FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5900)

Posted by oferma on 26-04-2002 07:15:

Question jakie MICphones do RW? =)

uelkom
jak w temacie - czego uzywacie do RW? jakas konkretna firma? gdzie mozna kupic? za ile? i inne takie
po prostu moje sie rozpadly i potrzebuje czegos:
#1 wygodnego (do grania po 6h i wiecej)
#2 ladnie brzmiacego (w koncu nie chcemy zeby sluchawki wymiekly jak flamer zygnie zza rogu?)
#3 z MICiem zbierajacym moj glos a nie klawiature, pralke i ryki sasiada pietro wyzej
#4 _WYTRZYMALE_ zeby nie bylo ze (Tak jak teraz) przez jakies gupie pudeleczko z volume&MegaTurboBassami sie rozchrzanily kabelki

hmm .. to chyba all
aa - i nie musza to byc najdrozsze sluchawki na rynku, bo te (przykladowo 500pln moge duzo przyjemniej wydac :>

pozdrawiam

Posted by Kwapi on 26-04-2002 07:52:

Pauli hehehehehe najlepiej qp sobie takie jak mi qpiles moje dzialaja bez zashutu wiec zamiast zawracac ludziom glowe na boardzie wpadnij i sam je dokladnie obejshyj hehehehhehe bo firmy na nich nie uwidzish wiec musish zapamietac jak wygladaja

Posted by [=||=]FarSight on 26-04-2002 08:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez Kwapi
Pauli hehehehehe najlepiej qp sobie takie jak mi qpiles moje dzialaja bez zashutu wiec zamiast zawracac ludziom glowe na boardzie wpadnij i sam je dokladnie obejshyj hehehehhehe bo firmy na nich nie uwidzish wiec musish zapamietac jak wygladaja

HEHEHEHEHEHEHEHHEHEHE

Posted by SOLAR on 26-04-2002 08:10:

Powiem szczerze ze do tej pory uzywalem 3 rodzajow sluchawek z mikrofonem i jednego zestawu mikrofon + glosniki. Najlepszy efekt (dzwiek, slyszalnosc, zywotnosc) maja sluchawki Media Tech model MT355. Co prawda poczatkowo bylem negtywnie do nich nastawiony (takie jakies ruchawe, lataj� w rekach) ale po odpaleniu i testach zmienilem zdanie calkowicie. Nie cisna zbyt mocno a i mikrofon nie wchodzi do geby.

Cena w granicach 50 z�.

Posted by ins@ne on 26-04-2002 15:00:

ja mam mt 357 i nie zamieni�bym ich na inne, cena w okolicach 100 ale jak to brzmi ... no miodzio

tu masz niez�y przegl�d je�li chodzi o produkty mediatecha http://www.multistyk.com.pl/slu.htm

Posted by PsychOPAT on 26-04-2002 16:09:

A ja uzywam zwyklych sluchawek+pojedyncza sluchawka z mikrofonem (takie do telefonowania przez komp), ktore mam zalozone na szyi. Moze smiesznie w tym wygladam i sa 2 kabelki, ale osobiscie niezamienilbym tego zestawu na nic innego

IRCnet: #polishlegion

Posted by oferma on 26-04-2002 17:10:

insane: wiem ze sa niesamowite, bo wlasnie takie mam
a raczej ich resztki ://
polamaly sie kable przy tym faken poodelku z jakims badiewiem
najciekawsze jest to ze jak junioor to polutowal, bez pudelka, mimo ze sie all zgadza .. dzwiek jest badziewny do kwadratu
bo tam jest jakis scalak i on cos obrabia chyba
:///
qna - co za debil je projektowal, sa rewelacyjne - fakt
ale trwalosc to niczym deawoo - wole nie komentowac

pozdrawiam

Posted by ins@ne on 26-04-2002 21:07:

szczerze m�wi�c obawia�em si�, �e to o ten model Ci chodzi ... hmmm...mo�e trafi�e� na badziewny egzemplarz (shit happens)
Ja swoje mam ju� jaki� czas i na razie odpuka� "faken poode�ko" 3ma si� nie�le

Posted by bel on 02-05-2002 17:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez oferma
insane: wiem ze sa niesamowite, bo wlasnie takie mam
a raczej ich resztki ://
polamaly sie kable przy tym faken poodelku z jakims badiewiem
najciekawsze jest to ze jak junioor to polutowal, bez pudelka, mimo ze sie all zgadza .. dzwiek jest badziewny do kwadratu
bo tam jest jakis scalak i on cos obrabia chyba
:///
qna - co za debil je projektowal, sa rewelacyjne - fakt
ale trwalosc to niczym deawoo - wole nie komentowac

pozdrawiam

mam identyko sluchawki hehehe z finalow pamietam ze C4|MAX tez mial takie. One maja takie lolowe pudeleczko na kablu ktore wymaga 2 paluszkow AAA. Te gowno wytwarza takie basiory ze mozg po chwili kapie przez uszy. U mnie tez toto padlo (od nie uzywania chyba), i mik nie dzialal na co zareagowalem profilaktycznym skierowaniem sluchawkami w kierunku sciany nastepnie odciolem owe turbo basowe pudelko (strasznie wkurzajace jak sie majta i ciagnie sluchawki w dol) i postanowilem zlutowac kabelki bez tego. Okazalo sie ze bez tego pudelka nie bedzie dzialac. Fook zlutowalem all do poprzedniego stanu i leza na polce (okazalo sie ze jakis kondensator mial tylko jedna nozke zlutowana, nie wiem po co ), mam teraz encore tez wielkie, mieciutkie, obudowane z kablem idacym tylko z jednej strony i regulacja glosnosci na kablu; podal bym model ale pudelko wywalilem gdzies na finalach ciemno bylo a oferma krzyczal dobra konczcie teraz BK gra uciekac zabierac manatki
pzdr

Posted by Lew7 on 02-05-2002 19:57:

A ja lece na MT 356 - i mysle ze jest spox... chocia nie wykluczam przejscia na inne jak mi sie te znudza ....

Posted by [FPP]Saari on 03-05-2002 10:19:

Ja mam tak jak Lew7 Media tech MT356 i jestem z nich bardzo zadowolona a kosztowaly mnie bodajrze 40zl w media makcie

Posted by Tsumetai on 03-05-2002 11:11:

Ja mam dwa g�o�niki 60W + mikrofon Coby CM-P24 (cokolwiek by to nie znaczy�o ) i jest poprostu czad . Zastanawiam si� tylko jak mam to przewie�� na nast�pne fina�y .

Posted by oferma on 03-05-2002 11:26:

Thumbs up dzieki

jednak sie do mediatechow przywiazalem, ale .. ze nie chcialo mi sie wydawac znowu 100pln, tym bardziej ze potrzebuje dwoch par (do pracy i do domu :] .. zakupilem model MT355-Aries
maue, wygodne, z MICiem, i na dokladke z malutkim potencjometrem do glosnisci :>
za jedyne 25pln - sama radosc

dzieki za rady, tych duzych niestety jak mowil bel nie da sie naprawic :/
tak samo jak w wawie nie moglem dostac niczego marki Encore :/
ale spox - teraz moge poganiac BiA glosem a nie tylko bindami :]
beware ... Commissar approuchin' :]

ps.
tsumetai - rewelacyjna maxyma :>>>
powiedz tylko jak ten efekt uzyskac w wolfie ;)

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:39.