FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4596)
mapa mp_blitzkrieg
Siemka all
Prosto z Wolfa wale na boarda zeby sie podzielic z wami wrazeniami po obejrzeniu mapki Ardennes Blitzkrieg (mp_blitzkrieg) - nie mylic z forrest_blitzkrieg - bo to zupelnie co innego.
Ta mapa jest lepsza od wszystkich map oryginalnych w Wolfie razem wzietych!!!
Oceniam w ten sposob jej wykonanie bo jak ja uruchomilem to po paru minutach opadla mi szczeka . Grafika jest dopracowana do najdropniejszych szczegolow, w jednym miejscu na mapie z radia chyba plynie dzwiek faszystowskiej piesni (klimat), zreszta nie bede sie rozpisywal - kto chce niech obejrzy sam. Pisze natomiast tutaj o tej mapce w dwoch konkretnych powodach i potraktujcie je jako wielka prosbe:
- kto chce i moze (mapka "wazy" 14,6 Mb), niech ja sciagnie i obejrzy - mysle ze nie bedzie wielu przeciwnych podczas votowania jesli bedziecie ja znac i miec
- administratorow naszych kochanych serwerkow ([POISON]ByRy FFA, C4|Clan, [BlitzKrieg] Sako's FFA itd nie bede wymienial wszystkich) bardzo prosze o zamieszczenie jej na swoich serwerach, coby dac jej szanse zaistniec.
Oczywiscie kazdy moze miec inne zdanie na temat oceny tej mapki, zastrzegam ze choc nie jest duza, to gralem na niej tylko przez chwile raptem w pare osob, wiec nie wiem jak z grywalnoscia.
link do sciagniecia mapy (stamtad "ssalem"):
http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...29928222ce20756
pozdrawiam wszystkich
wlasnie sciagam zaraz obace co to takiego!
Ja og�lnie lubie nowe mapki, ale ci�gle mam wra�enie, �e ludzie chc� gra� na standardowych (boj� sie nowych wyzwa� ?).
Niestey nie mia�em przyjemno�ci zagra� zespo�owo, testowa�em na sucho. Zapowiada sie ciekawie .
A tak BTW ile map zapowiada�o sie ciekawie, a ile jest granych. Ja znam tylko jedn� - Bridge, kt�ra sie przyje�a i jest w miar� cz�sto grana.
SKOSTNIA�A BANDA GRACZY RTCW !!!
P.S.
I tak sie nic nie zmieni, cho� mam pozytywne nastawienie
juz obchodzilem to cudo i mam tylko jedno ale, moj komp to 900Mhz 256RAM GeForce2MX a na tej mapce w wiekszsci mam poniezej 20 klatek no moze tak 15-25 - zalezy gdzie sie chodzi to chyba wina tego oswietlenia gram na Lightmapie czy jak to sie tam nazywa i moze przez to a swoja droga to juz ja lubie tutaj mozna sie w tyle miejsc wspiac ze ho ho mozna skakac po dachach jak batman! ale na koniec dodam ze mapa podzieli zapewne los wszystkich mapek oprocz wspomnianego Bridge'a i to napawa mnie ogromnym smutkiem i zalem bo te plakaty ta muza to wszystko tworzy tak za.jeb.isty klimacik ze.... co tu bede pisal kto nie widzal niech sciaga....
Co do mapek "niestandardowych" to moim zdaniem jest jedna przyczyna tego ze ludzie nie chca na nich grac - po prostu nie lubia tego co nowe nie lubia sie gubic na poczatku, mnie tez kiedys depot wkurzal jak go nie znalem ale teraz widze ze warto jest czasem spedzic kilkadziesiat minut bladzac po mapce zeby pozniej czerpac z niej max przyjemnosci - Reasumujac - jak nie zmienic sie polityka RTCW.FPP.PL w stosunku do nowych mapek to bedzie taka kicha jak jest dzis - to jest karygodne zeby z wortalu czy jak to zwal tak zwal ktory organizuje Lige nie dalo sie sciagnac nowych mapek! Ale to moze jeszcze by uszlo gdyby chociaz byl jakis dzial links z odnosnikami do stron gdzie mapki mozna sciagnac bez problemow ale na RTCW.FPP.PL po prostu nic nie ma o mapkach nawet opisow ocen zero null - po prostu za to ogromne BEC dla RTCW.PL (bo tak sie to chyba juz nazywa).
Aha na mapy jakos chyba nie ma miejsc a takie bezdety jak nude packi sa i na dodatek z opisem i screenami - ech panowie panowie!
Tak.... dokladnie. Niestety zawsze jest za malo osob chcacych grac na nowych mapkach. Dlatego tez pewnie nie ma zadnych nowych na serwerach. Nie bede sie powtarzal bo juz niejednokrotnie pisalem co sadze o graniu na tych samych mapach... i bylo juz kilka innych topicow na ten temat...
Chlip, chlip tez bede pewne gral na tej mapie na "sucho"
Chlip, chlip
Fajnie ze nie tylko ja lubie nowe mapki, a ta faktycznie jest cool.
ALE
Ludzie nie badzcie takimi pesymistami (ze sie od razu nie przyjmie), wlasnie po to napisalem wam o tej mapie, bo wierze ze sporo dobrych mapek mozna wypromowac ! Sa przyklady, ze cale to nasze "wolfniete" towarzystwo jednak przyjelo cos nowego - przypomne popularny poniekad serwer ByRy i mapy: Bridge (naprawde czesto grany), Wizernes (w ostatnich tygodniach pojawia sie regularnie, czesto i zapelnia serwer czy chociazby Wes Dyzio). Nie chcialo mi sie przegladac wszystkich topikow na boardzie RTCW, ale nie wiem czy ktos juz probowal "zareklamowac" innym jakas nowa mape i dlatego mysle ze warto glosno krzyczec w tej sprawie jesli sie jakas znalazlo. Prosba do ludzi z klanow: jesli tylko spodoba wam sie ta (czy inna a nowa mapa), wspomnijcie o tym u siebie na ircu czy w jakis inny sposob, pomozcie sprawic by wiecej osob sciagnelo ja i poznalo, a wtedy jak padnie vote - zmienmy mape na... ludzie wcisna F1 (nie wiem czemu ale lama kopytkiem zawsze trafia w F2
).
I jeszcze jedno: nie to zeby mi sie juz wolfik nudzil, ale wiekszosc z nas (jesli nie wszyscy) znudzimy sie nim dosc szybko, jesli nie bedzie sie cos dzialo co bedzie dla nas nowym wyzwaniem.
W koncu gra stanie sie schematyczna, rutynowa, a z czasem....nudna.
Oczywiscie dodam, ze nie mam patentu na racje, ofkz .
[url="host.fpp.pl/poison"][/url
Sorrka, jeszcze jedno:
Chrumkules a udalo ci sie wspiac na drzewo przed katedra??
quote:
Napisane oryginalnie przez [P2]MazioMir
Sorrka, jeszcze jedno:
Chrumkules a udalo ci sie wspiac na drzewo przed katedra??
Napisane oryginalnie przez Chrumkules
[...] co do tego drzewa to chyba sciagnal to od BadIdea'i - pierwszy raz takie rzeczy widzialem na MP_TANK! Tylko ze na tej mapce nie da sie wejsc tak jakby na sam czubek drzewa [...]
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:05.