FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4787)
Rakiet Arena i mały problemik
Chvcialem sobie popykac w Ra, sciagnolem mod z oficjalnej stronki, Pr 1.31 i zainstaolwale, ale po wybraniu modu nie moge nawet mapek przejrzec, postawic serwa ani wejsc. Znaczy stawiam serv, ale nikt nie moze wejsc na niego. Podobno brak mi jakiegos pliku.. Niech mi ktos pomoze, po sie pale do walki na RA..
Chyba nikt mi nie pomoze, jestem taki samotny, niech mnie ktos przytuli
Nie marudze tylko chce staly serf postawic a tu taki pech
Dzieki wielkie..
Moze do zobaczenia na moim serfie..
ale jakbys przypadkiem stawial serwer to proponuje 1v1 cpma jak cos
Spoko, tylko niech to badziostwo rusze to bedziesz 1 osoba jak sie o nim dowie..
Ide probowac serf...moze sie uda
Napisane oryginalnie przez Suchy
Spoko, tylko niech to badziostwo rusze to bedziesz 1 osoba jak sie o nim dowie..
Ide probowac serf...moze sie uda![]()
map ra3mapXX gdzie XX to numerek mapy (od 1 do 13)
pod warunkiem że mapy masz w katalogu baseq3
b) zakładają wlasny serwerek (sciągasz ten pliczek co cie demacros zapodał i podłaczasz sie pod niego. później bierzesz tylko \callvote nextmap
i oglądasz
jeżeli masz jakieś pytanka jeszcze to słurzę poradami -sorki że dopiero teraz Ci odpowiadam, ale niejestem przy kompie 24h na dobę - a szkoda
pozdro
ps. może zajrzysz na 217.113.224.7:27962 albo morphini.toya.net.pl ????
ps2 jak chcesz jakieś ciekawe mapki do ra3 to wejdź na ftp://ftp.toya.net.pl/pub/gry/quake3/mapy/
tylko sie nie zraź bo one trochę zajmują od 4-5mb do 17mb, a ra3mapproject (kilkanaście dodatkowych map) zajmuje 103mb
byłbym zapomniał- jeżeli będziesz kopiował mapki do baseq3 to nie zawsze możesz podłączać sie do jakiegoś serwerka i grać - wszystkie ścierzki do plików muszą się zgadzać do tych na serwerze - tak gdybyś chciał sobie pograć na jakiś innych serwerkach niż twój własny
Kolejne pytanka:
1. czy mozna odpalic BOTA pod Ra i jak sie to robi?
2. czy mozna odpalic i grac na mapkach pod osp albo cpma ( podobno jest specjalne ra pod cpma?. bo jak ostatnio kumple zapodal mapke ra3map1, to sie gubilismy na pokojach w tej mampce..totalna glupota
ps. serw juz dziala i ma sie dobrze..
ad2 tobie chodzi o granie na mapkach osp/cpma pod ra3 czy granie w osp/cpma na mapkach ra3??
skoro stfoshyles juz serwerek ra3 wpisz w tym okienku (takie biało niebieskie - z jakimiś dziwnymi tekstami )
map ospdmXX
mapy te jednak musisz miec w baseq3
jezeli zaś chcesz grać pod cpma na mapkach ra3 to musisz zrobic kilka rzeczy:
#1 skopiować mapki na których chesz grać do baseq3
#2 odpalic serwer cpma
#3 zmienic mapke na np. ra3map1
#4 wejsc na serwer
#5 wyslać mi 10000$ na moje konto w Szwajcarii
#6 callvote gametype <- wybierasz albo CA (Clan Arena) albo DA (Duel Arena)
#7 callvote promode 0
wracają jednak do botów - jest jeden sposób:
#1 znajdujesz w sieci programik do robienia plików dla botów (*.aas) o nazwie bsp2aas.zip
#2 stosując odpowiednie wskazówki z pliku readme.txt wytwarzash plik *aas
#3 kopiujesz plik *.aas do katalogu baseq3\maps
#4 wpisujesz addbot xaero 5
#5 robisz wszystko to co opisałem powyżej (#1-#7) - przy czym kwota z punktu 5 zostaje zwiększona o jedno zero na końcu
#6 grasz
pozdro (jak tak dalej pójdzie to napiszę jakąś książkę)
ra3map1:
arena 4 jest przeznaczona do gry teamowej (Clan Arena)
arena 1 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
arena 2 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
arena 3 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
Sam właśnie ściągnąłem RA315 cl i srv i chciałbym potrenować, ale chyba nic z tego. A szkoda bo tryb gry w RA po obejrzeniu XX filmow z niej, bardzo mi się spodobał.
A jak miałaby wyglądać gra na mapach RA3 pod osp/cpma skoro tam nie ma żadnych przedmiotów? CA, DA? to nie to samo chyba...
Jeśli ktoś jednak znajdzie możliwość odpalenia botów pod RA3 (żeby pograć na mapach z RA3 oczywiście) to dajcie znać...
quote:
Eeee tu się nie zgodzę... Były kiedyś linki do paków z *.aas'ami dla botów na forum challenge-world
quote:
A jak miałaby wyglądać gra na mapach RA3 pod osp/cpma skoro tam nie ma żadnych przedmiotów? CA, DA? to nie to samo chyba...
quote:
Jeśli ktoś jednak znajdzie możliwość odpalenia botów pod RA3 (żeby pograć na mapach z RA3 oczywiście) to dajcie znać...
quote:
Napisane oryginalnie przez prankster
To nawet działa![]()
quote:
dorzucilem aas do pk3, pk3 do cpma i jest super, ponieważ mozna grac także z WŁĄCZONYM pm.
Mam pytanko..skad pobrac pliczek bsp2aas.zip??
Napisane oryginalnie przez t0d
nic dziwnego, że się gubiliście - zapewne graliście na arenie 4??
ra3map1:
arena 4 jest przeznaczona do gry teamowej (Clan Arena)
arena 1 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
arena 2 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
arena 3 jest przeznaczona do gry 1v1 (Rocket Arena a w CpMA Duel Arena)
gralismu na ra3map1, ale na tej mapce sa dodatkowo 4 q43ny pod soba, odpalalem na cmp q3map1,ja bylem na 1 arenie a kumpel na 2 lub 3 a czasami 4, zadko na 1..![]()
Wkradl sie maly bledzik...nie q3dm1 tylko ra3map1. Wyjasniam o co biega. Jak odpalilem mapke z Ra.. ra3map1 pod cpm to ja wchodzilem na arene 1 a kumple na inne. NIe wiem jak sie ustala arene pod cpm.. a moze gubienie sie po arenach to jakis byk co robie
--------------------------------------------
A co do kojnwertowania mapki na *.aas to zrobilem to, ale nie wiem czy te dwa pliki..powiedzmy ra3map1.bsp i ra3map1.aas mam wrzucic do baseq3/pak0.pk3 czy do katalogo baseq3/maps - mam z tego robic paka czy tylko przerzucic wystarczy. Zrobilem plik ra3map1.aas i razem z .bsp wrzucilem do katalogu baseq3/maps i jak odpalilem Ra to nie dalo rady wrzucic bota.. pisalo ze nieprawidlowa komenda addbot... kuzde..czemu mapki pod ra sie tak roznia od tych zwyklych..... albo ja lamer taki ze stad do Afganistanu i spowrotem
quote:
Wkradl sie maly bledzik...nie q3dm1 tylko ra3map1. Wyjasniam o co biega. Jak odpalilem mapke z Ra.. ra3map1 pod cpm to ja wchodzilem na arene 1 a kumple na inne. NIe wiem jak sie ustala arene pod cpm.. a moze gubienie sie po arenach to jakis byk co robie![]()
quote:
A co do kojnwertowania mapki na *.aas to zrobilem to, ale nie wiem czy te dwa pliki..powiedzmy ra3map1.bsp i ra3map1.aas mam wrzucic do baseq3/pak0.pk3 czy do katalogo baseq3/maps - mam z tego robic paka czy tylko przerzucic wystarczy. Zrobilem plik ra3map1.aas i razem z .bsp wrzucilem do katalogu baseq3/maps i jak odpalilem Ra to nie dalo rady wrzucic bota.. pisalo ze nieprawidlowa komenda addbot... kuzde..czemu mapki pod ra sie tak roznia od tych zwyklych..... albo ja lamer taki ze stad do Afganistanu i spowrotem
![]()
-------------------------
wiec zaczynamy zabawe....
Zroobilemjak mi kazales, wrzucilem co bylo i gdzie trzeba, pod Ra moge wrzucac boty, ale nie wlaza mi na zadna arene
jest do wpisania
/addbot <botname> [skil 1-4] [team] [msec delay] [altname]
wpisuje :
/addbot anarki 2 anark arena 1 anarki no i bot niby sie laczy, ale nie wlazi naplansze tylko pozostaje spektatorem..tak mi sie wydaje.. co z tym zrobic..??
-------------------------
odpalilem pod cmp ( Challenge ProMode Arena 0.99w1 (3-Mar-02)), wrzycilem mapke, ale za diabla nie moge wygrac z consoli /arena1 albo /calvotearena.. wypisuje mi ze niewlasciwa komenda.. sam juz nie wiem.... jak wrzuce bota to idzie na inna arene albo na ta co ja, ale po tym jak go ubije to nie wraca
---------------------------
------------------------------
juz moge przegladac i wchodzic na jaka chce arene, ale nie wiem dlaczego nie moge z consli dodac bota, jest nieaktywna addbot jest szara a inne normalnie sa ...
nawet jak wpisze addbot w consoli to wywala miz e niewlasciwa komenda
zaznaczam serwer ma scierzke "DQuake III Arena\quake3.exe" +set dedicated 2+ set bot_enable 1 +set fs_game cpma+exec ffa.cfg ?????
*w ffa.cfg tez jest cos o botach i jest
set bot_enable "1" moze to cos innego dpowiada za wrzucanie botow.... config ffa.cfg jest robiony OSP [b]Config Generator[/]
----------------------------------
quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
czecie primo :
addbot jakiśtambot 2
<---- pisałem to na wyczucie bo sam za bardzo sie nie orientuję w komendach promoda sproobuj sie innych zapytać jeżeli to nie zadziała
ps sorki, że odpisuję z takim opóźnieniem, ale to dlatego, że mam brata przesiadującego 48h\dobę
Pokazałbym Ci co znaczy odpowiedzieć z opóźnieniem
Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:20.