FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5431)
Jak Was tepsa traktuje ?
Bluzgi na tepse, na jej prezesów, na ich dzieci i wnuki ...
Od paru dni (chyba od trzech) horror na maxa.Sieć snuje, transfery pod np.getrightem spadły mi z ok.40 kbps do ... 4-7 :(((
To jeszcze nic, ale przedtem pingi do polskich serwów miałem wszystkie poniżej 100, w złe dni ok. 150.Teraz (a jest sob.06.04.02 godz.18.04 ) coolnet -oczywiście full- ma 80,upc 105,cyberkill CYK-owy 167, reszta 9999. To nie jest błąd- 9999.
Myśle że mi tpsa tłumik założyła.Czy ktoś z N.Huty ( z Krakowa)
ma podobnie ?
Re: Jak Was tepsa traktuje ?
quote:
Napisane oryginalnie przez panNA
Od paru dni (chyba od trzech) horror na maxa.Sieć snuje, transfery pod np.getrightem spadły mi z ok.40 kbps do ... 4-7((
To jeszcze nic, ale przedtem pingi do polskich serwów miałem wszystkie poniżej 100, w złe dni ok. 150.Teraz (a jest sob.06.04.02 godz.18.04 ) coolnet -oczywiście full- ma 80,upc 105,cyberkill CYK-owy 167, reszta 9999. To nie jest błąd- 9999.
ma podobnie ?
Cztery, a czasem sześć serwerów na raz pada?
Obyś miał rację, ale nie wydaje mi się. A poza wszystkim innym, transfery mówia same za się, przeglądanie www mam jak z modemu, no rzeźnia.
Pewny jestem że tepsa macza w tym paluchy, jakieś dwa tygodnie temu była mała aferka, założyli w Hucie i w Podgórzu, gazety troche o tym popisały i co? I nic, sqrwiałe demony robią co chcą ...
Re: Jak Was tepsa traktuje ?
quote:
Od paru dni (chyba od trzech) horror na maxa.Sieć snuje, transfery pod np.getrightem spadły mi z ok.40 kbps do ... 4-7((
ma podobnie ?
>-------===-------<
Re: Re: Jak Was ...
quote:
Napisane oryginalnie przez OpTiCaL
panNA ja też kiedyś mialem problemy z tpsa ze w ogule net nie działał nie tylko umnie ale u jaggeda też a on jest w innej sieci
tpsa jest sux i mam już powoli jej dość .
wszystko przez to że w polsce niema równych sobie konkurentów
bo żeby miała to robiła by wszystko żeby mieć dobrą renome
niema konkurencji żadnego zagrożeniia i se jajca odwala
quote:
Cztery, a czasem sześć serwerów na raz pada?
Obyś miał rację, ale nie wydaje mi się. A poza wszystkim innym, transfery mówia same za się, przeglądanie www mam jak z modemu, no rzeźnia.
Pewny jestem że tepsa macza w tym paluchy, jakieś dwa tygodnie temu była mała aferka, założyli w Hucie i w Podgórzu, gazety troche o tym popisały i co? I nic, sqrwiałe demony robią co chcą ...
To skąd masz łącze?Jeśli to nie tajemnica, i nie zostanie to potraktowane jako [krypto]reklama, to napisz dwa zdania kto ci i-neta dostarcza, jak i za ile;)
PS.Jeśli ta sytuacja (już nie mówie o servach UT ale ogólnie o parametrach sieci) jest tylko wynikiem jakiegoś weekendowego szczytu to ... to niech już będzie poniedziałek.
PS2.Jedyna zaleta tej sytuacji jest taka, że wreszcie mam czas mapki poogladać :))) Golgothę znacie? Finalną?Dla mnie OK, po trochę wszystkiego, nie jest za mała i z fps-ami nie najgorzej.No ale ile można z botami, nawet taki njuba jak ja jest od nich lepszy.
quote:
To skąd masz łącze?Jeśli to nie tajemnica, i nie zostanie to potraktowane jako [krypto]reklama, to napisz dwa zdania kto ci i-neta dostarcza, jak i za ile
PS.Jeśli ta sytuacja (już nie mówie o servach UT ale ogólnie o parametrach sieci) jest tylko wynikiem jakiegoś weekendowego szczytu to ... to niech już będzie poniedziałek.
PS2.Jedyna zaleta tej sytuacji jest taka, że wreszcie mam czas mapki poogladać)) Golgothę znacie? Finalną?Dla mnie OK, po trochę wszystkiego, nie jest za mała i z fps-ami nie najgorzej.No ale ile można z botami, nawet taki njuba jak ja jest od nich lepszy.
Leżę i kwiczę i nie dycham ...
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
Ja mam łącze załatwione od mojego ojca z pracy tzn z TELER'a, lącze 2mb, jest tam prezesem no i dzięki temu mam takie łącze, chociaż mieszkam 10 km od miasta, a nawet w mieście nikt nie ma tak silnego łącza ... ahh te znajomości ... :P
Re: Leżę i kwiczę i nie dycham ...
quote:
Leżę i kwiczę i nie dycham ... i w sumie na tym mógłbym posta zakończyć. 2 MB mówisz ? No to faktycznie jesteś do pewnego stopnia miarodajny, jako źródło informacji o stanie serwerów UT.Ja się dzielę 460 kbpsami z 10-14 innych userów, tyle dobrze że oni nie grają, ale za to jakieś smurfne hity ciągną przez KaZaa lubo inne Gnutella ... Taaa, 2 MB ... 2 MB ... 2 MB ... to mi się może przyśnić))
PS.Ludu miasta Krakowa, co z wami, komunikat o stanie sieci plisss![]()
Jeden po drugim, oups ...
No to pograłem sobie ... 10 minut po raz pierwszy od dwóch dni.
Na Snajperze. Zaraz potem "connection interrupted".
A nawet nieźle mi szło, mimo pewnej ilości rumu z colą ...
Zdanie moje co do tpsa podtrzymuję, oto aktualny stan sieci UT dla Polski Południowej.
ps. Blood, a ta firma to zasobna jest? Kawałeczka sieci w Galicji by sponsoringiem nie objęła ?Kawałeczka ......
hehe
a ja sobie teraz z duki3m gralem w q3 i mielismy pingi idealne [koło 50]. jak by takie pingi byly caly cas...
heh rzeczycwiscie szlag moze czleka trafic z tym netem ja tez z kraka ale lacze mam z kablowki (chello) wiec mam dla siebie 512kbs
ale dosc czesto kurwica mnie bierze, zwlaszcza wieczorami i w weekendy.
chello wogole ma problemy z poslkimi serverami
za to klanowki mozna rozgrywac w cb bez problemow(choc i z tym bywa roznie:> )
No niewiem chlopaki ja mam bardzo dobry ping gdzies okolo [od 15 do 60] no i jestem podlaczony do tpsa wiec niewiem...kogo to wina.No ale wczesniej ak zaczynalem grac oraz jagged a jestesmy w tej samej sieci podlaczeni wiec mielismy baaaaardzo duze pingi i nieiwem jaka jest prawda i ogoosadzac.......
M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G
Re: hmm...
quote:
Napisane oryginalnie przez M.G----->RuLeZ
No niewiem chlopaki ja mam bardzo dobry ping gdzies okolo [od 15 do 60] no i jestem podlaczony do tpsa wiec niewiem...kogo to wina.No ale wczesniej ak zaczynalem grac oraz jagged a jestesmy w tej samej sieci podlaczeni wiec mielismy baaaaardzo duze pingi i nieiwem jaka jest prawda i ogoosadzac.......![]()
M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G
Ja tez mam chello i jakos ostatni sie grac nie dalo przez tydzien, a tak mam pinga w granicach 15-40!!!! Ale najlepszego z tego co wiem ma japko.r3 on to ma prawie zawsze 0-5 hehe!!!! squbany
Ja tez mam chello i jakos ostatni sie grac nie dalo przez tydzien, a tak mam pinga w granicach 15-40!!!! Ale najlepszego z tego co wiem ma japko.r3 on to ma prawie zawsze 0-5 hehe!!!! squbany
quote:
Napisane oryginalnie przez quietc
heh rzeczycwiscie szlag moze czleka trafic z tym netem ja tez z kraka ale lacze mam z kablowki (chello) wiec mam dla siebie 512kbs
ale dosc czesto kurwica mnie bierze, zwlaszcza wieczorami i w weekendy.
chello wogole ma problemy z poslkimi serverami
za to klanowki mozna rozgrywac w cb bez problemow(choc i z tym bywa roznie:> )
no nie wiem , ja mam chello i nie narzekam na razie , ping w Polsce jest ok.20-70 a za granica 100-150
no i szkoda mi ciebie Quietcu.
bo Chello kiedys od nas kupowalo rure do sieci, i (wtedy) mialbys do mnie (i do coolnetu) mniej niz 10ms. Ale Chello zrobilo sobie rekalkulacje kosztow i wyszlo im, ze taniej bedzie im puszczac pakiety dokola, przez pol Europy... efekty tego widzisz grajac. Komu masz podziekowac? Hm, moze specom od marketingu? reklamy?
Heh....![]()
spoko ...
[QUOTE mecz klanowy pomiezy klanami dT a |SG| na twoim serverq i będziesz nam potrzebny, nop chyba że dasz rcona [/QUOTE]
paselko do rcona posylam ci na GG.
ale jeden warunek - drugiej stronie (klanowi z ktorym walczycie) musicie rowniez przekazac to paselko
no i rano, jak wroce z nocki UT w cyberze, paselko wyexpiruje
hmm ja mam lacze Polpak tepsowskie... po prostu do kafejki sie podlaczylem I nie mam problemow takich, jak czytam ze w krakowie sa. Wydaje mi sie, to mzoe byc wina routerow? (papuga popraw mnie jesli sie myle
) Podobnie ma Koszalin... nie moga czasem grac, bo sygnal sie gubi gdzies po drodze, gdzie jest skopany tepsowski router i z tego wzgledu ping skacze wyzej niz Kozakiewicz
W Bydgoszczy sa "czyste" lacza, dlatego moge sie cieszyc dobrym pingiem ok 20... dopoki jacys imbecyle nie zaczna sciagac xxx i kto wie co jeszcze.
temat sieci polpaku/tepsy w kraju to .....
quote:
Napisane oryginalnie przez kood
hmm ja mam lacze Polpak tepsowskie
to samo...
panNa u mnie przez weekend bylo podobnie, sieczka pingi w granicach 400 jednym slowem horror.
Re: to samo...
quote:
Napisane oryginalnie przez deen
panNa u mnie przez weekend bylo podobnie, sieczka pingi w granicach 400 jednym slowem horror.
Prędkość światłaaaaaaaaa ...
Takiego serwisa znalazłem, pewnie znacie, a jak nie to na zdrowie:www.proneteus.civ.pl/speed/
W zależności od stanu sieci pokazuje u mnie czasem tyle:
Twoja szybkość połączenia z Internetem:
(test na serwerze proneteus.civ.pl)
81.04 Kbps
10.13 kbajtów/sek
czas: 15.16
A czasem tyle:
8.8 Kbps
1.1 kbajtów/sek
czas: 139.84
W tym drugim przypadku, jak łatwo się domyślić mam obniżony nastrój ;)
Czasem zaś tyle:
211.12 Kbps
26.39 kbajtów/sek
czas: 5.82
I to już jest jakaś pomyłka ... ale wiem, Internet Explorer ma cache, trzeba go przed testem wykaszować
Re: Prędkość światłaaaaaaaaa ...
quote:
Takiego serwisa znalazłem, pewnie znacie, a jak nie to na zdrowieurl]www.proneteus.civ.pl/speed/[/url]
Re: to samo...
quote:
Napisane oryginalnie przez deen
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:03.