FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5186)
Problem z OSP
Mam następujący problem!
Mam PR 1.31 i OSP 1.1 i podczas kreowania jakiejkolwiek mapy następuje zwis kompa, albo mapa się kreuje i po 15 sek ma nastąpić automatyczny restart a tu znów zwis. Próbowałem przeinstalować quake, windowsa, ściągłem wersje OSP zip i exe i za każdym razem jest to samo. Może trzeba odpowiednio skonfigurować OSP, jeżeli tak to prosze o kilka wskazówek. Mam kilka kompów o następującej konf. Duron 650, 128RAM, GF2MX Win ME, i na wszyskich kompach jest to samo. Pomóżcie.
Zobacz czy to samo dzieje sie na czystym vq3, promodzie lub cos,
chociarz wydaje mi sie ze to jest problem sprzetowy, jesli poprostu zawiesza ci sie komp
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
tyle ze wtedy w innych grach tez sie kaszani... a kolega tutaj tylko o q3 pisze...
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
A wiec tak.
Przyznam się, że mam kafejke internetową i grają u mnie w różne gry i mody do Quake (w czystego Quake też) i nie mam z nimi najmiejszych problemów, a OSP nie działa mi na żadnym z moich kompów. Więc chyba nie będzie to wina sprzętu (mam też parę innych kompów niż te opisane powyżej). Stery do nVidii mam 23.11 i spróbuje je zmienić, może coś pomoże.
Jak przyjdzie wam coś jeszcze do głowy to będe wdzięczny za wasze wskazówki. Narazie dzięki....
Wypróbowałem sterowniki 21.83 i 28.32. Nic mi to nie dało - dalej ten sam efekt.
Aha wymiana systemu na kilkunastu kompach w kafejce odpada...
Proszę o inne pomysły!!!! Błagam!!!
quote:
Napisane oryginalnie przez 7173N
Wypróbowałem sterowniki 21.83 i 28.32. Nic mi to nie dało - dalej ten sam efekt.
Aha wymiana systemu na kilkunastu kompach w kafejce odpada...
Proszę o inne pomysły!!!! Błagam!!!
Hehe Ktos kiedys powiedzial, ze najtrudniejsze problemy maja najprostsze rozwiazania
To jest walczyk ,
warszafski walczyk....
quote:
Napisane oryginalnie przez emi
.
Napisane oryginalnie przez Turek
KOLEJNY NABIJACZ!!!!
Nie wiem czy to zjawisko jest pokrewne moim obserwacjom ale zawuważyłem pewna dziwną właściwość. Wieszanie się OSPY uzależnione jest od ilości stuff'u umieszczonego w katalogu X:/QUAKE III ARENA/BASEQ. A tak konkretnie to miałem w tym katalogu dożo pościąganych map, modeli, botów itd itd. Po zainstalowaniu nowej OSPY komp zaczął się wieszać co doprowadzało mnie momentami do kur... szału. Na reinstalację windozy nie poszedłem ale za to reinstalowałem qwaka. Nic nie pomogło. Wieszanie następowało w momencie loadowania mapy lub w trakcie gry. Dopiero po wypieprzeniu wszystkich plików pk3 (poza oczywiście tymi dedykowanymi dla PR1.31) problem zniknął.
Nie wiem jak to tłumaczyć ale takie zjawisko po prostu miało miejsce. Miało bo teraz to juz pykam sobie całkiem przyjemnie
Re: Wieszanie się OSP'Y
quote:
Napisane oryginalnie przez chivas
Nie wiem czy to zjawisko jest pokrewne moim obserwacjom ale zawuważyłem pewna dziwną właściwość. Wieszanie się OSPY uzależnione jest od ilości stuff'u umieszczonego w katalogu X:/QUAKE III ARENA/BASEQ ...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:16.