FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=459)
Mam dosyc tej bandy idiotow. g'bye!
Zaczalem ten topic zeby zwrocic uwage wszystkich na to co od pewnego czasu dzieje sie na baordzie FPP. Mamy tu coraz wiecej dzieciakow, ktorym zalezy tylko na ilosci postow. Zakladaja mnostwo idiotycznych topicow (vide: Quake 2) tylko po to zeby im licznik postow skakal wciaz w gore. O poziomie intelektualnym i kulturalnym tych gowniarzy nie bede sie wypowiadal, nie wymienie tez ich xywek (bo i tak wszyscy pewnie domyslaja sie o kogo chodzi). Jesli tak bardzo chca miec mnostwo postow, to ja z checia rozdam im te swoje niecale 500. Byleby tylko dojrzeli i przestali denerwowac powaznych ludzi na tym boardzie, ktorym zalezy na dyskusji na poziomie. Coraz mniej mamy tu topic'ow w ktorych mozna naprawde sie wykazac, podyskutowac z fajnymi ludzmi, a coraz wiecej mamy topicow typu "hmm..." "ziele sex i szybkie samochody a moja wspaniala forma w q3", "gdzie podzial sie moj nocnik?" itp. Zaloba...
Apeluje wiec do ludzi ktorzy maja tutaj wladze. Zajmijcie sie ta banda wyrostkow. Wprowadzcie ograniczenia, aktywacje z potwierdzeniem (jak np. na Fajnym Boardzie Q2 www.ubb2.prv.pl), dajcie bany, cokolwiek co powstrzyma fale idiotyzmu w tym, badz co badz, wspanialym miejscu.
Od dzisiaj, az do momentu kiedy ten board bedzie znowu dobrym forum dyskusyjnym, a nie przedszkolem dla nabijaczy postow, rezygnuje z duskucji na jakimkolwiek topic'u. Mozna mnie znalezc na ww. Fajnym Boardzie.
Na koniec: greetz dla ludzi ktorzy IMHO najbardziej przyczynili sie do rozwoju boarda i do jego ogolnie wysokiego poziomu... pozdro dla Ogo, SweepeRa, Raptora, Gibbera, oxygena, ZimZuma, Maslava, xen0ma, DisposableHero, Shoolera i calej reszty fajnych ludzi ( S4ilor )
Napisane oryginalnie przez tramwaj
Na koniec: greetz dla ludzi ktorzy IMHO najbardziej przyczynili sie do rozwoju boarda i do jego ogolnie wysokiego poziomu... pozdro dla Ogo, SweepeRa, Raptora, Gibbera, oxygena, ZimZuma, Maslava, xen0ma, DisposableHero, Shoolera i calej reszty fajnych ludzi ( S4ilor)
az mi sie lezka w oku zakrecila...ale faktycznie tramwaj ma racje w 100%(jak zwykle) i powinniscie wprowadzic aktywacje za potwierdzeniem...zeby nie bylo wiecej takich sytuacji jaka w tej chwili jest na forum q2...a teraz apeluje do takich ktorzy tylko chca miec wiecej na liczniku...uspokujcie sie i nie niszczcie dyskusji ludziom ktorym na niej zalezy...czyli wszystkim tym ktorych wymienil tramwaj...mam nadzieje ze szybko wszystko naprawicie (raptor, czapka) i tramwaj do nas wroci...
Re: Re: Mam dosyc tej bandy idiotow. g'bye!
quote:
Napisane oryginalnie przez OGO
Te MastaH dzieki, ale nie sadze zebym jakos szczegolnie sie przylozyl do rozwoju tego boarda. Nie jestem tutaj zbyt dlugo, bana mam na swoim koncie juz, a tak na powaznie board`em zyje jakis miesiac gura dwa dopiero
Jako, ze praktycznie zawsze mam inne zdanie na jakis temat, to i tu nie moge byc gorszy . Mam tylko do powiedzenia, ze temu boardowi zostala przydzielona nazwa: "O niczym konkretnym w sumie" oraz podpis: "Pierdy pierdu�ki i g�upoty...
". Jesli ktos kogos wqrwia, spamuje, kluci sie niepotrzebnie etc. to OK, tzn. trzeba cos z tym zrobic, ale nie ma sensu narzucac tu jakiegos "nurtu" tematow. Mozna przeciez pisac o nocnikach, piernikach, prezerwatywach, bombach atomowych itp., czasami znajda sie zainteresowani. Natomiast jesli komus nie pasi dany temat, to nie musi brac w nim udzialu. To nie szkola podstawowa - nie ma przymusu
A nastepnym razem prosze o email do moderatora danego topiku, jezeli podobne problemy wystapia, bo kto by sie spodziewal ze taki temat pojawi sie w "O niczym konkretnym w sumie"? lub w dziale Board - pomoc techniczna.
jezeli chcemy sie pozbyc tych dzieciakow, lamerow, czy jak tam ich zwa, wystarczy, ze beda dawane bany i ze zlikwidowany zostanie darmowy mail za 300 postow - imho to wlasnie mail z adresem [email protected] jest przyczyna pojawienia sie tych osobnikow
DEiMOss:
ale nawet w dziale 'o niczym konkretnym w sumie' posty powinny trzymac jakis poziom. poza tym jak wytlumaczysz podobne rzeczy dziejace sie w dziale 'counter-strike'?
Primo: thx za uznanie! JA bym do tej listy dodal jeszcze pare osob, ktore juz tutaj nie pisza. Niestety nie pamietam juz ich z xyvki...
Secundo: Macie w CP cos takiego jak Ignore List... Moze warto tego uzyc?
A nastepnym razem prosze o email do moderatora danego topiku, jezeli podobne problemy wystapia, bo kto by sie spodziewal ze taki temat pojawi sie w "O niczym konkretnym w sumie"? lub w dziale Board - pomoc techniczna.
Primo: na boardzie jestem od niedawna. Na poczatku mysli sie zeby nabic te posty. Byc wyrzej w chierarhi itp. ale z czasem dochodzi sie do w niosku, ze po co mi te posty? Przeciez to nie okresla jakim jestem na boardzie. Sa to po prostu puste cyferki.
Nie ukrywam, ze tak nie bylo ze nma. Chcialem miec te 102232 postow, ale gdt doszedlem do 100, przestalo mnie to tak bardzo interesowac. Teraz jeszcze "troche" sie tym przejmuje (btw: chyba mi posty znowu w dol skoczyly...), ale ty chyba tez minie...
Sekundo: eee... z x-cutem do zrobilescie slusznie, nie dostal bana, bo tak wlasciwie to on nie zrobil nic zlego. Jakby za glupote i niewiedze mieli karac to by caly swiat musieli zabic...
To wszystko :-)
Z jednej strony dobra recz, z drugiej jednak biedna.
Dlaczego dobra? Ano dlatego, ze, heh, ludzie "ynteligentniejsi" mieliby tylko dostep do forum. Nie byloby durnych tematow w stylu "Jak zrobic salto w Q3?".
Dlaczego biedny? Ano dlatego, ze ten board stalby sie tak jakby "elytarny"... To chyba dobrze, nie? IMO nie. Bo staloby sie tak jak w przypadku UBBa, ze tym majacym autoryzacje uderzylaby woda do glowy. Poza tym IMO kazdy powinien miec prawo wypowiedzenia sie... :/
Ale robcie jak uwazacie... Mam nadzieje, ze jesli zrobicie cos takiego, to dacie mi dostep?
PS. Heh, mozna to wykorzystac, i FPP BOARD moglby wypelnic ta "luke", ktora teraz powstala .
Ja tez sie pod tym podpisuje,nie ma sensu pisac tylko dla postow nawet dla tego konta na fpp (co nie przeszkadza ze nadal sie o nie staram ) jak pisac to z sensem,rozwaga najlepiej przeczytac pare razy to co sie chce wyslac na board'a...
"Jak tu �y� w mie�cie, kt�re jest z tego znane, �e wszystko, co si� dzieje z g�ry jest ukartowane Tam, gdzie dominuj� poszlaki, a nie fakty i �eby co� osi�gn�� ***** musisz mie� kontakty. Prawdziwe �ycie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak by�o, b�dzie, musi by�- umiesz z tym �y�?" WWO
Ja ju� nie mam zamiaru prowadzi� debilnych dialog�w z Jelonkiem i pisa� innych nie potrzebnych g�upot. Obiecuj�! A co do tego ba�aganu na boardzie... Ja (i inni nie-moderatorzy ) nie mo�emy za bardzo wp�yn�� na porz�dek na boardzie... Jak powiedzia�em - poprawiam si�
tematy typu: "jak uniknac raila", "jak lepiej spawac" "jakie macie sensitivity" albo jak wspominal speepe "Jak zrobic salto w q3" to no nie wiem jak to okreslij, ale trzeba byc strasznym mozgiem zeby zalozyc taki topic...
"Jak tu �y� w mie�cie, kt�re jest z tego znane, �e wszystko, co si� dzieje z g�ry jest ukartowane Tam, gdzie dominuj� poszlaki, a nie fakty i �eby co� osi�gn�� ***** musisz mie� kontakty. Prawdziwe �ycie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak by�o, b�dzie, musi by�- umiesz z tym �y�?" WWO
heh... ja mam na swoim koncie 4 wiadomosc prywatne =), widac nikt nie mam do mnie zadnego innteresu, ale privi sa po to by je urzywac.
imho board powinien byc dla wszystkich i nie powinno byc czegos takiego jak na resecie, ale... no wlasnie co zrobic z tymi ktorzy spamuja, flooduja itd. chyba tylko ban lub usuniecie konta moga tu pomoc. obecnie w rzezni trwa dyskusja jak ta sytuacje rozwiazac i niedlugo piwinno sie cos zmienic
Na gorsze czy na lepsze?
To jest pytanie retoryczne...
quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Chcialem miec te 102232 postow, ale gdt doszedlem do 100, przestalo mnie to tak bardzo interesowac
lc.holy
quote:
wroc do dzialu Quake 2, obejrzyj wszystkie tematy i zebrane pod nimi posty a potem wroc tu i wypowiedz sie na swoj temat jeszcze raz (nie wspomne o topicach zalozonych przez x-cuta bo tam to dopiero kwitlo nabijanie postow).
quote:
taa... a pomyslales kiedys ze niektorzy ludzie maja modem i musza ograniczac ilosc czasu spedzanego na sieci?
nie trzeba od razu usuwac, wystarczy przeniesc licznik postow do profilu usera
btw - do zobaczenia za 2 tygodnie
ja jednak mysle ze autoryzacja przy rejestracji by sie sprzydala...nie bylo by wtedy tyle burakow...i "reszta" nie myslala by o nim w ten sposob w jaki mysla...
Jak narazie widzimy kilka rozwiazan problemu "lamerstwa" na boardzie:
1. Konto pocztowe za email zostanie usuniete - wymyslimy inna forme przydzielania tych kont.. pewnikiem za "jakosc" nie za "ilosc".
2. Zablokowac rejestracje dla wszystkich, wprowadzic weryfikacje.
Coz, to nie zadziala - w takim "podaniu" mozna napisac jedno, a robic potem cos innego.
3. Wprowadzic weryfikacje tematow - rozwiazanie dobre, ale spowolni rozwoj board'u.
4. Wprowadzic wiecej moderatorow - rozwiazanie uwazam, najlepsze.
W miare potrzeby mozna dowolne punkty laczyc razem, uzyskujac jeszcze wieksza kontrole.
Toczymy dyskusje wewnatrz FPP obecnie... jak wymyslimy dam znac.. a poki co jak wpadnie wam cos do glowy to piszcie.
Nie chcemy zamykac boardu i robic z niego forum tylko dla "elyty", jak zauwazyl Sweeper - kazdy powinien miec szanse sie wypowiedziec, czy zrobi z tego dobry uzytek to jush jego sprawa, sa srodki zeby pozbyc sie natretniakow na stale.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:43.