FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=70)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5682)
Idealny konfig servera .....
zakladam nowy temat, bo w zasadzie to chcialbym zebrac trocje Waszych opinii:
jaki jest idealny konfig servera UT Waszym zdaniem?
tak, tak, wiem TS, FFon, i tak dalej.
Mi chodzi o najrozmaitsze duperelki, typu: ilosc odlamkow szyby, albo po ilu sek martwe ciala usuwac z planszy (w ogole nie usuwac?)
Jesli ktos przegladal przykladowe konfigi (dostepen tu i owdzie po sieci) - wie ile opcji mozna poustawiac, aby ludziom ze slabym sprzetem, mapka szybko hasala.
No wiec prosba o wypowiadanie Waszych opinii - co kto sobie by zyczyl i dlaczego. UZASADNIENIE POPROSZE rowniez koniecznie.
moze uda sie nam wspolnie doszlifowac na coolnecie2 zaje.. porzadny konfig.
prosba o rozwazne i przemyslane wypowiedzi.
Re: Idealny konfig servera .....
quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
No wiec prosba o wypowiadanie Waszych opinii - co kto sobie by zyczyl i dlaczego. [/B]
nie o drugiej ....
quote:
Napisane oryginalnie przez Avalone
papyga ten post dodales o 2 nad rane a ja o 19 chode spac :O pozatym nie znam sie na tym musial bys dac jakies propozycje![]()
g_allowvote 1
zeby mozna bylo normalnie pograc , bo inaczej TDM albo FFA
w urbanie to jakas pomylka
g_gametype 4
jak wyzej....
timelimit 20
tak sie gra w clanbase...
g_followforced 1
zeby nie mozna bylo podgladac gry przeciwnika
a reszta to jak masz na swoim serverze
nie o drugiej tylko po czwartej
wtedy juz sie robi widno i kazdy niecierpliwy UT juz sie budzi i chwyta myche w dlon
piszesz ze sie niz zansz.
no to napisz jak chcialbys, aby serv wygladal - jakie/ile map, ilu graczy/spectatorow, follow enemy enabled/disabled, ghost - wszystko, rozumiesz?![]()
nie o drugiej tylko po czwartej
-ts jako default
-inny uklad map
-max 16 players - bo bedzie rzeznia, jak kiedy na qlnecie1
aha, pytalem sie juz o to w innym topiku ale nieodpowiedziales, wiec pytam raz jeszcze - czy jest mozliwe zeby ograniczyc ilosc zagranicznych graczy, takie maxplayers na zagraniczne IP?
\/
quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
/ban zagraniczne IP
-max 16 players - bo bedzie rzeznia, jak kiedy na qlnecie1
aha, pytalem sie juz o to w innym topiku ale nieodpowiedziales, wiec pytam raz jeszcze - czy jest mozliwe zeby ograniczyc ilosc zagranicznych graczy, takie maxplayers na zagraniczne IP?
Re: Re: nie o drugiej ....
quote:
z mapkami to najlepiej zeby byly standartowe + mappack poniewarz nie kazdemu kce sie sciagac z osobna all mapki ( wiem ze to bedzi lamuchowate pytanie ale kto pyta nie bladz... gdzie mam wgrac mapy niestandartowe? wypakowalem do folderu ut ale mi nie dzialaja)
graczy w grze 20 a specow 2 lub 3 ( kazdego moze w czasie gry mama zawolac na obiadek lub mosi wyrzucic smieci)
follow enemy enlabed po 1 wkurza mnie jak ciagle ktos pyta "gdzie blue gdzie red"? ghost terz moze byc.
quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
g_allowvote 1
zeby mozna bylo normalnie pograc , bo inaczej TDM albo FFA
w urbanie to jakas pomylka
g_gametype 4
jak wyzej....
timelimit 20
tak sie gra w clanbase...
g_followforced 1
zeby nie mozna bylo podgladac gry przeciwnika
a reszta to jak masz na swoim serverze![]()
quote:
no i co do duchow:
followenemy 0 - podgladamy tylko swoich
followforced - nie lubimy duchow,
maintainteam - po zmianie mapy w tej samej druzynie
voteseconds 200 - duzo czasu na oddanie glosu
quote:
zastanawiam sie nad allowdownload - to nie zazera przepustowosci (po LANie tez mi sciaga z predkoscia 5kb/s) - a moze w ten sposob sobie niektorzy sciagna dodatkowe mapki?
Panie, daj mi sile...
ooo....
quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
maxclients niech bedzie 16 ....i tryb team survivor...lepiej jak bedzie kilka serverow z mniejsza liczba graczy....bo inaczej to jest rzeznioa i trudno podnosic swoje umiejetnosci :/
quote:
poza tym stoja dwa servery na ktorych ping jest w miare niezly i jest tam tryb FFA , wiec jak lubicie tak pograc to mozecie tam...
Re: ooo....
quote:
no nie wiem - jesli bedzie wiecej podobnych glosow - to zrobimy TS na coolnet2.
Re: Re: ooo....
quote:
ja tam bym chcial zeby bylo jeszcze ctf :/
hmmmmm
mi starczy tylko mini mapka na kt�rej wida� przeciwnik�wDDDDale faza by by�a tedy
eehhe, lub dla ka�dego wallhack
quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
mi starczy tylko mini mapka na kt�rej wida� przeciwnik�wDDDDale faza by by�a tedy
eehhe, lub dla ka�dego wallhack
![]()
Re: Re: hmmmmm
quote:
minimapka to przegiecie - UT to reality mod.
Ale na przyklad taki wykrywacz ruchu - jak w 'ALIENS' - tylko dostatecznie ciezki, oraz okupujacy primary slot i np. jeden dodatkowy (baterie do niego albo niewiemco) --- to fajna rzecz by byla. nie?
Wyobrazcie sobie taka druzynke:
1 w wykrywaczem ruchu (infradzwieki), 1 z goglami (podczerwien), 1 z PSG i jeden ze spasem (trzeba ochraniac jakos "mozgowcow", nie?)
to bylby team, problem tylko z komunikacja - trzeba by podbindowac wlasne komunikaty.
quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
hmm a tutaj mi przypomnia� sie wallhack z tym wykrywaczem ruchuheh niewiem bo jaki�ten team dziwny......
i tak m4 and spas rura na wiekki
eheh dobrze �eby tego spasa polepszyli tak jak w becie 2.3
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:05.