FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=36)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=545)
Half Life - Blue Shift
Jak sie wam podoba to cudo? Hmm dla mnie takie se. Ciekaw jestem co sadzicie o tym dodatku =] Jestem gdzies w polowie juz gdziestak. Bendzie krotki cos czuje po kosciach. Cos jak Half-Life: Opposing Force. Cudenko zagrac mozna, sa fajne smaczki jak sie slyszy o Gordonie ze on to ze on tamto fajny bajer =] Mnie ten dodatek ni to ziembi ni to parzy, do samego HL dlugosci i klimatu troche barkuje, ale zagrac mozna.
Dla mnie HLBS jest tylko namiastka HLOF. Ogolnie realizacje uwazam za nieudana... autorzy zbytnio sie niepostarali. Gdyby nie HDPack w ogole bym w to nie zagral, nooo, moze z ciekawosci bym lookal
Sluchajcie. Bardzo potrzebny mi jest model zolnierza z hdpack'a, a nie bede kupowal calej gry dla jednego modelu (a pozatym gra jest przecietna, po prostu dodatkowy epizod). Jesli mi ktos by mogl podeslac takowy model to bylbym wdzieczny.
I'm cool
ile czasu ? heh - to zalezy przedewszystkimod stoponia trudnosci jaki wybierzesz.... mi zajelo to 2 dni - w sumie z 12 godzin grania... gralem na hardzie..... - i tez uwazam ze gdyby nie hd pack.... a tak jest to oplacalna sprawa.... szczerze mowiac bardziej sie na hd paka nastawilem ))
Irytuja mnie ludzie chwalacy sie, ze przeszli HLBS w kilka godzin. Dla mnie oczywiste jest, ze przejscie "na chama" jest prostsze od upijania sie slodycza danej gry . Wole powoli i dokladniej niz lapczywie, byle by przejsc...
A tak w ogole to przejscie zajelo mi jakies 2-3 dni, grajac po 2-3h na dzien.
[...]Wole powoli i dokladniej niz lapczywie[...]
zaraz i kto tu to w krotszym czasie przeszedl ? - policz godziny zanim paszczeke otworzysz! Ja przeszedlem ogladajac bardzo dokladnie wiele pomieszczen - ich wykonanie itd... pozatym pierwszy raz przeszedlem bez hd packa drugi raz z hd packiem - ciekawe czy ty "delektujacy sie" pomysleles zeby zrobic sobie takie porownanie ?
- nie mowilem o Tobie raf... Chodzilo mi o gosci z grup dyskusyjnych - nieporozumienie.
Napisane oryginalnie przez FrugO
zgadzam sie
z dupami jest tak samo![]()
A co się dziwić?? Trzy,no raczej cztery lata temu zobaczyłem Zobaczyłem to to u kumpla . Było to to w software 320X240. i co? Śniło mi się po nocach! Nie chodzi o wygląd. Zochorowałem na to że poprostu mogę spbie chodzić po pokojach itp. Czyli FPP:-))
Moment ( No nie taki moment to były 2 miechy zanim wymodziłem pożyczkę ) Kupiłem Kompa MMX 200Mhz + VoodooSrash I panie i panowie! QII Zajoł Mi dwa tygodnie srednio po 6-8 godzin dziennie! A tera. jak już wspomnialem. Siadam Tryb Hard Bez save , bez zginięcia Kończe to to w 4 Godziny. Wszystkie Motanty zabijam, No cheats no i dwa levele Bonusowe. ( Chyba nie ma więcej??) Nie chwalę się. Piszę to tylko po to by niektórym uświadomić jak można obcykać gierkę:-))). ale ten pierwszy raz Nio to było cuś!. Ale reansumujac. Gry typa UT Q,QII,Q!!! Już raczej są przeżytkiem.. Sorry Potrzeba czegoś więcej niż zwykłej Lupaniny ( Vide CS;-)
Blue Shift - czytalem cos o tym - podobno jakis nowy lepszy "engine majacy poprawic dzialanie broni i wyglad modeli" ??? Na pudelku pisalo tez ze bedzie to uzyteczne to wszystkich dotychczas wydanych gierek z serii HL - czy pod CS tez to bedzie mozna wykorzystac?
Namieszalem - wiem
raczej watpie zeby hdpak dzialal pod cs..... z tego co pamietam to przy instalowaniu nie bylo takiej mozliwosci - byly jak dobrze pamietam 3 opcje.... half, of, bs - cs-a niestety nie.... ale cs i tak ma swietne modele :) wiec raczejnie ma co narzekac....
Ano ma swietne Zreszta jak nagralem sobie inne tekstury to mi sie caly CS popieprzyl
- Bo modele byly kombatybilne z ver 1.0 a nie 1.1
a widzisz.. po co poprawiac cos co jest juz i tak dobre :)))))
quote:
Napisane oryginalnie przez rafaello
a widzisz.. po co poprawiac cos co jest juz i tak dobre))))
Osobiscie uwazam ze nie oplaca sie zmieniac modeli, poprawiac gry ... bo po co ? potem sa tylko problemy przy upgrejdowaniu ..
Co do BS .. nie uwazam go za udany dodatek .. 12h nad nim spedzone, bylo strata czasu ... chociarz podobalo mi sie kilka wstawek ! (np ciagniety Gordon Freeman przez 2 zolnierzy) No i nie bylo bossa .. chociarz mogli by dac chociarz tak cienkiego jak w HL i OP..
No tak - przy patchowaniu trzeba wracaj do defaultowych modeli i innych takich - to prawda ale po kilkuset godzinach gry przydaje sie czasem zamienic terroryste na dresiarza a goscia z GIGN na policjanta
Re: Half Life - Blue Shift
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]OGO
Jak sie wam podoba to cudo? Hmm dla mnie takie se. Ciekaw jestem co sadzicie o tym dodatku =] Jestem gdzies w polowie juz gdziestak. Bendzie krotki cos czuje po kosciach. Cos jak Half-Life: Opposing Force. Cudenko zagrac mozna, sa fajne smaczki jak sie slyszy o Gordonie ze on to ze on tamto fajny bajer =] Mnie ten dodatek ni to ziembi ni to parzy, do samego HL dlugosci i klimatu troche barkuje, ale zagrac mozna.
A co do poprawionego engine to gowno prawda. no chyba ze chodzi o patcha 1.6. Odbicia w podlodze? Zreczna sztuczka z modelami i mapa. Mozna to sprawdzic noclipem!
A ogolnie bs jest fajny tylko ze krotki. Przechodzilem go powolutku na hardzie, przesiaknolem klimatem i przeszedlem w 5 h . Przy koncu myslalem ze to polmetek i zara przyleci osprey z kommandosami
Acha kto mi dal taka wysoka ocene <----- Wariat czy co??
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:09.