FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5104)

Posted by c35 on 24-03-2002 21:30:

Unhappy problemow coraz wiecej :(

oczywiscie chodzi o problem techniczny....
zainstalowalem dzis sterowniki, do rivy TNT 2
stare mi dobrze dzialaly, ale nie mialy opcji we wlasciwosciach ekranu do podjasniania (color correction) potrzebne mi to jest, bo mam zajebiscie ciemno w grze tak wiec wszystko pieknie cacy, zainstalowalem, reset kompa... wyszedlem sobie z domu.. wracam i zadowolony, ze komp wolny siadam i odpalam cs'a ..
i nigdy niezgadniecie co sie stalo... po kliknieciu nastapil utomatyczny reset kompa.. nie wiem co jest... bylo tak za kazdym razem, jak klikalem w ikone (.exe) jakiejkolwiek gry... probowalem na kilku gierach i to samo .. za kazdym razem reset..
odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..

i moje pytanie jest takie ... czy mieliscie podobny problem i czy mozecie mi pomoc w tym.. moze tu chodzi o skonfigurowanie karty graficznej... albo najlepiej dajcie jakiegos linka do sprawdzonych sterownikow (nie detonatorow !) do rivy TNT2 M64 pod win XP

Posted by Cali on 24-03-2002 21:33:

format c: i jeszcze jedno takie tematy kieruje sie do dzialu hardware/software

Posted by c35 on 24-03-2002 21:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
format c: i jeszcze jedno takie tematy kieruje sie do dzialu hardware/software

format c: robilem 2 czy 3 dni temu ..
i sorki.. nei wiedzalem ze ten temat mam tam skierowac...

Posted by [FPP]KaLoH on 24-03-2002 23:38:

Wywal Windows XP moze pomoze cos

Posted by DaTa! on 25-03-2002 10:44:

Talking :P

ta

Posted by Eustachy on 25-03-2002 15:47:

Re: problemow coraz wiecej :(

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35

..odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..

wez sobie czlowieku ustaw w konsoli gamme i brightnes na wieksz� wartosc i nie bedziesz mial ciemno... po cholere sie ze sterownikami piepszyc...

Posted by Squall on 25-03-2002 18:26:

Re: Re: problemow coraz wiecej :(

Mo�liwe, �e zainstalowa�e� detonatory pod 9x/ME i nie dzia�aj� poprawnie z XP. Najnowszych mo�esz poszuka� pod tymi adresami:

Tylko do Rivy TNT podobno jakie� starsze s� bardziej wydajne. Acha, mo�esz popr�bowa� z wersjami do 2000.

Posted by AMDom� on 25-03-2002 18:35:

Re: problemow coraz wiecej :(

quote:
oczywiscie chodzi o problem techniczny....
zainstalowalem dzis sterowniki, do rivy TNT 2
stare mi dobrze dzialaly, ale nie mialy opcji we wlasciwosciach ekranu do podjasniania (color correction) potrzebne mi to jest, bo mam zajebiscie ciemno w grze tak wiec wszystko pieknie cacy, zainstalowalem, reset kompa... wyszedlem sobie z domu.. wracam i zadowolony, ze komp wolny siadam i odpalam cs'a ..
i nigdy niezgadniecie co sie stalo... po kliknieciu nastapil utomatyczny reset kompa.. nie wiem co jest... bylo tak za kazdym razem, jak klikalem w ikone (.exe) jakiejkolwiek gry... probowalem na kilku gierach i to samo .. za kazdym razem reset..
odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..

i moje pytanie jest takie ... czy mieliscie podobny problem i czy mozecie mi pomoc w tym.. moze tu chodzi o skonfigurowanie karty graficznej... albo najlepiej dajcie jakiegos linka do sprawdzonych sterownikow (nie detonatorow !) do rivy TNT2 M64 pod win XP

apropo resetow podczas gry to grlaem sobie dzis w warcrafta 3 z kumplem 1v1 a tu nagle restart doszedlem do wniosku ze to prze zto ze 30 min wczesniej odlaczalem dysk i byl zle podlaczony ..
btw jezeli masz karte nvidii to nie sciagaj najnowszych detoanatorow sa po****** ...

Posted by Squall on 25-03-2002 19:18:

Ja mam kart� NVidii i na najnowszych dentkach wszystko chodzi �wietnie i system jest bardzo wydajny... Masz jakie� konkretne zastrze�enia czy tylko tak sobie powiedzia�e�?

Posted by AMDom� on 25-03-2002 19:55:

tak ma mi ja nei mowie ot tak sobie

w W3 menu na nowych detonatorach jest cale czarne .w cs'ie z 99 fps spadlo mi na 35 . moze ci film nagrac niedowiarku ?
poczytaj troche stronki o benchmarku napisane jest ze nowe detonatory maja bledy . (Mantis tnx za info)

Posted by Squall on 25-03-2002 20:35:

No dobra, tych jeszcze nie testowa�em. Ale nie s�dz�, �eby wsz�dzie wyst�powa�y takie problemy (typu w CS fps spad�o z 99 do 30), inaczej by ich nie wydali.

Posted by c35 on 25-03-2002 20:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy

wez sobie czlowieku ustaw w konsoli gamme i brightnes na wieksz� wartosc i nie bedziesz mial ciemno... po cholere sie ze sterownikami piepszyc...

ehh.. czlowieku.. co Ty myslisz ze ja idiota jestem czy jak ??
przeciez pierwsze co zrobilem, to szukalem komend do podjasniania..
bez potrzeby topica bym nie zakladal

Posted by c35 on 25-03-2002 20:41:

Re: Re: Re: problemow coraz wiecej :(

quote:

ehh.. czlowieku.. co Ty myslisz ze ja idiota jestem czy jak ??
przeciez pierwsze co zrobilem, to szukalem komend do podjasniania..
bez potrzeby topica bym nie zakladal

Posted by c35 on 25-03-2002 20:45:

qfa czemu nie moge wywalic swojego post'a ..
(jezeli jakis moderator to widzi, to prosze o usuniecie tego wyzej post'a)

Posted by c35 on 25-03-2002 20:46:

Re: Re: Re: problemow coraz wiecej :(

quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Mo�liwe, �e zainstalowa�e� detonatory pod 9x/ME i nie dzia�aj� poprawnie z XP.

to sa napewno pod XP/2000.. sciagalem z oficjalnej strony nvidii

Posted by AMDom� on 26-03-2002 10:31:

nvidii nowe smierdza syfem ...
pisalem wczesniej jakie sa z nimi problemy. Najlepszye ponoc detonatory o numerku 27.11

w tle : Cypress Hill ~ Lowrider

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:12.