FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=78)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4906)
CZego brakuje???
Czeg brakuje DODowi, ze nigdy nie dorowna CS??? Moze klimatu? Czekam na wasze uwagi...
Re: CZego brakuje???
quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Czeg brakuje DODowi, ze nigdy nie dorowna CS??? Moze klimatu? Czekam na wasze uwagi...
Re: CZego brakuje???
klimatu ma imho w porownaniu od csa w nadmiarze.
dod jest za slaby graficznie. silnik nie moze oddac np. animacji czolgania sie a animacje croucha oddaje bardzo slabo. widac tez w porownaniu do innych modow, ze w ekipie doda przydaloby sie pare osob, ktore zadbaly o realizm ruchu.
brakuje mi tez wiekszej ilosci trybow gry. mapy z vipem w zgliszczach miasta, lub tez male mapki trwajace jakies 60 sec, w ktorych jedna strona sie broni a nie ma przez ten czas reinforcments. potem strony sie odwracaja i tak w kolko az do limitu punktowego lub czasowego.
aha, i pisalem to juz, brakuje mi czolgow . w koncu to jest wojna w europie/afryce pn a nie na archipelagach pacyfiku wiec wsparcie piechoty silami pancernymi powinno byc
. ale to akurat nierealne marzenia
moim zdaniem pytanie jest zle sformulowane. imho dod nie tylko dorownuje csowi ale jest lepszy. brakuje mu popularnosci a to dlatego, ze jest zbyt realistyczny a loodzie tego nie lubia.
Brak popularnosci musi byc spowodowany jakas wada gry. Jesli DOD byl by tak grywalny jak Cs to napewno by ludzie w niego grali
quote:
Brak popularnosci musi byc spowodowany jakas wada gry. Jesli DOD byl by tak grywalny jak Cs to napewno by ludzie w niego grali
Re: Re: CZego brakuje???
quote:
Napisane oryginalnie przez del
klimatu ma imho w porownaniu od csa w nadmiarze.
dod jest za slaby graficznie. silnik nie moze oddac np. animacji czolgania sie a animacje croucha oddaje bardzo slabo. (...)
quote:
brakuje mi tez wiekszej ilosci trybow gry(...)
quote:
aha, i pisalem to juz, brakuje mi czolgow. w koncu to jest wojna w europie/afryce pn a nie na archipelagach pacyfiku wiec wsparcie piechoty silami pancernymi powinno byc
. ale to akurat nierealne marzenia
quote:
moim zdaniem pytanie jest zle sformulowane(...)
Re: Re: Re: CZego brakuje???
quote:
slaba grafika nie wplywa imho na grywalnosc.... Porownaj np. Cs z Q3. CS wygrywa bo ma w sobie to cos, czego quake nie ma i miec nie bedzie....
quote:
pod tym wzgledem DOD jest bardoz monotonny....
Mapek mozna sie szybko nauczyc na pamiec, a potem to juz sie zwykle DM robi....
quote:
Pomysl o graczach ze slabymi kompami i laczami, naprawde nieralne marzenie
quote:
Dlaczego zle???? Pzreciez DOD nie ma szans z CS, wiec czegos musi mu brakowac... Czego co sprawi, ze ludzie beda grac w niego a nie w inna gre fpp!
Je�li chodzi o mapy to DoD2.0 postawi� poprzeczk� bardzo wysoko - osobi�cie nie podj�� bym si� zrobienia mapy do DODa.
Je�li chodzi o textury to w por�wnaniu z 1.2 poczyniono du�e post�py ale ca�y czas mapy wydaj� si� zbyt pstrokate (kolory s� zbyt jaskrawe, trzebaby je troch� przydymi� albo co) - all the small things...
no i jest jeszcze co� - LAG
Na chwil� obecn� DoDowi brakuje jednej bardzo wa�nej rzeczy - dobrych serwer�w
Co do rozgrywki typu as_ to nie jestem pewien czy takie co� da si� zrobi�, jak b�d� mia� troch� czasu to zobacze spis byt�w w .fgd doda, ale nie �udzi�bym si� - raczej nie ma szans na eskortowanie Adolfa H. do jego bunkra .
Poza tym nie zapominajcie �e DoD jest robiony na podstawie TFC - jeszcze troch� nim �mierdzi ale jest o niebo lepiej ni� w poprzednich wersjach
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:27.