FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4592)

Posted by kag on 03-03-2002 22:12:

p2p

jestem ciekaw jakiego najczesciej [o ile w ogole] uzywacie programu p2p [ czyli do wymiany, oczywiscie legalnych , plikow przez siec] i dlaczego zdecydowaliscie sie wlasnie na dany prog

Posted by ZimZum on 03-03-2002 22:18:

kiedys uzywalem imesha, ale zjadal mi chyba z polowe zasobow systemowych.
Teraz nur AG, filmy i inne *******y biore od brata, bo ma qmpla, ktory pracuje w wypozyczalni filmow

Posted by [FPP]Shooler on 03-03-2002 22:23:

AudioGalaxy - do sciagania muzy chyba najlepszy

Posted by ZimZum on 03-03-2002 22:27:

taa ale jakies siakies niefajnie ograniczenia robia :o
i trza kombinowac czasem

Posted by [FPP]xen0m on 03-03-2002 22:29:

ale o co chodzi?

a powaznie to kaaza i ag

Posted by kag on 03-03-2002 23:17:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
ale o co chodzi?

a powaznie to kaaza i ag

a spyware z kazaa nie przeszkadza? dosc dluo bylem pewien ze w morpheus tego nie ma ale ostatnio cos czytalem ze tez, po prostu dno

Posted by MaslaV on 04-03-2002 10:39:

spy ware? co to jest spy ware?

eh panowie t�a umie� si� broni�
http://www.webattack.com/get/adaware.shtml

naprawd� proponuj� zainstalowa� i przeczesa� system, wzrost szybko�ci po wywaleniu wszystkich program�w kt�re siedz� w tle gwarantowany... (chodzi oczywi�cie o te szpiegowskie kt�re same si� uaktywniaj� i cz�sto nie s� wykrywalne z task menagera).

Posted by LoveBeer on 04-03-2002 12:38:

ag (super - szybkie, mnoestwo ... legalnej muzyki) i kazaa - wooolne i kiepskie, ale czasami sie przydaje... no i *zdarza sie* ze chodzi lepiej - wczoraj divix zasuwal wieczorem 120 kbs !!!

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by XerXess on 04-03-2002 12:39:

Do mp3 AG - tam jest praktycznie wszystko czego szukam

Posted by kag on 04-03-2002 14:20:

mysle ze troche to zle sformuowalem bo do mp3 imo tez ag rox ale juz do innych plikow to nie ag przeciez

co do spyware- usuniecie tego swinstwa skutecznie rozwala kazaa bo to jest zintegrowane

z innych wiadomosc:

morpheus opuszcza fasttrack i przylacza sie do sieci gnutelli - nowy klient na www.musiccity.com, tym samym grokster i kazaa [ ktore zostalo sprzedane] zostaje na fasttracku we 2

Posted by Xenocide on 04-03-2002 15:20:

audiogalaxy the best

Posted by bizonek on 04-03-2002 19:15:

AG rox do muzy
a co do film�w wole ftp/ kumpli. :>

Posted by rcube on 04-03-2002 19:57:

Red face

�ubu Dubu

KaZaA , ta to by� kiedy� �wietny p2p , jak dla mnie w maju zesz�ego roku. Transfer 40-50 KB/s , i jakie� 100 MB se w 40 minut jecha�o .
Jednak od wrze�nia transfer zlecia� tak , �e nie da si� korzysta�, zaraz potem Morpheus, edonkey 2000, Bearshare, Winmx i inne p2p. Dlaczego?
Bo chello (jestem od ko�ca kwietnia zesz�ego roku posiadaczem tego "cudu nad wis��") ograniczy�o transfer p2p. Wszyscy na moim osiedlu kt�rzy maj� chello te� maj� ten problem. Ju� s�ysze g�osy "�e ja mam chello i wszytsko jest OK", tak m�j kumpel przez p� roku te� nie mia� problemu, ale od wczoraj zacze�o si� - zwolni�o mu p2p. Ci z UPC jako� losowo wybieraja IP kt�re maja banowa�. I ciekawostka: u mnie od chyba pa�dziernika IP si� nie zmienia, mo�e serwer za�orze (ale podobno te� banuj�)

----------------------------------------------------------------------------------
Fakt AG jest dobry je�li chodzi o muz�, co do KaZy i jej pochodnych, podobno Spy no ale jest Ad-aware. Ale chyba KaZaA sie juz ko�czy, chyba bo nie wiem ile jest teraz u�ytkownik�w, bo w sierpniu to by�o srednio jakie� 600k.

Ja u�ywam obecnie Direct Connect, tam transfery s� OK. I nie ma na �wiecie lepszego softu do film�w, gier , r�wnie� muza stoi na wysokim poziomie. Jest wi�cej TERA BAJT�W niz w razem wzi�te Kazie,AG i b�g wie co.
Por�wnywanie Direct Connect do jakiego kolwiek p2p, sie ma tak jak Samolot do Samochodu.

DC FOREVER

Posted by [FPP]xen0m on 04-03-2002 20:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag

a spyware z kazaa nie przeszkadza? dosc dluo bylem pewien ze w morpheus tego nie ma ale ostatnio cos czytalem ze tez, po prostu dno

kiedys na kaaza znalazlem rzecz tkroej nie bylo na zadnym innym... stad ten sentyment

Posted by rcube on 04-03-2002 20:16:

Talking

Sorki

Ale zapomnia�em linka wstawi�
A wie� ciekawy link do hub�w
www.makaron.pl/dc <--- z t�d mo�na te� pobrac DC

Ha, ale i tak po�niej przejdziecie na Public ,ale ze swoimi warto cos pogada�.

Posted by XerXess on 13-03-2002 07:51:

Tak sie zastanawiam ile przesz wasze AG przewinelo sie GB?
U mnie to tak wyglada:
sent: 3,922.96 MB / recv: 6,502.92 MB

Posted by bizonek on 13-03-2002 07:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez XerXess
U mnie to tak wyglada:

U mnie to si� resetuje po ka�dej zmianie systemu, kt�re sa ostanio cz�ste. :/
rcube : Porostu ograniczyli transfery chodzace na konkretych portach. :/ Ja bym si� zorientowa� co i jak. i ew. wyskoczy� do nich z podaniem. :/

Posted by XerXess on 13-03-2002 08:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek

U mnie to si� resetuje po ka�dej zmianie systemu, kt�re sa ostanio cz�ste.

A ja sobie zostawiam pliki z katalogu AG i sie nie resetuje

Posted by on 13-03-2002 09:02:

DC jest najlepsze...
Kazaa za wolne jak dla mnie, a AG sama muza, wiec nie uzywam, bo czesciej filmy scigam niz mp3

Posted by LoveBeer on 13-03-2002 09:34:

quote:
U mnie to tak wyglada:

sent: 570.86 MB / recv: 12,222.24 MB

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by ZimZum on 13-03-2002 09:34:

quote:
U mnie to tak wyglada:

slabo
sent: 16,717.52 MB / recv: 13,565.82 MB

Posted by XerXess on 13-03-2002 13:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum

slabo

A czy ja cos mowilem?

Posted by AlieneK on 13-03-2002 14:48:

to powiedcie mi dlaczego ja w kazaa mam zajebi�cie za�osnby transfer.....od 1 do 20 kb/s i raczej ccz�sciej jest mniej niz wi�cej

Posted by MaslaV on 13-03-2002 15:12:

bo masz h.u.j.o.w.e ��cze

tam u was w asterze chyba mo�na dokupi� troche lepsz� przepustowo��, radz� ci obczai�.

Posted by bizonek on 13-03-2002 15:18:

czy kto� kiedy� uruchomi� AG na jakim� BSD?

Posted by AlieneK on 13-03-2002 16:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
bo masz h.u.j.o.w.e ��cze

tam u was w asterze chyba mo�na dokupi� troche lepsz� przepustowo��, radz� ci obczai�.

wiesz...teraz gostki z ACN (chodzi o klan CS'a) a konkretnie jeden gostek zaprosi� mnie do klanu. Wi�c moze jakie� tam znajomo�ci maj� i mi lepsze ��cze sprawi�....

Posted by bizonek on 13-03-2002 21:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK

wiesz...teraz gostki z ACN (chodzi o klan CS'a) a konkretnie jeden gostek zaprosi� mnie do klanu. Wi�c moze jakie� tam znajomo�ci maj� i mi lepsze ��cze sprawi�....

Prze�pij si� z nim za �acze.

Posted by rcube on 14-03-2002 12:29:

Unhappy

Mi nie dzia�a .. .KaZaA , eOsi�ek(pomimo wgranego boota). No mo�e dzia�a ale wolnoooooooo (g�ra 2KB/s). :mazgaj: �adne p2p. Zrezygnuje chyba z CHELLO. No bo na co mi one. Gierki mnie powolutku nudz�, no fakt troche sie gra w r�nego rodzaju fpp (jedyne co gram), troche se www poogl�dam i d...a w kwaiatach. Jak chce cosik se �ci�gn�c jaki� divx, mp3 to ........... jest niemo�liwe. Te k...y z Chello wciskaj� kit �e to nie ich wina tylko p2p. Tak tylko jakies p� roku temu by�o ok (powy�ej 50KB/s). No a potem m�wi� �e poblokowali to i owo (rozwalili p2p), niby po to �eby mi lepiej www polskie chodzi�o!!!!!
DRANIE DRANIE DRANIE

Eeeeeeeeee co mam robic mo�e jest jaki� sofcik (sorki �e po raz kolejny zadaje to pytanie, ale zrobie wszytko �eby odzyska� transfer), s�ysza�em co� o multiproxy, tylko nie wiem jak to dzia�a i czy przyniesie po��dany efekt.
A no i pozbycie Chello JEDNAK nie wchodzi (przynajmniej na razie) w rachube (po przemy�leniu), bo pozosta�a by mi jedynie telekomuna ze swoim SDI, na kt�re bede czeka� XXXXXXXlat �wietlnych

- - - - -- - - - - -- - - - - -
Dzisiaj za��cznik�w nie za�aczam

Posted by deathcrush on 14-03-2002 23:32:

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
DRANIE DRANIE DRANIE

whoa, ales ich zbluzgal... ja bym sie schowal po uslyszeniu czegos takiego ...

moze jeszcze: NIEGODZIWCY albo �AJDAKI ?

Posted by Mil0sh on 15-03-2002 12:17:

Koza jest do dupy, transfery zalosne, a do tego nie ma koneicznosci udostepnienia czegokolwiek, na skutek tego wiara specjalnie przenosi nawet sciagniete pliki, zeby ktos od nich przypadkiem nie zaczal sciagac, lameria. Na ag ten proceder tez jest mozliwy, jednak ludziki nie przeginaja za bardzo i mozna spoko znalesc zadane utworki.

Do innych plikow najelepszy jest DC, ja niestety musze sie laczyc na passive (brak pinga i multisearch), ale i tak jest sycaco. Wystarczy wparowac ja jakis szwedzi i wsrod 20TB z pewnoscie znajdziemy, to czego szukamy. Nieraz jest troche wkurzajace jak sie zostawia kompa na noc, a koles w srodku sie rozlacza, no ale shit happens.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:05.