FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=73)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5022)
Chamstwo na ircu.
Dlugo zastanawialem sie, czy poruszyc ten temat, nie jestem (niestety, a moze dobrze, patrzac na to, co sie dzieje) czlonkiem zadnego klanu, nie biore udzialu w lidze, niemniej gram w wolfa od jakiegos czasu, wiec w miare na biezaco sledze to co sie dzieje. Otoz od kilku dni, przewija sie dyskusja, dotyczaca Emila Cl klanu. Do dzisiejszego dnia, moje uczucia i zdanie wobec tego faktu, byly mniej lub bardziej, ale neutralne. Jednak dzisiaj, bylem swiadkiem rozmowy (jezeli mozna nazwac to rozmowa), jaka przeprowadzil Emil z Oferma. Przyznam sie szczerze, ze bylem zaskoczony (a moze nie powinienem, widzac jezyk jaki pojawia sie w postach Emila). Naturalnymi dla kolegi Emila slowami w dyskusji byly wyrazy na k...., ch...., zeby bylo smieszniej, kolega Emil wprost mowil Ofermie, ze zamierza przyjechac i ........, czekal tylko na adres kolegi Ofermy. Pomijajac inne inwektywy, jak i sformulowania Emila, jego zachowanie mozna okreslic tylko jednym mianem, bezczelnego, chamskiego, gowniarstwa. Niezaleznie jakie, byly powody jego zachowania, kultura obowiazuje wszystkich, niestety w przypadku kolegi Emila, siano wychodzi z butow. Nie mnie oceniac, czy jego dyskwalifikacja w lidze byla sluszna, jednak wszystkim tym, ktorzy zamierzaja bronic kolegi Emila i prosic o cofniecie kary, radze sie zastanowic. Jezeli dzisiejsze jego zachowanie bylo takie, mozna sobie wyobrazic jaki poziom on reprezentuje w innych sytuacjach. Po prostu zenada. Natomiast jego druzynie, zycze wybrania zastepcy i udowodnienia, ze sa lepsi, ale w grze, a nie w przepychankach slownych. Tak bedzie lepiej dla was jako teamu, jak i dla innych jako czlonkow sceny wolfa. Chamstwo jakie pojawia sie w codziennym zyciu, przenika i tutaj. Powiedzmy mu STOP.
P.S. Hmmm, hmmm?
1. �adnie powiedziane
2. Emil da� popis maxi dresiarstwa
3. wykaza� si� kultur� i inteligencj� buraka pastewnego
4. hmmmm (i wszystko jasne )
5. wi�cej nie powiem bo "kozacze i mnie z�by sw�dz�" cytat z Emilka
Re: Chamstwo na ircu.
No musz� powiedzie� �e twoja wypowied� wp�yn�a znacz�co na m�j pogl�d na spraw�.
Wnioskuj�c z zachowania Ofermy (kt�ry s�dziowa� nam - [KmH] ju� 2 walki naprawd� bez zastrze�e� i kt�ry wypowiedziami na boardzie reprezentuje pewien poziom) zestawionego z zachowaniami Emila (i jego takstami) sprawa wydaje si� prosta. A ja naiwnie broni�em tego go�cia. C�, najwyra�niej niekt�rzy ludzie si� nie zmieniaj�. Szkoda.
Tak wiec juz kazdy widzi co sie dzieje... Emil sam mowil ze to jest zabawa, ale chyba tego nie rozumie ze przez swoje zachowanie na GG i na irc'u spowodowal ze wszyscy zabrali swoje zabawki i sie wyniesli do innej piaskownicy, albo moze inaczej...moze nie chca Emila w swojej piaskownicy?
Ja jeszcze nie mialem okazji rozmawiac z Emilem i nie znam jego sposobu prowadzenia dyskusji, ale po logach jakie przeczytalem z GG (jego rozmowa z Chrisem) i na irc'u (rozmowa z oferma) nie mam na to najmniejszej ochoty...
Tak wiec juz kazdy widzi co sie dzieje... Emil sam mowil ze to jest zabawa, ale chyba tego nie rozumie ze przez swoje zachowanie na GG i na irc'u spowodowal ze wszyscy zabrali swoje zabawki i sie wyniesli do innej piaskownicy, albo moze inaczej...moze nie chca Emila w swojej piaskownicy?
Ja jeszcze nie mialem okazji rozmawiac z Emilem i nie znam jego sposobu prowadzenia dyskusji, ale po logach jakie przeczytalem z GG (jego rozmowa z Chrisem) i na irc'u (rozmowa z oferma) nie mam na to najmniejszej ochoty...
nie zupelnie tak
quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Tylko jedna kwestia czy to �adnie tak ze strony ofermy �e wszystkim pokazuje swoj� prywatn� rozmow� z Emilem. No ale co tam mo�e to tylko ja jestem jaki� inny �e mnie to razi.
Emil nie pierwszy raz dal taki popis. Na drugi dzien tez troche nawrzucal ... Coz logi sa
by�em mi�osierny i jak kwapi gada� z emilem na gg to poprosi�em aby napisa� �e chris �le post�pi� podaj�c tekst poniewarz by�a to rozmowa pomi�dzy nimi 2 ale jak tak poczyta�em sobie dalej to ku.... emil dresie sam daj mi sw�j adres a chetnie ja do ciebie przyjad� zamiast ofermy i wtedy nie powiesz �e "ju� by� le�a�"
tylko gwarantuje ci �e b�dziesz le�a�.
nienawidz� chamstwa a ty niestety do tego si� zaliczasz
pozdrawiem emileszczyku
ekipa SPANZA , COMBO , TOADIE gotowa do wyjazdu delta bravo foxtrot over... wezmiemy markery (pukawki paintballowe -info dla laikow
) i zrobimy sobie wolf live
chamstwo bylo, jest i bedzie. nie widze sensu, zeby dyskutowac ne ten temat trzeba poprostu z tym walczyc, a jedyna walka z chamstwem jest ban. skoro taki osobnik wchodzi na IRC'a czy tez na serwer i zaczyna wyzywac innych to oznacza, ze nie pasuje do tego towarzystwa i koniecznie chce zostac z niego wyeliminowany za pomoca bana przeciez nikt nikogo nie zmusza do wchodzenia na serwer czy tez kanal na IRC'u, to jest wolny kraj i skoro nie lubi ludzi grajacych np. na ByRy (bo na to wyglada) to niech idzie sobie gdzie indziej pograc, moze tam znajdzie kogos na swoim poziomie i bedzie mogl z nim porozmawiac
Napisane oryginalnie przez Xaoo
chamstwo bylo, jest i bedzie. nie widze sensu, zeby dyskutowac ne ten temat trzeba poprostu z tym walczyc, a jedyna walka z chamstwem jest ban. skoro taki osobnik wchodzi na IRC'a czy tez na serwer i zaczyna wyzywac innych to oznacza, ze nie pasuje do tego towarzystwa i koniecznie chce zostac z niego wyeliminowany za pomoca bana ;] przeciez nikt nikogo nie zmusza do wchodzenia na serwer czy tez kanal na IRC'u, to jest wolny kraj i skoro nie lubi ludzi grajacych np. na ByRy (bo na to wyglada) to niech idzie sobie gdzie indziej pograc, moze tam znajdzie kogos na swoim poziomie i bedzie mogl z nim porozmawiac :D
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:28.