FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5863)

Posted by fr3zzer on 24-04-2002 19:09:

Cs 1.4

sa juz retaile i klienty do cs'a 1.4. pomyslalem sobie zeby zalowyc topiq na ktorym kazdy bedzie mogl pisac co sadzi o 1.4, co mu sie podoba a co nie... i takie tam pierdulki. ja na razie sciagam upgrejda z 1.3 do 1.4.

GG 1090334

Posted by bOleK on 24-04-2002 22:51:

spectator full wypas, tylko do zmiany stylu gry trzeba sie bedzie przyzwyczaic, a sczegolnie odzwyczaic od skakania + strzelania

Posted by [STER]Ania on 24-04-2002 23:07:

No tak mam chyba jakiego� zwolennika w�r�d autor�w nowej wersii CS - ona jest stworzona dla mnie gra stanie si� teraz bardziej statyczna i spokojna, biegaj�c musisz mie� �wiadomo�� �e wszyscy wok� b�d� wiedzieli gdzie jeste� (a ja b�d� na ciebie czeka� ) chodzi� cicho mo�na tylko kucaj�c ju� nie m�wi�c o celowaniu - a wi�c odchodzimy od Q3 i my�le �e to dobry wyb�r.
Oczywi�cie podnios� si� zaraz g�osy krytyk�w ale 2 miesi�cach ucichn� i w�a�nie dzi�ki takim zmian� CS ma szanse zachowa� swoj� orginalno�� - na szcz�cie

P.S.
A wi�c koledzy czas inaczej podej�� do gry (koncepcja i strategia zacznie by� w cenie) i zacznijcie si� zastanawia� �e gdzie� tam jestem i czekam na Was z AK-47

Napisane przez [STER]Kserkses

Posted by Squall on 25-04-2002 07:07:

Jak dla mnie to tragedia... Zrobili z naszej ukochanej gry jak�� zabawk� dla 5-latk�w. Pomys� ze skokami i rozrzutem pistolet�w w powietrzu bardzo skrzywdzi� t� gr�. Pierwszy raz w �yciu nie mam ochoty gra� w CS'a...

Posted by chimera on 25-04-2002 08:18:

Hmm sprobuj jednoczesnie skakac i strzelac z pistoletu (w real life oczywiscie). Postawie ci piwo jak trafisz w cokolwiek innego niz wlasna noge.

Posted by Mistrzu on 25-04-2002 08:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
Jak dla mnie to tragedia... Zrobili z naszej ukochanej gry jak�� zabawk� dla 5-latk�w. Pomys� ze skokami i rozrzutem pistolet�w w powietrzu bardzo krzywdzi� t� gr�. Pierwszy raz w �yciu nie mam ochoty gra� w CS'a...

Biedny Squall...
Ja mam podobne podejscie jak STERowcy. Moim zdaniem CS1.3 pod koniec swojej egzystencji przypominal Q3 lub inna bezmyslna naparzanke. Teraz skonczy sie pogon za fragiem. Wraz z nadejsciem CS1.4 liczyc sie bedzie tylko gra zespolowa. No i wreszcie koniec bedzie z tymi zaj�cami.
I nie wiem, Squall, czemu sadzisz, ze zrobili z tej gry zabawke dla 5-latkow. Moim zdaniem teraz wlasnie gra w dobra CSa bedzie wymagala duuuzo cwiczenia. Bedzie znacznie trudniej, no i ciekawiej .

Posted by Rolin on 25-04-2002 09:00:

JEEEEEEEEE!!!!

Kurde musze pograc !!!

Juz sa opinie a ja nawet w menu CS 1.4 nie bylem WRRRR
Ide do cafe zaraz

Posted by fr3zzer on 25-04-2002 09:11:

ja takze mam nadzieje ze bedzie wolniejsza gra... przez to moze byc ciekawsza. ja (w przeciwienstwie do squalla) to sie ciesze ze jest... ale na razie duzo nie moge powiedziec bo mam dopiero od niedawna (zgadnijcie dlaczego ) i dopiero dzisiaj jak wroce do domku to sobie dluzej pogram.

GG 1090334

Posted by KosiMazaki on 25-04-2002 10:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
Hmm sprobuj jednoczesnie skakac i strzelac z pistoletu (w real life oczywiscie). Postawie ci piwo jak trafisz w cokolwiek innego niz wlasna noge.

Daj 4pak Warki (oczywiscie bezalkoholowy ) to ci pokaze jak sie skacze i strzela

BTW: Teraz zaczna pojawiac sie czity nie na sprawne celowanie lub strzelanie przez sciany tylko na skakanie...buhahahahahahhaha...........Squall poczaruj cos z codem gry

Posted by EnTeR on 25-04-2002 10:43:

Talking Hmmmmmmmm

No to tak jest z Strzelaniem"

-jak kucasz to prawie 100% celnosci z ka�dej broni
-stoisz to 75% celno�ci z ka�dej broni
-biegniesz to 50% celnosci
-skaczesz to jakie� 15% celno�ci

Ale ja ju� znalaz�em spos�b �eby skoczy� i zastrzeli� typa z pierwszych strza��w.

Posted by fr3zzer on 25-04-2002 11:32:

a crouch jump? i jaki to sposob ?

GG 1090334

Posted by EnTeR on 25-04-2002 11:44:

Ojjjjjjjjjj

quote:
Napisane oryginalnie przez fr3zzer
a crouch jump? i jaki to sposob ?

Blisko jeste� ale i tak daleko

Posted by Cali on 25-04-2002 11:47:

wqrza mnie naprawde to skakanie ale dzieki temu gra sta�a si� bardziej realistyczna.... podoba mi sie teraz ze mo�na kupi� 100 pocisk�w do usp

Posted by [?]Dexter on 25-04-2002 12:21:

Cool

1.4 prawie niczym sie nier�ni dla mnie oprucz:
- skakania
- spektakor wymiata
- 100 ammo USP
- spox dzwiek jak kupisz kewlar
Og�lnie spox , jedynie odzwyczaic sie trzeba od skakania

Posted by Mantis on 25-04-2002 12:47:

Jak dla mnie CS 1.4 to zalosc - skakaniem ******i ta gre a dla tych zwolennikow realizmu to CS nie ma nic i nie zanosi sie zeby mial cokolwiek wspolnego z realizmem - powiedzcie mi ze jak podskoczycie raz to wiecej sie nie da bo sie zmeczyliscie ?

Posted by Mantis on 25-04-2002 12:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Jak dla mnie CS 1.4 to zalosc - skakaniem ******i ta gre a dla tych zwolennikow realizmu to CS nie ma nic i nie zanosi sie zeby mial cokolwiek wspolnego z realizmem - powiedzcie mi ze jak podskoczycie raz to wiecej sie nie da bo sie zmeczyliscie ?

Zrozumiem cala reszte oprocz skakania (mowie o zwalnianiu podczas skoku). Reszta jest dla mnie spoko tylko przez to skakanie nie da sie grac. Jak ktos chce miec realizm to gra w Ghost Recona albo Rogue Spear a tu jebia taka fajna gre ...

Posted by Eustachy on 25-04-2002 12:58:

Ja zawsze wyznawalem zasade ze przy pezposrednim starcu lepiej kucnac niz podskoczy�.... dlatego mysle ze nie bede mial wiekszych problemow z CS 1.4

Posted by [FPP]Emzor on 25-04-2002 13:28:

cs 1.4 si� zmieni�, wed�ug mnie na lepsze...
racj� jest, �e zwi�kszy� si� realizm - i tym samym poziom trudno�ci, czyli nie mo�na tej gry nazwa� gr� dla 5-latk�w...

og�lnie na mnie 1.4 sprawi� bdb wra�enie .
a �wiczy� to b�d� w po�owie maja .

Posted by Mistrzu on 25-04-2002 14:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis

Jak ktos chce miec realizm to gra w Ghost Recona albo Rogue Spear a tu jebia taka fajna gre ...

Jak ktos chce skakac jak dziki zaj�c to niech pogra w Q3 lub cos podobnego. Wiadomo, ze po jednym skoku nikt sie nie meczy na tyle, zeby stanac. Ale to nie jest zmeczenie , tylko wytracanie predkosci. Sproboj pobiegac w helmie, kevlarze i z ak w reku skaczac przy tym co sekunde. Ciekawe czy:
a) dlugo tak wytrzymasz,
b) trafisz kogokolwiek,
Gralem w CS1.4 zaledwie pol godziny, ale juz widze, ze mi przypadnie do gustu .

Posted by SnipeR on 25-04-2002 14:10:

jak dla mnie wypasss teraz bedzie zajebisty shiz jk cie aatakuje 5 na twojej miejscowce aty wszystko slyszysz

Nie wiesz zkad dostales head'a
nie martw sie przynajmniej masz pewnosc od kogo.

Niektorzy twierdza ze aby dobrze grac poczebna jest inteligencja. Krde tylko jak sie z niej strzela tego nie moge pojac ))

Posted by AlieneK on 25-04-2002 15:06:

nie mam dzwi�kow...
wszystko zainstalowa�em

Posted by Vooplayer on 25-04-2002 15:23:

Za mn� pierwsze 3 godzinki - i jak najbardziej jestem za!

CS faktycznie jest teraz jakby "wolniejszy", kica� i strzela� ju� nie tak �atwo, tryb dla denat�w jest znakomity - zw�aszcza ta mapka z przemieszczj�cymi sie k�eczkami i tryb fpp. 1.4 to krok w dobr� stron� - w ko�cu to zabawa dru�ynowa i sprawa nie ko�czy si� na ci�g�ych jumpach. No i zawsze to jaki� powiew �wie�o�ci.
Krotko m�wi�c bawi� si� �wietnie.

Posted by KSIN TheFootman on 25-04-2002 16:56:

Angry

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa!!!!!!!!!!!!!!
Valve z pewnoscia moze sie brac za wydanie poradnika pt. "JAK ****** NAJLEPSZA GRE FPP ON-LINE", qrfa, najpierw podniecenie, full emocje, jakbym czekal na pewna wygrana w totka, potem kilka nie nadajacych sie do publikacji w radioo maryja epitetoof przy sciaganioo hl 1.0.0.9 a potem cs 1.4!!! i UWAGA, nadchodzi moment GLORII I CHWALY, ODPALAM CSa, i HOOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJ wielki, ja *******e, co sie dzieje, czy ja na pewnoi gram w csa??? Kazdy chyba wie o co chodzi, ale nie kazdy sie ze mna moosi zgodzic... Przejdzmy do konkretoof:
PO pierwsze, jedyna rzecz jaka dodali nie jebiac CSa to tryb SPECTATOR, too kazdy sie ze mna zgodzi, ALE reszta, hmmmm, no nie moge sie powstrzymac zeby nie przeklinac **** MAC, PO PIERWSZE: KAMPY MAJA TERAZ RAJ, po pierwsze jak taki przyqcnie w rogoo to nie dosc ze ma o wiele wieksza celnosc, to jeszcze troodniej go zalatwic, bo jesli wiesz ze tam siedzi to nie mozesz jusz wyskoczyc z zza rogoo i go sciagnac, tzn mozna ale (uno) tracisz przy wyskoku mozliwosc szybkiego manewroo w celu unikniecia jego kuli, a (duo) takze nie mozna wtedy zajechac mu heda, bo wiadomo co sie dzieje jesli wyskoczysz z celownikiem, i (tercjo) nie mozna jusz chodzic cicho w szybkim tempie (naciskajac impulsywnie "w") bo oczywiscie teraz przy takim chodzenioo cie slychac (KOLEJNE ULATWIENIE DLA KAMPEROOF). I kolejna sprawa, sprawa tego "dynamicznego celownika" Otooz wczesniej mozna bylo przy odrobinie wprawy latwo sciagnac kolesia,ktoory kampil z AWP wychylajac sie co chwila zza rogu i celoojac w jego hedzik, a teraz ni hooja, nie uda sie bo wiadomo co sie dzieje z celownikiem podczas poruszania sie. Tak wiec spoko, niech jusz nawet bedzie to ograniczenie po skoku, ALE TEN CELOWNIK TO JUZ GROOBA PRZESADA... Kolejne dygresje rodza mi sie w glowie, ale najpierw moosze je sklecic w calosc, teraz sloocham co maja do powiedzenia inni...

Ale i tak was wszystkich koffam mi�ki

bsl^Clan.Site

Posted by Mevlana on 25-04-2002 17:32:

a mi sie podoba 1.4 szkoda ze nie ma skokow bo crunch jumpy byl ql ale ja i tak w 1.3 rzadko skaklame wiec nie placze

Posted by KosiMazaki on 25-04-2002 17:49:

Hmmmmmm teraz po pomeczeniu CSa przez pol dnia moge stwierdzic ze nie wszystkie zmiany w nim wypadly na lepsze.
Rozumiem mozna bylo ukrucic duckjumpa ale zwolnienie podczas normalnego to juz przesada , skoczysz 2 razy i zatrzymujesz sie w miejscu i czekasz (hooy wie po co ??) az ci koles znowu ruszy....paranoja !!!!Czasami potrzeba podskoczyc kilka razy pod rzad po skrzynkach zeby wlezc na gore i dupa bo to trwa cala wiecznosc
Celnosc tez pozostawia wiele do zyczenia np. dzisiaj na serwerze wykrtecilem miekim sikiem 5 lebszotow z Ak w jednym podejsciu gdze w poprzednim ciezko mi bylo to zrobic.
Teraz najlepszym sposobem na zabicie wroga jest przyczajenie sie gdzies za skrzynka i czekanie az podlezie jednym slowem raj dla zwolennikow snajperek .....Kampa rooles.
Aha spectator wymiata i to jest duuuuuzy plus.
Wiec po przedstawieniu wam moich przemyslen moge z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic ze CS 1.4 sUxx wole 1.3 i zgadzam sie ze stwierdzeniem ze teraz jest to gra dla 5cio latkofff.

END OF TRANSMISION.........szszszszszszszszssz.................

Posted by Partyzant on 25-04-2002 18:32:

wlasnie se sciagam cs 1.4. mi bedize sie trudno przyzwyczic do nieskakania, bo prawie caly czas skacze na ale trudno siem moofi:> mam 99% huraaaaaa ide grac

MoJa DoMoWa PaGiNa

Posted by Vooplayer on 25-04-2002 18:42:

eee... po co zaraz tak nerwowo. wi�kszo�� tych detali to kwestia przyzwyczajenia. Za dwa miechy wszyscy b�d� cieli w 1.4 m�wi�c "jaki on fajny" a o 1.3 nikt nie bedzie pami�ta�.

S�dz�, �e zmiany w 1.4 wprowadzone zosta�y g��wnie z my�l� o przywr�ceniu dru�ynowego charakteru gry. To nie jest �aden raj dla kamper�w tylko gra dla mysl�cych i wsp�pracuj�cych dru�yn.
Poza tym ja lubie realizm i rozwi�zywnie problem�w za pomoc� kicania a'la por�bany zaj�c zawsze mnie os�abia�o... Facet kl�cz�cy z broni� zawsze ma lepsz� celno�� od go�cia kt�ry hopsa jakby go co� w dup� gryz�o - takie �ycie. W podskoku z ka�acha to se mozna jajka predzej odstrzeli� ni� kogo� w g�ow� trafi�. CS zawsze przyci�ga� ludzi (znudzonych kwakiem i UTkiem)swoim realizmem - no to mamy go teraz jeszcze wi�cej

Zreszt� ostateczne wnioski b�dzie mo�na wyci�gn�� dopiero po kilkudziesi�ciu, a nie kilku godzinach gry.

P.S. ale tak szczerze to par� drobiazg�w te� mnie irytuje, ale tylko drobiazg�w

Posted by on 25-04-2002 18:52:

Ludzie o czym wy ********ie???
Chcecie realizmu????????? To dlaczego nie ginie sie od jednej kulki z glocka?? Chce ktos sprawdzic, ze jest to mozliwe bez zadnych specjalnych umiejetnosci ze strony stzrelca??
A skoki byly sposobem na walke na bliski dystans i na zwinne poruszanie sie po mapie! A teraz taka zjebka!!! Nawet po wskoczeniu na murek zwalnia Lipa po maxie! Ta gra stala sie teraz za latwa!!!!!! Zadnych rushykow konkretnych, tylko kampienie!!! Staty mozna ponabijac, ale po co?? Dla mnie cs stracil bardzo duzo od czasow 1.1!! TAmta wersja still r0x!!
Jedyny plus to 100 kulek usp w zapasie A tak to cs zchodzi na psy...

Posted by fr3zzer on 25-04-2002 19:09:

mi tam skoki az tak bardzo nie przeszkadzaja... ale mam jeden dosc duzy problem: gra chodzi mi jak slide show!!! nie wiem co robic... moze mam po prostu za slaby komp? eustachy jak tobie chodzi na necie? bo ja jak na razie nie moglem grac... i jeszcze jedno- choc nic mi sie w configu nie zmienilo to nagle mi vgui_menus nie dziala... wie ktos o co chodzi?

GG 1090334

Posted by Vooplayer on 25-04-2002 20:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Ludzie o czym wy ********ie???
Chcecie realizmu????????? To dlaczego nie ginie sie od jednej kulki z glocka?? Chce ktos sprawdzic, ze jest to mozliwe bez zadnych specjalnych umiejetnosci ze strony stzrelca??
A skoki byly sposobem na walke na bliski dystans i na zwinne poruszanie sie po mapie! A teraz taka zjebka!!! Nawet po wskoczeniu na murek zwalnia Lipa po maxie! Ta gra stala sie teraz za latwa!!!!!! Zadnych rushykow konkretnych, tylko kampienie!!! Staty mozna ponabijac, ale po co?? Dla mnie cs stracil bardzo duzo od czasow 1.1!! TAmta wersja still r0x!!
Jedyny plus to 100 kulek usp w zapasie A tak to cs zchodzi na psy...

Jak m�wi�em o reali�mie to mia�em na my�li rozs�dny poziom.
Wiesz - kwak to przeginka w jedn� stron� a wszelkie recony i rainbowy w drug�. CS jest po�rodku i dlatego jest taki grywalny.
Nie r�wnaj z ziemi� gry tylko dlatego, �e ci ukr�cili skoki - tak jakby tylko to decydowa�o o jako�ci gry.

Zreszt� , narzekasz, bluzgasz gr� - a grasz i b�dziesz gra�. Tak samo jak wszyscy pozostali.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:06.