FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5104)
problemow coraz wiecej :(
oczywiscie chodzi o problem techniczny....
zainstalowalem dzis sterowniki, do rivy TNT 2
stare mi dobrze dzialaly, ale nie mialy opcji we wlasciwosciach ekranu do podjasniania (color correction) potrzebne mi to jest, bo mam zajebiscie ciemno w grze tak wiec wszystko pieknie cacy, zainstalowalem, reset kompa... wyszedlem sobie z domu.. wracam i zadowolony, ze komp wolny siadam i odpalam cs'a ..
i nigdy niezgadniecie co sie stalo... po kliknieciu nastapil utomatyczny reset kompa.. nie wiem co jest... bylo tak za kazdym razem, jak klikalem w ikone (.exe) jakiejkolwiek gry... probowalem na kilku gierach i to samo .. za kazdym razem reset..
odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..
i moje pytanie jest takie ... czy mieliscie podobny problem i czy mozecie mi pomoc w tym.. moze tu chodzi o skonfigurowanie karty graficznej... albo najlepiej dajcie jakiegos linka do sprawdzonych sterownikow (nie detonatorow !) do rivy TNT2 M64 pod win XP
format c: i jeszcze jedno takie tematy kieruje sie do dzialu hardware/software
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
format c: i jeszcze jedno takie tematy kieruje sie do dzialu hardware/software
Wywal Windows XP moze pomoze cos
ta
..odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..
Re: problemow coraz wiecej :(
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35
oczywiscie chodzi o problem techniczny....
zainstalowalem dzis sterowniki, do rivy TNT 2
stare mi dobrze dzialaly, ale nie mialy opcji we wlasciwosciach ekranu do podjasniania (color correction) potrzebne mi to jest, bo mam zajebiscie ciemno w grzetak wiec wszystko pieknie cacy, zainstalowalem, reset kompa... wyszedlem sobie z domu.. wracam i zadowolony, ze komp wolny siadam i odpalam cs'a ..
i nigdy niezgadniecie co sie stalo... po kliknieciu nastapil utomatyczny reset kompa..nie wiem co jest... bylo tak za kazdym razem, jak klikalem w ikone (.exe) jakiejkolwiek gry... probowalem na kilku gierach i to samo .. za kazdym razem reset..
odinstalowalem i wszystko gra, ale mam ciemno w grze..
i moje pytanie jest takie ... czy mieliscie podobny problem i czy mozecie mi pomoc w tym.. moze tu chodzi o skonfigurowanie karty graficznej... albo najlepiej dajcie jakiegos linka do sprawdzonych sterownikow (nie detonatorow !) do rivy TNT2 M64 pod win XP
Re: Re: problemow coraz wiecej :(
Ja mam kart� NVidii i na najnowszych dentkach wszystko chodzi �wietnie i system jest bardzo wydajny... Masz jakie� konkretne zastrze�enia czy tylko tak sobie powiedzia�e�?
tak ma mi ja nei mowie ot tak sobie
w W3 menu na nowych detonatorach jest cale czarne .w cs'ie z 99 fps spadlo mi na 35 . moze ci film nagrac niedowiarku ?
poczytaj troche stronki o benchmarku napisane jest ze nowe detonatory maja bledy . (Mantis tnx za info)
No dobra, tych jeszcze nie testowa�em. Ale nie s�dz�, �eby wsz�dzie wyst�powa�y takie problemy (typu w CS fps spad�o z 99 do 30), inaczej by ich nie wydali.
Re: Re: problemow coraz wiecej :(
quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
wez sobie czlowieku ustaw w konsoli gamme i brightnes na wieksz� wartosc i nie bedziesz mial ciemno... po cholere sie ze sterownikami piepszyc...
Re: Re: Re: problemow coraz wiecej :(
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35
ehh.. czlowieku.. co Ty myslisz ze ja idiota jestem czy jak ??
przeciez pierwsze co zrobilem, to szukalem komend do podjasniania..
bez potrzeby topica bym nie zakladal
qfa czemu nie moge wywalic swojego post'a ..
(jezeli jakis moderator to widzi, to prosze o usuniecie tego wyzej post'a)
Re: Re: Re: problemow coraz wiecej :(
quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Mo�liwe, �e zainstalowa�e� detonatory pod 9x/ME i nie dzia�aj� poprawnie z XP.
nvidii nowe smierdza syfem ...
pisalem wczesniej jakie sa z nimi problemy. Najlepszye ponoc detonatory o numerku 27.11
w tle : Cypress Hill ~ Lowrider
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:12.