FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5657)
problem z 1.31 ??
Cholera mam problem, od kiedy zmieniłem wersje wolfa na 1.31 dramatycznie zwiększył się czas w jakim wolf się ładuje. Dokładnie chodzi mi o moment od kliknięcia w ikonę do załadowanie się menu . Samo menu ładuje się ok. 2 minut ( przez ten czas mam szary ekran) , nie jest to bardzo uciążliwe ale mnie po prostu wnerwia. Dodatkowego smaczku dodaje sprawie to że znajomy mam bardzo podobne problemy. Mamy podobne płyty główne ( ja mam na chipseci kt133 a on na kt 133a) więc zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem jakiś konflik sprzętowy. Może ktoś ma podobne problem ?
to fakt, ze przez patch 1.31 wolf dluzej sie laduje, u mnie jest to samo tyle ze nie jest to az taki duzy problem jak u ciebie, gdyz mi czas ladowania przedluzyl sie jakies kilkanascie sekund, moze gdybym mial mniej ramu (mam 128) to bylo by znacznie gorzej
ja mam bardziej niewygodny problem z tym patchem, a konkretnie po wpisaniu do favourites (chyba tak sie pisze ) jakiegos IP momentalnie znika i nie widzi zadnego serwera. z tym jest tak, ze czasem cos pokaze a czasem nie, ale czesciej nie ma niz jest
czasami mi sie dlugo laduje a czasem krotko wiec nie wiem od czego to zalezy
quote:
Napisane oryginalnie przez Allan
czasami mi sie dlugo laduje a czasem krotko wiec nie wiem od czego to zalezy![]()
Niestety u mnie zawsze trwa to tak samo długo ... ok 2 minut szary ekran i zero reakcji , na początku myślałem że to zwis ale po odczekaniu swojego zawsze się ładuje i jest ok. Sam proces ładowania map i łączenia się z serwerem przebiega normalnie.
Heh, ten problem mają chyba wszyscy z wersją 1.31. U mnie ładowanie trwa coś około 1min. (Odynowi niech będą dzięki za 512 ramu). U mojego kumpla też się długo ładuje (coś chyba około 2min). Więć wina tkwi w patchu.
Gnębi mnie inny problem. Co pare dni, czasem co 24 godziny mam awaiting connection na wszystkich serwerach. W czasie gry dopada mnie lag i zrywa mi się połączenie. Następnie nie mogę połączyć się z żadnym serwerem mimo ze ping jest niski. Pomaga tylko ponowna instalacja gry. Podmiana pliku wolfconfig_mp.cfg na ten z przed zerwania połączenia nic nie daje. Może ktoś ma podobne doświadczenia ?
quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Niestety u mnie zawsze trwa to tak samo długo ... ok 2 minut szary ekran i zero reakcji , na początku myślałem że to zwis ale po odczekaniu swojego zawsze się ładuje i jest ok. Sam proces ładowania map i łączenia się z serwerem przebiega normalnie.
Ja mam 256 ramu i tez mi sie długo ładuje okolo 1 minuty i 30 sekund ale za to plansza czesto na samym poczatku sie wiesza Patch 1.31 to porazka
quote:
Napisane oryginalnie przez !THC!Pain
Ja mam 256 ramu i tez mi sie długo ładuje okolo 1 minuty i 30 sekund ale za to plansza czesto na samym poczatku sie wieszaPatch 1.31 to porazka
![]()
a mnie dziala super :D
nie mam zadnych problemuf plansze uadujom sie bardzo krutko i wogule jest fajno nie wiem skad macie tyle problemuf moze czas zainwestowac w orinauy
Dodge this...
ja to samo
U mnie się ładuje coś około 30 sekund (mam modem) a u kumpla (stałki) z 5 minut (poważnie!!!)mnie to wnerwia nie wiem jak was!!!
Na 1.31 ładuje mi się bardzo krótko(Normalnie). Za to na 1.30 było ok. 2-3 minut. Mam 192 mb ram.
Gnębi mnie inny problem. Co pare dni, czasem co 24 godziny mam awaiting connection na wszystkich serwerach. W czasie gry dopada mnie lag i zrywa mi się połączenie. Następnie nie mogę połączyć się z żadnym serwerem mimo ze ping jest niski. Pomaga tylko ponowna instalacja gry. Podmiana pliku wolfconfig_mp.cfg na ten z przed zerwania połączenia nic nie daje. Może ktoś ma podobne doświadczenia ?
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Cholera mam problem, od kiedy zmieniłem wersje wolfa na 1.31 dramatycznie zwiększył się czas w jakim wolf się ładuje. Dokładnie chodzi mi o moment od kliknięcia w ikonę do załadowanie się menu . Samo menu ładuje się ok. 2 minut ( przez ten czas mam szary ekran) , nie jest to bardzo uciążliwe ale mnie po prostu wnerwia. Dodatkowego smaczku dodaje sprawie to że znajomy mam bardzo podobne problemy. Mamy podobne płyty główne ( ja mam na chipseci kt133 a on na kt 133a) więc zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem jakiś konflik sprzętowy. Może ktoś ma podobne problem ?
u mnie wolfik startuje od klikniecia do planszy menu nie dluzej niz 15 sek. i nie przypominam sobie zeby bylo inaczej przed patchem. Faktem jest ze mam 512mb ale laduje sie z ta sama predkoscia i teraz i zanim dalem 1.31. Wydaje mi sie ze to nie jest naturalne, aby jakas gra sie tyle ladowala (chodzi mi o problemy ZOh1w2) i podejrzewalbym windawna najbardziej. Sadze ze cos mu nie pasi przy uruchamianiu sterownikow open gl, moze sprobuj przeinstalowac drivery (jak sa to na nowsze) i zobacz kiedy byl instalowany system, bo jesli dawno to moze wymagac reinstalacji (najlepiej na goly dysk). Ostatnia rzecz, moze masz bardzo zdefragmentowany dysk?
Wiecej grzechow nie pamietam
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:38.