FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5840)

Posted by on 23-04-2002 22:09:

Question Rotacja map!!!

Poniewaz jestem zwolennikiem nowych map w grze, a mam spory niedosyt bo trudno jest je spotkac na polskich serwerach mam nastepujacy postulat:

- wnosze o wprowadzenie rotacji map (automatycznie) na serwerze [POISON]ByRy FFA!

Oczywiscie decyzja nalezy do wlasciciela czy adminow serwera, ale jesli moj wniosek poparlo by wielu graczy, latwiej bylo by prosic ich o taka zmiane.

Pozostaja otwarte nastepujace kwestie:

- ile razy miala by byc grana jedna mapa pod rzad

- jakie mapy wlaczyc do rotacji (z custom) a jakie wylaczyc (ze standard ofkz)

Zainteresowanych tematem prosze o glos w sprawie wyboru map i sam umieszcze w nastepnym poscie kilka propozycji map custom do wlaczenia w taki tryb.

Co do ewentualnych narzekan, ze niektorzy nie maja itp. jest mnostwo miejsc gdzie mozna zassac nowe mapy chociazby na naszej klanowej stronie (banner w podpisie)

Co o tym sadzicie?

Posted by on 23-04-2002 22:16:

Oto pare map ktore chcialbym widziec na tak dzialajacym serwerze:

- Ardennes Blitzkrieg

- Blitzkrieg Forrest

- Operation Marketgarden

- Tank

- Deathwish (Omaha Beach)

- The River

Nie sa to wszystkie ktore lubie, ale to zupelnie by mi narazie wystarczylo. Oczywiscie nie wymienilem map standardowych, bo uwazam ze to naturalne ze powinny sie tam znalezc wlacznie nawet z nielubianym nie wiedziec czemu mp_destruction!!!

Kazda mapa powinna byc dwukrotnie zagrana w trybie SW (Stop Watch) co daje cztery rozgrywki - dwa razy Allies i dwa Axis, a po takiej czterokrotnej zmianie - automatyczna zmiana mapy na kolejna z listy.

Posted by [PGr]ch on 24-04-2002 01:19:

Oto pare map ktore chcialbym widziec na tak dzialajacym serwerze:

- Ardennes Blitzkrieg

- Blitzkrieg Forrest

- Operation Marketgarden

- Tank

- Deathwish (Omaha Beach)

- The River

Mysle z PG mozna uznac smialo za server jednej mapy - mp_beach, z rzadka gra sie jeszcze base... czasem depot. Sa wrzucone nowe mapki (moze niektore nie sa nowe - bridge, wizernes, tank, deathwish, tundra) - grac nie gra prawie nikt (nie wiele osob posiada wszystkie mapy bo sie utarlo ze sie gra na standardach). Moje uwagi - mozna wprowadzic rotate, z tym ze musi byc allowvote (wiadomo) - nie ma sensu tez zmieniac zbyt czesto (twoja propozycja jest imho OK). Nie znam zadnej z wymienionych przez Ciebie map ale jesli sporzadzisz tego mappacka to chetnie wrzuce toto na serwer (jak nie to sam bede musial poszukac ;( ) - z tym ze ze standardowych proponuje zrezygnowac - moze poza mp_destruction.

PS. PG I na 14 osob tak jak bylo (tu pograja konserwatysci), a tu reakcjonisci -> PG II na 14 osob z rotacja map (chyba ze jakis trening/klanowka to byloby off).

Posted by [PGr]ch on 24-04-2002 04:12:

juz jest (213.192.76.6:27961) - ale chyba nie dziala

PS. cos z mapka ardennes bylo nie tak wiec wskoczylo chwilowo mp_beach , serwer postoi kilka dni dla sprawdzenia zapotrzebowania na rynku... (i wbrew wczesniejszym zapowiedziom allowvote is off )

Posted by on 24-04-2002 04:55:

Talking

Dales sobie rade z wszystkimi mapami? Jesli tak to cool!!

Gdybys jeszcze czegos szukal polecam zajrzec pod ten link, tu jest kazda mapa ktorej mozna szukac do RTCW:

http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...2&styleid=1

Bede w takim razie jak najczesciej odwiedzal wasz serwer i polecam robic tak rowniez tym ktorzy w roznych topikach dopominaja sie o nowe mapy i ktorym nie przechodza voty na serwerze Byry!

Swoja droga moj post w tej sprawie jest nadal jak najbardziej aktualny: [POISON]ByRy FFA jako najpopularniejszy chyba narazie polski serwer rowniez powinien wprowadzic takie innowacje aby polska scena RTCW rozwijala sie a nie tkwila w malignie!

Moze jednak macie inne zdanie - glosujcie i wypowiadajcie sie! Nie mam patentu na racje! (a szkoda....)

Posted by YourMother on 24-04-2002 08:07:

Question ?

czy to cuidenko z mapami jusz dziala? bo mi eye nie wykrywa?he?
a jak wbije z konsoli to mam awaiting....

Posted by Allan on 24-04-2002 08:23:

no jestem za tylko ze co np 10 rund zmiana bo nie 2rundy stop watcha to za malo !! Spodoba ci sie mapa a tu juz zmiana na jakis shit. W moich propozycjach map znajduje sie Market Garden, D-day, Difficult Times, Bismarck's Assault , Deep Blue, Omaha Beach2 i moze jeszcze inne. Jak sobie przypomne to napisze. TYLKO BEACH MA BY� !!

Posted by on 24-04-2002 11:03:

Arrow Re: ?

quote:
Napisane oryginalnie przez YourMother
czy to cuidenko z mapami jusz dziala? bo mi eye nie wykrywa?he?
a jak wbije z konsoli to mam awaiting....

Z tego co widzialem i widze nadal to tak - dziala (chociaz mapa river jest na serverze w starszej wersji - mp_river, a finalna to mp_theriver!)

Jesli masz problemy z odnalezieniem tego serwera lub innych sproboj podobnego do All-Seeing Eye programy o nazwie Qtracker. Moim zdaniem jest lepszy od Eye, wygodniejszy w obsludze, na bierzaco dochodza nowe gry (JK2Outkast czy SOF2demomultiplayer test) no i najwazniejsze jak do tej pory wykrywal mi wszystkie serwery chociaz niektore w Eye czy nawet w samym Wofie ciezko bylo zlokalizowac.

Tu masz link do pobrania Qtracker od jego producenta:

http://www.qtracker.com/download-qtracker.shtml

Ponawiam dalej moje pytanie: co sadzicie o rotacji na ByRy?!? Jeden PGR wiosny nie czyni! Chociaz chwala mu za poparcie pomyslu i szybka, meska decyzje!!!

Posted by [PGr]ch on 24-04-2002 11:38:

Re: Re: ?

Z tego co widzialem i widze nadal to tak - dziala (chociaz mapa river jest na serverze w starszej wersji - mp_river, a finalna to mp_theriver!)

Nie jestem nadale pewien czy dziala (nie znam zasad ale bk_forest1 strasznie szybko sie konczy - co prawda bylo bez zawodnikow ale i tak ma timelimit 12 minut a sie konczy po 2 :/ ). Co do river no to sorry ale tam byla adnotacja Final .

Ponawiam dalej moje pytanie: co sadzicie o rotacji na ByRy?!? Jeden PGR wiosny nie czyni! Chociaz chwala mu za poparcie pomyslu i szybka, meska decyzje!!! [/B]

Zaznaczam iz nie bedzie stal wiecznie - wiec ogolnie jestem za Byry

Posted by on 24-04-2002 12:14:

Arrow

Forrest Blitzkrieg (nie mylic z mapa Forrest - bo to dwie rozne mapki) ma limit kilkunastu minut (nie pamietam dokladnie), ale jesli w tym czasie wynik nie zostanie rozstrzygniety - po skonczonym czasie mapa trwa nadal w trybie Sudden Death czyli do czasu az jeden team zdobedzie wszystkie flagi. Gralem kiedys na francuzkim serwerze TuX@ gdzie rozgrywka jednej mapy trwalo ok. 4 godzin - co chwila akcja przenosila sie z jednego konca w drugi a szala zwyciestwa warzyla sie przez caly czas! To byly dobre cztery godziny Wolfensteina MP!!!

Posted by YourMother on 24-04-2002 12:15:

Cool THX

THX TO ALL MY NIGHAZ!!!! FOR SUPPORT IN THISHARDTIMEs

Posted by Swiety on 24-04-2002 17:34:

echh

Pare post�w ni�ej jesy m�j post z propozycj� niestandardowych map

Posted by [KmH]Falek on 24-04-2002 18:04:

Talking rotacja

GENIALNY POMYS�!!!!!!
NOBEL DLA MAZIOMIRA!!!!
PS.Mazio pozdrooooooo

Posted by on 24-04-2002 19:51:

Re: echh

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiety
Pare post�w ni�ej jesy m�j post z propozycj� niestandardowych map

Swiety - pomysl! To nie jest konkurencja dla Twojego topiku, ty ogolnie spytales o nowe mapy!

Grasz przeciez czesto na ByRy i sam wiesz co jest jak dasz vote na cos spoza standard map - np. Tank - za sa dwa, trzy glosy - przeciw od razu siedem i klapa. Tak wiec uznalem czytajac Twoj temat, ze chociaz masz sto procent racji to nie tedy droga.

Tylko konkretna propozycja moze odniesc jakis sukces. Pomysl z rotacja map, tylko umiejetnie przygotowana i z odpowiednio dobranymi mapami typu custom, ktore przeplataly by znane i grane Beach, Depot czy Base (itp) to w pewnym sensie wymuszenie na graczach chetnych do zabawy na tym serwerze do sciagniecia i poznania nowosci. Jestem przekonany ze wiekszosc z tych co daja w takich votach F2 bylaby zachwycona niektorymi z takich map, ale z roznych przyczyn nie miala okazji w nie pograc i lenistwo czy konserwatyzm bierze gore.

Tak wiec niewatpliwie Twoj topik byl inspiracja dla mojego i dzieki Ci za to!! Niestety nie moglem swojego wniosku dac wewnatrz Twojej dyskusji bo zginal by przeczytany raptem przez pare osob, a tak moze uda nam sie wspolnymi silami przeforsowac choc troche nowosci.

Thnks i ciesze sie ze jest coraz wiecej graczy chetnych do gry w nowe mapy!!

Posted by PsychOPAT on 25-04-2002 13:34:

Talking

To jest very lool propozycja. Ja jeszcze dodalbym do tego mapke ktora sie zwie (ale nie jestem na 100% pewien) Big Gun czy jakos tak.

IRCnet: #polishlegion

Posted by [KmH]THunDeR on 26-04-2002 16:37:

Talking Re: Rotacja map!!!

Taaa. Nowe z ch�ci�, tylko prosz� nic ze standardowych nie wy��cza�.
Wiem, wiem wszyscy je znaj� na 2 pami�ci, ale to klasyka a ja zawsze lubi� na nich gra�.
He,he 100% poparcia w ankiecie - rekordowy wynik.

Posted by Chrumkules on 27-04-2002 07:47:

no nareszcie ktos poszedl po rozum do glowy - no coz bede musial zainstalowac znowu wolfa jak inicjatywa dojdzie do skutku

Posted by rcube on 27-04-2002 16:37:

ca�e szcz�cie �e na wasterze nie ma problemu z rotacj� map

Posted by on 27-04-2002 23:21:

Smile

Mam prosbe do czytajacych ten temat, ktorym ten pomysl sie podoba. Jesli jestescie za - wpisujcie o tym krotkie info w postaci posta - chodzi mi o to, ze to nie ja decyduje o takich zmianach na serwerze i na pewno latwiej mi bedzie prosic o realizacje tych zmian osoby kompetentne jesli bede im mogl wskazac taka dyskusje z boarda gdzie mnostwo osob aprobuje ten pomysl. Jesli tylko rzucicie okiem a nie zaglosujecie w ankiecie z poczatku topiku i nie dopiszecie krotkiej notki, sprawa latwo "polegnie" bez realizacji.

I przy okazji jeszcze jedno: jesli macie jakis konkretny pomysl co do ewentualnych map, ktore mialyby tam sie znalezc, rowniez napiszcie ich nazwy. Wtedy beda takie jakie wy lubicie.

Posted by Chrumkules on 28-04-2002 06:59:

ja jak ostatnio prosilem DX o rotacje to odpowiedzial ze dopoki nie bedzie downloadu z mapkami na stronie klanowej do tego czasu nie bedzie rotacji - na moja odpowiedz ze wiec pewnie nigdy nie bedzie rotacji - odp ze nie nie wkrotce bedzie... nie wiem czy download juz dziala, ale jezeli nie to obawiam sie ze nic z tego nie bedzie chyba ze DX zmienil zdanie

Posted by on 28-04-2002 07:08:

Smile

Ciesze sie ze sie tym interesujesz mimo to pozwol jednak ze sprobuje ja to zalatwic. Nie twierdze ze na pewno mi sie uda ale...
Porozmawiam z Darlkxeno ale na prawde dobrze bylo by miec w reku argument w postaci dobrze rozwinietego tematu w ktorym ludzie poparli by takie zamysly. Troche sie zastanawialem jak to mozna wyekzekwowac i mysle ze tedy wiedzie najpewniejsza droga.

Jesli natomiast nie bedziecie pisac jakie mapy sposrod robionych przez graczy chcielibyscie w czyms takim widziec to gorzej bedzie kiedy okaze sie ze wlasnie tej ulubionej nie ma. Nie sadze aby mozna bylo taka liste rozszerzac w nieskonczonosc bo okres oczekiwania na mapy w ktore chcialo by sie pograc wydluzy sie w nieskoncznosc.

Posted by [=||=]FarSight on 28-04-2002 08:08:

Jestem za: Market-Garden, Adreny, Mitchell, DeadWish Final, Tank, River.

Posted by bluesdriver on 28-04-2002 08:54:

Ja prosz� o: Market - garden, DeathWish, Mitchelldown, Tank, River,Big Guns,Ardenes Bk, Bk Forrest.Tyle mi przysz�o do g�owy w tej chwili. Zdaje si� ze PG II w tej chwili nie dzia�a
Kiedy dzia�a� gra�o na nim 4-6 graczy.

Czy kto� w og�le czyta te posty ??

Posted by [KmH]THunDeR on 28-04-2002 10:32:

Talking

Tylko download na jakim� polski serwie by si� przyda� - nie m�wi� o sobie, ale mamy zdaje si� du�e grono modemowc�w....

Posted by [FPP]Saari on 28-04-2002 11:24:

Talking

F1 F1 F1!!!!!!

Widze ze ludzie sa zgodni co do rotacji map - swietnie!

Ja tam z checia zagram na czymkolwiek co zaproponujecie -licze na wasz dobry gust - byleby tylko bylo cos innego niz non-stop beach i tundra! Z checia zagram na moim ukochanym destruction

Posted by [FPP]PaRoWa^^ on 28-04-2002 11:46:

mi jak sie kce rotacji to wchodze na waster.no niskie pingi no i czasami rodaka sie spotka ;D ale juz mnie zdeka wnerwia to ciagle zmiany map - dluzej sie mapy laduja niz sie gra

Posted by bluesdriver on 28-04-2002 11:46:

me too, ja chcie� destruction, trenchtoast, ostatecznie mo�e by� beach w cp

Posted by Tsumetai on 28-04-2002 11:48:

Jestem ZA!!!

Niestety nie podam jakie mapy chcia�bym widzie� ale to dla tego �e ju� dawno wypad�em z tematu
Mog� podsun�c tylko par� pomys��w:
Tank
Bk Forest
Mitchell down (nie wiem czy to si� tak pisze)
Bk Ardennes (jw.)

Posted by [KmH]THunDeR on 28-04-2002 12:00:

Talking Wizerness Base

Doda�bym jeszcze Wizerness Base (tak od czasu do czasu j� wrzuci�) - do�� specyficzna ale nawet j� lubi�.
Oczywi�cie:
Tank
Bridge
Destruction
mo�e sobie jeszcze cosik przypomn�...

Posted by Przecinek on 28-04-2002 14:39:

Pytanie w ankiecie jest tendencyjne . To ze lubie niestandartowe mapki nie znaczy ze lubie rotacje ktora dla mnie suxx . Nic gorszego niz wejsc na server ( czasem X minut czekac ) by zostac odrazu wywalonym bo zmiana mapki ( command Server parse czy inny bug ) . Jak ja lubie te servy gdzie ludzie gdy konczy sie czas votuja na reset bo nie chca zmiany mapy . Map_cycle musialby byc conajwyzej raz na 10 rund albo i zadziej . Np. Mapka zmienia sie raz na dzien Poniedzialek to dzien mapki Mp_Vista , Wtorek to Bk_Forest etc.

Szkoda ze nie mozna wywalic standartowych mapek z Votow -> to by rozwiazalo problem wg.mnie

Trash

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:30.