FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=78)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4906)

Posted by on 17-03-2002 21:15:

CZego brakuje???

Czeg brakuje DODowi, ze nigdy nie dorowna CS??? Moze klimatu? Czekam na wasze uwagi...

Posted by [SPECNAZ]esede on 17-03-2002 22:05:

Re: CZego brakuje???

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Czeg brakuje DODowi, ze nigdy nie dorowna CS??? Moze klimatu? Czekam na wasze uwagi...

wiele osob wkurza blokada bh
aha i sadze ze narazie dod jest za bardzo nie dopracowany

Posted by del on 17-03-2002 22:08:

Re: CZego brakuje???

klimatu ma imho w porownaniu od csa w nadmiarze.

dod jest za slaby graficznie. silnik nie moze oddac np. animacji czolgania sie a animacje croucha oddaje bardzo slabo. widac tez w porownaniu do innych modow, ze w ekipie doda przydaloby sie pare osob, ktore zadbaly o realizm ruchu.

brakuje mi tez wiekszej ilosci trybow gry. mapy z vipem w zgliszczach miasta, lub tez male mapki trwajace jakies 60 sec, w ktorych jedna strona sie broni a nie ma przez ten czas reinforcments. potem strony sie odwracaja i tak w kolko az do limitu punktowego lub czasowego.

aha, i pisalem to juz, brakuje mi czolgow . w koncu to jest wojna w europie/afryce pn a nie na archipelagach pacyfiku wiec wsparcie piechoty silami pancernymi powinno byc . ale to akurat nierealne marzenia

moim zdaniem pytanie jest zle sformulowane. imho dod nie tylko dorownuje csowi ale jest lepszy. brakuje mu popularnosci a to dlatego, ze jest zbyt realistyczny a loodzie tego nie lubia.

Posted by on 18-03-2002 06:29:

Brak popularnosci musi byc spowodowany jakas wada gry. Jesli DOD byl by tak grywalny jak Cs to napewno by ludzie w niego grali

Posted by del on 18-03-2002 11:34:

quote:
Brak popularnosci musi byc spowodowany jakas wada gry. Jesli DOD byl by tak grywalny jak Cs to napewno by ludzie w niego grali

napisalem juz czemu nie jest popularny. gdy pierwszy raz zagralem z kumplem w doda powiedzialem ze to zajebista gra ale nie kazdemu sie spodoba. bo tu trzeba troche cierpliwosci i rozwagi. ja dlugo szukalem realistycznej gry i w koncu znalazlem. dlatego dla mnie dod jest nie do pobicia (ale w swojej kategorii). cs mial byc realistyczny (kiedys) ale zatrzymal sie w pol drogi i odniosl sukces. to byl bardzo rozwazny krok zeby nie isc za ciosem konsekwentnie tylko podwiekszyc grywalnosc.

tak samo rtcw. realistyczny? lol. ale zajebiscie grywalny

Posted by on 18-03-2002 13:40:

Re: Re: CZego brakuje???

quote:
Napisane oryginalnie przez del
klimatu ma imho w porownaniu od csa w nadmiarze.

dod jest za slaby graficznie. silnik nie moze oddac np. animacji czolgania sie a animacje croucha oddaje bardzo slabo. (...)

slaba grafika nie wplywa imho na grywalnosc.... Porownaj np. Cs z Q3. CS wygrywa bo ma w sobie to cos, czego quake nie ma i miec nie bedzie....
quote:

brakuje mi tez wiekszej ilosci trybow gry(...)

pod tym wzgledem DOD jest bardoz monotonny....
Mapek mozna sie szybko nauczyc na pamiec, a potem to juz sie zwykle DM robi....
quote:

aha, i pisalem to juz, brakuje mi czolgow . w koncu to jest wojna w europie/afryce pn a nie na archipelagach pacyfiku wiec wsparcie piechoty silami pancernymi powinno byc . ale to akurat nierealne marzenia

Pomysl o graczach ze slabymi kompami i laczami, naprawde nieralne marzenie
quote:

moim zdaniem pytanie jest zle sformulowane(...)

Dlaczego zle???? Pzreciez DOD nie ma szans z CS, wiec czegos musi mu brakowac... Czego co sprawi, ze ludzie beda grac w niego a nie w inna gre fpp!

Posted by del on 18-03-2002 18:36:

Re: Re: Re: CZego brakuje???

quote:

slaba grafika nie wplywa imho na grywalnosc.... Porownaj np. Cs z Q3. CS wygrywa bo ma w sobie to cos, czego quake nie ma i miec nie bedzie....

nigdzie tego nie powiedzialem. pytanie brzmialo : "czego brakuje dodowi..."...imho ma slaba grafike. tyle. nic jeszcze nie wspominalem o grywalnosci

quote:

pod tym wzgledem DOD jest bardoz monotonny....
Mapek mozna sie szybko nauczyc na pamiec, a potem to juz sie zwykle DM robi....

oj niestety. a custom mapki sa z regoly slabe .

quote:

Pomysl o graczach ze slabymi kompami i laczami, naprawde nieralne marzenie

mysle...i czytam wymagania dooma3...i dalej mysle...

quote:

Dlaczego zle???? Pzreciez DOD nie ma szans z CS, wiec czegos musi mu brakowac... Czego co sprawi, ze ludzie beda grac w niego a nie w inna gre fpp!

ja juz w niego gram a nie w inna gre fpp. a czlowiekiem niewatpliwie jestem. tez watpie zeby dod dorownal csowi popularnoscia. i jak wczesniej pisalem: nie przeszkadza mi to.
ale pomimo to, iz cs jest popularniejszy to jednak uwazam, ze dod jest lepszy. i argument w stylu" xxx graczy na calym siwecie nie moze sie mylic" do mnie nie trafia. pani domu tez ma bardzo wysoki naklad a nikt nie oznajmia ja "da_best newspaper ever".

a i jeszcze suplement :
1) q3 nie ma lepszej grafiki od csa . (gfx q3 smierdzi imho)
2) cs wygrywa miedzy innymi rywalizacje z quakami lub unrealem bo jest bardzo prosty i zeby grac na srednim poziomie nie trzeba poswiecac duzo czasu)

Posted by =34= on 19-03-2002 10:18:

Je�li chodzi o mapy to DoD2.0 postawi� poprzeczk� bardzo wysoko - osobi�cie nie podj�� bym si� zrobienia mapy do DODa.

Je�li chodzi o textury to w por�wnaniu z 1.2 poczyniono du�e post�py ale ca�y czas mapy wydaj� si� zbyt pstrokate (kolory s� zbyt jaskrawe, trzebaby je troch� przydymi� albo co) - all the small things...

no i jest jeszcze co� - LAG

Na chwil� obecn� DoDowi brakuje jednej bardzo wa�nej rzeczy - dobrych serwer�w

Co do rozgrywki typu as_ to nie jestem pewien czy takie co� da si� zrobi�, jak b�d� mia� troch� czasu to zobacze spis byt�w w .fgd doda, ale nie �udzi�bym si� - raczej nie ma szans na eskortowanie Adolfa H. do jego bunkra .

Poza tym nie zapominajcie �e DoD jest robiony na podstawie TFC - jeszcze troch� nim �mierdzi ale jest o niebo lepiej ni� w poprzednich wersjach

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:27.