FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5783)
Jedzonko
Napiszcie co jadacie. Podajcie swoj ulubiony przepis. Najlepsza potrawa jaka w zyciu jedliscie. Najgorsza tez. Jadacie w domu czy na miescie? Schaboszczak czy moze wolowina w 5 smakach ? KFC czy moze kuchnia turecka ?
A z tych "lepszych to Wierzynek - ale za drogi
Najgorsza potrawa? Hmm, to może wtedy, jak jadłem jakiś tam obiad w kuchni chińskiej - wtedy było tzw. "przez ząbkowice do rygi" przez jakieś 4 dni...
A poza tym lubię też różne rodzaje włoskich potraw, ale przede wszystkim pizzę, no, może jeszcze spaghetti Bolognese
ja najbardziej lubie polskie dania, szczegolnie po wakacjach, jak sie zza granicy wraca.
Chabowy z ziemniakami i surowka miazdzy!
a tak na co dzien, to nie moge sie obyc bez twarozku ze szczypiorem!!
jesli chodzi o pizze to lubie klasyczna margarite z podwojnym serem w lodzkiem pizzeri zwanej Da Grasso
quote:
Napisane oryginalnie przez ZimZum
ja najbardziej lubie polskie dania, szczegolnie po wakacjach, jak sie zza granicy wraca.
Chabowy z ziemniakami i surowka miazdzy!
a tak na co dzien, to nie moge sie obyc bez twarozku ze szczypiorem!!
jesli chodzi o pizze to lubie klasyczna margarite z podwojnym serem w lodzkiem pizzeri zwanej Da Grasso![]()
kocham burritos, kebaba a jak mam nadwyzke forsy to ide na zarlo srudziemnomorskie - np knajapa guliwer na brackiej...
nie cierpie - hmmmm..., czego ja nie cierpie ??? juz wiem - wszystkiego co ma w sobie pietruszke (te zielona) !!
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
O może być też chińczyk kurczak w cieście kokosowym , kaczka na gorącym pólmisku mniam zaraz chyba se zamówie Mc Donald SUX !
a ja preferuje kluski z makaronem... ewentualnie kartofle z dodatkiem ziemniakow....
w domu zas uwielbiam na lato makaron z truskawkami, knedle (takie kluski ze sliwkami jakby ktos nie wiedzial ), pierogi z borowkami(jagodami)/ truskawkami
Oprocz tego pieczony kurczak lub indyk w sosie owocowym lub z zurawina
I rosolek!
To sa moje typy - generalnie uwielbiam jesc na slodko
Napisane oryginalnie przez Gazor
Napiszcie co jadacie. Podajcie swoj ulubiony przepis. Najlepsza potrawa jaka w zyciu jedliscie. Najgorsza tez. Jadacie w domu czy na miescie? Schaboszczak czy moze wolowina w 5 smakach ? KFC czy moze kuchnia turecka ?![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Dieta zależy od tego do czego się dązy. Są różne posiłki do powiększania masy mięśniowej, inne do rzeźby itp.
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Dieta zależy od tego do czego się dązy. Są różne posiłki do powiększania masy mięśniowej, inne do rzeźby itp.
Napisane oryginalnie przez rcube
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to glownie lubie dania takie jak: nalesniki, pierogi z borowkami/truskawkami/mieskiem, spagetti, ryz z sosem wojka Bena, pizze, omlety, zupke chinska mojej mamy i chyba tyle
ZimZum - owszem całkiem niezła jest pizza w tym miejscu, niestety "łazienkowy" (jak mawia moja koleżanka w pracy) wystrój i atmosfera tego miejsca trochę psuje smak. Wolę jednak"Presto".
ja osobiscie lubie pizze peperoni....a w wawie olecam pizzerie Rimini przy cenrum onkologi na Ursynowie (dobre tanie tyle ze ciasto chude i trudno porządnie zapchac )
a tak to lubie jeszce schabowe mielone i qrczaka. Pierogi ruskie pierogi z kapustą, knedle z truskawkami itp. itd. etc.
ale najbardziej lubie siakas taka dziwna potrawe ktora moja starsza od czasu do czasu robi - niby to zuba z czarnej fasoli, w cholere miesa ogorkow papryki... no i calosc bardzo ostra...
a gdzie jem? sniadanie zawsze dopiero w szkole, bo rano w lodowce zwykle pustki swieca :S obiad po powrocie ze szkoly - co starsza raczy przygotowac, a na kolacje (tak kolo1-2 w nocy) to co powinno byc na sniadanie (dlatego rano w lodowce jest pusto )
fastfoody od wielkiego dzwony, restauracje raz na 5 lat...
...smacznego
Pomidorowa, naleśniki (z dżemem lub serem lub i z jednym i z drugim), truskawki (ze śmietaną, serem i makaronem też) oraz czekolada mleczna, łosoś, grzybki smażone i majeronawe RUUUUUULLLLLLLEZZZZZZZZZ
Ostatnie moje hity na mieście: bigos, naleśniki, chleb ze smalcem i twarogiem w "Chłopskim Jadle" a w "Wierzynku" sandacz + na deser mus czekoladowy z lodami miętowymi
Jadłem w Kraku już ponad miesiąc temu i do dziś wspominam.
PS. W nadchodzący weekend nastąpi rozpoczęcie sezonu grillowego u szwagra i wpierniczę niesamowite ilości szaszłyków i kiełbaski
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
niby to zuba z czarnej fasoli, w cholere miesa ogorkow papryki... no i calosc bardzo ostra...
prawde mowiac jem co popadnie :S
ale najbardziej lubie siakas taka dziwna potrawe ktora moja starsza od czasu do czasu robi - niby to zuba z czarnej fasoli, w cholere miesa ogorkow papryki... no i calosc bardzo ostra...
a gdzie jem? sniadanie zawsze dopiero w szkole, bo rano w lodowce zwykle pustki swieca :S obiad po powrocie ze szkoly - co starsza raczy przygotowac, a na kolacje (tak kolo1-2 w nocy) to co powinno byc na sniadanie (dlatego rano w lodowce jest pusto)
fastfoody od wielkiego dzwony, restauracje raz na 5 lat...
gg: 1854672 | blog | http://kosz.fpp.pl | Kawa
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
ciekawe czy Turek za dużo wypił spermy(...)
niestety strasznie kaloryczne
ciekawe czy Turek za dużo wypił spermy
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:40.