FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=78)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4719)
DOD vs MOHAA
co jest lepsze DOD czy Medal og Honor a moze RTCW
wszystkie trzy dotycza drugiej swiatowej czekam na opinie ?
Z pewnoscia nie RTCW (jak dla mnie ). DoD ma ta zalete ze jest za FREE. A medal... hmm... Dobry singiel ale multi wole w DoDzie.
imho mohaa przy dodzie jest maly. tak zachwalany singiel mi sie niepodobal, bo byl nierealistyczny a napalilem sie na cos 100% prawdziwego. w zasadzie jedyna misja jaka mi sie jako tako podobala to 6 czerwca 1944 czyli normandia . jako jedyna trzymala klimat bo pozostale byly oparte na zasadzie - idz, strzelaj, idz...wiekszosc misji przechodzilem nawet nie patrzac na objectives. multi-no comennts...
dod - super mapki (przynajmniej wiekszosc), realizm, zajebiscie oddana taktyka walk piechoty 2 wojny (tylko gdzie te czolgi, miotacze ognia i panzer schrecki? ).
a rtcw podobal mi jako wolfmptest ale wtedy jeszcze nowego doda nie widizalem .
dod jest lepszy na multi [nie ma takich lagow] niz mohaa czy rtcw, ale co do singla to najlepszy jest jednak mohaa.
Btw. slyszalem, ze robia DOD'a pod mohaa
mohaa napewno jest lepszy w singlu niz dod a to z tego powodu , ze ten mod takowego nie posiada ...
od rctw tez jest chyba lepszy na singlu.
a co do silnika to niedloogo ma powstac w koncu hl2 wiec moze znow bedzie do niego duzo modow. oby...w dodzie jest mnoostwo rzeczy, ktore moznaby bylo poprawic a sie nie da na tym enginie. np animacja czolgania sie...brrr
jmi osobiscie strasznie podoba sie MOHAA szczegolnie za ladowanie takiej mapy i takich momentow nie widzialem nigdzie indziej...
a poza tym mijse sa ciekawe np.: na z mostem gdzie najpierw jako snajper pilnuje detonatora a potem nakierowywuje ostrzal...
a tak wogole to gram w CS DODa i MOHAA i mam na kazde z nich malo czasu wiec chyba z ktorej zrezygnuje
napewno nie z cs
jhak zlikwiduja laga w DoD to bedzie dla mnie mod rowno�edny z CSem, a inne giery II wojny swiatowej to gralem w Wolfa (za bardzo unrealowaty), a MOH multi ma dla mnie za duze wymagania sprzetowe.
Napisane oryginalnie przez del
dod - super mapki (przynajmniej wiekszosc), realizm, zajebiscie oddana taktyka walk piechoty 2 wojny (tylko gdzie te czolgi, miotacze ognia i panzer schrecki?).
My�le �e miotacze ognia i pzschrecki zrobi�yby zbyt du�� sieczk� z DoDa. Takie bronie wymaga�yby du�o wi�kszych map. A o je�d��cych i strzelaj�cych czo�gach w DoD czyli HL mo�esz tylko pomarzy� (z tego co wiem).
MOH r0xuje single playerem, ktorego brak w DoDzie
DoD bezapelacyjnie miazdzy MoH w MP ! (chyba ze lubi sie kampic ), pozostala walka (MP) RTWC vs (MP) gralem w obydwie i moze dojde do szokuajcego wniosku, ale JEDNAK DoD wygrywa, poniewaz ma w sobie to ... COS
atak wogole to rtcw ma kilka elemnt�w zywcem zerznietych z naszego rodzimego mortyra np: kopniak albo info w grze w formie listow
w RTCW gram tylko na dwoch mapach: beach i bridge reszta nie jest warta poznania. Na beach b. czesto jestem pierwszy a na bridge gram zadko, ta gra ma taki minus ze jest zbyt malo realistyczna..
DoD jest "macz beter" mozna kogos haknac z bagnetu, zabic 29562 granatem, ogolnie ql ale nie znam wszystkich map
quote:wnioskuje ze grales na kodach, bo nie wyobrazam sobie przejscia misji w deszczu gdzie na kazdym kroku siedzi snajper i nie wiadomo skad strzela tak ot na pale ='] a misja w normandii na hardzie jest r0x. multi tez calkiem calkiem, polecam sciagniecie moda ktory dodaje krew
Napisane oryginalnie przez del
imho mohaa przy dodzie jest maly. tak zachwalany singiel mi sie niepodobal, bo byl nierealistyczny a napalilem sie na cos 100% prawdziwego. w zasadzie jedyna misja jaka mi sie jako tako podobala to 6 czerwca 1944 czyli normandia. jako jedyna trzymala klimat bo pozostale byly oparte na zasadzie - idz, strzelaj, idz...wiekszosc misji przechodzilem nawet nie patrzac na objectives. multi-no comennts...
quote:
Napisane oryginalnie przez [SPECNAZ]Koras
wnioskuje ze grales na kodach, bo nie wyobrazam sobie przejscia misji w deszczu gdzie na kazdym kroku siedzi snajper i nie wiadomo skad strzela tak ot na pale ='] a misja w normandii na hardzie jest r0x. multi tez calkiem calkiem, polecam sciagniecie moda ktory dodaje krew
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:31.