FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5115)
Oscary 2002
I co myslicie?
Dla mnie to wielka porazka "The Lord Of The Rings" i wielki sukces "Beautiful Mind"
Napisane oryginalnie przez XerXess
I co myslicie?
Dla mnie to wielka porazka "The Lord Of The Rings" i wielki sukces "Beautiful Mind"
Masz racje. Ale "Amelia" te� dosta�a. A to zajebisty film.
I si� ciesze �e Denzel dosta�.
quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali
a w�a�nie ile dosta�e oscar�w LOTR a cz jaki� polak dosta� oskarka ?![]()
------po-edycji------
troche sie spoznilem
ale za to podam jeszcze kategorie:
zdjecia, efekty specjalne, muzyka oryginalna oraz charakteryzacja
Wladca Pierscieni jest poprostu filmem przygodowym, fantasy, pieknym "rozrywkowym" filmem i niemial on szans dostac oskara jako film roku - zawsze wygrywaly filmy bardziej kulturalne, dramaty, filmy z glebokimi tresciami...
Wladca Pierscieni jest poprostu filmem przygodowym, fantasy, pieknym "rozrywkowym" filmem i niemial on szans dostac oskara jako film roku - zawsze wygrywaly filmy bardziej kulturalne, dramaty, filmy z glebokimi tresciami...
Ten film powinien byl zgarnac wszystko a tu takie cos ...
Dlatego nie ogladam nigdy rozdan .. to jeden wielki shit
Napisane oryginalnie przez bizonek
....o matematyku kt�ry by� antysemit� i mia� sko�onno�ci homoseksualne.
Nalezy sie cieszyc ze harry plotek nie dostal oskara (Mam nadzieje - nie ogladalem oskarow ?)
quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
LOl ... zaden z filmow ktory wygral wiecej napewno do piet nie dorasta LOTROWI ...
Ten film powinien byl zgarnac wszystko a tu takie cos ...
Dlatego nie ogladam nigdy rozdan .. to jeden wielki shit![]()
Zauwazcie, ze gdyby taki "tytanic" nie zawieral by watka milosnego - gdyby rezyser zrealizowal tylko sama katastrofe nawet nie wiadomo jak realistycznie oddana, mysle ze okazal by sie taka sama klapa oskarowa jak nasz ukochany lotr
Ale uwazam, ze to dobrze swiadczy ze dostal malo oskarow bo chyba bym sie powiesil gdyby peter jackson rozwinal watek milosny do takiego stopnia jak w "tytanicu". Wtedy moze i otrzymal by te 13 statuetek ale dla mnie to by byl kolejny nudny film jak "tytanic" - obejrzalbym ale nie pozato :/
Ps. O klasie filmu nie swiadczy liczba statuetek dawanych przez jakis kretynow z hollywood tylko ilosc widzow, ktorzy zaplacili zeby go obejrzec a w tym lotr nie ma sie czego wstydzic.
Ps2. W miejsce "tytanica" mozecie umiescic "perl harbour" (pewnie walnalem sie z tytulem ) ale wiadomo o co chodzi - 3/4 filmu spimy aby pozniej obejrzec pol godzinki tego po co poszlismy do kina (no moze meska czesc widowni
)
Tak czy inaczej LOTR zwyciezyl - przeciez pokazali dopiero 1/3 produkcji a juz 4 oscary - szykuje sie co najmniej 12 statuetek dla calej trylogii
DEiMOss
Ka�dy �adnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja te� je wymieni�, co tak b�d� g�upio sta� to: pieni�dze, forsa i oczywi�cie szmal.
bluznisz, oj bluznisz...
i nie porownoj tych dwoch filmow
tutaj zawarlem swoje subiektywne zdanie, ktorego nie zmienie i nie mam zamiaru bronic bo uwazam te slowa za jedyne i sluszne... maniacy LOTR proszeni sa o oddalenie_sie_w_niewiadomym_kierunku jesli maja zamiar polemizowac
imho lotr jest na fali, taka superprodukcja, 75% reklamy, 25% tresci (nie lepiej ksiaze przeczytac?), troche niezasluzenie, ale coz...
no a a piekny umysl jest filmem glebszym, ciekawszym i o lepszym przekazie, nie wspomne juz o ciekawej tematyce... niestety o gustach sie nie dyskutuje... o innych nic nie powiem bo nie ogladalem
a tak wogole to po co ta dyskusja, co kogo obchodzi ile smiesznych zlotych statuetek dostal jakis film, skoro to nie jest wola ogolu tylko jakichs zasuszonych staruchow w garniturkach (czytaj: jury)
ale imo bardzo dobrze ze lotr dostal "tylko" 4 statuetki i to nie te najwazniejsze.... nie wiem tez co sadzic a hally berry - nie widzialem monsters ball, ale poprzedznie jej dziela mnie nie zachwycaja... natomiast niezmiernie szczesliwy jestem z oscara dla jennifer connely - nalezalo sie kobiecie (przy okazji polecam requiem for a dream)... a co do polakow - ja sie jakos nie ludzilem
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
tutaj zawarlem swoje subiektywne zdanie, ktorego nie zmienie i nie mam zamiaru bronic bo uwazam te slowa za jedyne i sluszne... maniacy LOTR proszeni sa o oddalenie_sie_w_niewiadomym_kierunku jesli maja zamiar polemizowac
imho lotr jest na fali, taka superprodukcja, 75% reklamy, 25% tresci (nie lepiej ksiaze przeczytac?), troche niezasluzenie, ale coz...
no a a piekny umysl jest filmem glebszym, ciekawszym i o lepszym przekazie, nie wspomne juz o ciekawej tematyce... niestety o gustach sie nie dyskutuje... o innych nic nie powiem bo nie ogladalem
a tak wogole to po co ta dyskusja, co kogo obchodzi ile smiesznych zlotych statuetek dostal jakis film, skoro to nie jest wola ogolu tylko jakichs zasuszonych staruchow w garniturkach (czytaj: jury)![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
napewno sa lepsze filmy niz lotr...
a kolejne czesci napewno imho nie wygraja "najlepszego filmu"
quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
quote:
Napisane oryginalnie przez H:Rotgar
Dobrze �e to napisales bo inaczej by
![]()
Widz� insmac, �e� dzisiaj w bardzo bojowym nastroju. Co post - to agresja
Ja znam jeden film fantasy lepszy ni� �OTR. Conan.
quote:
Napisane oryginalnie przez H:Rotgar
2. Albo mam zr�bane co�, albo...sk�d ty wiesz, ze mam ksywe insmac?? (Tak� mam wpisana...ja widze, ze h:rotgar...)
Wielki Brat patrzy...
Prosi�e� kiedy� o zmian�?
No wi�c nie wys�uchano Ci�...
Ale niekt�rzy zapami�tali.
Conan ? LOL
quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Conan ? LOL
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:13.