FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4828)
Jak postawić serwer???
Cześć wszystkim!!
Prosze napiszcie jak założyć własny serwer.
Napiszcie to w prosty sposób a nie tak żebym się musiał mocno domyślać o co chodzi???
Wszycy gracze Countera - jesteście najlepsi !!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki!!!!!
wiem ze na counter-strike.pl jest taki artykol jak postawic server
a na cs.fpp.pl to nie wiem bo nie zagladam
Re: odp
Jaro, zależy jaki serwer chcesz postawić... I jakie masz do tego środki.
Tu znajdziesz potrzebne odpowiedzi:
http://cpscs.counter-strike.pl/artykuly/index.php
Pozdro
Serwer najlepiej na windowsie ( bo z linuxa jestm "zima")
Komp to 700 Duron, 256 ram, riva tnt II - nie wiem co jeszcze
no i sieć to Sdi )))))
Ale mi chodzi głównie o to żeby pograć z kumplami na osiedlu -nie stawianie takiego serwera dla wszystkich.
Czy wogóle jest to możliwe ?
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
SDI to slaba stalka jak dla jakiegos serv najlepiej 2mb wtedy nie bedzie takich pingow na serv .
Twardziel mamy 20 gb . Jeżeli chodzi o te lagi to jak narazie grając na innych serwerach nie zdarzyło mi się nic podobnego.
Nie zastanawiaj sie juz tylko opisz mniej wiecej jak to wygląda z resztą se już poradzimy.
żeczywiście, mało jest serwów w Polsce .
Ps.
Emzor ja wiem ile jest serwerów w Polsce i sa one zajebiste ale moje pytanie brzmiało jak załozyć serwer. Więc myślę, że mi na nie udzielisz odpowiedzi bo jak narazie widze to nik z WAS klanowców nie potrafi tego
Emzor ja wiem ile jest serwerów w Polsce i sa one zajebiste ale moje pytanie brzmiało jak załozyć serwer. Więc myślę, że mi na nie udzielisz odpowiedzi bo jak narazie widze to nik z WAS klanowców nie potrafi tego![]()
I niestety nie udzielę Ci odpowiedzi na Twoje pytanie, gdyż poprostu tak jak Ty, nie wiem jak założyć właśnego serwa, przykro . Pozdrawiam.
Napisane oryginalnie przez del
przestancie sie zgrywac z kolesia bo potem bedzie, ze scena csa jest be i rzadzi tu "elyta" i wogole nikt nikogo nie szanuje. Trza mu bylo powiedziec jak zalozyc server
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeżeli bym posiadał jakąś wiedzę na temat zakładania serwa, bardzo chętnie bym się z nią podzielił, ale niestety takowej niestety nie posiadam, jak narazie.
Dobra to chyba nic tu po mnie.
Troche się zawidołem na tym tzw" formu" czy "faq" dla cs'a.
No nic może kiedyś ktoś zaglądnie tu i napisze jak założyć serv'a.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRACZY CS'AAAAAAAAAAA.
Piszecie tu takie głupoty, że głowa mała... Co ma wspólnego dysk twardy z wydajnością serwera (nie mówię tu o extremalnych przypadkach? Po prostu lol...
Jaro, do postawienia serwera potrzebujesz trochę lepszego łącza niż SDI, bo lagi będą ogromne powyżej dwóch osób. Na każdą trzeba liczyć trochę powyżej 5 kB/s, SDI starczy więc maks. na dwie osoby (oprócz serwera, jeżeli to lisenserver). Powiem ci tyle... daruj sobie lepiej zabawę.
Dalem mu linka , jak by go odwiedzil to by sie co nieco dowiedzial, ja wlasnie tak postawilem serwer i hyh nawet jeszcze dziala
quote:
Napisane oryginalnie przez del
powaznie?![]()
emzor, gdzie dokladnie pod lodzia mieszkasz?![]()
Mieszkam 24km na północ od Łodzi; miasteczko 30tys. mieszkańców, wystarczy?. A dokładniej, to Ozorków
. Fajnie się mieszka, hehe...
.
SERVEREK
Jak chcesz wiedziec jak postawic to napisz do mnie na maila, a ja Ci wysle instrukcje. A mozesz tez poczekac na poradnik w cs.fpp.pl. Mail me: [email protected]
Ej KOsiMazaki jakbyś czytał uważnie to co napisałem w odpowiedzi to byś wiedział, że chce na WINDOZIE postawić serv'a a nie na lInuxie ( te artukuły to są o LInuxie). Więc nie trudź sie juz więcej i nie ******** o tych linkach.
A ten serwer może być nawet na dwie osoby
Tylko chce wiedzieć jak to sie robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cali a co do ramu to chyba takie drogie nie sa wiem ze 2 miechy temu dokupowalem 64mb ram i z montarzem placilem 60 zl
teraz sie nie orientuje w cenach ;D
Cali jak wiesz jak postawić serv'a to napisz?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:19.