FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5942)

Posted by YAKU on 27-04-2002 18:34:

Demka

Wiem ze to bedzie lamerskie pytanko ale moglby mi ktos z was opaiac krok po kroku nagrywanie demek RTCW? Niestety nie umiem a chcialbym sobie cos po nagrywac .
Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
Yaku

Posted by Voytek on 27-04-2002 20:01:

Re: Demka

quote:
Napisane oryginalnie przez YAKU
Wiem ze to bedzie lamerskie pytanko ale moglby mi ktos z was opaiac krok po kroku nagrywanie demek RTCW? Niestety nie umiem a chcialbym sobie cos po nagrywac .

Nie ma pytan lamerskich, moga byc jedynie zlosliwe.
Ale konkretnie na to pytanie odpowiedz byla na boardzie kilka dni temu. Tak wiec drogi kolego rusz troche swoja mysz i paluchy a znajdziesz wlasciwy topic....

Posted by YAKU on 27-04-2002 21:05:

heh dobra widzialem nawet widzialem ten skrypt co czeba go wpisac ale gdzie? Jak bym to wiedzial to by nie bylo probolemu Ale dzieki

Posted by [KmH]THunDeR on 27-04-2002 21:52:

Talking

Wpisujesz tekst "record nazwadema" w konsoli (domy�lnie wywo�ujesz konsol� tyld� - znaczek "~").

Ka�dy kiedy� nie wie jak si� nagrywa dema.

By�bym zapomnia� - w konfigu musisz jeszcze doda� linijk� (konfig to plik wolfconfig_mp.cfg w katalogu z RTCW/Main):
seta g_syncronousClients "1"

Jak to dopiszesz demka b�d� hula�. Jakby� jeszcze czego� nie wiedzia� to pisz.

Posted by YAKU on 27-04-2002 23:14:

Eh i tak mi nie dziala nie wiem o co lata ;(
Pozdrawiam
YAKU

Posted by [KmH]THunDeR on 28-04-2002 10:26:

Nie wiem... Wyskakuje ci jaki� napis? Jak tak to skrobnij jaki.
Dodam, �e demo mo�esz nagrywa� dopiero po wej�ciu na map�... co jeszcze... je�li doda�e� t� linijk� do configa to powinno dzia�a�.
Napisz co i jak robisz, �eby je uruchomi� to mo�e b�d� ci m�g� jeszcze pom�c.

Posted by YAKU on 28-04-2002 20:25:

No wiec wywoluje konsole i wpisuje /record nazwa pliku i wyskakuje takie napis:
The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.

Poza tym mam taki skrypt:

set don "echo You are currently ^2Recording a demo"
set doff "echo You are currently ^1Not ^1Recording a demo"
set demoon "g_syncronousclients 1;record;g_syncronousclients 0;vstr don;set demotoggle vstr demooff"
set demooff "stoprecord;vstr doff;set demotoggle vstr demoon"
set demotoggle "vstr demoon"
bind F6 "vstr demotoggle"

Co z nim zrobic? A jak dodawalem linie ta co pislaes to plik wolfconig_mp mozna odpalic w notatniku??

Pozdrawiam
YAKU

Posted by bluesdriver on 28-04-2002 20:42:

Skrypt najlepiej zapisa� w notatniku w oddzielnym pliku np. demo.cfg. Wrzucasz ten plik do katalogu main z gr�. Do pliku autoexec.cfg w tym samym katalogu dopisujesz exec demo. cfg
Nagrywanie rozpoczynasz klawiszem F6, tym samym zatrzymujesz. Demo najwygodniej odtwarza� playerem. Link do najnowszej wersji by� par� dni temu na fpp.
That's it

Posted by [KmH]THunDeR on 28-04-2002 21:42:

quote:
No wiec wywoluje konsole i wpisuje /record nazwa pliku i wyskakuje takie napis:
The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.

Poza tym mam taki skrypt:

set don "echo You are currently ^2Recording a demo"
set doff "echo You are currently ^1Not ^1Recording a demo"
set demoon "g_syncronousclients 1;record;g_syncronousclients 0;vstr don;set demotoggle vstr demooff"
set demooff "stoprecord;vstr doff;set demotoggle vstr demoon"
set demotoggle "vstr demoon"
bind F6 "vstr demotoggle"

Co z nim zrobic? A jak dodawalem linie ta co pislaes to plik wolfconig_mp mozna odpalic w notatniku??

Pozdrawiam
YAKU

Tylko jeden b�l. Je�li pisze ci "The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.", to znaczy �e serwer jest ustawiony tak, �e nie da si� nagrywa� demek . Musisz pr�bowa� na innym serwie - to nie zale�y od ciebie.
Kolega bluesdriver wcze�niej opisa�, co ze skryptem zrobi�. Zar�wno skrypt i manipulacje nim, jak i config przerabiasz w notatniku.

Posted by YAKU on 29-04-2002 14:25:

Dzieki wszystkim za pomoc juz moge wszystko nagrywac THX EVERYBODY!!!!

Posted by Cain on 29-04-2002 16:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez [KmH]THunDeR

Tylko jeden b�l. Je�li pisze ci "The server must have 'g_synchronousClients 1' set for demos.", to znaczy �e serwer jest ustawiony tak, �e nie da si� nagrywa� demek .

bosz...wszedzie da sie nagrac demko niezaleznie jak serw jest ustawiony..... ten napis wyskakuje zawsze jesli ty nie masz tego ustawionego.... tak wiec pokolei:

wlacz wolfa ) wejdz na jakis serw/mape, wlacz konsole i tam wpisz "g_syncronousClients 1" [miedzy c i r nie ma h tak jak wyskakuje na serwie] pozniej "/record ddd" i juz demo sie nagrywa.... zaby ladnie wolfik chodzil wylanczamy synchronizacje "g_syncronousClients 0" i juz ladnie wszystko bryka

z tego co pamietam to jest gdzies na www PRL opis jak odpalic ten skrypt ktory sam wszystko robi, trzeba tylko wcisnac jeden klawisz na starcie demka i na jego koncu....

Posted by [KmH]THunDeR on 29-04-2002 17:07:

Talking

quote:
Dzieki wszystkim za pomoc juz moge wszystko nagrywac THX EVERYBODY!!!!

He, he no problem. Any time.

Posted by Hodek on 21-05-2002 13:28:

ja te� musze podzi�kowa� wszystkim po pierwsze za ten topic bo zrobi�em sobie script i te� mi dzia�a wreszcie

Tlen:[email protected]

Mini Portal i nietylko

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:29.