FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5650)
Gra, która zmieniła wasze życie
Chciałbym się dowiedzieć, co to było i dlaczego tak uważacie. Tylko proszę mi tu nie dawać postów w stylu: „wlof3d”, ale dokładnie uzasadnić, dlaczego?
Jak dla mojej osoby to tą grą był zdecydowanie Quake 3. Pytacie, dlaczego?
Odpowiedz jest prosta, to właśnie przy „gwoździu 3” spędziłem najwięcej czasu i to właśnie on doprowadził do zgonu 4 klawiatur i 5 myszek . Swa przygodę z grami rozpoczynałem, jak większości staruchów od ATARI. Jeszcze pamiętam te wojny C64 kontra Atarowcy, kurde to były czasy
. Jednak wtedy królowały takie gry jak Misja, Fred - (LK Avalon), River Raid itd. Q3 było tym, co opętało moją dusze. Praktycznie uzależniłem się od tej gry, tak panowie od tego można się uzależnić. Dlatego postanowiłem niedawno, że kupie sobie psx2
, tak aby uzależnić się na nowo
. Ostatnimi czasy jakoś gry na PC mnie nie ciągną, pogram góra 5 minut i ponownie włączam sobie q3
. Oki koniec tych bzdetów teraz wasza kolej.
- Quake3 -tu dowiedzialem sie ze istnieje cos takiego jak "scena quake'a"
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.
Roger Zelazny „Książe chaosu”
Dla mnie to chyba bedzie chyba Diablo2. W sumie jest wiele gier ktore mi sie podobaja ale to jest ta ktora (jak to to powiedzial LaGranda) zawladnela moja dusza. I nie chodzi tylko o to ze dlug w nia gralem, ale caly czas o niej myslalem (w smie caly czas tak jest) Gdy nie gram w "Diaboła" to caly czas mysle: jak zrobie to, kedy to znajde, jak tam pojde. Poprostu jestem opetany
Prince of Persia- pierwsza gra komputerowa przy ktorej siedzialem od rana do wieczora za czasow mojego 386
quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
QuakeWorld - jedyna gra multiplayer, ktora mnie wciagnela.
manic mainer - na ZX SPectrum wtedy poznalem, co to komp
dune 2 - poznalem mega klimat i pierwsze czitowanie grzebiac w plikach *.pak tak tak dune 2 tez mialo *.pak tyle ze zdeka inaczej zbudowane
quake 2 - przez q2 qpilem sobie modem, zaczalem robic stronki, ogranizowac ligi, wbijac sie na servisy www
Dune 2 - pierwsza moja strategia
Mortal Kombat 2 - pierwsza moja "brutalna" gra
Duke Nukem3D - pierwszy mój orginał i zarazem pierwszy FPP (nie jakieś tam Doom czy stary Wolf)
Actua Soccer - drugi mój orginał i pierwsza sportowa gierka
Red Aler - trzeci i ostatni zarazem mój orginał (nie ma to jak StadionX i NET)
Might & Magic 6 - pierwszy RPG w ktory gralem, wciagnal mnie tak ze zawalilem kilka sprawdzianow w szkole. Ja ta gre skonczylem na Pentium 60 (zainteresowani wiedza ze na takim sprzecie to wyciagalo max 10 fps`ow).
Napisane oryginalnie przez [FPP]3Rm4C
Prince of Persia- pierwsza gra komputerowa przy ktorej siedzialem od rana do wieczora za czasow mojego 386![]()
gralem. ale wole juz grac w saper'a or sth. :>
hmm...w ogole ten caly prince, jakis taki ponadczasowy jest nie? Zdarza mi się czasami w to jeszcze pykac (oczywiscie bez specjalnego zachwytu )
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]3Rm4C
hmm...w ogole ten caly prince, jakis taki ponadczasowy jest nie? Zdarza mi się czasami w to jeszcze pykac (oczywiscie bez specjalnego zachwytu)
q2 - dlaczego? bo przez 3 jebane lata lazilem po cafejach i lanach zarzynajac w to, zamiast po ludzku isc na pifo czy spotkac sie z ludzmi... z drugiej strony, zeby grac w q2 kupilem modem :o
DziamDziam a.k.a Irreligious
Dobry chlopak byl i malo pil...
Illusion of sense :: Mata Leao Łódź Team :: Łódzki Ośrodek JuJitsu/JuJutsu
Prince Of Persia - moja pierwsza gra na moim starym 386 jakies 9 lat temu Dzieki niej zrozumialem, ze co jak co, ale do grania to najlepszy jest pecet
Q2 - dzieki niej i takiemu jednemu ktory mi ja pokazal w ogole gram w gry fpp To byly pierwsze moje doswiadczenia.. pierwsze fragi itp
RTCW - po raz pierwszy klan z prawdziwego zdarzenia, trzeba bylo sie wreszcie komus podporzadkowac i wogole
Q2 - dzieki niej i takiemu jednemu ktory mi ja pokazal w ogole gram w gry fppTo byly pierwsze moje doswiadczenia.. pierwsze fragi itp
![]()
RTCW - po raz pierwszy klan z prawdziwego zdarzenia, trzeba bylo sie wreszcie komus podporzadkowac i wogole![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Q2 - dzieki niej i takiemu jednemu ktory mi ja pokazal w ogole gram w gry fppTo byly pierwsze moje doswiadczenia.. pierwsze fragi itp
![]()
RTCW - po raz pierwszy klan z prawdziwego zdarzenia, trzeba bylo sie wreszcie komus podporzadkowac i wogole![]()
Doom - wszystkie czesci i odmiany - pierwsza gierka, przy ktorej zarywalem noce, pierwszy multiplayer
Quake - cala servia qw,q2,q3 - dzieki nim poznalem ludzi, pierwsze turnieje itp. dzieni niemu jestem na boardzie i w [FPP]
A z konsolowych: State of Emergency - rzeźnia![]()
**** jebana MAc.......**** ****...sory za bluzgi ale nie moge.....prawie godzine pisałem o pieprzonych grach ktore zmienily moje zycie i gdy **** chiałem dać posta wyskoczyło ze za duzo uśmiechiw dałem i **** staraciłem cały tex.....Ja *******e........jesrem załamany....nie bede tego pisał bo to byl cały refera...****.....nawet nie wiecie jaki jestem zły **** mac......A bluzgać dlajej nie bede bo bluzgi i tak juz nie oźwierciedlą moejej złości.....
Ide sie pochlastać
Kiedyś wysmażyłem chyba najdłuższego posta w życiu, tutaj właśnie zresztą, pod wpływem artykułu w gazecie. I szlag go trafił, bo .fpp.pl miało akurat wtedy jakieś kłopoty. To mnie nauczyło, że jesli masz do napisania coś naprawdę obszernego - korzystaj z odpowiedniego oprogramowania i copy/paste.
Co do tematu:
Trudno, żeby gościowi w moim wieku jakaś gra mogła zmienić życie. Raczej jakaś nowa zastawka Ale jeśli chodziłoby o część życia, czy osobowości nazwijmy ją grającymslawkiem to byłby to
DukeNukem 3D - bo przekonał mnie, że strzelanki też mogą być fajnymi grami. Przedtem nie grałem w ogóle w gry, gdzie występowała przemoc i rozlew krwi. Teraz, jak wiesz, większość czasu poświęcam q3a. Ale nie odkryłbym tej gierki bez diuka. Przez jakiś czas nawet komputer witał mnie komunikatem "Come get some..., błd w systemie sygnalizował krzyk spadającego w przepaść diuka, a na porządku dziennym w domu była odzywka what are you waiting for... Christmas?
Był czad...
Do dzisiaj lubię wpaść do tego kina, a potem do dzielnicy czerwonych latarni...
inazej mysle
robie co innego
Q3 rulzuje
Napisane oryginalnie przez Venotom
Doom, Mortal Kombat 2 i Super Street Fighter 2 Turbo- to te gry nadały stereotypowosć pojęciu "gracz"- zamknięty w sobie, pasjonat, ktoś znający swoją grę na wylot, często okrutny.
Nie rozumiem takiej reakcji. Wypowiedziałem się na temat.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:21.