FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5186)

Posted by 7173N on 28-03-2002 11:37:

Angry Problem z OSP

Mam następujący problem!
Mam PR 1.31 i OSP 1.1 i podczas kreowania jakiejkolwiek mapy następuje zwis kompa, albo mapa się kreuje i po 15 sek ma nastąpić automatyczny restart a tu znów zwis. Próbowałem przeinstalować quake, windowsa, ściągłem wersje OSP zip i exe i za każdym razem jest to samo. Może trzeba odpowiednio skonfigurować OSP, jeżeli tak to prosze o kilka wskazówek. Mam kilka kompów o następującej konf. Duron 650, 128RAM, GF2MX Win ME, i na wszyskich kompach jest to samo. Pomóżcie.

Posted by gazi on 28-03-2002 12:06:

Zobacz czy to samo dzieje sie na czystym vq3, promodzie lub cos,
chociarz wydaje mi sie ze to jest problem sprzetowy, jesli poprostu zawiesza ci sie komp

Posted by [FPP]xen0m on 28-03-2002 13:45:

musi byc spreztowy... tzn jeszcze proponowal bym zmiane winow na 98 np.

Posted by Lucas on 28-03-2002 14:16:

Ja bym stawial na karte graficzna.... Jak mialem zle stery to wieszala koma jak bylo cos skomplikowanego wyswietlic....

Posted by pietros on 29-03-2002 00:02:

proste ze to wina sterow mialem identyczny problem

Posted by [FPP]xen0m on 29-03-2002 02:01:

tyle ze wtedy w innych grach tez sie kaszani... a kolega tutaj tylko o q3 pisze... chociaz bardzo mozliwe ze karta

Posted by killertowa on 29-03-2002 08:10:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
tyle ze wtedy w innych grach tez sie kaszani... a kolega tutaj tylko o q3 pisze...

Pewnie w nic innego nie gra Ja też w nic innego nie gram

P.S. Gazi - niezły podpisik przy avatarku

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Posted by 7173N on 29-03-2002 15:28:

Angry

A wiec tak.
Przyznam się, że mam kafejke internetową i grają u mnie w różne gry i mody do Quake (w czystego Quake też) i nie mam z nimi najmiejszych problemów, a OSP nie działa mi na żadnym z moich kompów. Więc chyba nie będzie to wina sprzętu (mam też parę innych kompów niż te opisane powyżej). Stery do nVidii mam 23.11 i spróbuje je zmienić, może coś pomoże.
Jak przyjdzie wam coś jeszcze do głowy to będe wdzięczny za wasze wskazówki. Narazie dzięki....

Posted by 7173N on 29-03-2002 17:08:

Angry

Wypróbowałem sterowniki 21.83 i 28.32. Nic mi to nie dało - dalej ten sam efekt.
Aha wymiana systemu na kilkunastu kompach w kafejce odpada...
Proszę o inne pomysły!!!! Błagam!!!

Posted by Lucas on 29-03-2002 21:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez 7173N
Wypróbowałem sterowniki 21.83 i 28.32. Nic mi to nie dało - dalej ten sam efekt.
Aha wymiana systemu na kilkunastu kompach w kafejce odpada...
Proszę o inne pomysły!!!! Błagam!!!

Wymien na 3 kompach i zobacz czy pomoze....

Posted by [FPP]xen0m on 30-03-2002 17:33:

zrob na jednym kompie format i reinstal wszsytkeigo... zobacz czy pomoze

Posted by pietros on 30-03-2002 17:52:

albo masz kompy zainfekowane jakims milym robaczkiem ktory np. zajmuje 80% pamieci co spowalnia totalnie wszystko. mam nadzieje ze wiesz jak cos takiego sprawdzic

Posted by 7173N on 04-04-2002 13:10:

Talking

Rozwiązanie problemu okazało się banalne! Nie była to wina sterowników, karty graf., robali itp. Wystarczyło wyłączyć "pure server". I wszystko zaczeło pięknie działać.

Posted by SweepeR on 04-04-2002 14:52:

Hehe Ktos kiedys powiedzial, ze najtrudniejsze problemy maja najprostsze rozwiazania

Posted by pietros on 04-04-2002 23:27:

najbardziej pocieszajace jest to ze znalazl sie ktos kto chcial ci pomoc- to aluzja do niektorych mistrzow

Posted by emi on 20-04-2002 18:36:

.

Posted by montana on 20-04-2002 20:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez emi
.

wymowne...

Posted by Turek on 23-04-2002 12:44:

KOLEJNY NABIJACZ!!!!

Posted by montana on 23-04-2002 14:56:

quote:
Napisane oryginalnie przez Turek
KOLEJNY NABIJACZ!!!!

8===o O:

Posted by chivas on 24-04-2002 12:55:

Exclamation Wieszanie się OSP'Y

Nie wiem czy to zjawisko jest pokrewne moim obserwacjom ale zawuważyłem pewna dziwną właściwość. Wieszanie się OSPY uzależnione jest od ilości stuff'u umieszczonego w katalogu X:/QUAKE III ARENA/BASEQ. A tak konkretnie to miałem w tym katalogu dożo pościąganych map, modeli, botów itd itd. Po zainstalowaniu nowej OSPY komp zaczął się wieszać co doprowadzało mnie momentami do kur... szału. Na reinstalację windozy nie poszedłem ale za to reinstalowałem qwaka. Nic nie pomogło. Wieszanie następowało w momencie loadowania mapy lub w trakcie gry. Dopiero po wypieprzeniu wszystkich plików pk3 (poza oczywiście tymi dedykowanymi dla PR1.31) problem zniknął.
Nie wiem jak to tłumaczyć ale takie zjawisko po prostu miało miejsce. Miało bo teraz to juz pykam sobie całkiem przyjemnie

Posted by chimera on 24-04-2002 16:16:

Re: Wieszanie się OSP'Y

quote:
Napisane oryginalnie przez chivas
Nie wiem czy to zjawisko jest pokrewne moim obserwacjom ale zawuważyłem pewna dziwną właściwość. Wieszanie się OSPY uzależnione jest od ilości stuff'u umieszczonego w katalogu X:/QUAKE III ARENA/BASEQ ...

W q3 *.pk3 to zwykle zipki - nie mozesz wszsytkich dodatkowych map wrzucic do jednego paka i po sprawie ?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:22.