FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=70)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5760)

Posted by Cuniek on 21-04-2002 12:05:

Question Quake III pod Linuxa

Mam nastepujace pytanko:
Chcialbym calkowicie przeniesc sie na platforme Linuxa ale blokuje mnie Urban Terror - nie mam Linuxowego Quake'a. Czy ktos wie gdzie moge cos takiego zdobyc ?
P.S. Z gory dziekuje za odpowiedzi typu: pojdz sobie do sklepu

Posted by Sniezek on 24-04-2002 06:47:

prawdopodobnie wystarczy ze scianiesz odpowiednia wersje pod linuxa albo tylko patche , nie wiem jak to dokladnie dziala :/

Posted by PAPUGa on 24-04-2002 10:15:

Re: Quake III pod Linuxa

quote:
Napisane oryginalnie przez Cuniek
Mam nastepujace pytanko:
Chcialbym calkowicie przeniesc sie na platforme Linuxa ale blokuje mnie Urban Terror - nie mam Linuxowego Quake'a. Czy ktos wie gdzie moge cos takiego zdobyc ?
P.S. Z gory dziekuje za odpowiedzi typu: pojdz sobie do sklepu

wiec tak:
-musisz miec plytke z Q3 (chodzi o pak0.pk3) - mozesz te pliki podmontowac z partycji windzianej - nawet nie musisz ich wgrywac na ext2 czy jaki tam fs bedziesz mial/masz,
-z idsoftware (moze ftp.cdrom.com, nie pamietam -trzeba poszukac, ale mozna znalezc) - sciagasz BINARKE (tja - nie daja do zrodel do przekompilowania...) quake, dajesz jej chmod 755 i juz.

P.S. of corz - w to sie gra pod Xami, i bardzo (na ilosc FPSow) sie przydaje miec jakies sprzetowe GL.
a skad sciagnac ta binarke?
hm, ja zwykle w altaviscie: +quake +game +idsoftware +ftp +download +linux +here - i pomaga.

powodzenia!.

Posted by PAPUGa on 24-04-2002 10:17:

Re: Quake III pod Linuxa

quote:
Napisane oryginalnie przez Cuniek

P.S. 2
ojej ale ja jestem roztargniety (moze dlatego, ze dopiero sie obudzilem )

czy postawiles SERVER na linuksie?
jesli tak - to to juz jest gotowy rowniez i KLIENT do grania (tylko go odpalasz w trybie graficznym, nie tekstowym).

a jak postawic serv na linuksie - zapraszam do artykulu na ut.pl.

Posted by forever on 20-05-2002 16:41:

No c�...
Pod linuxikiem z Q3A akurat jest najmniejszy problem. A to dlatego �e w�a�nie nie trzeba nic kompilowa� - wi�c u�ytkownik kt�ry za bardzo nie jest obeznany z t� czynno�ci� ma pro�ciej:
bierzesz binark�/instalator:
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/qu...nt-1.31.x86.run

jemu nadajesz prawa wykonywania, i startujesz. Po poprawnej instalacji w katalogu
/usr/local/games
powiniene� mie� katalog quake3 a tam z kolei baseq3 gdzie wrzucasz zawarto�� takiego samego katalogu z p�ytki.
Jak ju� Papuga napisa� mo�esz bawi� si� w podmontowywanie/linkowanie tego katalogu z windozowej partycji ale skoro chcesz si� wingrozy pozby� (BRAVO!!!) to olej...
jak ju� to zrobisz to polecenie z shella:
$ quake3
Powinno odpali� klienta
proste jak dr00t nie?
Jak ju� postawisz to napisz jak Ci chodzi (fps, ping, opisz sprz�t) Ciekaw jestem ka�dej instalacji na linuxie

Pozdrawiam

Posted by fragi on 06-06-2002 16:32:

Re: Re: Quake III pod Linuxa

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa

P.S. 2
ojej ale ja jestem roztargniety (moze dlatego, ze dopiero sie obudzilem )

czy postawiles SERVER na linuksie?
jesli tak - to to juz jest gotowy rowniez i KLIENT do grania (tylko go odpalasz w trybie graficznym, nie tekstowym).

a jak postawic serv na linuksie - zapraszam do artykulu na ut.pl.

hah, czy na linuxie bedzie wiecej fpsow niz na windzie ??? hmmm kurde ... mowcie szybko, pilna sprawa

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:14.