1rundzie juz pytalem BSM ale chcieli grac wiec 1:0 mieliscie.
Mecz przelozono ok teraz sedziowal awek. Rozgrzewamy sie wszystko spozo a tu nagle okazuje sie ze juz 2 rundapolowa zespolu zszokowana ale nie wnosimy protestu, wydaje sie ze sedzia niezbyt dobrze poinformowal o rozpoczciu meczu a moze pol druzyny ma klopoty ze wzrokiem. mecz zakonczyl sie remisem 4:4
Nie wiem , sedzia pyta czy all sa ready i jak CL odpowiada kazdego klanu ze tak to lecimy. Ew all sa na serwie i czekaja na mecz to restartuje i gracie.
Dwa dni pozniej wielkie wyzwanie mecz z C4. Na 15 min przed meczem jeszcze nie ma sedziego i wogole rozegranie spotkania stoi pod znakiem zapytania. Wkoncu "poswieca sie" awek.
Jesli dobrze kojarze to jest to sytuacja
a)
Pad lacza TPSy cale PRL nie dzialalo sporo h i fpp- maile, www etc.
b)
Czy moze jak oferma nagle stracil mozliwosc sedziowania (lacze)?
Lagi tak ogromne ze wogole nie da sie grac, pingi w AGD ZNACZNIE wyzsze niz w C4 ,nie ma porownania z tym co bylo w odwolanym meczu z BSM. zglaszam to sedziemu natomiast on pisze do kogos z C4 zeby szybko skoczyl po kalkulator i policzyl roznice. moze to i bylo zabawne ale na pewno nie dla nas. Mam screeny tych lagow (zaden fake) zostaly wyslane zarowno do sedziego po meczu jak i do DarkXeno.
Mialem nadzieje ze mecz zostanie powtorzony jednak jak teraz widac mylilem sie.
Nasuwa sie taka konkluzja z rozmow na #prl "Po co powtarzac mecz skoro i tak przegracie z C4"
Jeszcze myslalem ze moze C4 przychyla sie do naszego wniosku ze ten mecz nie byl rozegrany w sposob wlasciwy ale... tylko oburzenie z ich strony.
Na skrinach fakt widac takie roznice. ALe pingi moga podskoczyc na chwile a byc ok caly mecz generalnie. Nie rozmawialem z awkiem o tym, ale widac w meczu nie podjal decyzji by go przerwac. C4 z tego co kojarze z wypowiedzi ich CL w tej kwestii twierdzilo ze pingi byly ok, w sensie ze nie zmienialy szans zadnej ze stron.
Jak sedzia awek mogl podjac decyzje w sprawie pingu? skoro nie zna regulaminu!!! 3 razy upominal mnie ze jak zaraz ktos nie dolaczy do AGD to podyktuje W/ODDD a nas bylo 6!
czytamy w regulaminie:
6.6 Je�li w czasie walki jeden z team�w b�dzie mia� MNIEJ ni� 6 zawodnik�w i w ci�gu 180 sekundowego timeoutu nikt si� nie po��czy, zostanie podyktowany walkower na korzy�� przeciwnika .
Moze poprostu chcial zebyscie sie zmiescili w 180sek? to nie tak duzo te 3mins.
Po tym spotkaniu mam mieszane odczucia odnoscie sedziow i calej PRL [/B]
to z przymruzeniem oka a tak BTW To podczas pierwszej proby meczu w naszym skladzie nie bylo 3 podstawowych osob, wlasnie z powodu pingow na serwerze... ja sie dziwie ze grajacy sklad bsm`u nie nalegal na przerwanie meczu przed zakonczeniem pierwszej rundy
A toporek wojenny proponuje zakopac. HOWGH!
Pozdro to all PRL sqad.
Szkoda - stracilismy szanse na zwycienstwo - gdybysmy grali z pelnym squadzie - nic by z BSM nie zostalo
Taka prawda ...
A meczu z c4 nawet nie komentuje
Mamy pecha i tyle .....
Jasne - wystawilismy najgorszy squad na mecz z BSM , poniewaz najlepsi nie mogli sie stawic .
Szkoda - stracilismy szanse na zwycienstwo - gdybysmy grali z pelnym squadzie - nic by z BSM nie zostalo![]()
Taka prawda ...
A meczu z c4 nawet nie komentuje
Mamy pecha i tyle .....
Troche za pozno na powtarzanie meczu ... niestety....
No , to jest po prostu wina organizacji....
Do klanu BSM nic nie mam - i nie chce z wami wojny
Mozemy raz zrobic przyjacielski sparing - tak samo z c4 .
Sprawdzimy sie jush poza turniejem.
[AGD]3rdtrek: Zajebisty banner
Napisane oryginalnie przez [AGD]3rdtrek
Troche za pozno na powtarzanie meczu ... niestety....
No , to jest po prostu wina organizacji....
Do klanu BSM nic nie mam - i nie chce z wami wojny
Mozemy raz zrobic przyjacielski sparing - tak samo z c4 .
Sprawdzimy sie jush poza turniejem.
![]()
quote:
Szkoda - stracilismy szanse na zwycienstwo - gdybysmy grali z pelnym squadzie - nic by z BSM nie zostalo
Tak mi sie powiedzialo ....
No - to moj gg podam :
2170887
Jak do tej pory obserwuje tego boarda widze,�e prawdziwa wojna nie toczy si� miedzy klanami na mapkach wolfa,ale na tym forum,albo na ircu.To jest troche dziwne mo�e by tak s�owa zamieni� na naboje do mp40?Druga sprawa po co tego walkovera s�dziowie wymy�lili?My podczas meczu ligowego z IC czekali�my do skutku a� b�d� wszyscy ��cznie z liderem klanu(jak pewnie wszyscy ju� wiedz� przegrali�my 7:1).Rzadnych 180sekund.Nie wiem czy dobrze pami�tam bo zegarka w pokoju nie mam,ale z 20 minut to chyba mine�o od wyznaczonej godziny do rozpocz�cia mecza.Nie chce tu pokaza� jacy to my jeste�my dobrzy,tylko zauwa�y� chc�,�e nie jest zaszczytem zdoby� punkty poprzez walkovera!Lepiej zagra�,i nawet przegra� ni� wygra� z powodu nie obecno�ci przeciwnika.Ech tylko wrzucacie s�dziom.Staraj� si� jak mog� i dobrze im nawet to wychodzi.Postawi�bym im piwo,ale jako� mi sie nie kwapi ich szuka� po Polsce,wi�c wypije ich zdrowie jutro.Co do demek z widoku s�dziego,by�oby to mile widziane.Nie ma tak dobrze dla klan�w,kt�re wystawi�y s�dzi�w.INNE KLANY TE� CHC� ZOBACZY� W JAKI SPOS�B GRAJ� ICH NAST�PNI PRZECIWNICY.
I zazwyczaj all sa ludzmi i czekaja na siebie, raz nawet 1h.... ale w.o pada jak ktos serio nie przylazi , albo nie moze miec kompletu, albo sami sie na to zgadzaja.... Nie wiem nic o wrzuceniu na chama W/O komus... moze czegos nie pamietam Napewno jednak 90% tych w/o jest sluszna.
Inna sparawa ze nei kazdy ma mozliwosc i czas czekac. Znamy przepisy i to nic nowego... w/o jest w kazdej lidze w takich sprawach... Problem to czesto klany olewajace sobie sprawe albo nie majacej odp dyscypliny wew......
OD razu zaznaczam ze pamietam o bledach PRL zeby zaraz nie bylo znow heja na DJ'a
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:00.